A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.06.18. 14:52
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Zlatan Ibrahimovic nemrég kijelentette, hogy marad a PSG-nél, és nem tér vissza a Milanhoz, úgyhogy az olaszok most a Chelsea tulajdonában lévő Mohamed Salah-ra mennének rá, a játékos kölcsönben szerepelt a Fiorentinában a múlt idényben. 

  • Vb-t megjárt veteránt igazolt a Fradi

    Az FTC-ben folytatja a szlovák Stanislav Sesták, aki a csatár Böde riválisa lehet majd Thomas Doll keretében. A 32 éves támadó ott volt a 2010-es vb-n, összesen 58-szor volt válogatott, a Fradihoz a német másodosztályban szereplő Bochumtól érkezett ingyen.

  • David Ospina alig fészkelte be magát az Arsenal kezdőjébe, máris továbbáll Törökországba, méghozzá a Fenerbahçé-ba. Állítólag a két csapat meg is egyezett már az 5,5 millió fontos vételárban, már csak a kolumbiai kapus személyes feltételein meg a huzavona. Erre tényleg csak azt tudom mondani

    Nahát!

     A 26 éves Ospina ugyanis egy jó vébé után tavaly érkezett a Nice-ből, és sérülése után kiszorította a kapuból a frenetikus, de hektikus Wojciech Szczesny-t. Bár nem mutatott semmi földöntúlit, de irányításával az Arsenal védelme tavaszra mégis nagyon összerázódott (itt még egy nevet me kell említenem: Francis Coquelin). ÉS bár védési statisztikái is kiválóak voltak (sőt, a legjobbak a PL-ben), mégis körüllengte az az Almunia/Fabianski féle bizonytlaanság, ami tönkrevágta az Arsenal elmúlt sok idényét. (via arseblog, ami via egy általam lefordíthatatlan török oldal)

  • A katalán Sport szerint a Barcelonával triplázó Luis Enrique nagyon szeretné, ha a klub igazolna egy középpályást 2016-ban, amikor lejár a FIFA-tól kapott büntetésük.

    A jelöltek közül nyilván nem hiányzik az idei nyár slágere, Paul Pogba, aztán ott van még a monacós Geoffrey Kondogbia, de az edző állítólag a dortmundos Ilkay Gündogant szeretné a legjobban. 

  • Mármint a Barcelona egyik elnökjelöltje, akinek a nevét nem lehet tudni. A kiszemelt Sergio Ramos, aki nincs igazán jóba a Real Madrid-elnök Florentino Perezzel, és ezt használnák ki. Ramos pedig ezzel harcolhatna ki magának jobb szerződést, ha úgy akarja. 

    Az infót a katalán Sport hozta. Korábbi barcás elnökválasztásoknál is bedobtak már hasonlót, 2003-ban a pályázó Jaume Llaurado például azt ígérte meg, hogy megszerzik Iker Casillast a Real Madridtól. A mostani üzletnek sincs nagyobb esélye. 

  • Gyorsan intézik az ügyeket Svájcban, ahol tegnap felbontották a korábbi Videoton-edző Paulo Sousa szerződését, ma pedig már ki is nevezték a helyére Urs Fischert, aki két évre ír alá. Sousát azért engedték el, hogy nyugodtan mehessen a Fiorentinához, ahol rövid időn belül, talán még a héten bemutathatják.

  • A Charlton-játékos Joe Gomezt több nagy angol klub is vitte volna, de úgy most már nagyon úgy néz ki, hogy Liverpool viszi el, a BBC szerint kifizették érte a 3,5 millió fontos kivásárlási díjat, már csak az orvosi vizsgálat van hátra. 

  • Hogy hova? Igen, a mexikói Tigres nevű futballklubba szerződik Pierre-Andre Gignac, aki 21-et lőtt a francia bajnokságban, de a Marseille-nél kifutott a szerződése, így ingyen igazolható.

    Bárhová mehetett volna szinte, és átigazolási díj hiányában szemérmetlenül nagy gázsit is kérhetett volna Európában, de valószínűleg Mexikóban ajánlották a legtöbbet.

    A Tigres Twitteren jelentette be, orvosira várja a decemberben még csak 30 éves futballistát, aki négy évre fog aláírni.

    A válogatott csatár élete szezonján van túl, összesen 23-at rúgott az idényben összesen, és decemberben még csak 30 éves lesz.

    Zlatan 19-et lőtt a bajnokságban, harmadik lett a góllövőlistán, aminek élén a lyoni Alexandre Lacazette végzett 27 találattal.

  • Most épp a Juventus igazgatója, Beppe Marotta mondta el Paul Pogbáról, hogy egy rakás csapat vinni akarja, ám a mai napig egyetlen ajánlatot sem fogadtak el érte, mert nagyon fontos játékos számukra. "Más lenne a helyzet, ha Pogba azt mondaná, menni akar, de ezt egyelőre nem jelezte nekünk" - mondta Marrotta. 

    Arra a felvetésre, hogy a Real Madrid leigazolhatja Pogbát, Marrotta úgy reagált, hogy őket is érdekelné pár Real-játékos cserébe. Egy ilyen húzásuk már bejött, a 22 éves Morata megszerzése jó húzás volt, fontos gólokat lőtt a szezonban. 

    Mindeközben a Marca úgy tudja, hogy a francia PSG van most a legjobb helyzetben, hogy leigazolja Pogbát, állítólag 90 millió eurót fizetnének ki érte. 

  • Talán emlékeznek még: ő volt a kétezres évek közepének túlárazott csodagyereke. Wright-Phillips-t 17 évesen igazolta le a Nottingham Forest-től a City (akkor még nem túlárazva), majd néhány ígéretes szezon után Mourinho 21 millió fontért elvitte friss bajnokcsapatába, ahol néha játszott, néha nem, de inkább nem. E

    kkor már se fiatal, se tehetség nem volt, de azért a City 2008-ban visszaigazolta, ahol pár ígéretes meccs ellenére megint csak a kispadról próbálkozhatott - előbb egy másik eltékozolt angol tehetség, Adam Johnson, majd a fenomenálisan jó David Silva mögött -, 2011-ben ezért megint tovább állt a Queens Park Rangershez.

    Nagyjából eddig követtem pályafutását, most megnéztem, mi van vele: négy idény alatt egyetlen gólt lőtt, a 2014/15-ös szezonban már csak kétszer lépett pályára, és miután csapata kiesett a Premier League-ből, ki is rúgták a keretből. 

  • A Liverpool visszadobta az újabb ajánlatukat Raheem Sterlingért, úgyhogy a legújabb most az, hogy rámennek az arsenalos Jack Wilshere-re. Az első ajánlat olyan 30 millió font környékén lesz. 

  • Összeáll a Juhász-Lang tengely a bajnokcsapatnál, miután a Videoton megvette a győri Lang Ádámot a Nemzeti Sport szerint.

  • A spanyol Marca úgy tudja, Rafa Benitez már vázolta az elképzeléseit a keretről, és

    Gareth Bale egészen biztosan nem megy sehova,

    megmondták neki, hogy szükség van rá. 

    Ellenben van több olyan játékos, akinek a sorsa bizonytalan. Ilyen Jesé, Lucas Silva és Fábio Coentrão is, de a lap szerint ők még bizonyíthatnak Beniteznek, hogy hasznosak lehetnek. 

  • Csak ő a Zenitből, ahonnan Axel Witselt hozta el, érte anno egy vagyont adtak az oroszok. Leginkább azért vennék meg a belga játékost, hogy Obi Mikel távozása után is legyen merítési lehetőség a középpályán.

    Van egy másik kiszemeltje is Mourinhónak, a húszéves Baba Rahman az Augsburgban futballozik. 

  • Louis Van Gaal már tavaly is elvert egy vagyont igazolásra, kapott is kritikát rendesen néhányért, de ettől még ezen a nyáron simán elkölthet újabb százmilliót. Nézzük, hogy ma kit hoztak hírbe a Manchester Uniteddel:

    • az egyik állítólag a belga Romelu Lukaku, az Everton-csatárt akkor vehetik célba, ha nem sikerül leigazolni Mario Mandzukicot, aki a hírek szerint szintén ott van a listán. A 22 éves Lukaku 36 bajnokin 10 gólt lőtt a múlt idényben
    • azt is írják az angol lapok, hogy a Real Madridnál puhatolóztak Raphael Varane-ról, mialatt a madridiakkal a kapus De Gearól tárgyaltak. A Real viszont közölte, Varane nem eladó
    • a Monacóból is kinéztek egy játékost, a védő Fabinhót akarják megvenni, a francia bajnokságban szereplő klub viszont nem nagyon válna meg futballistájától. 
  • Már a Sparta Prahánál tartózkodik az NB I. tavalyi felfedezettje, a 17 éves Kitl Miklós, aki iránt a 33-szoros cseh és csehszlovák bajnok mellett a spanyol Real Zaragoza is érdeklődik. Az első osztályból kizárt Kecskemét játékosa a cseheknél kezdte meg a nyári felkészülést, de egyelőre még nem biztos, hogy szerződést is kap-e.

  • További két évvel, 2017. június 30-ig meghosszabbította szerződését Kondás Elemér, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának vezetőedzője - írja az MTI a klub honlapjának közlése alapján.

    Az 51 éves Kondás 2011 áprilisa óta irányítja a DVSC-t, amellyel egy évvel később veretlenül nyerte meg a bajnokságot, mellette pedig a Magyar Kupát is megszerezték. A következő idényben a Magyar Kupában megvédte címét a csapat, majd 2014-ben újra bajnoki címet ünnepelhetett.

    A Debrecen a legutóbbi szezonban a negyedik helyen végzett, így az Európa Liga selejtezőjében is indulhat a következő szezonban.

  • Állítólag már közölte is a jelenleg a Copa Américán játszó argentin csatár az olasz bajnokkal, hogy visszatérne a Boca Juniorshoz, arról pedig hallani sem szeretne, hogy a Liverpoolnak adják el.

    Az előző szezonban 29 gólig jutó Tévez ára állítólag 5 millió euró lehet, de kérdés, hogy hajlandó-e ennyit fizetni a Boca Juniors, ahol 2001-05 között összesen 110 meccset játszott a csatár.

  • Megszerezték a nagy rivális Bayer Leverkusen horvát támadóját, Josip Drmicet, akinek a bajnokikon elég volt 3,5 lövés minden egyes gólhoz, amivel a csapat leghatékonyabb támadója volt az előző szezoban.

    Drmic, akit már be is mutattak a Burussiánál, 2019-ig írt alá.


  • A Galatasaray-nál folytathatja pályafutását a világbajnok német Lukas Podolski, írja a török Aksam, amely szerint a 30 éves csatár három évre írhat alá. A 125-szörös német válogatott támadó szerződése még egy évig az Arsenalnál, de ott csak két millió eurót kérnének érte, mivel már az előző szezonban sem volt túl nagy szükség rá – mielőtt januárban kölcsön adták volna az Internek, csak 13 meccsen játszott a szezonban. Olaszországban valamivel jobb sora volt, de 18 mérkőzésen egyetlen gólt tudott csak összehozni.

  • A Videoton kölcsönveszi a Puskás Akadémia szerb kapusát, Braniszlav Daniloviocsot. A Vasas pedig a Fradi-nevelés Kovácsik Ádámot szerződteti, aki az olasz Regginából tér haza

  • Ahogy korábban jeleztük, Mario Mandzukic a Juventus játékosa lesz, és Olaszországba költözhet Joao Miranda is. A 30 éves brazil az olasz lapok szerint már megegyezett az Interrel, 3 évre 2,5 millió euróért cserél csapatot

  • Egyet most, egyet jövőre: Simone Zaza 15 millió euróért azonnal megy Torinóba, csatártársa, Domenico Berardi csak jövőre, valószínűleg ugyanennyiért. Félig már eddig is a Juve tulajdonában voltak mindketten.

  • Szerdán a svéd eldöntötte, hogy nem megy vissza a Milanba, marad még egy szezont a PSG-nél, a spanyol újságok szerint aztán ő is Katarba meg levezetni.

    Ibra 34 éves lesz ősszel, követheti Xavit, aki a múlt héten távozott a Barcelonából a katari Al-Szaddhoz.

  • Az már szinte fix, hogy Radamel Falcao a ManUnited után a Chelsea-nél kap lehetőséget, kölcsönben a Monacótól. A franciák Berbatovval már közölték, nem tartanak rá igényt, így kell nekik egy csatár, a választás pedig - a SkyItalia szerint - Fernando Llorentére esett, aki a Juvéban padozott szinte egész tavasszal Tevez és Morata mögött.

  • "Legalábbis addig nem, amíg nem mondja, hogy el akar menni. És eddig nem mondta" - közölte a Corriere dello Sporttal Giuseppe Marotta, a Juventus általános igazgatója.

    A franciát 100 millió eurónál is többért vinné a ManCity, érdeklődött a PSG, de a Realnál és a Barcelonánál is napirenden van a megszerzése.

    Pogba pár hete állítólag megmondta az ügynökének, Mino Raiolának, hogy a Madridba vagy a Barcába akar menni, de ésszerű lenne, ha ez a BL-döntő óta a Barcára szűkült volna.

    Messiék mindent nyertek a szezonban, a BL-döntőben épp Pogbáékat verték, és a katalánok nyittottak is a leigazolására, csakhogy a FIFA-eltiltás miatt ők januárig nem vehetnek senkit.

    Amire mi fogadnánk: Pogba még egy évet a Juvéban marad, aztán irány a Barca.

  • A holland a Real Betis jáékosa lett, már túl van a bemutatáson is.

  • Ezt a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis jelentette ki. Annak ellenére, hogy a Juventus, sőt az Arsenal is érdeklődött a csatár iránt, sehova sem engedik.

  • Radamel Falcao sikertelen kölcsönvétele után megint az AS Monacoból igazolhat a Manchester United, ezúttal a 21 éves brazil védő, Fabinho a célpont, akinek 2019-ig érvényes szerződése van a francia csapatnál. A United 14 millió eurót sem sajnálna.

  • A Tuttosport című olasz lap szerint az olasz bajnok már meg is állapodott az Atléco Madrid csatárával, sőt azt is tudni vélik, hogy a horvát válogatott évi 4 millió eurót fog keresni. Mandzukic a Wolfsburg után a Bayernben futballozott, ahol BL-t is nyert, 2014 óta futballozik Spanyolországban.