2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ezt a korábbi Bayern-sztárcsatár, Giovane Elber állítja, aki szerint leginkább a korábbi dortmundos játékán vehető ez észre, az ember nem így futballozik, ha valahol jól érzi magát. 

    A 2003-ban Bundesliga-gólkirály Elber úgy véli, hogy Götze és edzője, Pep Guardiola viszonya sem lehet rendben. 

  • Grzegorz Krychowiak a kiszemelt, a Sevilla védekező középpályása, aki gólt lőtt az Európa Liga döntőn, és a Szuperkupa döntőn is elég jól mozgott.

    A lengyel játékos 25 éves, és már 2008 óta légiós, a Bordeaux szemelte ki akkor.

  • A Manchester City futballistája, Edin Dzeko egy évre kölcsönbe a Romához kerül, írta az MTI.

    Amennyiben a feltételek teljesülnek a szezon végén, a 29 éves csatár véglegesen is az olasz fővárosba költözhet.

    A bosnyák válogatott támadó 2011 januárjában a Wolfsburgtól került a Manchester Cityhez, ezalatt 189 mérkőzésen 72 gólt szerzett, és két bajnoki címet nyert.

  • A tárgyalásokról persze semmit nem írt, hiszen elsősorban az érdekelne mindenkit.

    A Bursaspor mindenesetre megmutatta neki, hogy milyen az edzőközpont.

    Ennyi volt, Dzsudzsák megy vissza a Dinamóhoz. Hogy aztán felgyorsulnak-e az események, egyelőre kérdéses.

  • Kedden még csak tervként fogalmazták meg a felek, szerdán már alá is írták a szerződést. A Dnyipróban futballozó Kalinics a Fiorentina csatára lett.

  • Angol lapok tényként közlik, hogy Oriol Romeu a Southamptonban folytatja a pályafutását. A 23 éves spanyolnak - aki a Barcelonától érkezett - sok szerep nem jutott a Stamford Bridge-en. 2011 óta összesen 33 tétmeccset játszott a Chelsea-ban, két éve a Valencia, tavaly a Stuttgart vette kölcsön. Most végleg távozhat az U17-es Európa-bajnok.

  • Bejelentette visszavonulását Federico Balzaretti, az AS Roma hosszú ideje sérülésekkel bajlódó labdarúgója. A 33 éves, 16-szoros olasz válogatott hátvéd szerdán jelentette be döntését, melyet azzal indokolt, hogy nem tudott felépülni több mint egy éve elvégzett medenceműtétjét követően.

    Balzaretti a legutóbbi szezonban mindössze egyetlen mérkőzésen, a szezonzáró Palermo elleni bajnokin lépett pályára, s amint most elmondta, már akkor tudta, hogy az lesz karrierje utolsó mérkőzése. Hozzátette, hogy marad a római csapatnál, mivel állást kapott a klub menedzsmentjében.

    A pályafutása során a Torinóban, a Juventusban, a Fiorentinában és a Palermóban is szerepelt védő 2012-ben szerződött a fővárosi együtteshez. Az olasz nemzeti csapatban 2010 novemberében mutatkozott be, s tagja volt a 2012-es Európa-bajnokságon ezüstérmes együttesnek. (MTI)

  • A svéd Hans Backe lett a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 63 éves szakember - aki népszerű televíziós kommentátor a svéd televízióban - 2016 elején áll munkába, írta az MTI.

    Backe korábban három dán bajnoki címet nyert az FC Köbenhavnnal, 2007-2008-ban másodedző volt a Manchester Citynél, legutóbb pedig - 2010 és 2012 között - a New York Red Bullsnál dolgozott. Másodedzőként 2008-2009-ben tevékenykedett a mexikói válogatottnál is, és a finn lesz az első szövetségi kapitányi megbízatása.

    Elődjét, a 2011-ben kinevezett Mixu Paatelainent júniusban menesztették a válogatott gyenge szereplése, illetve - a magyaroktól elszenvedett - sorozatban negyedik veresége miatt. A finnek hat mérkőzésen szerzett négy pontjukkal az ötödik helyen állnak az F csoportban.

  • A West Ham után a Serie A-s Torino is bejelentkezett a mexikói csatárért.

  • Több török lap is arról számolt be, hogy Dzsudzsák Balázs szerdán már a Bursaspor játékosa lehet. A Timetürk szerint a magyar válogatott középpályása szerda délután repül Isztambulba, ahol a Bursaspor vezérkara várja majd. Amennyiben sikerül megállapodni, helikopterrel viszik a futballistát az Isztambultól 125 kilométerre, délre fekvő Bursa városába, hogy aláírják a szerződést. Dzsudzsák hosszú kálváriája érhet ezzel véget.

  • Futballozni persze nem fog a most 47 éves, egykori válogatott védő. Maldini az NASL-ben (az amerikai másodosztálynak megfelelő liga) szereplő Miami FC társtulajdonosa. Az eddigi főtulajdonos, Riccardo Silva májusban vette be Maldinit az üzletbe, bízva abban, hogy az olasz révén a klub licencet kap majd az MLS-be.

  • A Tottenhamben folytatja pályafutását a 21 éves Clinton Njie, akiért 12 millió fontot fizettek az angolok. A kameruni válogatott a Lyon akadémiáján nevelkedett, 2012-ben mutatkozott be a francia élvonalban, 37 meccsen 7 gólja van.

  • De a londoni klub szurkolói addig tüntettek ellene, míg végül a West Ham vezetősége elállt a 32 éves, balhés futballista szerződésétől, aki így egyelőre marad a Queens Park játékosa.

  • A lengyel Grzegorz Krychowiak az Arsenal látókörében. A Daily Telegraph szerint Arséne Wenger 22 millió fontot sem sajnálna a Sevilla középpályásáért.

  • Kedd éjjel őrült meccsen, éppen a spanyol válogatott góljával, a hosszabbításban nyerte 5-4-re az Európai Szuperkupát a Barcelona, amely a nyáron túl sok árulkodó jelet mutatott Pedro eladásával kapcsolatban. Pedro azonban nem akarja elhagyni a csapatot, jóllehet elég kevés lehetőséget kapott az idén, és kedden azt mondta, a helyzet bonyolult.

    Nem vagyok boldog ebben a sziutációban. Robert Fernandez (a klub technikai vezetője) mondott valamit, amiről fogalma sincs. Én beszéltem a kapitánnyal, az elnökkel és az edzővel, vele csak egy-két másodpercet, nem értem, miért mondta ezt. Én mindig Barcelona-rajongó leszek, függetlenül attól, mi fog történni.

    A kupagyőzelem után Messi és Mascherano is őt emelte ki, mindketten dicsérték, Messi szerint megérdemelte a győzelmet, és bármi is lesz vele, megérdemli. Macherano pedig varázslónak titulálta.

  • A nyár legfordulatosabb szappanoperája, a Hova Szerződik Dzsudzsák Balázs mai részében a török sajtó a tavalyi 8. helyezett Bursaporral jegyezte el a magyar támadót. Az Nso.hu három török online forrást említ, amelyek szerint „a magyar labdarúgó már kezet adott a zöld-fehér klub vezetőinek, ami vélhetően a szóbeli megállapodást előlegezi meg".

    Könyörgünk, legyen már ősz!

  • A Stoke City a klub történetének legmagasabb átigazolási díjáért, 12 millió fontért vette meg Xherdan Shaqirit az Internazionalétól.

    A Stoke történetének eddigi legdrágább igazolása Peter Crouch volt, akiért 2011-ben 10 millió fontot fizettek.

    Shaqiri a kilencedik nyári szerzeménye a Stoke-nak, amely mellette többek között Ibrahim Afellayt is megszerezte. (MTI)

  • Mathieu Valbuena Dinamo Moszkvatól az Olympique Lyonhoz szerződött.

     A 30 éves középpályás tavaly nyáron az Olympique Marseille-től igazolt Oroszországba - médiaértesülések szerint hétmillió euróért cserébe -, most pedig francia hírek alapján 5 millió eurót (1,56 milliárd forintot) fizetett érte a Lyon. A francia klub kedden jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött a 48-szoros francia válogatott játékossal.

    Valbuena a legutóbbi idényben bajnoki ezüstérmes Lyon negyedik nyári szerzeménye a brazil Rafael, illetve az egyaránt francia Claudio Beauvue és Jeremy Morel után. (MTI)

  • A West Ham United 17 millió eurót (5,3 milliárd forintot) fizetne Javier Hernándezért, a Manchester United labdarúgójáért.

    A 27 éves Chicharito a legutóbbi idényt a Real Madridnál töltötte kölcsönben. A 74-szeres mexikói válogatott támadó a hírek szerint valószínűleg elhagyja a manchesterieket az átigazolási időszak vége előtt, ugyanis nem szerepel Louis van Gaal vezetőedző terveiben. (MTI)

  • Ma vett részt orvosi vizsgálaton az AS Roma 20 éves középpályása - legutóbb a Sampdoriában kölcsönben szereplő - Alessio Romagnoli, néhány órával később alá is írt az AC Milanhoz. A hírek szerint a Milan 30 millió eurót fizetett a fiatal játékosért.

  • Az AC Milan tárgyalásokat folytat a belga válogatott futballista, Axel Witsel leigazolásának ügyében. Az olasz Tuttomercatoweb szerint a milánói klub 25 millió eurót sem sajnálna.

  • Bár az átigazolási időszak augusztus végéig tart, szinte biztosan megdől az új labdarúgók vásárlására fordított összeg a német Bundesligában. A 18 klub eddig 280,85 millió eurót adott ki 123 játékosra a nyáron, ám a chilei Charles Aranguiz biztosra vehető, 13 milliós leverkuseni szerződését is hozzászámítva máris megdőlt a három évvel ezelőtti, 287 milliós csúcs.

    A klubok nemcsak sok pénzt költöttek, hanem jól is értékesítették a futballistáikat: összesen 138 játékos eladásából eddig 259,15 millió euróval gazdagodtak.

    A Bayern München nemcsak a Bundesligában, hanem az átigazolási piacon is bajnok lett. A bajorok 79 milliót költöttek új szerzeményekre, csak a chilei Arturo Vidal megszerzésére 37 milliót fordítottak. Ami a bevételt illeti, Bastian Schweinsteiger, Xherdan Shaqiri és Pepe Reina eladásából 38 millió folyt be a klubkasszába, írta az MTI.

  • Alessio Romagnoli már a La Madonnina-i orvosi centrumban tartózkodik, és ha megfelel a sportorvosi vizsgálatoknak, az AC Milanhoz szerződik. A 20 éves futballista az előző szezont a Sampdoriánál töltötte kölcsönben, 30 meccsen két gólja volt. A 20 éves középső védőt sokan a milánói klub egykori legendájához, Alessandro Nestához hasonlítják.

  • A Liverpool és a Stoke is szerette volna, Adama Traorét az Aston Villa szerezte meg és kötött a 19 éves játékossal hároméves megállapodást, írta az as.com.

  • A Nemzeti Sportnak megerősítette Nemanja Nikolics menedzsere, hogy az angol Reading óriási pénzt fizetett volna a magyar válogatott csatárért a Legia Warszawának.  A lengyelek viszont visszautasították a pletyka szerint 2 millió eurós ajánlatot. 

    „Megerősíthetem, hogy a Legia ajánlatot kapott Nikolicsért Angliából Konkrétumokról nem beszélhetek, de tény, olyan összegről van szó, amelyről a csatár magyarországi pályafutása alatt álmodni sem mertünk volna" - idézik a menedzsert. 

    Nikolics a Videotontól ingyen érkezett a varsói csapathoz, azóta hét gólnál jár a különböző sorozatokban.

  • Naponta jelennek meg az újabb nevek az Arsenal házatáján. A napokban még Karim Benzema érkezéséről beszéltek, kedden már Edinson Cavani neve is felmerült. Természetesen ez is csak a pletyka szintjén.

  • A Chelsea 30 millió fontos ajánlatot tett a klub fiatal védőjéért, John Stones-ért. A liverpooli klub azonban nem akar megválni a hátvédjétől, legkorábban jövőre értékesítenék.

  • A Manchester United már majdnem mindenben megegyezett Lucas Bigliával. A Gazzetta dello Sport úgy tudja, a Lazio viszont 4 évet hosszabbítana játékosával. Hétfőn még arról szóltak a hírek, hogy a futballistáért 35 millió fontot szeretne kapni az olasz klub, a The Sun szerint ennek felét, 17.5 millió fontot adna az MU. Ez egyelőre nem a közeli megegyezést sejteti

  • Saido Berahino és Javier Hernandez is a Tottenham Hotspur kivánságlistáján. Mauricio Pochettino edző a WBA csatárát már korábban kinézte magának. Berahino a tavalyi 38 bajnoki meccsén 14 gólt szerzett.

  • A hírek szerint közel állnak, hogy megegyezzenek az interes Xherdan Shaqirivel, aki vasárnap a helyszínen nézte meg, ahogy a csapat kikap hazai pályán a Liverpooltól. 

    A svájci Shaqiri az Inter előtt a Bayernben játszott három évet.