A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.06.27. 16:50
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Chelsea futballistájának 19 éves testvére Magyarországra, egészen pontosan Újpestre szerződött. A fiatal futballista legutóbb a Zulte Waregem játékosa volt.

  • Véget ért a találgatás az argentin csatár átigazolásával kapcsolatban. A Juventust elhagyó Tévez a Boca Juniors futballistája lett. Ezt a Kolumbia ellen sikeresen megvívott Copa América-negyeddöntő után jelentették be hivatalosan. A meccs amúgy Tévez büntetőjével dőlt el.

    A 31 éves csatár 2005-ben a brazil Corinthians kedvéért hagyta el a Bocát, majd másfél év után költözött át Európába, játszott a West Hamben, mindkét manchesteri klubban, előbb a Unitedben, aztán a Cityben is. Két éve pedig a Juventust erősítette. A csatár az MU-val megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot 2008-ban, s van három angol és két olasz bajnoki aranya is, egy-egy angol és olasz kupa mellett. 

  • A 22-szeres válogatott bal lábas Laczkó Zsolt Kecskemétről az újonc Békéscsabához szegődött. A 28 éves játékos volt régebben a Sampdoriánál is.

  • Sindzsi Okazaki 4 éves szerződést kapott az angol ligában óriási hajrával bentmaradó klubtól. Körülbelül 10 millió euró lehetett az ára.

  • Ezt Mircea Lucescu állítja, aki a Sahtar Donyeck edzője. A brazil Douglas Costa a román edző szerint elérheti Robben színvonalát is. Lucescu azt is elmondta, hogy a télen az Inter szerette vlna megszerezni.

  • Eléggé hihetetlen, amit a német Bildnek állít Skhodran Mustafi ügynöke. A német világbajnokra állítólag szemet vetett a Barcelona és a REal Madrid is.

    Már az hihetetlen volt, hogy Marco Reus sérülése után egyáltalán bekerült a német válogatottba a vb előtt, hogy játszott is, az maga volt a csoda.

    A vb után a Valencia igazolta le 8 millió euróért, és most, ha minden igaz, még onnan is magasabbra törhet az albán felmenőkkel rendelkező, 23 éves hátvéd. 33 meccsen 4 gólt szerzett a spanyol ligában, ami em is rossz mutató.

  • José Mourinho az Augsburg balhátvédjét, Baba Rahmant szerződtetni, a Chelsea 12 millió fontot kínált ghánai védőért.

  • A Manchester City futballistája szinte biztos, hogy a Serie A-ban folytatja. Ügynöke a hétvégére érkezett Olaszországba, a hírek szerint a Juventus, az AC Milan és az Inter is leigazolná a montenegrói válogatott csatárt.

  • Dimitri Payet péntek délután aláírt a West Ham Unitedhez. A londoniak 15 millió eurót fizettek, Payet szerződése 2020-ig érvényes.

  • A német transfermarktweb.com szerint a Hertha BSC 11 millió eurós ajánlatot tett Dzsudzsákért a Dinamo Moszkvának. Ez azért is furcsa, mert két hete a Bild ennek az összegnek a töredékéről beszélt. Az orosz lapok szerint számos kérője van a magyar válogatott csapatkapitányának. A SportEkszpresz felsorolása alapján az Inter, a Lazio, a Stoke City, a Galatasaray, a Fenerbahce is szívesen látná a Herta mellett a magyar légióst.

  • A korábbi orosz válogatott futballista el sem utazott csapata ausztriai edzőtáborába. Orosz források úgy tudják, hogy a 34 éves csatár befejezi pályafutását. Arsavani a Zenitben kezdte, majd az Arsenal futballistája vol, 2013-ban tért vissza Szentpétervárra. 514 tétmeccsen 115 gólja van, a válogatottban 75-ször játszott, 17-szer talált be.

  • Amennyiben a Ferencváros kiveri a holland Go Ahead csapatát az Európa Liga első selejtező fordulójában, a másodikban a bosnyák Zseljeznicsar következhet. A Zseljo pénteken egy brazilt igazolt, a fiatal Tiago Fariast szerződtette, aki korábban Fluminense és Grémio junior csapataiban futballozott.

  • Még három szezonon át az AC Milan futballistája marad Nigel de Jong. A 81-szeres holland válogatott péntek délelőtt írta alá új szerződését.

  • A BBC információ szerint könnyen elképzelhető, hogy pénteken lezárul Petr Cech átigazolása körüli herce-hurca. A napokban már kész tényként kezelték, hogy a Chelsea-ből az Arsenalba igazolt, amelyet maga a játékos cáfolt később. Most a brit hírportál belső infoemációra hivatkozva azt írta, hogy Cech éppen orvosi vizsgálaton van. Az Arsenalnál.

  • Beárazták a Napoli csatárát, Gonzalo Higuaínt. A klub közleménye szerint a támadó nem eladó, persze van a pénz, amiért nem gördítenének akadályt a távozása elé. A nápolyiak 66 millió fontban, azaz közel 100 millió euróért lennének csak hajlandóak megválni az argentintól, aki 18 gólt lőtt a Serie A előző idényében.

  • Luis Enrique is kinézte magának az Atlético Madrid cselgépét, Arda Turant szívesen látná soraiban a Barcelona edzője. A katalán klub 41 millió eurót sem sajnálna érte, a középpályás viszont csak 2016-ban csatlakozhatna a klubhoz. Ha összejön az átigazolás, Turan lehetne a második török a Barcánál, legutóbb 2003-ban a kapus Rüstü Recber volt az első.

  • A Real Madridnál felkészültek Sergio Ramos esetleges távozására. A védő nem szeretne Madridban maradni és sokak szerint a Manchester Unitedben folytathatja. A Marca című napilap szerint a Realnál már kinézték az utódját, a lap úgy tudja, hogy a legutóbb a Valenciában futballozó Nicolás Otamendi lehet a megoldás. Ramosért 32 millió fontot áldozna a Manchester United

  • Az Arseanal Arturo Vidalt nézte ki magának, de a chilei eladásához a BL-döntős Juventusnál valamilyen nagy dolognak kellene történnie. Az Express szerint az Arseanl első körben tett egy 21 millió forntos ajánlatot, míg a csapat sztárja, a szintén chilei Alexis Sanchez próbálja a váltásra rábírni Vidalt.

  • Lang Ádám után Koltai Tamás is a bajnok Videotonhoz szerződött a Győri ETO-ból. A 12-szeres válogatott középpályás három évre írt alá az MTI szerint.

    Koltai Tamás személyében egy olyan rutinos játékost sikerült igazolnunk, aki középpályán több poszton is bevethető, megfelelő NB I-es és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, valamint beleillik a játékrendszerünkbe.

    – mondta a futballistáról Burcsa Győző klubigazgató, aki hozzátette: Koltai gólerős, gólpasszokat is tud adni, és szükségük van a munkabírására, akár támadó, akár védő pozícióban.

  • A Mirror szerint 2,75 millió fontért hirdeti a hat hálószobás házát a Manchester United kapusa. Van benne még edzőterem, játékszoba, házi moziterem és három fogadószoba is. Aki a képekre is kíváncsi, az ide kattintson.

  • A felnőtt válogatott csapatkapitánya a svéd Café Magazine című folyóiratnak azt mondta: mivel még soha nem futballozott olimpián, nagyon szórakoztató lenne számára, ha ott lehetne Rióban. A svéd U21-es válogatott a csehországi korosztályos Európa-bajnokság szerdai játéknapján bejutott az elődöntőbe, ezzel megszerezte az olimpiai kvótát.

    Ahhoz, hogy Ibrahimovic ott lehessen Rióban, a Paris Saint-Germain, a svéd futballszövetség, valamint Erik Hamren szövetségi kapitány jóváhagyása is szükséges. "Persze először meghívót kellene kapnom az U21-es csapattól, lehet, hogy ők úgy gondolják, nem vagyok elég jó" - viccelődött a 33 éves támadó, aki az egyike lehet annak a három futballistának, aki túlkorosként - 23 éven felüliként - szerepelhet az olimpiai együttesben, írja az MTI.

  • Tavaly bőven az elvárások fölött játszott a bolgár Ludogorec Razgrad, fel is keltette a jobbhátvédjük, Junior Caicara a Schalke figyelmét, olyannyira, hogy a németek le is igazolták.

  • A Napoli ennyit kér az argentin csatárért, de ennyit szinte biztos, hogy senki nem ad majd érte.

  • Úgy volt, hogy a tavaly Sevillába kikölcsönzött Denis Suarez legalább visszamehet a Barcelonához, de a FIFA beintett: mivel a kölcsönszerződés két évre szól, nem bontható fel idő előtt. Legalábbis úgy, hogy azonnal játszhasson a Barcelonában. A Barca ugyanis január 1-ig ki van zárva az igazolásokból, ami valójában azt jelenti, vehet most is bárkit, de 2016-ig nem küldheti pályára tétmeccsen. 

  • De nem Pedrót, hanem Gerard Deulofeut, az Evertonnak, ahol kölcsönben már játszott egy szezont, a 2013-14-est. Az előző idényt a Sevillánál töltötte kölcsönben, borzasztó éve volt. A Barcának nem kell, így most véglegesen megy vissza Angliába.

  • A 31 éves védő csak tavaly nyáron érkezett a Herthához a Fulhamtől, ám máris távozik, visszamegy nevelőklubjába, az Ajaxba, amit 2008-ban hagyott el. Egy évre ír alá egy év opcióval

  • A német Sport1.de állítja, a Bayern München megegyezett a Sahtar Donyeckkel a brazil Douglas Costa átigazolásáról. A 24 éves szélső mindkét oldalon képes játszani, jobblábas, és jelenleg a Copa Americán szerepel Brazíliával. A tornán lőtt egy gólt is. Ő Pep Guardiola edző első igazolása a szezonban, nem lesz olcsó, 35 millió eurót adnak érte.

  • A Marca szerint a Manchester United kedden 45 millió eurós ajánlatot tett Sergio Ramosért, de a Real Madrid ezt visszautasította.

    Ezt a klub igazgatója is közölte a védővel szerdán, amikor állítólag Ramos elmondta, hogy távozni akar. 

  • Leon, a profi. Édesapja azt szeretné, ha egyszer ezt látná viszont valamelyik sportlap címoldalán.

    Lukács Leont két felvételi kör után a Barcelona felvette az iskolájába.

    A család is vele tart. "A Barça nem segít semmiben. Nekünk kell lakást bérelnünk, spanyol iskolába íratni Leont és a nővérét. Nem vagyunk felkészülve, annyira gyorsan történt minden. Nem tudjuk még, mihez fogunk kezdeni" - mondta a büszke édesapa.

  • Az Arsenal százezer euróért leigazolta a román U16-os válogatott csapatkapitányát, Vlad Dragomirt a temesvári Politól.

    A játékost vitte volna az Inter is, de Dragomirnak jobban tetszett az angolok ajánlata, az ő akadémiájukon kezdi majd meg külföldi karrierjét.