új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ez a csapatok mérlege a büntetőpárbajokban:

    Bayern München: 5-1, utoljára a 2013-as Európai Szuperkupában, a Chelsea ellen nyertek így.

    Porto: 1-2, utoljára 2008-ban, a Schalke ejtette ki őket.

    Barcelona: 5-1, 1989 óta nem volt szükségük büntetőkre a továbbjutáshoz, akkor a Lech Poznant ejtették ki a KEK-ben.

    PSG: 0-1, a 2002-es UEFA Kupában a Rangers verte ki őket.

  • Mármint 2015-ben, mindháromszor legalább két góllal. Múlt héten a Porto verte őket 3-1-re, márciusban a Mönchengladbachtól kaptak ki otthon 2-0-ra, január végén pedig a Wolfsburg verte őket 4-1-re.

  • Bayern München: Jerome Boateng, Juan Bernat, Philipp Lahm, Manuel Neuer.

    Porto: Casemiro, Maicon, Óliver Torres.

    Barcelona: Senki.

    Paris Saint-Germain: Blaise Matuidi, Gregory van der Wiel.

    A kezdőként pályára lépő játékosokat vastagon szedtük.

  • Ismerős lehet az együttállás: akkor José Mourinho vezetésével BL-t nyertek végül. Idén már a Bayern kiejtését is legalább akkora tettnek lehetne venni a portugáloktól. A Porto idén még nem kapott ki idegenben a BL-ben (otthon sem), ötből hármat nyertek, de egyik meccs sem volt olyan kemény, amilyennek a mostani ígérkezik. Ők tehát egyelőre az utolsó veretlen csapat idén.

  • Bayern München: Neuer – Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat – Lahm, Xabi Alonso, Thiago Alcántara – Müller, Lewandowski, Götze. Cserék: Dante, Pizarro, Gaudino, Rode, Pepe Reina, Weiser, Schweinsteiger.

    Porto: Fabiano – Reyes, Maicon, Marcano, Martins Indi – Herrera, Casemiro, Óliver Torres – Quaresma, Jackson Martínez, Brahimi. Cserék: Helton, Quintero, Evandro, Hernani, Ricardo Pereira, Rúben Neves, Aboubakar.

    Kispadra került Dante, akinek nagy hibája volt Portóban, a fiatal Badstuber helyettesíti a brazil védőt. A portugáloknál Reyes és Martins Indi került a védelem két szélére az eltiltott Danilo és Alex Sandro helyett. Az új ember viszont a mexikói Diego Reyes, aki az idei szezonban csak hét meccset játszott a Porto felnőtt keretével.

  • Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar. Cserék: Xavi, Pedro, Rafinha, Bravo, Bartra, Sergi Roberto, Adriano Correia.

    Paris Saint-Germain: Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell – Verratti, Cabaye, Matuidi – Cavani, Ibrahimovic, Pastore. Cserék: Douchez, Camara, Lucas, Bahebeck, Digne, Lavezzi, Rabiot.

    A két eltiltott, Verratti és Ibrahimovic természetesen a kezdőben a vendégeknél, de kérdés, hogy ránézésre is rettentően erős párizsi kezdő mire megy majd a kényelmes helyzetben várakozó Barcelonával. A katalánoknál érdekes döntés, hogy Jeremy Mathieu még a kispadon sincs ott.

  • Ezt az UEFA még március elején szedte össze az elmúlt 10 év BL-jeiből. A nyolcaddöntőben 72 százalékban ment tovább az idegenben kezdő csapat, a negyeddöntőben 59 százalékban, az elődöntőben ez a szám viszont 36 százalékra esik.