Árpád
-2 °C
3 °C

Ügyes tervet eszelt ki Blatter ellen az egyik FIFA-elnökjelölt

2015.01.28. 18:26

Tanácsadóként alkalmazná Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jelenlegi elnökét a holland Michael van Praag, aki harcba száll májusban a FIFA vezetői posztjáért a regnáló svájci elnökkel szemben - közölte az MTI.

"Azt mondtam neki, lépjen ki a saját árnyékából" - hangsúlyozta a holland szövetséget vezető Van Praag szerdán, az amszterdami Olimpiai Stadionban tartott sajtótájékoztatóján, és hozzátette, le akarja beszélni az ötödik ciklusáért küzdő Blattert arról, hogy induljon az elnöki posztért. A 78 éves sportvezető visszautasította riválisa tanácsadói állásra vonatkozó ajánlatát.

A 67 éves Van Praag azt is kijelentette, hogy győzelme esetén csupán a következő választásig, azaz négy évre vállalná a FIFA vezetését, amelyet elsősorban korszerűsíteni és demokratizálni akar.

A holland sportvezetőn kívül a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkárhelyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, David Ginola korábbi francia válogatott futballista, valamint a szándékát ma bejelentő Luis Figo, a portugálok korábbi futballistája lehet Blatter kihívója az elnökválasztáson.

A hivatalos jelöltek névsorát várhatóan február 7-én, vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban jelezte, a csütörtökön lejáró jelentkezési határidő után a testületnek "egy kis időre lesz szüksége" ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát.

A nemzetközi szövetség május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?