Összefoglaló

Percről percre Nikolics fél órát játszott, a Dortmund kivégezte a Legiát

A szerdai BL-meccsek végeredménye
Manchester City–Borussia Mönchengladbach 4–0
Bayer Leverkusen–CSZKA Moszkva 2–2
Tottenham–Monaco 1–2
Real Madrid–Sporting 2–1
Legia Warszawa–Borussia Dortmund 0–6
Club Brugge–Leicester City 0–3
Porto–Koppenhága 1–1
Olympique Lyon–Dinamo Zagreb 3–0
Juventus–Sevilla 0–0
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elég hamar, egy szélről érkező beadás után. Az argentinnak centikről kellett bevágnia a labdát, ezt csúnyán elnézte a Gladbach-védelem.

    A Leverkusen a CSZKA Moszkvát fogadja.

  • Sőt, egyből háromszoros EL-címvédő a Sevilla, amelynek sikeredzője, Unai Emery már a Paris Saint-Germaint irányítja (kedden 1-1-es döntetlennel kezdett a BL-ben az Arsenal ellen). A helyére Jorge Sampaoli érkezett, akiről még nehéz mit mondani, az Európai Szuperkupát a Real Madrid ellen, a Spanyol Szuperkupát a Barcelonával szemben vesztette el nagyon simán, majd jött egy 6-4 az Espanyol ellen. Utána 0-0-t játszottak a Villarreallal, míg a rövid ideig listavezető Las Palmast megverték, ez alapján tehát tényleg bármi lehet a Juventus ellen.

    Az olaszok meg sem érezték Paul Pogba távozását, az érte kapott pénzből vett Gonzalo Higuaín három meccsen három gólnál jár. A Realban már játszott 7-szer a Sevilla ellen, 2 gól és 3 gólpassz a mérlege, van tehát miért tartani tőle.

  • Pep Guardiola megint nem nevezte csapatába Vincent Kompanyt, a City csapatkapitánya 2012 decembere óta már a 15. sérülését próbálja kiheverni (ez lehetett a legfájdalmasabb, mivel az Eb-t is ki kellett hagynia). Elvileg a mai meccsen kellett volna visszatérnie, de a hírek szerint volt némi gikszer a rehabilitációjában.

  • Klubrekordot és angol BL-csúcsot is dönt(het) a Tottenham azzal, hogy nem hazai pályáján, hanem a Wembley-ben játssza meccseit az idei Bajnokok Ligájában. A csapat már a múlt héten 80 ezer jegyet eladott a Monaco elleni mérkőzésre, ezzel biztos, hogy megdöntik saját nézőcsúcsukat, amit még 1938-ban, a Sunderland elleni hatodik fordulós FA Kupa-meccsel értek el, amikor 75038 néző volt jelen. A hazai angol BL-csúcsot is megdönthetik ezzel, a legtöbb nézőt vonzó BL-meccs címet viszont nem biztos, hogy átveszik, a 2011-es döntőt a Manchester United és a Barcelona között ugyanis 87695-en nézték a Wembley-ben.

    Az Arsenal az 1998-99-es és az 1999-2000-es szezonban a Wembley-ben játszottak a BL-ben, de csak két meccset nyertek a hatból, ami nem jó ómen.

  • Hajlamosak vagyunk megfeledkezni az erős lengyel válogatott és bajnokság mellett, hogy a BL-ben azért ők sem jutottak annyira sokra. Utoljára 1996-ban volt náluk Bajnokok Ligája mérkőzés, akkor a Widzew Łódź játszott 2-2-t pont a Legia mai ellenfelével, a Borussia Dortmunddal. A meccs esélyese a Dortmund. A Legia egyébként pont a Widzew Łódź előtt egy szezonnal járta meg utoljára a BL-t, akkor a Panathinaikosz a negyeddöntőben verte ki őket 3-0-s összesítéssel.

  • A 2015-16-os futballidény álomsztorija volt a Leicesteré, a 2016-os szezon viszont már sokkal realisztikusabban indult: négy meccs után egy győzelemmel és egy döntetlennel a 16. helyen állnak Claudio Ranieriék, akik legutóbb 4-1-re kaptak ki a Liverpooltól. A BL-ben a belga Club Brugge ellen kezdik meg a történelmi szereplésüket, és már most ki is derülhet, mire számíthatunk tőlük. Tavaly ugyanis a szezon nagy részében kiscsapatként, az ellenfélnek átengedve a játékot jutott messzire a Leicester, de a BL-ben nekik kell nagycsapatként, irányítva játszani.

    A csoport másik meccsén a Porto fogadja a Koppenhágát, és vele a selejtezők egyik legveszélyesebb csatárát, a hat meccsen öt gólt szerző Andreas Corneliust.

  • A portugál a nevelőklubja, a Sporting ellen játszik a Real Madriddal. Ronaldo a hétvégén, rögtön góllal tért vissza csapatába az Eb-döntőben elszenvedett sérülése után. Az Osasusa ellen 66 percet kapott, Zinedine Zidane, a madridiak vezetőedzője azt mondta, már 100 százalékos állapotot vár a játékostól, de egyáltalán nem biztos, hogy 60 nap kihagyás után már másodikra 90 percig pályán hagyják.

  • „Mindig is néztem a Bajnokok Ligáját, alig vártuk a keddeket és a szerdákat, hogy jöjjenek már a meccsek a tévében. Sok csapatnak drukkoltam, de gyerekkorom óta a Barcelona volt a kedvencem.

    Fantasztikus éve van a csapatnak, amit még különlegesebbé tesz, hogy ez a klub fennállásának 100. évfordulója. Mindenki azt várta Varsóban, hogy megvédjük a címünket a bajnokságban és a kupát is megnyerjük, de a BL-csoportkörbe jutás volt az igazi álom. Az igazi célunk az volt, hogy az Európa Ligában érjük el ugyanezt, úgyhogy rengeteget jelent ez számomra, hogy most sikerült.”

    Ezt a selejtezőben már 5 gólt szerző Nikolics Nemanja nyilatkozta az UEFA honlapjának, rajta kívül a csatártársát, Michał Kucharczykot és a középpályás Steeven Langilt kérdezték az álom beteljesüléséről.

    Nikolics és a Legia a Dortmund ellen játszik, de a magyar válogatott támadó csak a cserepadon kezd.

  • A Manchester City-Borussia Mönchengladbach meccset nem tudták megtartani kedden a hatalmas eső miatt, így áttették szerdára.

    Az előző szezonban is találkozott a két csapat, akkor némi meglepetésre mindkettőt a Gladbach nyerte 6-3-as összesítéssel, de akkor még nem Pep Guardiola volt a City edzője. Vele azért sokkal jobb teljesítmény várható az angoloktól.