A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.07.03. 15:54
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kolumbiai Jeison Murillo átigazolása hivatalos, a Granadától veszik meg az olaszok. Jól játszott a Copa Americán, a kolumbiaiak négy meccsen csak egy gólt kaptak a középhátvéd vezetésével.

  • A csatár kölcsönben szerepelt az olaszoknál az előző félévben, de kisebb huzavona után most eldőlt, nem marad tovább. Szerették volna megtartani, mert jól játszott, sok gólt lőtt, de az anyagiakban nem tudtak megállapodni, így egyelőre visszamegy a Chelsea-hez.

  • Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) enyhítette a Manchester City és Paris Saint-Germain büntetését, amelyet a pénzügyi fair play megsértése miatt tavaly májusban rótt ki a két klubra, írja az MTI.

    A csapatok mostantól többet költhetnek igazolásokra és fizetésekre is. Ráadásul mindkét együttes elkerülte az eredetileg kiszabott 20 millió eurós (6,2 milliárd forintos) bírságot - ezt a Bajnokok Ligája-szereplésből befolyt összegekből vonta volna le az UEFA a túlköltekezés miatt.

    A PSG katari tulajdonosa, Nasszer al-Khelaifi "fair és konstruktív" lépésnek nevezte a döntést. "Lehetőségünk nyílt arra, hogy aktívabbak legyünk az átigazolási piacon, és ezáltal még versenyképesebbé váljunk" - üdvözölte az UEFA lépését.

    A két együttest ugyanakkor 2016-ig továbbra is "szigorú megfigyelés" alatt tartja az európai szövetség.

  • A 36 éves Claudio Pizarro szerződése lejárt a Bayernnél, szabadon igazolható. "Van már pár ajánlatom, mindenképp Németországban szeretnék maradni. Itt született mindhárom fiam, 15, 13, 9 évesek, stabilitásra lenne szükségük, főleg hogy már többször költöznünk kellett. Sok áldozatot hoztak" - mondta a jelenleg a Copa Americán szereplő futballista, akinek csapata magyar idő szerint szombat hajnalban játszik a harmadik helyért Paraguayjal.

  • Kínába igazolt Eidur Gudjohnsen, a Barcelona és a Chelsea korábbi futballistája. A 36 éves izlandi támadó - aki legutóbb Bogdán Ádám csapattársa volt az angol másodosztályban szereplő Bolton Wanderersnél - szerződtetését pénteken jelentette be a Shijiazhuang Ever Bright, amely jelenleg nyolcadik helyen áll a bajnokságban. (MTI)

  • A klub a weboldalán közölte, hogy egy évre kölcsönvette a Monacótól a kolumbiait, aki az előző szezonban a ManUnitednél játszott ugyanilyen formában. Négy gólt szerzett 29 meccsen, miközben 250 ezer fontot keresett hetente, így a Unitednél nem marasztalták tovább. A Chelsea a közleménybe viszont nem szégyellte beleírni ezt a mondatot: "A Manchester Unitedben szerepelt kölcsönben, és visszasegítette Louis van Gaal csapatát a Bajnokok Ligájába".

    A Chelsea-szerződést José Mourinhónak köszönheti meg, akinek ugyanaz a Jorge Mendes az ügynöke, mint neki, így könnyen megállapodtak. Mourinho azt is mondta, személyes kihívásnak tekinti, hogy kihozza a 29 évesből, amit tud, mert az a négy gól nem ő volt.

    Falcao azóta nem lövi úgy a gólokat, mióta 2014 elején egy Monaco-meccsen elszakadt a térdszalagja. A most véget érő Copa Americán négy meccsen nulla gólt hozott össze.

  • A Feyenoordnál, miután visszatért első klubjához 10 év angliai és törökországi légióskodás után. Többszázan mentek ki a tréningre a kedvéért.

  • Zlatan Ibrahimovicot, akinek még egy év van a PSG-s szerződéséből, de már hajlik arra, hogy ne töltse ki, és visszatérjen a Milanhoz, ahonnan három éve ment Párizsba.

  • Ibrahim Afellaynak jelenleg nincs klubja, úgy tűnik, a Laziót érdekelheti.

  • Az már korábban kiderült, hogy a Mumbai City FC-nél folytatja a francia, de az indiai vezetők most úgy gondolták, jobb lesz, ha rábízzák a csapat irányítását is.

  • A Wolfsburg horvát szélsőjét négy évre szerződtetnék az olaszok, évi 2,5 millió eurós fizetésért. Nagyon menne a válogatott futballista, de a németekkel még meg kell állapodni. Mario Suarez az Atleticóból igazolhatna át, őt különösen szeretné Mancini edző a pálya közepére. Tárgyalnak mindkét futballistáról.

  • Úgy néz ki, a Newcastle United mentené ki a Liverpooltól a csatárt - írja a Liverpool Echo. Kölcsönvennék az olaszt, aki az előző szezonban mindössze egy gólt szerzett a Premier League-ben, ám az igen jelentős fizetéséről nem lesz könnyű megegyezniük.

  • A ManUnited 28 éves portugálja nevelőklubjában, a Sportingban játszott kölcsönben az előző szezonban, most a törökök vinnék, végleg. Viszont csak 5 millió eurót akarnak érte fizetni, ami semmi, hiszen csak 28 éves, és még 3 év van az angolokkal kötött szerződéséből. A hétvégén eldől, meg tudnak-e állapodni - írja a Mirrorfootball.

  • Az angol sajtó szerint a ManUnited cáfolta, hogy megállapodott volna a Real Madriddal David De Gea átigazolásáról, miután engedett a 35 millió fontos, 50 millió eurós árból. Sőt, az angolok készek megtartani a kapust szerződésének jövő évi lejártáig, inkább minthogy olcsón átengedjék a Realnak. A United kikötötte, hogy De Gea mehet, de csak akkor, ha ő lesz a világ legdrágább kapusa. Jelenleg Gianluigi Buffon az, aki 2001-ben 32,5 millió fontért, azaz 46 millió euróért került a Parmától a Juventushoz. De Gea 24 éves, pár hónapja visszautasította a MU heti 200 ezer fontos szerződés-hosszabbítási ajánlatát. Egy év múlva ingyen igazolható lesz.

  • Két korábbi szupersztárja tért vissza a csapatnak, Aimar és Saviola. A 35 éves Aimar egy ideje csapat nélkül volt, legutóbb tavaly játszott Malajziában, Johorban. Saviolát a Veronából vitték haza, ő 33 éves. Mindketten a Riverből indultak Európába, 2001-ben. Argentínában, úgy látszik, a nagy hazatérések napjait éljük, Tevez a Juventusból ment vissza a Bocába.

  • A világbajnok német csatárt azután, hogy az előző félévre kölcsönadta az Internek, immár végleg eladta az Arsenal Törökországba. Az olaszoknál egy gólt lőtt, nem csoda, hogy nem kellett. 30 évesen már elég olcsó volt.

  • A 25 éves Jevhen Konopjankát az ukrán Dnyipróból, azt a szélsőt, akinek csapatát 3-2-re verték május közepén az EL-döntőben. Fizetni nem kellett érte, mert lejárt a szerződése, szabadon igazolható volt.

  • Thiago Motta a kiszemelt, aki már játszott a madridiaknál egy szezont, és most visszavinnék. A Gazzetta szerint másik exklubja, az Inter is akarja, de a brazil-olasz középpályás a spanyolokat fogja választani. Motta Barca-nevelés, 2007-08-ban szerepelt az Atletiben, három éve szerződött Párizsba az olaszoktól. 32 éves.

  • A Chelsea brazil támadója is ott szerepel a kívánságlistán, írja a Goal.com. További Chelsea célpontok a Juventusnál: Oscar és Mohammed Salah.

  • Gianluca Di Marzio állítja ezt, aki leginkább az átigazolási időszakok szakújságírója. Úgy tudja, hogy a Serie B-s Latina igazolná le az U20-as vb-n öt gólt szerző csatárt, aki szabadon igazolható a Győri ETO csődje miatt.

  • Állítólag a Getaféhez adják kölcsön, vagyis nem menne messzire a norvég, a Getafe-stadion ugyanis közúton 27 km-re van a Real edzőközpontjától.

  • Állítólag csak pihenni ment haza, de mivel négy nap múlva kezdődik a Manchester United előszezoni felkészülése, ez némiképp furcsa.

  • Most úgy néz ki, Ibrahimovic hajlik arra, hogy visszatérjen a Milanhoz, így Párizsban elkezdték keresni a helyettesét. A Real Madrid csatára lenne az, de a transzfer még nagyon az elején tart - írja az Elmundodeportivo.es.

  • A Chelsea-középpályás Oscarért 28 millió eurót fizetnének ki az olasz sajtó szerint. Ő klub első számú kiszemeltje a következő szezonra, valamelyest a NY-ba igazoló Pirlót kellene helyettesítenie.

  • A Bayern München 30 éves középpályását vinné a Manchester United, olyannyira, hogy konkrét ajánlatot kapott az angoloktól. Guardiola Bayern-edző sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy futballistájának magának kell eldöntenie, mit akar, mert ő ugyan számol vele a következő szezonra, de ha úgy gondolja, mehet.

  • Bacca már biztosan megvan a Sevillától, a következő kiszemelt Luiz Adriano, aki nagyon sok gólt lőtt a BL-ben az előző szezonban. Ötöt is egy meccsen, kis szépséghiba, hogy a BATE Borisovnak, ennek ellenére a Milan akarja őt, sőt, már meg is egyezett az ügynökével Adriano Galliani általános igazgató: 4 éven át 3,5 millió eurót keresne évente, a Sahtar 7 milliót kapna azonnal. Az ukránok viszont többet akarnak, ennyiért csak januárban engednék el a csatárt. Megy az alkudozás.

    Frissítés: Már meg is egyeztek az olaszok az ukránokkal, egy nap alatt két gólerős csatárt is vettek.

  • Hogy szerződtetik négy évre a Manchester Cityből évi 4,5 millió eurós fizetésért. De a biznisz még koránt sem biztos, hogy összejön, mert a Cityvel csak most kezdenek egyezkedni az olaszok.

  • A Csakfoci.hu azt írja, hogy a magyar bajnok Videoton FC megegyezett a Juventusszal a 19 éves guineai Alhassane Soumah leigazolásáról. A csatár a Cesenánál, kölcsönben szerepelt eddig.

  • Az Internél folytatja pályafutását a barcelonai nevelésű Martin Montoya.  Erick Thohir, az Inter tulajdonosa üdvözölte a reptéren.

  • De Bruyne a Wolfsburgot a második helyre repítette idén a német bajnokságban, és a német kupát is megnyerték, ő lett az év legjobb játékosa, nem is akármilyen aránnyal, a játékosok több mint ötven százaléka tette őt az élre, Robben 23,5 százalékkal követi. Az egykori Chelsea-s 16 gólt és 28 gólpasszt adott