Ez a poszt a következő Percről percre része:

Meccsdömping az Eb 12. napján

  • Németország elintézte, hogy az északírek legyőzésével Magyarország játék nélkül jusson be az Eb-nyolcaddöntőbe.
  • Kiderült, hogy az UEFA 85 ezer euróra büntette az MLSZ-t az első két csoportmeccsen tapasztalt szurkolói rendbontás miatt.
  • 21 órától horvát-spanyol és cseh-török.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem csak az angol lapok, de a futballszövetséget irányító Greg Dyke is élesen kritizálta a szövetségi kapitány azért, mert egy jó ritmust elkapó csapat felét lecserélte - ahogy az angolok fogalmaznak - egy középszerű Szlovákia ellen.

    Nem tudni taktikázni akartak-e az angolok, de most tény, a szlovákok elleni 0-0 a csoportelsőségbe is került. Nem csak ez, a meccs utáni nyilatkozata is sokakat meghökkentett. Hodgson azt mondta:

    „Ez a hat változtatást viccesnek találtam. Különben is, Vardy-val és Sturridge-dzsal fejeztük be a Wales ellen, így nem is hatot, csak négyet változtattam. Nem értem, miért mondták, hogy kudarca vagyunk ítélve. Nem vagyunk. El fogjuk érni a céljainkat, senkitől sem félünk."

  • Lemondott Leonyid Szluckij, az orosz válogatott szövetségi kapitánya, akinek csapata egy ponttal, a B csoport sereghajtójaként kiesett, írta az MTI.

    "Egy ilyen torna után valaki másnak kell átvennie a teendőket. Új kapitányra van szükség, én magamra vállalom a felelősséget, mivel volt időm megtalálni és felkészíteni a játékosokat. Kudarcot vallottunk, ez az én hibám" - mondta a hétfő esti sajtótájékoztatón.

    A 2018-as világbajnokságnak otthont adó oroszok utolsó csoportmeccsükön 3-0-ra kikaptak Walestől Toulouse-ban, így negyedikek lettek kvartettjükben. A CSZKA Moszkvát is irányító Szluckij tavaly augusztusban váltotta az olasz Fabio Capellót a kapitányi poszton.

  • A chilei válogatott csatára bemutatta, hogy kell kisegíteni hibázó csapattársunkat. Így:

    Mindez 1-0-ás chilei vezetésnél történt. Lehet ha tudja, hogy 7-0 lesz a vége, nem töri magát (vagy fordítva). (A Copa América-negyeddöntőben történt.)

  • Az Összorosz Szurkolók Szövetségének vezére, Alekszandr Sprigin nem nyugodott bele, hogy egész egyszerűen kiutasították őt Franciaországból, felelőssé téve a Marseille-ben történt szurkolói rendbontások miatt. Valami fondorlatos úton, de ismét visszatért az országba és most Toulouse-ban kapcsolták le. Most sem ússza meg, közigazgatási, vagy bírósági eljárást kezdeményeznek ellene.

  • Giorgio Marchetti, az UEFA versenyeinek vezetője szerint még rengeteg csapatnak van szüksége a győzelemre, ezért nem fordulhat olyan elő, hogy az ellenfelek előre megegyeznek egy mindkét félnek jó eredményben, írja az AP.

    A nemzetközi szaknyelvben ezeket a meccseket biscottónak nevezik, ami olaszul kekszet vagy sütit jelent. És hát az olaszok tudnának róla mesélni, mert 2004-ben úgy estek ki a csoportból, hogy a dánok és a svédek elegánsan elfocizgattak 2-2-ig, mert az mindkettőjüknek továbbjutást jelentett.

    Marcheti szerint a 24 csapatos mezőny nem ad erre lehetőséget, és egyébként is rengeteg meglepő eredmény született már az idei tornán. Azt viszont cáfolta, hogy már tárgyalnának a 32 csapatos bővítésről, mert szerinte a selejtezők is nagyon lényeges részei az Eb-nek.

  • Élete csúcspontja volt az Izland elleni mérkőzés, ebben egyetértett a Nemzeti Sporttal Böde Dániel, aki a második félidőben állt be, és őt megelőzve öngólt rúgott egy védő, ezzel egyenlített Magyarország. Böde azóta sajnálkozik ezen, de most a lapnak elárulta, volt, aki azzal szívatta, hogy örüljön neki, ő úgyis kihagyta volna.

    A meccs után egy madocsai zászló volt nála, szívesen beszélt a helyről, ahol született, és ahonnan a barátai meglátogatták, és velük töltötte a szabadnapját vasárnap is.

    Böde amúgy hétfőn az edzésen rúgást kapott, így nem száz százalékos a játéka Portugália ellen.

  • Megváltoztatták a magyar szurkolók szerdai gyülekezési pontját Lyonban, ahol a magyar válogatott a portugál csapattal mérkőzik meg - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon, írta az MTI.

    Az új gyülekezési pont a L'hippodrome de Lyon - Carré de Soie, amely a Metro "A" vonalának végállomásán található Vaulx-en-Velin - La Soie megállótól gyalog a Rue de la Poudrette-Avenue de Bohlen útvonalon keresztül közelíthető meg.

    A gyülekezés változatlanul szerda déltől kezdődik. A vonulás a korábbiaknak megfelelően délután kettőkor indul a találkozási pontról, ahonnan 5,5 kilométer a stadion.

    Az ORFK kéri azokat a szurkolókat, akik nem vesznek részt a vonuláson, hogy a biztonsági átvizsgálás miatt, a torlódás elkerülése érdekében időben érkezzenek meg a mérkőzés helyszínére.

  • Aki látta a mérkőzést, és közben arra gondolt, mennyire tehetetlenek az angolok, annak esetleg magyarázatul szolgálhat, ha tudja, ezzel az eredménnyel és Wales csoportgyőzelmével:

    • az angolok egy hetet pihenhetnek, csak hétfőn játszanak
    • jó esetben a magyarokkal vagy Izlanddal jöhetnek össze

    Wales viszont már szombaton játszik. Persze még alakulhat úgy is, hogy az angolok a mi csoportunk második helyezettjeként a portugálokat kapják. A tervnek mindenesetre elfogadható volt a viselkedésük

  • Megnyerték a csoportjukat, ráadásul az angolok előtt, ráadásul történelmi tettet végrehajtva, ráadásul az oroszokat tönkreverve, mindez így néz ki a tabellán walesiül.

  • Mintázatában erősen a 3D-s látványvilágra erősítenek rá az Adidas új labdái, amikkel a kieséses szakaszban fognak játszani. Ez persze még ugyanúgy kipukkadhat, mint a spanyolok meccsén a Beau Jeu, de érzületre mindenképpen más.

    Így néz ki:

  • Ha az elmúlt napokban kevesellte a mérkőzéseket, ma kedvére válogathat belőlük. 4 meccset rendeznek.

    18 órától klasszikus, a négy évvel ezelőtti társrendezők találkoznak: Ukrajna és Lengyelország  illetve velük egy időben Észak-Írország és Németország játszik. Majd 21 órától horvát-spanyol és cseh-török meccseket láthat. A spanyolok akár a nyolcaddöntős ellenfeleink lehetnek, ha úgy alakul.

    Ma mindenesetre két csoportban, a C és a D-ben is alakulhatnak úgy az eredmények, hogy Magyarország biztosan továbbjutóként vonuljon holnap a pályára Portugália ellen 18 órától.

    A csehekre kell figyelni, hogy ne verjék a törököket, nekik a 3. helyen jelenleg egy pontjuk van. A törököknek 0, így ők már biztosan nem lehetnek 4 pontos harmadikok.

    Az északíreknek 3 pontjuk van, ha a németektől kikapnak, maradnak 3 pontosak a 3. helyen, Ukrajna már elbúcsúzott, nulla pontos.