A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.07.19. 12:02
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Marca úgy tudja, hogy a Barcelona-támadó felkeltette Louis Van Gaal érdeklődését is, a Manchester United menedzsere 25-29 millió körüli összeggel szállna be a versenybe. 

  • Az Aston Villa-csatár kivásárlási árát kifizeti a Liverpool, így a belga válogatott csatár 32,5 millió fontért érkezik a klubhoz. Van miből kifizetni, Sterlingért ugyanis 48 millió fontott kapott a Liverpool a Citytől. Bentekének már csak az orvosi van hátra, 48 órán belül véglegesíthetik az üzletet. 

  • A Monaco állítólag kész kifizetni 8 millió eurót a Saint-Etienne tizennyolc éves tehetségéért, Allan Saint-Maximinért. 

  • A Milantól érkezett csatár csereként állt be egy edzőmeccsen, pár perccel később már be is talált.

  • Fabian Delphet kivásárolta a City az Aston Villából, nyolcmillió fontot fizettek érte. A hatszoros angol válogatott ötéves szerződést ír majd alá, heti százezer fontot fog keresni. 

  • Az Espanyol elnöke péntek kora délután bejelentette, hogy klubja 6 millió euróért eladta kapusukat, Kiko Casillát a Real Madridnak. A 28 éves futballista Real-nevelés, 2004-től 2007-ig a C és a B csapatban is játszott, így 8 év után visszakerül egykori egyesületébe. Öt évre ír alá, a napokban azt mondta, ez élete lehetősége, semmiképp sem akarja kihagyni. Szerződtetése nem jelenti azt, hogy David De Geát ne akarná átigazolni a Madrid, ő is érkezni fog, csak később. A ManUnited kapusát akarják első számúnak, az ő cseréje lesz Casilla. Iker Casillast, a klub legendás kapusát múlt héten adta el a Real Madrid a Portónak.

  • Franck Ribéry nélkül kénytelen elkezdeni az új szezont a német bajnok Bayern München labdarúgócsapata. "Az idénynyitón biztosan nem lesz ott" - mondta a francia légiósról Pep Guardiola vezetőedző. A 32 éves játékos március közepe óta sérült, a lábával bajlódik. Nem tudja megfelelően terhelni, emiatt nem is edzhet együtt társaival. A müncheniek egyhetes kínai túrájáról is hiányzik. Ribéry lába hetekig gipszben volt, de már lekerült róla, és a támadó a mankókat is letehette. "Az utóbbi négy-öt napban nagyon optimistának tűnt, jobban van" - folytatta Guardiola, hozzátéve: reméli, hogy játékosa vissza tudja tornázni magát a tőle megszokott színvonalra. A Bayern München augusztus 14-én kezdi a Bundesliga 2015/16-os idényét, amikor Stieber Zoltán csapatát, a Hamburger SV-t fogadja. (MTI)

  • Akkor is Németországból akarja pótolni az Amerikába igazolt Pirlót és a Bayernbe szerződött Vidalt Max Allegri vezetőedző: Julian Draxler, a Schalke középpályása a B opció, sőt, akár Götzével együtt is érkezhet - írja a Gazzetta.it

  • Ezt mondja Mino Raiola, a francia ügynöke. Úgy tudni, a Barca-vezetőség már megegyezett a Juventusszal, hogy csak egy év múlva viszik el Pogbát, de Laporta azzal akar választást nyerni, hogy már most elhozná. Szombaton lesz a voksolás, estére sok minden kiderülhet. Joan Laporta legnagyobb ellenfele az eddigi elnök, Josep Bartomeu.

  • Az Espanyol-kapus Kiko Casilláért 6 millió eurót adnak, a barcelonai klub még a 19 éves Marco Asensiót kérné kölcsönbe, akit most vett meg a Madrid a Mallorcától. A Marca szerint pénteken meglesz a megállapodás. De Gea ettől még jönni fog a ManUnitedtől, ő lesz az első számú Real-kapus

  • Azok után, hogy a Monacónál ígért zsák pénzért otthagyta a Barcelonát, majd az kútba esett a sérülése miatt, illetve azután, hogy a ManUnitedtől kirúgta Louis van Gaal, a Valencia mentőövet dobott neki. A spanyoloknak nincs jó kapusuk, mert az első számújuk, Diego Alves az előző szezon végén félévre kidőlt, így az exbarcást minimum kölcsönvennék. Ám a brit sajtó már azt írja, hogy Valdes annyi pénzt kér, hogy a Valencia máris inkább a Brugge-ben védő Mat Ryant vinné helyette.

  • Legalábbis a francia játékos ügynöke azt mondta, ha Joan Laporta megnyeri a Barcelona hétvégi elnökválasztását, akkor jó esély van arra, hogy a Juventusból odaigazol a futballista. 

  • Miután eladták Vidalt a németeknek, a két csapat állítólag elkezdett tárgyalni arról, hogy Götze a Juventushoz kerüljön. 

  • Ennyi az Aston Villa-csatár kivásárlási ára, állítólag nagyon közel a megegyezés. 

  • A közelmúlt nagyszerű válogatott futballistáival erősödött a Kubany Krasznodar. Az orosz mezőgazdasági miniszter, Putyin leghűségesebb emberének tartott, Alekszander Tkacsjov csapata Andrej Arsavin után Roman Pavljucsenkót is megszerezte, aki legutóbb a Lokomotiv Moszkvában futballozott.

  • A legfrissebb hírek szerint Younes Kaboul éppen orvosi vizsgálaton van a Sunderlandnél, ami azt jelenti, hogy rövidesen hivatalosan is elhagyja a Tottenhamet. A francia védő 2010 óta szerepel a klubnál.

  • Az argentin Santiago Vergini egy szezonra kölcsönbe a spanyol Getaféhoz - Megyeri Balázs klubjához - került az angol Sunderlandtől. A 26 esztendős hátvéd másfél év alatt 51 mérkőzést játszott a Premier League-es gárdában. A spanyol bajnokság az augusztus 22-23-i hétvégén rajtol, a Getafe az első fordulóban az Espanyol vendége lesz. (MTI)

  • A várakozásoknak megfelelően Kínába, a Luiz Felipe Scolari irányította klubhoz igazolt Robinho, aki két hete jelentette be, hogy távozik a Santos labdarúgócsapatától. A 31 éves brazil játékos fél évre kötelezte el magát a bajnok Kuangcsou Evergrande együtteséhez, amely a közelmúltban szerződtette a vezetőedzői posztra Scolarit. A csatár három időszakban is játszott a Santosban, amelyben összesen 253 meccsen szerepelt, és 111 gólt szerzett. Korábban a Real Madridnál, a Manchester Citynél és az AC Milannál is megfordult. Robinho 2006-ban és 2010-ben is tagja volt a világbajnokságon pályára lépett brazil válogatottnak. (MTI)

  • A Videotontól távozó Sándor György új csapata az ausztrál A-League-ben szereplő Perth Glory lett. Az ausztrál bajnokság csak októberben kezdődik, de a Perth a kupában már augusztus 5-én pályára lép, a nyolcaddöntőben a Rockdale City Suns ellenfele lesz.

  • Jeremain Lens, aki korábban az AZ Alkmaar és a PSV focistája volt, 8,5 millió fontért a Dinamo Kijevtől a Sunderlandbe szerződött. A 29-szeres válogatott futballista leigazolását az új menedzser, Dick Advocaat szorgalmazta, aki mindkét holland klubnál dolgozott már együt Lensszel, aki négy évre írt alá.

  • Csütörtök reggel már félig hivatalos volt, most dőlt el végleg, Arturo Vidal a Juventustól a Bayern Münchenbe igazolt. A vételárt 40 millió euróban határozták meg. A Juventus 45 milliót akart, a Bayern 30 milliót kínált, a negyven lett a végső megállapodás. A Bayern Schweinsteiger elvesztése után szerződtette a Sahtartól Douglas Costát (35 millió euróért) és most Vidalt. A chilei 2007 és 2011 között már szerepelt a Bundesligában, a Bayer Leverkusenben futballozott, innen igazolt a Juvéhoz. Hazájában a Colo Colo játékosa volt.

  • A hozzáállásával van baj, így Louis van Gaalnak esze ágában sincs megtartani a Barcelonától megszerzett Victor Valdést. A kapus nem követte a holland edző filozófiáját, például azt is megtagadta, hogy a tartalékok között játszon, így mehet, amerre lát. A Valencia kölcsönvenné Valdést, akinek a jövő nyáron járna le a szerződése a MU-nál.

  • Sokáig a Ferencvárossal is szóba hozott német válogatott középpályás az Augsburg edzéseit látogatja. A klub közleménye szerint két-három napon eldőlhet a 31 éves középpályás sorsa, aki legutóbb a Sevillában futballozott, de most szabadon igazolható.

  • A Bayern München a juventusos Vidalt nézte ki Schweinsteiger helyére, a két klub el is kezdett tárgyalni egymással. A chieli középpályásért azonban sokat kérnek, a 2017-ig szerződésben lévő játékosért 40 millió eurót kérnek.

  • Mario Mandzukic helyére a Portóból igazolt csatárt Diego Simeone. Jackson Martinez négy évre írt alá, az Atlético Madrid 35 millió eurót fizetett érte.

  • Ha ezt megteszi az angol klub, akkor jó sok pénzt kéne a bayernes csatárért fizetnie. A játékos ügynök egy lengyel tévén azt mondta, legalább 50 millió font a futballista vételára. Bár azt is hozzátette, hogy a Bayern már nem akar senkit eladni Van Gaalnak, miután megszerezte a MU Schweinsteigert.

  • A 23 éves Carl Jenkinson ismét a West Ham Unitedhez kerül kölcsömbe, ahol az előző idényben 32 PL-meccset játszott.

  • A Southampton 7 millió fontért szerződtette Jordy Clasie-t a Feyenoordtól. A 24 éves középpályás a Manchester Unitedbe igazoló Morgan Schneiderling pótlására érkezett.

  • Nicolas Otamendit vinné a Manchester United, csak nem a kivásárlási záradékában lévő 50 millió euróért. Tárgyalni akarnak, míg a Valencia nem, így veszélyben a hátvéd előrelépése. Igyekszik elérni, hogy eladják még július 27 előtt, akkor kellene ugyanis jelentkeznie a Valenciánál a vakációja után.

  • A Wolfsburgnak, hogy mielőbb engedjék át neki Kevin De Bruyne-t. A belga középpályás a Chelsea-től tavaly nyáron került a németekhez, jó szezonja volt, már adják is tovább. Ennyi pénzen alkudozni sem kell.