A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.07.08. 15:31
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 21 éves Yannick Ferreira Carrascót vennék meg a Monacóból. A belga támadó 2010-ben került a Genkből a franciákhoz, a legutóbbi két szezonban (amikor már első osztályú volt a Monaco) 74 meccsen 12 gólt szerzett, továbbá van három válogatott mérkőzése is.

  • Állítólag a Porto vinné, ahol most van is hely a támadósorban, hiszen Jackson Martínezt az Atlético Madridnak. Az elefántcsontparti szabadon igazolható, miután lejárt a szerződése a Chelsea-nél.

  • A párizsiak twitteren be is mutatták Kevin Trappot, akiért ha valóban 9 millió eurót adnak a Frankfurtnak, akkor már nem Détári Lajos lesz a németek legdrágább játékosa. Trapp egyébként pont ma ünnepli 25. születésnapját.

  • Rövid időre az is felmerült, hogy a fiatal világbajnok is részese lenne a Bayern-United transzfernek, amiben a németek Ángel di Maríát szereznék meg, most viszont már az a hír járja (a Tuttosport szerint), hogy a Juventus csapna le a 23 éves németre.

  • De egyikük sem Sergio Ramos. Dani Carvajal az első, ő már alá is írt 2020-ig. A következő játékos, akivel elkezdenek tárgyalni, Marcelo lesz, őt is 2020-ig szeretnék megtartani.

  • Asamoah Gyan, a 29 éves ghánai válogatott csatár már rég rájött, hogy a fociból sokkal könnyebb középszerűségben tengődve meggazdagodni, mint küzdeni ezért. Eddig évi 6 millió fontért játszott az egyesült arab emírségekbeli Al Ainnál, ahol négy év alatt 104 meccsen 113 gólt szerzett. Nos, Kína szebb szavakkal hívta, a Shanghai SIPG-nél évi 11 millió font lesz a fizetése. Ez heti 227 ezernek, vagyis 100 millió forintnak felel meg.

  • Neymar az első 86,5 millió euróval.

  • Tegnap már írtuk, hogy közel az egyezség, ma akár le is zárulhat, miután elkezdtek szivárogni a konkrét számok is az átigazolásról. A 25 éves olasz válogatott védőt a Torinóból vennék meg Louis van Gaalék.

  • Ők is beszálltak volna a harcba a Tottenham mellé Toby Alderweireld megszerzéséért, fel is vették a kapcsolatot az Atlético Madriddal, az azonban nem reagált a Sotonnak, állítja a Goal.com.

  • A Chelsea állítólag 20 millió fontot (nagyjából 28 millió eurót) kínált Iscóért a Realnak, de a spanyolok visszautasították az ajánlatot.

  • Dani Alves, a Barcelona BL-győztes brazil védője idézte fel az ESPN-nek adott interjújában, miért is nem Pep Guardiola vezette a brazilokat a 2014-es vb-n. Szerinte a szövetségnél attól tartottak, hogy a helyi szurkolók nem fogadnának el egy külföldi szövetségi kapitányt válogatott élén, írja az MTI. 

    Alves azt is tudni véli, hogy a vezetőedző csak akkor vette volna fel a fizetését, ha eléri a válogatottal azt az eredményt, amelyet a brazil szurkolók vártak el a csapattól.

  • A Hamburg korábbi 45-szörös válogatott játékosa azzal indokolta döntését, hogy már nem tudna száz százalékkal a játékra koncentrálni, ezért inkább nem játszogat el még két-három évig. A további terveiről csak annyit árult el a középpályás, aki az előző szezonban 11 meccsen szerepelt, hogy lehet, startup vállalkozásba kezd. Jansent óriási tehetségnek tartották, 2007-ben el is vitte a Bayern a Gladbachból, de egy év múlva már a Hamburgban volt. (MTI)

  • Annyira, hogy közölte is a csapattal, nem tart velük a távol-keleti és az ausztráliai felkészülésre. A fiatal támadó a Manchester Cityben szeretné folytatni a játékot.

  • A rádió elég sok mindent tudni vél, például ezeket:

    • Álvaro Arbeloa marad a csapatnál még egy szezonra.
    • A Manchester United elképesztő, 140 millió eurós ajánlatott tett Gareth Bale-ért, de ezt a Real elutasította.
    • Kiko Casilla, az Espanyol kapusa még szerdán a Realé lehet 3 millió euróért, amivel könnyen lehet, hogy lezárul David De Gea üldözése is. Kiko Casilla egyébként Real-nevelés, 2007-ig volt a B csapatuk tagja.
    • Amennyiben Asier Illarramendit eladják a nyáron, a Sportingból vinnék William Carvalhót.
    • A Manchester United továbbra sem tett le Sergio Ramos megszerzéséről, de a klub vezetősége egyelőre még jobb ajánlatra vár.
    • Bár Rafa Benítez azt nyilatkozta korábban, hogy Gyenisz Cserisev maradhat a felnőttekkel azután, hogy tavaly a Villarrealnál volt kölcsönben, a rádió szerint most mégis inkább az a terv, hogy Angliába küldenék egy évre az orosz szélsőt.

    Melyik pletyka a leghihetőbb?

  • Kicsit lassan ment a Villarreal-játékos leigazolása, hiszen már június 22-én pletykáltak arról, hogy az övék lesz, de most már biztos: 6 évre szerződtették.

  • És ami fontosabb: megér-e ennyit az AS Romá-nak? Az olasz tárgyalók csak 14 millió fonttal a zsebükben érkeztek a rusnya angol iparvárosba, de az ottani sejkek a pénzügyi fair play-szabályok miatt szeretnék felhízlalni az egyenlegük bevételi oldalát is, hogy utána eltapsolhassanak egy csomó pénzt egy túlértékelt sztárra. A dilemmát növeli, hogy míg a Cityben Aguero mellett nem igazán tudta magát megvalósítani a bosnyák (idén 22/4 a mutatója kezdőként, pedig alapvetően tök jó target man), a Roma tökéletes választásnak tűnik. (Guardian)

  • Sajtóértesülések szerint a Paris Saint-Germain hamarosan leigazolja Kevin Trappot, az Eintracht Frankfurt kapusát, aki megdöntheti Détári Lajos átigazolási csúcsát. A német Bild, illetve a francia L'Equipe is kedden számolt be arról, hogy a 24 éves Trappnak már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton kell megfelelnie. Trappért várhatóan kilencmillió eurót fizet a párizsi klub, a játékos így a frankfurti klub történetének legdrágább futballistája lesz. A magyar játékost 1988-ban 18 millió márkáért, mai árfolyamon számítva nagyjából 8,5 millió euróért adtak el az Olimpiakosznak, írta az MTI.

  • Adil Rami, az AC Milan francia válogatott védője a Sevillába igazolt. Rami visszatér Spanyolországba, 2014 januárjában a Valenciától érkezett, ahova 2011-ben érkezett a Lille-ből. A Milan és a Sevilla másodszor üzletel ezen a nyáron. Pár napja Carlos Bacca csatlakozott az olaszok keretéhez.

  • José Mourinho lesz a következő négy idényben a Chelsea vezetőedzője. Az erről szóló szerződést kedden írták alá a felek. A portugál szakember 8,5 millió fontot keres évente a Stamford Bridge-en. Mourinho 2004 és 2007 között már dolgozott a londoni klubnál, ahová 2013 nyarán tért vissza. Eddig három bajnoki címet, egy FA Kupát, három Ligakupát és egy Szuperkupát nyert a klubbal. A most véget ért idényben pályafutása nyolcadik bajnoki aranyát nyerte, amelyet négy országban ért el.

  • Toby Alderweireld ezekben a percekben vizsgázik a Tottenham orvosi stábja előtt. Ha mindent rendben találnak aláírja szerződését a 26 éves, 47-szeres belga válogatott védő, akiért a hírek szerint 11,5 millió fontot fizet a Spurs. Alderweireld  az Ajax akadémiáján nevelkedett, majd 2013-ban igazolt Madridba az Atléticohoz. Érdemes megjegyezni, 2011 és 2014 között mindig bajnokcsapat tagja volt, három hollandiai arany mellé 2014-ben az Atléticoval lett első.

  • A Napoli a spanyol támadójától viszont mindenképp meg akar szabadulni, az új edző Sarri nem számol vele. 20 millió euróra tartották a volt realost, ám a Gazzetta szerint már 15 millióért is odaadnák, és az Atletico vevő is lenne rá.

  • Manapság már mindenkit el lehet adni csilliárdokért, de az, hogy bárki 95 millió eurót fizessen Gonzalo Higuainért, azért kicsit erősnek tűnik. De Laurentis Napoli-elnök ugyanis ennyit kér érte, és már az Arsenalt is visszadobta, aki pedig állítólag 60 milliót simán lerakott volna érte.

  • A bajorok szakvezetője, Pep Guardiola nem tett le róla, hogy megszerezze a Manchester United középpályását, Ángel di Mariát. A Bild, német lap szerint a mostani ajánlat szerint Arjen Robben, Thomas Müller és némi készpénz érkezne az argentinért cserébe.

  • A Ferencváros korábbi balhátvédje, Sváb Dániel már túl van az orvosi vizsgálaton a Dinamo Bucurestinél. A Fradi után az Energie Cottbusban, a Győrben, legutóbb Mezőkövesden futballozó védő rövidesen aláírhatja szerződését a tavalyi szezonban hetedik helyen végzett Dinamónál.

  • Válogatottat, akinek a neve Matteo Darmian, és tavalyról, a vébéről lehet ismerős. Hétfő este tárgyaltak róla, állítja a Tuttosport, és 15 millió euró körüli összegben meg is állapodtak. Közel az átigazolás.


  • Ezt a katalán klub első embere, Josep Bartomeu jelentette ki azok után, hogy a múlt héten 80 millió eurós vételárról szóltak a pletykák. A Barcelona Aleix Vidal után hétfőn Arda Turant is szerződtette, de a klub eltiltása miatt legkorábban csak jövőre léphet pályára mindkét futballist. Pogba viszont nem szerepel a katalánok sport tervei között, így a 22 éves Juventus-középpályás most biztosan nem megy a Barcelonába.

  • Steven Gerrard a nyolcas számú mezt kapta új csapatában, a Los Angeles Galaxyban. Az egykori liverpooli már pózolt is új csapata mezében

  • Fernando 8 millió euróért került az olasz csapathoz. A 23 éves brazil középpályás öt évre írt alá. Fernando a Grémiótól került két éve Ukrajnába, a Sahtarban két szezon alatt 27 meccsen két gólt szerzett.

  • Szóval lehet, hogy nem is Cristiano Ronaldóról tárgyalt a spanyolok elnöke a minap a PSG-vel? Vagy az is lehet, hogy kicserélnék a két támadót?

  • A törököt az Atlético Madridból vették meg ennyiért, az viszont még kérdéses, hogy mikor és hogyan csatlakozhat hozzájuk, hiszen januárig nem regisztrálhatnak be új játékost, így valószínű, hogy fél évre visszadják kölcsönbe a madridiaknak.

    A hivatalos vételár 34 millió euró lesz, ezt 7 millió további bónusz növelheti, de a szerződésbe egy meglehetősen szokatlan záradék is került: a Barcelona a klub a jövő hét szombati elnökválasztását követően két napon belül elállhat az üzlettől, ebben az esetben az Atlético a mostani átigazolási díjhoz képest tíz százalékkal kevesebbért visszavásárolja Turant.