A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.07.15. 14:19
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A spanyol első osztályú futballklub weboldalán közölte, hogy három évre szerződtette a magyart, aki ingyen érkezett a görög Olimpiakosztól. Lejárt a szerződése előző klubjánál, így azzal meg sem kellett állapodniuk a madridiaknak, csak a játékossal.

    A Getafénak eddig csak egy kapusa volt, Vicente Guaita, ám ő is csak 15 meccsen védett az előző szezonban, vagyis a 25 éves magyar kiszoríthatja, illetve megküzdenek, ki legyen az első számú.

    Megyeri korábban védett a Ferencvárosban és a Bristol Cityben.

  • A még csak 19 éves Danilo Barbosa a Bragától szerződött a spanyol bajnokságba. A védekező középpályás szerepelt a brazil válogatottban az U20-as világbajnokságon, a magyaroknak is gólt lőtt, a vb második legeredményesebb játékosa lett.

  • Az angol csapatnál biztosra veszik, hogy az Arsenalt és a Liverpoolt is sikerül lenyomniuk a Barcelona-játékosért folytatott versenyben, miután kifizetik a támadó lelépési díját. 

  • Sunday Oliseh a Kölnben, az Ajaxban, a Juventusban és a Dortmundban is futballozott.  A korábbi kiváló középpályás azonnal munkához lát, hogy felkészülten várja a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupája szeptemberben rajtoló selejtezőjét. Oliseh játékosként 1993 és 2002 között 54-szer szerepelt a válogatottban, amellyel 1994-ben kontinensbajnok, 1996-ban pedig olimpiai bajnok lett.  Elődjét, Stephen Keshit tíz napja azért menesztették, mert a szövetség álláspontja szerint nem volt elég elkötelezett. (MTI)

  • A volt Liverpool-csatárt a manchesteriek ausztrál túráján fotózták le.

  • Még csak 35 éves, mégis befejezi pályafutásá Pablo Aimar, az 52-szeres argentin válogatott futballista. Aimar karrierje a River Plate-ben indult, 2001-ben szerződött Valenciába, majd a Zaragoza, a Befica játékosa volt. Egy évet futballozott Malaysiában, majd visszatért a Riverhez. Argentin bajnokságot háromszor, spanyolt kétszer, portugált egyszer nyert. U20-as világbajnok lett, a felnőttek között nyolc gólt szerzett.

  • A mexikói Giovani Dos Santos, aki a Barcelonában nevelkedett, aztán az első csapatban is játszott, mielőtt a Tottenhamben, a Mallorcában és a Villarrealban futballozott, négy évre írt alá a Los Angeles Galaxyhoz. 

  • Egyelőre nem hivatalos információ, de a madridi AS úgy tudja, hogy az Arsenal védője, Nacho Monreal 10 millió euróért az Athletic Bilbaóba szerződik. A 29 éves védőnek 2016-ig érvésényes szerződése van, de Arséne Wenger nem számít a balhátvédre.

  • A liverpooliak állítólag folytatták a tárgyalásokat az Aston Villával, hogy megvásárolják Christian Bentekét, ám a Villa közölte, a kivásárlási árat ki kell csengetni, ami 32,5 millió font.

    A Pool 48 milliót kapott Steringért. 

  • A júniusi U20-as világbajnokság társgólkirálya, Mervó Bence a Deportivo La Corunához igazolhat, írja a csakfoci.hu.

    A lap beszélt a magyar csatárt képviselő menedzseri iroda vezetőjével, aki elmondta, több csapattal is tárgyaltak az utóbbi időben, Mervó pedig szívesen igazolna Spanyolországba. 

    A Deportivo a 16. helyen zárta a legutóbbi idényt a spanyol első osztályban. 

  • Na nem kell megijedni, a 11-szeres algériai válogatott Fauzi Gulam francia születésű, még U21-es francia válogatott is volt, de végül Algéria mellett döntött. Jelenleg a Napoli játékosa, oda tavaly került a Saint-Étienne-ből, most viszont 7 millió fontért vinné őt az Arsenal.

  • A mexikói csatár, aki nem kellett az egy év kölcsön után a Real Madridnak, jelenleg lábadozik, miután kulcscsontját törte a válogatottal. Nagyon a Manchester Unitednél sem lesz helye, úgyhogy lecsapna rá a WHU egy 9 millió fontos ajánlattal, még úgy is, hogy csak augusztusban térhet vissza edzésbe.

  • Inkább marad a 29 éves szerb hátvéd még egy évet a Manchester Cityben, ahol tavaly összesen csak 24 tétmeccsen számítottak rá. A klucs? A ManCity indulhat a BL-en, a Milan nem.

  • A Valencia argentin védője még a klub nyári felkészülésének kezdete, vagyis július 26-a előtt szeretné tudni, hogy akkor mit és hol csinál majd. A 27 éves játékos iránt leginkább a Manchester United érdeklődik.

  •  "Nekem nagyon rosszul esik, hogy távozol a Real Madridtól, fájdalmat okoz, ugyanakkor sok sikert kívánok új életszakaszodhoz Portóban, barátom" - írta Xavi, aki szerint az utóbbi években, amikor már nyomás alatt védett, Casillas nem élvezte ugyanúgy a futballt, mint korábban, és egyre keserűbbnek látta őt. Xavi azonban biztos benne, hogy ez most változni fog, és "Portóban úgy fogadják majd, mint egy igazi hőst". (MTI)

  • Legalábbis ezt írja a Le Parisien című újság. A megállapodás egyelőre csak szóbeli, írásba akkor foglalják, ha a PSG is megegyezik a ManUniteddel. Állítják, már ez is közel van, 60 millió euró körüli összegben fognak megállapodni. Az argentin egy éve 75 millió euróért szerződött a Realból a Unitedbe.

  • A Gazzetta állítja, Andrea Ranocchiát elcserélhetik az olaszok a wolfsburgos Ivan Perisicre, de ezt azért nagyon nehéz elképzelni. A németeknek Juan Jesus, egy másik Inter-védő is tetszene, az ő feláldozása már valószínűbb.

  • "Sok ajánlatom van, nehezen tudom elképzelni, hogy maradjak" - idézte a Sport.es a Barcelona szélsőjét, aki a napokban beszélt José Mourinho Chelsea-edzővel. Leül még a Barca-tréner Luis Enriquével is, de egyre valószínűbb, hogy távozni fog, mert a Messi-Suarez-Neymar-hármast képtelen lesz megbontani. A spanyol válogatott futballista Suarez érkezésével szorult ki a kezdőből, kiegészítő ember volt a triplabajnok szezonban.

  • Ez gyors volt, alig hogy kipattant, a Fiorentina Balotellit szeretné Mario Gomez helyett, az ultrák máris támadásba lendültek.

    "Balotelli, nem tudod, mit jelent a becsület, Firenze nem akar téged"

  • A Liverpool nem vitte el távol-keleti túrájára, ami azt jelenti, meg akarnak szabadulni tőle. Nem csoda, 28 meccsen 4 gólt lőtt a Poolban, mégis úgy tűnik, hogy a Fiorentinának kellene. Az olaszok elengedik Mario Gomezt, Balotellit szemelték ki a helyére. Paulo Sousa edzőnek a német nem kell, Balotellit alkalmasabbnak tartaná. A 24 éves olasz válogatott otthon már játszott az Interben és a Milanban, Angliában a ManCityben, mielőtt egy éve megvette a Liverpool.

  • Salvatore Sirigúért 8 millió eurót ajánlottak, első körben ezt visszadobták - írja a Mundodeportivo.es. A spanyoloknak kapus kell, mert Diego Alves a szezon feléig sérült lesz. A PSG múlt héten igazolt egy német kapust a Frankfurtból, Kevin Trappot.

  • Gyenyisz Cserisevért a Real Madridnak. A 24 éves szélső 1 meccset játszott a szezonban, aztán a Sevillának, majd a Villarrealnak kölcsönözték ki, két éve nem is járt Madrid táján. Az angolok ajánlata királyi lenne, biztosan el is fogadnák. (Mirror)

  • Pirlo visszavonult, Vidal sem biztos, hogy marad, Pogba távozása sem kizárt, így a Bild szerint a torinóiak kiszemelték az Arsenal világbajnok német középpályását.

  • A PSG akarja az argentin szélsőt, de a csatárát is megtartaná, úgyhogy ezt még meg kell tárgyalni. A Unitedből távozott Falcao és Van Persie, egy rendes csatáruk van, Rooney. A felek nyitottnak tűnnek a megegyezésre.

  • A Schalkéból, ahova két éve adta el a középpályást, és ahonnan tavasszal kicsapták a ghánai-németet. Az olaszok Alessio Cercit adnák érte cserébe, de az üzletet bonyolítja, hogy Cerci az Atletico Madridé, és csak kölcsönben volt február óta Milanóban. Az viszont egyszerűsíti, hogy az Atletinek sincs rá szüksége. Boateng 28 éves, és az üzlet létrejöttét erősítheti, hogy olasz barátnője hazavágyik.

  • John Obi Mikel távozását már tényként kezelték a klubnál, de állítólag az edző közbelépett, nem akarja, hogy elengedjék a középpályást, akit még ő hozott a csapathoz 9 évvel ezelőtt. Obi Mikel még mindig csak 28 éves, a Chelsea-nél 333 meccsen 5 gólja van.

  • Ezt azért bátorkodom kijelenteni, mert a mozaikszavakra (a vokuhila megvan?) amúgy is fogékony német nyelv máris elnevezte az eligazolás történelmi pillanatát:

    Schwexit
  • A brazil Thiago Motta egyértelművé tette, hogy el akarja tenni a PSG-t, ahol már hónapok óta boldogtalan: azt mondta, kizárt, hogy Párizsban maradjon.

    A 32 éves középpályást az Atlético Madriddal és az Interrel hozták hírbe. 

  • Arról szólnak a hírek, hogy Bastian Schweinsteiger megszerzésével még egyáltalán nincs vége a Manchester United idei nagybevásárlásának: két másik nagy név jöhet még.

    Az egyik a PSG-játékos Edinson Cavani lehet, akiért cserébe viszont Di Maríát kérnék a párizsiak. A másik kiszemelt pedig egy újabb Bayern-játékos, Robert Lewandowski. 

  • A Juventus hétfőn megerősítette, hogy Carlos Tévezt elengedte a Boca Juniorshoz, cserébe pedig négy játékost kap. A torinóiak 6,5 millió euróért váltak meg az argentin támadótól, de ezt a pénzt nem fogják látni, mivel 3,5 millióért két évre kölcsönkapták a Buenos Aires-i klubtól a csatár Guido Vadalát, továbbá fejenként egy millióért három középpályást is szereztek Rodrigo Bentancur Colman, Franco Sebatian Cristaldo és Adrian Andres Cubas személyében. Mindhárman a 2017/18-as szezonban csatlakoznak majd a Juvéhoz. A Juventus 2017 áprilisában dönthet arról, hogy 9,4 millió euróért végleg megveszi-e Vadalát.