A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.07.12. 09:57
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Manchester United csatára, aki egy évig a Real Madridnál volt kölcsönben az Orlando Cityhez mehet. A klub elnöke már megkezdte a tárgyalásokat a Uniteddel. Egy-két héten belül derülhet ki, hogy lehet-e bármi az üzletből.

  • A mexikói haknizás után Ronaldinho a Rio de Janeiró-i Fluminenséhez igazolt. 17 hónapra írt alá. Az motiválja, hogy rendszeresen játszhat a Maracanában, és talán sikerül neki brazil bajnokságot is nyernie. Korábbi brazil klubjaival, az Atlético Mineiróval, a Flamengóval és a Gremióval ez nem sikerült neki. Az alapfizetése 190 ezer dollár lesz hetente.

    Korábban arról is lehetett hallani, hogy Ronaldinho a török Antalyasporhoz igazol.

  • Szombat délután a Real Madrid ikonja aláírta szerződését a Portóhoz, amely két évre szól és opcionálisan még egy évet hosszabbíthat, ha szezononként 30 meccsen pályára lép. Ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy a klub legendája soha többé nem védi a Real kapuját. A madridi klub végül kifizette azt az adót is, amelyet a fennálló kétéves szerződése után a kapusnak fizetni kellett volna. Casillas 16 év után hagyja ott szeretett klubját. A Real kapujába a Manchester Unitedet elhagyó David de Gea érkezik.

  • A jugoszláv születésű, 59-szeres svájci válogatott Valon Behrami a PL újoncához, a Watfordhoz szerződött. A 30 éves, albán nemzetiségű futballista gyermekkorában érkezett Svájcba, a Lugano játékosa volt. Futballozott a Genoában, a Veronában, és a Lazióban is. 2008 és 2011 között a West Ham játékosa volt. Utána visszatért Olaszországba, a Fiorentinát, majd a Napolit erősítette. A Watford a Hamburgtól szerezte meg a középpályást, aki hároméves megállapodást írt alá.

  • Két MU-játékos - Nani és Robin van Persie - már Törökorszgába igazolt, most egy újabb manchesterivel – sőt egykori Barcelona futballistával – erősödhet a török liga újonca, az Antalyaspor. A playoffban feljutott csapat Ronaldinhót és Samuel Eto'o-t már megszerezte. A következő kiszemelt Victor Valdés lenne. Hivatalosan is bejelentették, hogy ajánlatot tesznek a Manchester United cserekapusáért.

  • Szombaton aláírta szerződését a Torinotól érkező jobbhátvéd. 

  • Az AC Milan csatára, Giampaolo Pazzini a Hellas Verona játékosa lett. A csatár 2012-től szolgálta a milánói klubot, 86 meccsen 24 gólt szerzett.

  • Az Aston Villa csapatkapitányáról reggel még azt írták az angol lapok, hogy ma aláír a Manchester Cityhez. Pár perccel ezelőtt a Telegraph viszont arról írt, hogy Delph nem megy sehova, nem hagyja el az Aston Villát, visszautasította a City 8 millió fontos ajánlatát.

  • A Liverpool 30 játékossal kelt útra Dél-Kelet Ázsiába. A csapat Thaiföldön, Ausztráliában és Malaysiában túrázik. Az utazó keretben ott van Raheem Sterling, akit több klub is meg akart szerezni, de a vételárát eddig senki sem tudta kifizetni. Nem utazott el viszont Mario Balotelli, aki nevelőapja halála miatt Olaszországban tartózkodik. Sokak véleménye szerint már nem fog visszatérni a Poolhoz. Roberto Firmino és Phillipe Coutinho a Copa América után még pihen, később csatlakozik, ahogy az U21-es Eb-n is szereplő Emre Can is. A keret tagja a magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám is.

    Íme a keret: Mignolet, Bogdan, Fulton, Clyne, Gomez, Lovren, Moreno, Toure, Wisdom, Cleary, Skrtel, Sakho, Maguire, Allen, Henderson, Lucas, Milner, Chirivella, Rossiter, Teixeira, Ibe, Kent, Ojo, Wilson, Lallana, Markovic, Sterling, Ings, Lambert, Origi.

  • A svéd John Guidetti eddig nagyon kevés lehetőséget kapott a Manchester Cityben, egészen pontosan egyet. Hiába szerepelt kölcsönjátékosként a Feyenoordban, a Stoke-ban és a Celtic-ben is kiválóan, a 23 éves csatár nem tudta meggyőzni a City vezetőit az újabb szerződésről, amely 11 napja járt le. A most szabadon igazolható csatár végül a spanyol Celta Vigo játékosa lett, méghozzá ingyen. A Norwich Cityhez távozó Joaquin Larrivey pótlására érkezett.

  • Gary McAllister csatlakozott a Liverpool edzői stábjához, Sean O'Driscoll és a holland Pep Lijnders mellett az 50 éves, a klub korábbi játékosa segíti majd Brendan Rodgers munkáját. McAllister Ligakupát, FA Kupát, UEFA Kupát nyert 2001-ben a Liverpoollal.

  • Georgino Wijnaldum a PSV-ből szerződött a Premier League-be, a 24 éves futballista ötéves megállapodást írt alá. A transzfer a hírek szerint 14,7 millió fontjába került az angoloknak. A válogatott játékost a legutóbbi szezon végén az év futballistájának választották Hollandiában.

  • A Bayern München egyik vezetője, Karl-Heinz Rummenigge megerősítette, hogy megállapodtak Schweinsteiger eladásáról a Manchester Uniteddel. A középpályás három évre szerződött le. A pontos összeget nem tudni, de 12-15 millió font között lehet a vételára.

  • A most 36 éves csatár minden bizonnyal pályafutása utolsó állomását kezdi meg a Penarolban. Az uruguayinak a helyi Independientéből indult a fantasztikus karrierje, játszott a Manchester Unitedben, a Villarrealban, az Atléticóban, az Interben, és a brazil Internacionalban is. A legutóbbi idényben japánban, a Cerezo Oszakában futballozott. Most másfél évre szerződött.

  • A spanyol El Confidencial lap írt arról, hogy Sergio Ramos akár a Bayern Münchenben is kiköthet. Pep Guardiola testvérén keresztül igyekszik felvenni a kapcsolatot a Real Madriddal a lehetőségről.

  • A londoni klub szívesen szerződtetné a Barcelona szélsőjét, aki Arda Turan érkezése után kevesebb szerepet kaphat. A Chelsea 20 millió eurót kínált Pedroért.

  • Az élvonalból kiesett és a negyedosztályba visszasorolt Parma francia U21-es válogatott játékosa visszatért a San Siróba és négyéves szerződést kötött az Interrel.

  • Angelo Ogbonna, a Juventus futballistája is Premier League-ben folytatja. A tízszeres olasz válogatott védő 8 millió fontért váltott klubot, négyéves szerződést kötött a londoni klubbal. Ogbonna pályafutása a Torinóból indult, a Crotonéban is szerepelt kölcsönben, 2013 óta a Juve játékosa. Kétszer nyer olasz bajnoki címet, egyszer kupát. 

  • A német Bild lap szerint Bastian Schweinsteiger a Manchester United játékosa lesz. A hírek szerint a 30 éves középpályás hároméves megállapodást ír majd alá, 15 millió fontért szerződik a Premier League-be. A Bild úgy tudja, péntek késő este már megszületett a megállapodás.

  • A Barcelona elnökjelölte továbbra sem tesz le arról, hogy megválasztása esetén megszerzi a Juventustól a francia Paul Pogbát, és már egy másik játékost is kinézett magának.

    Ő a monacós Bernardo Silva, aki az U21-es Eb-n villogott a portugál csapatban. Állítólag Abidalon keresztül győzné meg, hogy maradjon a Monacóban, amíg a Barcelona újra igazolhat jövő januárban. 

  • Egy évre kölcsönadják a Borussia Mönchengladbachnak a dán védőt, Andreas Christensent. A 19 éves játékos eddig háromszor lépett pályára a londoni csapatban, de a németeknél akár a BL-keretbe is bekerülhet.

  • Antonio Valencia, Nani és Robin van Persie után Rafaelt is török csapattal hozták hírbe: a The Guardian szerint a védő a Galatasaray-hoz szerződhet.

  • Órák kérdése, és hivatalosan is bejelenthetik az olasz védő érkezését.

  • Az Internazionale is beszállt a harcba, hogy megszerezze Zlatan Ibrahimovicot. A svéd csatárt viszont nem lesz könnyű elcsábítani, a 33 éves játékos ugyanis már a visszavonulásra is gondol, ezért csak olyan csapatba menne a PSG-ből, amiről el tudja képzelni, hogy az lesz pályafutása utolsó állomása.

  • Tegnap este már úgy tűnt, hogy végleg megtorpant a Real, a kapus és a Porto közti egyezkedés, pénteken viszont mégis tovább folytatták a tárgyalásokat, és spanyol lapok értesülése szerint mégis Portugáliába kerülhet a válogatott játékos a korábbi tervek szerint.

    Az viszont már hivatalos, hogy Dani Carvajal után újabb védővel hosszabbított a Real 2020-ig: Marcelo is még öt évre marad náluk.

  • Legalábbis a  német Bild szerint, amely úgy tudja, az EL-győztes spanyolok 13,5 millió eurót fizetnek a Dortundnak az olaszért.

  • Azok után, hogy szinte biztos, hogy távozik a csapattól a Fenerbahcéval tárgyaló Robin van Persie, az angol lapok máris elkezdték keresgélni Louis van Gaalék új csatárát. Állítólag a holland Thomas Müllert nézte ki magának a Bayern Münchenből, akiért hajlandó lenne akár 60 millió fontot is fizetni.

  • A Bild szerint a Manchester United kétéves szerződést kínál Bastian Schweinsteigernek, aki évi tízmillió eurót (3,17 milliárd forint) keresne az angol klubnál.

    A lap ugyanakkor emlékeztet rá, hogy Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke korábban kijelentette, a világbajnok német középpályás szerződése 2016. június 30-ig szól.

    A 30 éves Schweinsteigernek szabadsága után szombaton kell jelentkeznie Münchenben, a Bayern vezetői ezután egyeztetnek vele jövőjéről. (MTI)

  • Rengeteget vártak Angliában Josh McEachrantól, amikor a most 22 éves középpályás 13 éve felbukkant a Chelsea akadémiáján. 2007-ben, már 14 évesen tagja lett az U16-os válogatottnak, de a londoni klubnál nem nagyon adtak neki lehetőséget: 2010-től kezdve csak 11 meccsen játszott, miközben volt kölcsönben a Swansea-nál, a Middlesbrough-nál, a Watfordnál, a Wigannél és a Vitessénél is. Most viszont végleg eladta a Chelsea, vagyis tulajdonképpen lemondott róla: 750 ezer fontért odaadták a másodosztályú Brentfordnak.

  • A Tuttosportnak megy, az olasz lap szerint az Serie A legjobbja 29 millió fontot adna az Arsenalnak a németért. A lapnál arra is kitérnek, hogy a Juventus továbbra sem tett le arról, hogy megszerezze Oscart a Chelsea-től és Iscót a Real Madridtól.