A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.06.23. 10:38
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kondogbia után Martin Perisic a Wolfsburgból, Martin Montoya a Barcából, Felipe Melo a Galatasarayból. Mindháromról tárgyalnak.

  • A Sport.es állítja, a Barcelona szerződtetett egy, a spanyol első osztályban játszó spanyol középpályást, de a nevét Josep Bartomeu exelnök és elnökjelölt csak a választási kampányának utolsó hetében, azaz július 10-e körül jelenti be. Ha őt választják meg elnöknek július 18-án, a futballista hivatalosan is a Barca játékosa lesz. Bartomeu a legesélyesebb, mert az ő elnöklése alatt nyert meg minden kupát ebben az idényben a klub.

  • Ugyanis a klub küldöttei állami magángéppel mentek a Sampdoriához tárgyalni a csatárról. A török külügyminiszter Antalyaspor-drukker, így az egyesület vezetőinek kölcsönadta a repülőt. Ők mindezt egy szép közleményben meg is köszönték neki, csakhát az eljárás Törökországban nem mindenkinek tetszik.

  • A két kiszemelt Benteke az Aston Villából, vagy Lukaku az Evertonból. Ők a belga válogatottban csatártársak. A Gazzetta dello Sport szerint Inkább előbbi megszerzésére van esély, a Villa épp csak bent maradt a PL-ben az elmúlt idényben.

  • Az olaszok lemaradtak az Atleticóba tartó Jackson Martinezről és a már az Interbe szerződött Kondogbiáról is, így a Gazzetta szerint visszamennek a PSG-hez Zlatan Ibrahimovicért. A svéd szupersztárról a múlt héten már azt írták, hogy megmondta a PSG-nek, marad még egy évet Párizsban, de Adriano Galliani a két kudarc után újra őt akarja megszerezni. Zlatan három éve a Milanból ment Párizsba, 2010-től két évig volt a piros-feketék játékosa. 2011-ben még bajnokok is lettek.

  • Az Atletico-edző fia a River Plate-ben futballozik, Giovanni Simeonénak hívják, 5-én lesz 20 éves, és csatár. 181 centi magas, 78 kiló, vagyis ezekben már lehagyta az öregét. A kis madridi klub érdeklődik iránta, így abban a városban dolgozhatna, ahol az apja.

  • Matthew Lowton, aki a 2009–2010-es szezonban 18 meccset játszott az akkor még angolok irányította Ferencvárosban, most távozik az Aston Villától. Gyorsan talált magának új csapatot, három évre a Burnley szerződtette a fiatal jobbhátvédet.

  • Az AS Monaco és a holland váogatott kapusa a szezon végéig a Premier League-ben szerepelő Southampton kapusa lesz. Egyelőre kölcsönbe kerül az angolokhoz. Stekelenburg már védett a PL-ben, a 2013-14-es szezonban 11 bajnokin védte a Fulham kapuját.

  • A Juventus és az olasz válogatott középpályása minden bizonnyal az Egyesült Államokba igazol, és az MLS-ben szereplő New York City futballistája lehet. Egy biztos, New Yorkban van, és a Yankees-stadionban fotozták le a 36 éves futballistát.

  • Hétfőn írta alá a szerződését. 19 millió eurót fiezett érte a Juventus.

  • A Norwich City kétéves megállapodást kötött a Kongói DK válogatott játékosával, Youssouf Mulumbuval. A középpályás ingyen jöhetett a West Bromwichtól, a legutóbbi idényben 36 meccsen játszott, két gólt lőtt. Korábban a Paris SG focistája volt, 2008 óta szerepelt a WBA-ban

  • A Sevilla csatára, Carlos Bacca kijelentette, nagyon szeretné, ha az őszt már Angliában kezdené. Bacca a Sevillával Európa Ligát nyert, jelenleg a kolumbiai válogatott tagjaként a Copa Américán szerepel. A csatárt korábban a Liverpoollal és a Manchester Uniteddel hozták szóba.

  • A Chelsea cseh kapusa hétfőn aláírt az Arsenalhoz, a 33 éves kapus a Daily Mail híre szerint 11 millió fontért cserélt klubot. Cech 2004-ben csatlakozott a Chelsea-hez a francia Rennes-től. A londoniaknál 485 tétmeccsen védett, 4 bajnoki címet, 4 FA Kupát, 2 angol Szuperkupát, egy Bajnokok LIgáját és egy Európa Ligát nyert. Háromszor lett a Premier League Aranykesztyűs kapusa, kétszer került az év csapatába, 2011-ben a klub legjobbjának választották.

  • Legalábbis a Bild szerint kinézték a Club Brugge 19 éves támadóját, Obbi Oularét, akinek 11 bajnokin 2 gólja volt tavaly. Az is felmerült a dortmundiak kapcsán, hogy Ciro Immobile távozik, de nem biztos, hogy a helyére jönne a belga, mert 19 évesen, komoly rutin nélkül még korai lehet neki a Bundesliga.

  • A vb után gyorsan lecsaptak a fiatal amerikai jobbhátvédre, DeAndre Yedlinre, aki leginkább a sebességével tűnt ki Brazíliában, de a Sky úgy tudja, újra kölcsön adnák, mert még nincs kész a Premier League-re. A 21 éves Jordan tavaly fél évet még maradt a Seattle Soundersnél, utána viszont csak egyszer kapott lehetőséget a Tottenhamben, ideje többi részét az U23-as kerettel töltötte. Hogy idén hova mehet kölcsönbe, azt még nem tudják a Tottenhamnél.

  • Miután lemaradtak Geoffrey Kondogbiáról és úgy tűnik, Jackson Martínezről is, újabb csatárt néztek ki magunak: 55 millió eurót különítettek el arra, hogy megvegyék a PSG-ből vagy Zlatan Ibrahimovicot, vagy Edinson Cavanit.

  • Jackson Martínez (állítólagos) leigazolása után lecsaptak a Villarreal fiatal tehetségére, Luciano Viettóra is. A 21 éves argentin távozását a Villarreal-elnök Fernando Roig jelentette be, mint ahogy azt is, hogy Leo Baptistaót megkapják cserébe kölcsönbe, és opciójuk lesz arra, hogy végleg megtartsák a 22 éves brazilt.

  • Már 16 millió fontot (22,3 millió euro) kínálnak a középpályásért, ami nagyjából 10 millióval kesebb, mint amennyiért a Real megvette 2013-ban.

  • A török Fanatik azt írja, hogy Louis van Gaalék érdeklődnek Fernando Muslera iránt, akiért cserébe odaadnák Antonio Valenciát a Galatasaraynak. Elnézve az idei átigazolási piacot, a Fener és a Galata is igen komoly erősítésbe kezdett – mindkét csapat a BL-ben lesz érdekelt, utóbbi biztos főtáblás az első kalapban, előbbi a másodikba kerülhet, ha sikerrel selejtez.

  • Az Atlético Madrid is bejelentkezett a Porto kolumbiai játékosáért, akiről a Marca szerint már meg is egyeztek a portugál csapattal, 35 millió eurót adhatnak érte. Korábban a Milan is érdeklődött, de ezek szerint lecsúsztak róla.

  • A kiszemelt a PSV-játékos Georginio Wijnaldum, állítólag három klub is vinné. A Premier League-ból a Sunderland, míg a francia bajnokságból a Marseille és a Monaco.

    A 24 éves Wijnaldum a Feyenoordban rekordfiatalon, 16 évesen mutatkozott be, majd 2011-ben igazolt a PSV-hez. 

  • Ha valóban elvinnék a németet a Bayernből, így nézhet ki majd a United a középpályától előre: Carrick, Schweinsteiger, Di María - Mata, Rooney, Depay. És ez még csak a 4-3-3-as felállás, ha a 4-4-2-es gyémánt és a 3-5-2-es, Van Gaal által kedvelt formát nézzük, akkor azt a Squawka szedte össze.

  • A 24 éves Gyenyisz Cserisev előbb a Sevilla, majd a Villarreal kölcsönjátékosa volt az elmúlt két szezonban, utóbbiban jó formában is játszott, úgyhogy Benítez marasztalná a Real felnőtt keretében. Illetve csak akkor engedné el, ha vesznek valakit a jobb szélre, mert hogy ott, vagyis Bale eddigi helyén számolna az orosszal - vélhetően csereként.

  • Az angolok azonnal rámozdultak Sergio Ramosra a spanyol madridi balhéja után, de világbajnokot is vinnének hátulra, ugyanis továbbra is érdeklődnek Jerome Boateng iránt. A németért 20 millió fontot kínálnak, de ez lehet, hogy kevés lesz első ajánlatnak.

  • A német Bild szerint a Hertha már le is mondott a magyar válogatott csapatkapitányáról, aki helyett inkább a balhés Sidney Samet vennék meg a Schalkéból. A 27 éves németet még májusban függesztették fel Kevin Prince Boatenggel együtt, mert túl rossz hatással voltak a keretre. Sam évi 4, Boateng 7,5 millió eurót keres (bónuszokkal együtt), azt pedig már májusban eldöntötték a Schalkénál, hogy mindenképp eladják őket.

    Dzsudzsák Balázsnál azután, hogy a Dinamo közölte, mégis megtartanák a magyart, a Galatasaray, illetve már a Besiktas neve is felmerült, mint lehetséges új csapat.

  • A Daily Star szerint a Liverpool csak 40 millió fontért engedné el Raheem Sterlinget, akiért a Manchester City korábban 30, majd 35 millió fontot ajánlott. Innen már csak egy lépés a 40 milliós ár kifizetése Manuel Pellegriniéknek.

  • A kolumbiai csatárnak annyira gyengén megy a Copa Américán, hogy a Chelsea szurkolói elkezdték kérlelni a csapatot és a vezetőedző José Mourinhót, hogy ha még nem késő, gondolják már át Falcao megszerzését. A csatárnak eddig sem gólja, sem gólpassza nincs még a tornán.


  • A 35 éves brazil pénteken bontotta fel szerződését a mexikói Queretarónál, de máris tárgyalásba kezdett a török Antalyasporral, ami a kameruni Samuel Eto'óval is tárgyal, vagyis könnyen elképzelhető, hogy a 2007-08-as szezon után újra egy csapatban játszanak majd.

  • Lukas Podolski megszerzése után Roberto Soldado lehet a Galatasaray következő célpontja, aki a Tottenham annyira eladna, hogy 15 millió fontos veszteséget is bevállalna, igaz, még így is kapnának 11 millió fontot a 30 éves spanyolért, akit 2013 nyarán vették meg. A Galata azzal csábítja a támadót, hogy kifizetik a mostani, 2,1 millió fontos fizetését.

  • A spanyol AS azt írja, hogy a Real Madrid védője el akarja hagyni a klubot, azok után, hogy a napokban a Barcelonával hozták hírbe, és emiatt eléggé berágott. És állítólag az is eléggé zavarja, hogy a klubvezetés kirúgta Carlo Ancelottit.

    A madridi lap szerint a PSG, Manchester City és Manchester United egyből készültségbe helyezte magát, van viszont egy apróbb gond: Ramos kivásárlási ára, ami 200 millió euró.