A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.06.29. 16:33
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az elmúlt két hétben már nagyjából 10-15-ször eladták a Chelsea kapusát a másik londoni csapatnak, de most már hivatalosan is megtörtént a transzfer: a cseh ezentúl az Arsenal játékosa.

  • Miután lassan tényleg mindenkiről lemaradtak az olaszok, rendes ajánlatot tettek Andrea Bertolacciért, aki a Genoa és a Roma közös tulajdonát képezte, de az előbbinél játszott. A 24 éves középppályás, aki már a pályaudvaron Milan-sállal pózolt, orvosin van a Milannál, ha minden jól megy, hamarosan be is mutathatják.

  • Paulinho legalábbis így látja. A brazil középpályás, akit 2013-ban 17 millió font körüli összegért vett meg a Tottenham, a Kuangcsou Evergrandéban folytatja, amely éppen 10 millió font alatti összeget fizet érte.

  • A 25 éves franciát nagyon emlegetik mint a Manchester United egyik kiszemeltje, de hétfőn még a Southamptonnál kezdte meg a felkészülést. Az átigazolás akadálya – nem meglepő módon – az ár lehet, a So'ton ugyanis 25 millió fontot kérne a középpályásért, a ManU viszont nem adna érte ennyit. 

  • A 26 éves ausztrál Mitchell Langerak a 2015-ös szezont már a Vfb Stuttgartnál kezdi meg, miután az megegyezett a Borussia Dortmunddal. A hírt utóbbi csapat jelentette be twitterén. A fejlemény miatt állítólag Roman Weindenfeller hajlandó lenne még egy évig a Dortmund kapujában maradni.

  • A spanyol válogatott védő 2005 és 2009 körül játszott a klubban, majd a Real Madridba, onnan a Napoliba igazolt. Két éve van Olaszországban, de most exklubja szívesen visszaszerződtetné.

  • Messze még a nyári átigazolási időszak vége, de nagy meglepetésre nem a tévés pénzeken meggazdagodott PL-klubok vezetik a költési listát, hanem a Serie A. Hétfő délelőtt nagyjából így nézett ki a sorrend:

    1. Serie A – 266,35 millió euró
    2. Primera División – 231,3 millió euró
    3. Premier League – 188,2 millió euró
    4. Bundesliga – 161,25 millió euró
    5. Ligue 1 – 44,25 millió euró
  • Giannelli Imbula valószínűleg csak a Marseille-drukkereknek ismerős egyelőre, de a 22 éves védekező középpályásért sorba álttak nagy európai klubok, mint az Inter, a Milan és a Porto. Az olaszok hetek óta hajtották, a Gazzetta már azt írta, az Inter mindenben megegyezett vele. Aztán hétfőre döntött, és a Portót választotta - írja a L'Equipe. A Marseille 23-25 millió eurót kap érte, ő pedig öt évre ír alá a portugál másodikhoz. Így persze mehet a BL-be, de az Inter és a Milan neve, a Serie A rangja azért ennél többet ért, eddig.

  • Írtunk már arról, hogy a legfrissebb hírek szerint a Milanba igazolhat a Sevilla kolumbiai csatára, Carlos Bacca. Mivel őt a Liverpool is szerette volna (szeretné?) megszerezni, B terv után néztek, és meg is találták a belga Christian Benteke személyében. A 24 éves, 24-szeres válogatott támadó kivásárlási ára 32,5 millió font (46 millió euró) az Aston Villánál.

  • A Manchester United öt évre 55 millió eurót fizetne a Real Madrid-sztárnak, akit egyelőre nem akar elengedni a klubja. Most viszont bekapcsolódott a buliba a Manchester City is, ami még többet fizetne a 29 évesnek. Ramos persze valójában nem akar elmenni, de csak öt millió euró körül keres Madridban, ennek bő kétszeresét kapná Angliában, így emelést akar. A kötélhúzás egy ideig még biztosan eltart.

  • 12,5 millió fontért veheti meg a Liverpool a Southampton 24 éves jobbhátvédjét, Nathaniel Clyne-t, aki már orvosi vizsgálaton van Brendan Rodgers csapatánál. Tavaly három játékost, Rickie Lambertet, Adam Lallanát és Dejan Lovrent is a Southamptontól hoztak el, ez a sor idén Clyne-nal folytatódhat.

  • Nagy a bizonytalanság a Real Madrid védője, Sergio Ramos körül, és ezt próbálja meg kihasználni a Daily Mirror szerint a Manchester City. A spanyolért eközben a Manchester United már egy második ajánlatot igyekszik tenni, de a hírek szerint Rafa Benítez csak Ramosszal tudja elképzelni a Real védelmét, nem lesz tehát könnyű dolguk, ha le szeretnék igazolni.

  • Csak pár ember várta Los Angelesben a Liverpooltól érkező középpályást. Talán a galaxys bemutatásán nagyobb érdeklődés lesz majd.

  • Bár a hétvégén kész tényként közölték egyes források, hogy Phil Neville a Valencia másodedzője lesz, a korábbi játékos maga cáfolta ezt a BBC-nek, szerinte ugyanis továbbra is csak egyeztetnek. Neville a 2013-14-es szezonban David Moyes segítője volt a Manchester Unitednél, de ha aláír a spanyol csapathoz, akkor korábbi főnöke ellen is bizonyíthat, hiszen Moyes jelenleg a Real Sociedadot irányítja.

  • A magyar válogatott csapatkapitánya engedéllyel hiányzik az ausztriai edzőtáborból: a klub honlapja személyes okokat említ, Dzsudzsák ugyanis nagybátyja halála miatt csatlakozik később a társaihoz.

  • A francia le10sport.com úgy tudja, hogy a PSG jövő nyáron mindenképp megszerezné Neymart a Barcelonából. Azért csak akkor, mert a francia bajnok a pénzügyi fair play miatt idén még nem költhet bármennyit, jövőre viszont felelős igazolások mellett akár meg is szerezhetnék a csatárt, akit Zlatan Ibrahimovic utódjának szánnának.

    Neymar kivásárlási ára jelenleg 190 millió euró, de könnyen lehet, hogy 2016 nyaráig meghosszabbítja a jelenlegi, 2018-ig szóló szerződését, amivel a kivásárlási ára is nőhet.

  • Legalábbis a francia L’Equipe szerint mérget vehetünk rá. A legnagyobb francia sportnapilap szerint a 25 éves franciáért 30 millió eurót fizet a Manchester United a Southamptonnak. Legkorábban szerda estig kiderül, mennyire volt pontos a jóslat.

  • Az orosz Sport Ekszpressz értesülései szerint a Dinamo Moszkva vezetősége vasárnap felmondott Guram Adzojev sportigazgatónak. A korábbi remek futballistáról annyit tudni érdemes, hogy 1993 és 1994 között 46 meccset játszott a Diósgyőri VTK színeiben.

  • Az Aston Villában futballozó Fabian Delph egyre közelebb a Manchester Cityhez, ráadásul potom, mindössze 8 millió fontos vételáron. Ez azért is furcsa, mivel a borminghami klub játékosa januárban négy és fél éves szerződést hosszabbított. Most kiderült, ennek a kontraktusnak van egy olyan záradéka, amelyben szerepel az a kitétel, amennyiben egy nagy klub szeretné szerződtetni, olcsóbban elvihet. Mondjuk nyolcmillióért. 

  • Az egykori angol válogatott védő lett a Valencia másodedzője, Scot Ian Cathro munkáját veszi át, aki viszont a Steve McClaren vezette Newcastle szakmai stábjához csatlakozik. Neville korábban a Manchester Unitednél dolgozott David Moyes segítőjeként, most Nuno munkáját fogja segíteni. A futballistaként hatszoros angol bajnok, háromszoros FA Kupa-győztes, BL-győztes 2013-ban, az Evertonból vonult vissza, legutóbb az angol U21-es válogatott szakmai munkáját irányította, amely a most is zajló csehországi Eb-n csoportutolsóként esett ki.

  • A Besiktasban szereplő Demba Ba a kínai bajnokságba igazolt, a Sanghaj Senhua futballistája lett. A szenegáli futballistáért 16 millió eurót fizetett a kínai klub, így a török klubnak lett annyi pénze, amelyből akár Dzsudzsák Balázst is szerződtethetné. A Besiktas korábban érdeklődött a magyar futballista iránt.

  • Az olasz sportnapilap, a Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy Jevhen Konopljanak a Tottenham futballistája lett. Több csapat, így például a Liverpool és a Stoke is leigazolta volna a 25 éves Dnyipro-futballistát, aki végül Londonban köt ki. 

  • Arturo Vidal ügyében egyességre jutott a Juventus és az Arsenal. A Serie A-ból a Premier League-be igazoló chileiért 21 millió fontot fizetett Arséne Wenger. Vidal ötéves megállapodás alá írta a nevét.

  • Az olasz klub visszatér a Bajnokok Ligájába. Ahhoz, hogy ott is sikeresen szerepeljen komoly erősítésekre lenne szükség. A goal.com arról írt, hogy ennek megfelelően akar igazolni a római klub. A kiszemeltek között van Javier Hernandez a Manchester Unitedből, Alexander Pato, aki most a Corinthiansban futballozik. Szívesen látnák Németországból Xabi Alonsót (Bayern) és Granit Xhakát (Mönchengladbach). Szeretnék megszerezni az Empoli remek támadó középpályását, Riccardo Saponarát is.

  • Angol lapok szerint a Manchester United a rekordösszegért igazolt argentin középpályását, Ángel dí Mariát adná cserébe a Paris Saint-Germainnek a csatár Edinson Cavaniért. Ez a csere összecsengene azzal a korábbi hírrel, miszerint a PSG érdeklődik  dí Mariáért. 

  • A Tottenham is bejelentkezett a Marseille 22 éves védekező középpályásáért, Gianelli Imbuláért. A fiatal futballistát az Inter és a Porto is kerülgeti, a Spurs 13 millió eurót adna érte. Ennél lényegesen jobb az Inter ajánlata, amely 19 millióról szól, sőt a Portoé is messze jobb a maga 22 milliójával. Persze, a Tottenhamnek még van lehetősége feljebb srófolni az árat. Már csak azért is, mert az új Makelelének becézett Imbula korábban kijelentette, szívesen futballozna Londonban.

  • Ez a három játékos szerepel a Manchester City kívánságlistáján, amelyet a klub hivatalos honlapja is megerősített. A City már Pogba ügynökével is egyeztetett a futballista fizetéséről, amelyet heti 240 ezer fontban határoznának meg. A Juventus által kért 71 millió fontról azonban még folyik az alkudozás. Sterlingért 50 millió fontot akar kapni a Liverpool. Az Aston Villában futballozó Fabian Delph értéke 7 millió font a transfermarkt.co.uk szerint.

  • Az olasz Gazzetta dello Sport szerint 72 órán belül orvosi vizsgálatra jelentkezik Milánóban Carlos Bacca, a Sevilla csatára, majd a szerződését is aláírhatja. A hírek szerint a Milan 30 millió eurót fizethet a kolumbiai támadóért, aki 56 tétmeccsen 28 gólt lőtt a spanyol csapatban az elmúlt idényben.

  • A magyar tehetség 2006-ban igazolt el Magyarországról, azóta Máltán, majd tíz olasz és egy francia klubban futballozott, váltakozó sikerrel. Most hazatér a 26 éves csatár, aki egy hete Újpesten készül, várhatóan a jövő héten szerződést kap.

  • Az olasz lapok szerint az AS Roma szeretné leigazolni a Real Madrid kapusát, akinek David De Gea esetleges érkezésével sok szerep nem juthat Madridban. Casillasnak 2017-ig érvényes szerződése van.