A 2016-os BL-csoportkör második fordulójának szerdai játéknapja

Vége
GettyImages-610922814
-kg-
Joó Gábor
2016.09.28. 20:37

Összefoglaló

A szerdai végeredmények
Ludogorec–PSG 1–3
Arsenal–Basel 2–0
Besiktas–Dinamo Kijev 1–1
Napoli–Benfica 4–2
Borussia Mönchengladbach–Barcelona 1–2
Celtic–Manchester City 3–3
Atlético Madrid–Bayern München 1–0
Rosztov–PSV 2–2
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Celtic elleni 7-0-s győzelemmel kezdték Luis Enqiruéék az idei BL-szezont, azóta pedig háromból két bajnokin is ötöt lőttek, és közte is csak az Atlético Madrid elleni rangadó miatt torpantak meg kissé. Lionel Messi sérülés miatt biztosan nem játszik, de amíg Neymar és Luis Suárez bevetésre kész, nem lehetnek gondban.

    A Mönchengladbach ugyan a Manchester City elleni 4-0-s vereséggel kezdett, de otthon elég jól tartják magukat, és már 11 meccse nem is kaptak ki a BORUSSIA-PARK-ban.

  • Akkor még Pep Guardiola, és nem Carlo Ancelotti irányította ugyan a Bayern Münchent, de az edzőváltástól csak még jobb lett ez a párharc, az olasz ugyanis alaposan megszenvedett Diego Simeone ellen még a Real Madrid élén.

    Egy éve idegenben lőtt góllal ment be a döntőbe az Atlético Madrid a döntőbe, miután a madridi 1-0 után Münchenben Antoine Griezmann hős lett. A Bayern 1-0-nál büntetőt is rontott (bár a hajrában Fernando Torres is kihagyott egyet), így a francia csatár gólja elég volt a továbbjutáshoz, hiába talált be Xavi Alonso és Robert Lewandowski is a spanyoloknak.

  • Az Arsenal elleni hazai 1-1 még tűrhető eredmény volt, de ha a francia bajnokságban csak a negyedik helyen álló PSG nem veri meg a bolgár Ludogorecet, lehet, hogy a katari tulajdonosok elkezdenek elgondolkodni, jól döntöttek-e, hogy a nyáron leigazolták a Sevillától Unai Emeryt. Emery sorban három Európa Ligát nyert a spanyolokkal, de eddig nem volt túl meggyőző a párizsi csapattal. Itt lenne az ideje, hogy változtasson ezen.

  • A Besiktas döntetlennel kezdett a Benfica ellen, és bár a Dinamo Kijev kikapott otthon a Napolitól 2-1-re, az első félidőben 10 percre még vezettek is, és nem játszottak rosszul. Mivel a kiesés elkerülésére mindkét félnek akkor lenne a legnagyobb esélye, ha az egymás elleni párharcból legalább 4, de inkább 6 pontot szereznének, ezért a törököknek és az ukránoknak is hajtania kell.

    A törökök az idei hét meccsükön csak egyszer nem kaptak gólt, ami reményt adhat Szerhij Rebrovéknak.

  • Az olaszok 10 meccse nem kaptak ki, de a Benfica még ennél is jobb sorozatban van, náluk ugyanis 17 ugyanez a szám. Az esélyes nem feltétlenül csak ezért, de a Napoli lesz, ahol José Callejón és Arkadiusz Milik is nagyon jól kezdte az idényt, együtt már 11 gólnál járnak együtt.

  • A magyar ifibajnok otthon kezdte a BL-t a nemzeti bajnokok ágán, ellenfelük a görög PAOK volt, a meccs vége pedig 1-1 lett.

    A Tajti Mátyással felálló Málaga sokáig bajban volt Szlovákiában a Nitra ellen, hiszen a hazaiak a 14. percben vezetést szereztek, sőt, az 56. perces egyenlítés után egy perccel újra megszerezték a vezetést, de a spanyol csapat a hajrában kettőt is lőve megfordította a meccset, és 3-2-re nyert.

  • Az oroszok a BL-selejtező rájátszásában futottak össze az Ajaxszal, és egy amszterdami 1-1 után otthon 4-1-re gázolták el őket. Ez persze nem sokat jelent az újabb holland ellenfél, a PSV ellen, főleg úgy, hogy a Rosztov 5-0-s égéssel kezdte a csoportkört.

    Mindkét fél pont nélkül áll még a csoportban, és egy döntetlen egyiküknek sem lenne túl jó eredmény. A PSV 2007 óta nem nyert idegenben a BL-csoportkörben, a mostaninál kedvezőbb alkalmuk nem lesz a sorozat megtörésére ebben a BL-idényben.