A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.07.06. 19:34
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A vezetőedző Massimo Allegri 2017-ig, a középpályás Claudio Marchisio pedig 2020-ig hosszabbította meg jelenlegi szerződését az olasz bajnoknál. Allegri emellett fizetésemelést is kapott, 2,5 millió euróról 3,5 millióra növelték az éves fizetését, amivel a Serie A második legjobban fizetett edzője lett. Minderről az MTI számolt be.

  • A spanyol RTVE úgy értesült, hogy Julen Lopetegui és a Porto ajánlatot tett a Real Madridnak Iker Casillas megszerzésére, az ügy pedig 48 órán belül le is zárulhat. Az RTVE volt az első, amely megírta még júniusban, hogy Casillas távozhat a nyáron, és ezt az információt is ők szerezték meg először. Ahhoz viszont, hogy megtörténjen a transzfer, a Realnak kell állnia Casillas portugáliai fizetésének egy részét, a Porto ugyanis nem tudja teljesíteni a kapus igényeit.

    Casillas ügynöke a Recordnak megerősítette az érdeklődést, és azt is, hogy a kapus benne lenne a klubváltásban.

  • Az MTI közlése szerint a Juventus hétfőn megerősítette az olasz sajtó által már két hete megírt átigazolást, miszerint 36 éves irányító, Andrea Pirlo ahhoz a New York City FC-hez szerződik, ahol David Villa és Frank Lampard csapattársa lehet.

    Pirlo négy éve az AC Milantól igazolt a Juventushoz, így sorozatban öt bajnoki címet ünnepelhetett csapataival, összesen pedig hat olasz bajnoki cím és két Bajnokok Ligája-diadal részese volt, míg idén a döntőben maradt alul együttesével. Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnokságot nyert, 2012-ben pedig ezüstérmes volt az Európa-bajnokságon.

    A csapat fantasztikus videóval búcsúzott a játékostól.

  • A 19 éves, már a belga felnőtt válogatottban is bemutatkozott Zakaria Bakkali a Valenciában folytatja. A PSV-től szerződtetett szélső ingyen került a spanyol csapathoz. A Standard Liege-ben nevelkedett, 2013 óta futballozott Hollandiában.

  • A chilei Angelo Henriquez a következő szezonban a horvát bajnok Dinamo Zagrebet fogja erősíteni. A chilei válogatott futballista eddig egyetlen edző meccsen játszott a manchester Unitedben 2012 óta, amióta átigazolt az Universida de Chile-től. Korábban a Wigan és a Real Zaragoza kölcsönjátékosa volt.

  • A Watford megszerezte Etienne Capouét a Tottenhamtól, méghozzá klubrekordot jelentő 9 millió euróért.  A 26 éves futballista négyéves szerződést kötött a Premier League újoncával.

  • A Fanatik című török lap úgy tudja, hogy a legnagyobb török tehetségnek tartott Enes Ünal Angliába érkezett, és napokon belül aláír a Manchester Cityhez. A május 10-én a 18. életévét betöltött csatár, már a felnőtt válogatottban is szerepel, 2006 óta szerepelt a Bursasportban, mindössze 16 éves már európai kupameccset játszott.

  • A spanyol AS szerint ma pont kerülthet az Atlético Madrid török futballistája átigazolásának az ügyére. A lap úgy tudja, a Barcelona ma szerződteti a játékost, akinek 2015 végéig így is várnia kell a bemutatkozásra, a Barcelonát addig zárták ki a átigazolásokból.

  • A TASSZ hírügynökség szerint az FK Krasznodar szeretné megszerezni Andrej Arsavint, a Zenit futballistáját. A transzfert leginkább a csapat edzője, Oleg Konovjov szeretné elérni.

  • A portugál Nani hétfőn az orvosi vizsgálatokon is megfelelt, majd a klub sajtótájékoztatón mutatta be hivatalosan is a Manchester Unitedtől érkező középpályást. Este hat órakor, a Sükrü Saracoglu Stadionban a szurkolók is találkozhatnak a legutóbb a Sportingban kölcsönben szereplő 28 éves futballistával. Nani 86-szor szerepelt a portugál válogatottban, a Manchester Unitedben közel 150 meccsen kapott lehetőséget. A Fener 6 millió eurót fizetett a középpályásért az angoloknak.

  • Orosz lapértesülések szerint Rudolf Gergely a Győri ETO futballistája az orosz másodosztályban szereplő Tom Tomszk csapatával tárgyal. Korábban ebben a klubban futbalozott Németh Norbert, majd Pintér Ádám is.

  • A France Footbal úgy tudja, hogy a Real Madrid első embere Katarba utazott, hogy ott tárgyaljon a Paris SG arab tulajdonosával. A megbeszélés tárgya az átigazolás, a francia futball magazin szerint a célszemély Cristiano Ronaldo.

  • A Daily Star szerint Javier Chicharito Hernandezt, aki az előző szezonban kölcsönben a Real Madridban játszott, elvinné a manchesteriek legnagyobb riválisa.

  • Az Espanyol futballistája az Al Rayyanban folytatja. A Barca-nevelésű Európa-bajnok öt év után hagyta el a kisebbik barcelonai klubot. 32 évesen már levezetni ment.

  • A Delhi Dynamo trénerének nevezték ki, minden bizonnyal nem kevés pénzért vállalta a feladatot.

  • A török a Barcába tart, a madridiak Londonból, az Arsenalból hoznák haza a válogatott középpályást - állítja az angol Daily Mail.

  • A Newcastle United a holland Georginio Wijnaldumot készül szerződtetni a PSV-ből. Őt szemelte ki a pár hete kinevezett Steve McClaren.

  • A Fenerbahcéval megállapodtak a manchesteriek 8 millió euróban, de a holland igényt tartana az egy év múlva lejáró szerződése végéig őt illető fizetésére, 15 millió euróra. Ne kérdezzék, ezt, hogy gondolja, de a ManU-nál Ed Woodward igazgató két évvel ezelőtti érkezése óta minden lehetséges. Rengeteg pénzt húzott ki a klubból Radamel Falcao is, nem beszélve a Real Madridról, ami 75 millió euróért adta el nekik Angel Di Mariát.

  • Az Nso.hu szerint Dzsudzsák Balázs klubja, a Dinamo Moszkva szerződéshosszabbítást ajánlott a magyar válogatottnak. Ezt a szakvezető Sztanyiszlav Csercseszov is megerősítette.

    A lap idézi az edzőt, aki szerint „Dzsudzsákhoz hasonló statisztikákkal – hét gól, tizenhárom gólpassz – kevesen rendelkeznek Európában a posztján”, az orosz hírügynökség alapján.

    Dzsudzsák jelenleg edzőtáborozik a Moszkvával. 

  • A ManUnited már korábban megegyezett a törökökkel, és most már a játékos is, így semmi akadálya a váltásnak. Ezzel Rooney maradt az egyetlen klassziscsatár a Unitednél - Falcao a héten a Chelsea-be igazolt -, így hamarosan kilencesek után kell nézniük a manchesterieknek. A kiszemelt lehet Benzema, Cavani, Higuain, többek között.

  • Ez a paktum a PSG-tulajdonos arab sejk és Zlatan Ibrahimovic között, állítja a Gazzetta.it. A szupersztár pedig tényleg szupersztárt jelent, Cristiano Ronaldót vagy Neymart akarják. Ami persze aligha jön össze, bár a portugálra van szemernyi sansz, állítólag nincs túl jóban a Real Madrid elnökével. Zlatant a Milan tárt karokkal és hároméves, évente 6 millió eurót jelentő szerződéssel várná. A svéd most 12 milliót keres a PSG-nél, de az a megállapodás egy év múlva kifut, és 34 évesen már nem tud hasonló feltételekkel hosszabbítani, így hosszabb távon megérné neki a milanói bércsökkenés.

  • Brendan Rodgers edző a szinte biztosan távozó Raheem Sterling helyére igazolná le Pedrót. Jókor kapcsolt, a futballista egy hónapja hosszabbított jelenlegi klubjával, ráadásul már akkor is voltak ajánlatai, de kijelentette, nem akar elmenni a BL-győztestől. Akkor sem, ha Luis Suarez érkezésével kiszorult a kezdőcsapatból

  • Állítja a chilei La Tercera című újságra hivatkozva a Gazzetta.it. Dél-Amerikában biztosak benne, a chilei középpályás öt évre fog leszerződni, ő már meg is egyezett a klubbal. A Juventusszal viszont még el sem kezdett egyezkedni a Real Madrid, és úgy tudni, az olaszok nem akarják eladni a 28 éves futballistát, és ajánlatot sem kaptak senkitől - legalábbis ezt mondta Beppe Marotta Juve-igazgató

  • Pontosabban kölcsönvenné azt a Cuadradót, aki januárban ment el a Fiorentinából a londoniakhoz, de nem tudott bekerülni a kezdőbe. Beppe Marrotta Juve-igazgató így Salah és Oscar mellett róla is tárgyal az angolokkal.

  • A Bors készített vele egy miniinterjút. Tudják, Bajner Bálint az, akit annyira „megszerettek" a magyar szurkolók, hogy tréfából világhírűvé tették. Azonban a csapata, a Notts County az angol háromból kiesett a negyedosztályba, de Bajner ott már nem focizna:

    Így nyilatkozott a Borsnak a 98 kilós erőcsatár:

    Détári Lajos és társa egy spanyol másodosztályú csapat szerződésével kecsegtet, de vannak Ázsiából, a Bundesliga 2-ből és a League One-ból is ajánlataim. Habár az NB I.-ből nagy csapatok kerestek meg, tartom magam a véleményemhez, a közeg miatt nem szeretnék itthon focizni. 

  • A pletykák szerint van Gaal semmit se sajnálna a német válogtott Thomas Müller megszerzéséért, és 170 millió eurót (51 milliárd forint) különítettek el a Bayern München játékosának az átigazolásra, az öt éves szerződésre és a fizetésére. 

  • A 35 éves liverpooli ikon az LA Galaxy-ban folytatja, július 17-én, a San Jose Earthquakes ellen léphet pályára először.

    A klub tévécsatornájának azt mondta, hogy számos megkeresést kapott európai kluboktól, de ő egy tökéletesen új kihívásra vágyott, hogy kiessen a komfort zónájából. 

  • A négyszeres brazil válogatott csatár az ukrán Sahtar Donyeckből igazolt az AC Milanhoz. A 28 éves Adriano az mti infói szerint ötéves szerződést írt alá.  2007 óta játszott Ukrajnában, hat bajnoki címet, négy Ukrán Kupát és UEFA Kupát is nyerta Donyeckkel (az utolsó kiírásban, 2009-ben nyertek.) A Milan ezen a héten már igazolt egyet,  az Európa Liga fináléjában két gólt is szerző Carlos Bacca költözött át hozzájuk Sevillából.

  • Azaz John Guidetti, akit ma csodálhattak nálunk is. A 23 éves a ManCity futballistája, de még sosem játszott abban a csapatban, öt éve kölcsönadogatják. Nem tud annyira futballozni, mint Ibrahimovic, közel sem, de tetoválásokban legalább olyan jó, a mentalitása meg tökéletesen ugyanolyan.