2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

440 millióval lóg a klubja Dzsudzsáknak

Európa-bajnokság, 29. nap

Csizmazia Zoltán
2016.07.08. 22:01

  • Az utolsó két szünnap jön az Eb-n a vasárnapi döntő előtt.
  • Szomorú németek, boldog franciák.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Atletico friss igazolása, Bernard Mensah ma megtapasztalhatta, hogy milyen egy edzés a BL-döntősnél.

    Sugárban jött vissza az izotóniás ital:

    Ez volt a Ghánai első gyakorlása a csapattal.

  • Az UEFA illetékes bizottsága ma megszüntette az eljárást a Liverpool francia középhátvédje ellen, akit egy zsírégető készítmény sodort bajba még tavasszal.

    A játékos és csapatai öröméből egy kicsit levon, hogy az eset miatt Sakho lemaradt a Európa-liga döntőjéről (amit a Liverpool elveszített) és az Európa-bajnokságról is.

  • Így szavaz a magyar. Délután még Shaqiri nevetséges ollója vezette a Sky Sport internetes szavazását a torna legszebb góljáról, aztán megérkeztek az urnához a magyar szavazók.

    És lett a 11 ezres hátrányból 23 ezres előny. Gera portugáloknak lőtt gólja most épp 44 ezer voksnál jár, az albán 21 ezernél, a harmadik Robson-Kanu belga találata alig 15 ezerrel.

  • A holland középpályás a klub szerint túl sok sárga lapot kapott az elmúlt idényben, ezért szabták ki rá az eszetlen büntetést. A "túl sok" az egészen pontosan 11 darab, azaz a lapok 65.5 millió forintba kerültek neki, egyenként. Mindezt annál a csapatnál, ahol Felipe Melo is játszik (a brazil verőlegény korábban két szezonban is büntetlenül szerezhetett ennél több figyelmeztetést).

    Az események mögött valószínűleg az áll, hogy a Galatasaray  nagyon szeretné rávenni játékosát a távozásra.

  • "Miután kikaptunk Wales-től, néhány játékossal összegyűltünk a szobámban, és reggel kilencig beszélgettünk. Végül egybehangzóan arra jutottunk, hogy szarok vagyunk" - avat be a szbornaja hétköznapjaiba Leonyid Szluckij, az azóta már menesztett szövetségi kapitány.

  • A Juventus két franciája a németek legyőzése után videóban üzent edzőjének, azzal cukkolva Allegrit, hogy csak azért akartak bejutni a döntőbe, hogy egy héttel később kelljen elkezdeniük az alapozást.

    "Én két hét szabadságot akartam adni nekik, de ha ők csak egyet akarnak, ám legyen." - válaszolta ma a tréner.

  • A Vasas ifjú kapusa, Hutvágner Gergő az olasz elsőosztályú Sampdoria együtteséhez igazolt. A játékost a télen még a Manchester United-del hozták hírbe, ám ez a lehetőség végül kútba esett, miután a klubnál lecserélték a korosztályával foglalkozó teljes szakmai stábot.

    A Sampdoria a korosztályos válogatottban többször is megfigyelte Hutvágnert, majd egy FTC által rendezett nemzetközi tornán ki is próbálták, mielőtt szerződést kínáltak volna neki. Gergő egyelőre a U19-esekkel edz, és az a célja, hogy pár éven belül bekerüljön a felnőtt keretbe.

  • Az elődöntőig jutó wales-i válogatott hazatérési parádéja jelenleg is tart, Cardiff utcáin tízezrek köszöntik a csapatot. A játékosokat és a stábot nyitott busz viszi körbe a fővárosban, a diadalmenet első megállója a cardiffi várnál volt, ahol a fiúk heves szelfizésbe fogtak a bástyákról. Ramsey képe elég jól sikerült.

  • Valószínűleg a párizsi a világ legmenőbb szurkolói zónája. Verhetetlen kulissza, verhetetlen tömeg és a hangulat is rendben:

  • A szélső Andrija Zsivkovics a Partizan Beogradtól, a támadó középpályás Óscar Benítez pedig az argentin Lanústól érkezett. Mindketten 5-5 évet írtak alá. Könnyen lehet, hogy Nagy Ádám lehet a következő már a hétvégén.

  • És ez a kép tanúsága szerint nem vicc.

  • A brazil Sonny Anderson, aki a Marseille, a Monaco, majd a Barcelona futballistája volt, 1999-ben igazolt az Olympique Lyonba. Egészen 2003-ig futballozott itt, valamikor ekkor készülhetett ez a kép, amelyen az 8-10 éves Greizmann és Sonny Anderson állt össze. Erre most Anderson is büszke lehet már.

  • Augusztus 25-én hallgatja meg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltott Joseph Blattert, a nemzetközi szövetség (FIFA) előző elnökét. A lausanne-i székhelyű CAS pénteken közölte a meghallgatás időpontját, írta az MTI.

    Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt nyolcéves eltiltást kapott a FIFA etikai bizottságától, mert 2011 februárjában állítólag kétmillió svájci frankot adott Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) elnökének. Mindketten tagadták bűnösségüket. A svájci sportdiplomata értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mondta - tanácsadóként kapott az UEFA első embere. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, csak késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

    A rájuk eredetileg kiszabott egyaránt nyolcéves eltiltást a FIFA fellebbviteli bizottsága mindkettejük esetében hat évre mérsékelte. Ezután Platini a CAS-hoz fordult, amely négy esztendőre csökkentette az eltiltást, majd kijelentette, hogy a svájci legfelsőbb bíróságon támadja meg az ítéletet. Blatter ellen szövetségi nyomozás is zajlik Svájcban.

  • Az albán Partizani Tirana útban Pozsony felé az EL-visszavágóra értesült arról az UEFA-döntésről, miszerint nekik kell a BL-ben az eltiltott Skenderbeu helyére beugrani. Ha már elutaztak, játszottak egy edzőmeccset az így játék nélkül továbbjutó Slovannal.

    Ezen a szlovák csapat 3-1-re nyert, az első gólt pedig Priskin szerezte, szabadrúgásból . Az esetnél az albán védőt is kiállították.

  • A 31 éves Jesús Gamez az Atletico Madridtól érkezett és kétéves szerződést kötött a PL-ben szereplő Newcastle Uniteddel. A jobbhátvéd az Atlético előtt a Málagában futballozott, a spanyol U23-as válogatottban négyszer szerepelt.

  • Radja Nainggolan, a belga válogatott labdarúgója bejelentette, hogy a következő szezonban is az AS Románál játszik majd. A 28 éves védekező középpályással kapcsolatban brit lapok azt írták korábban, hogy klubja vezetői Londonba utaztak, hogy a Chelsea-vel tárgyaljanak az eladásáról, a játékos azonban most egyértelműen jelezte, nem vált klubot, írta az MTI.

    "Találkoztam Watler Sabatini sportigazgatóval, minden remekül ment. Maradok Rómában" - mondta Nainggolan.

    A nagy munkabírású futballista 2014-ben a Cagliaritól szerződött a római klubhoz, amellyel tavaly bajnoki ezüst-, idén pedig bronzérmet szerzett. A klubnál tavaly hosszabbította meg öt évre szerződését. Nainggolan a belga válogatott mind az öt meccsén játszott, két gólt is szerzett az Európa-bajnokságon, melyen a negyeddöntőben búcsúzott.

  • Pénteken bejelentette visszavonulását a válogatott csapatól Petr Cech, a csehek 34 éves kapusa. Cech 1997-től az összes utánpótlás válogatottban szerepelt, majd 2002 februárjában mutatkozott be. Összesen 121 meccsen védett és a törökök ellen 2-0-ra elveszített Eb-csoportmeccs volt az utolsó.

  • A szexzsarolós balhéja miatt a válogatottból kirúgott Karim Benzema többször is üzent a csapatnak.

    A német-francia elődöntő előtt írta Instagramján, hogy fizikailag ugyan nincs jelen, de a szíve ott van a pályán.

    A győzelem után pedig a Twitteren írt: „Gratulálok a csapatnak és a segítőknek. Gyerünk, már csak egy meccs."

  • Egyelőre kérdéses a portugál védő játéka, a combizomsérülése miatt még mindig külön edzéseket kell végeznie.  Legalább is ezt látta a Reuters tudósítója a portugálok edzésének nyilvános részén. Persze lehet, hogy csak trükk az egész, és nem kizárt, hogy a rendes edzésen már a csapattal készült.

  • Marseille-től és az Európa-bajnokságtól

  • amikor a német védő sérülése miatt kénytelen volt lemenni az elődöntőben, majd a francia középpályás a meccs után is felkereste Boatenget, és kölcsönösen méltatta egymást a két rivális.

  • Marcelo Bielsa két év után megint a címlapokra került. Ezúttal azzal, hogy még edzést sem vezetett, máris lemondott a Lazio vezetőedzői tisztéről. Az olasz Corriere della Sera cikke szerint az argentin tegnap este közölte Lotito elnökkel, hogy mégsem vállalja a posztot. Lotito erre közölte, hogy perre viszi a dolgot, egyben megbízta Simone Inzaghit a csapat irányításával.

    Bielsa legutóbbi állomáshelyéről, Marseille-ből is kurtán-furcsán távozott. Kinevezése után egyetlen bajnokin ült a kispadon, majd miután a csapata kikapott a Caentől az első fordulóban, menedzsmenttel való vitájára hivatkozva lemondott posztjáról.

  • Legalábbis az olasz edző beszélt erről, hozzátéve, hogy megfelel az angol szövetség által támasztott követelményeknek. Egyetlen gond Mancinivel kapcsolatban, hogy 2017-ig szerződés köti az Interhez. Mancini korábban négy évig a Manchester City menedzsere volt.

  • Nagyon elégedettek a német szakember munkájával Liverpoolban. Ennek jeleként Klopp hatéves megállapodás alá írta oda a nevét pénteken. Ki kell emelni, hogy ritkán kötnek ilyen hosszú megállapodást szakvezetőkkel.

  • 1978 óta nem nyertek meccset a franciák ellen.

  • Az Eb után Mino Raiola játékosügynök Olaszországba utazik, hogy a Juventusszal tárgyaljon Pogba elengedéséről. A francia középpályásnak 2019-ig van szerződése a klubbal, és az olaszok azt akarják, hogy ki is töltse. Nemrég még kétéves szerződéshosszabbítást is ajánlottak neki, ha elfogadná, éves fizetése 5-ről 7 millió euróra emelkedne, írja a Guardian.

    A játékost azonban Mourinho is leigazolná a Unitedhez, évi 15,6 millió euróért, miközben a Real Madrid is érdeklődik Pogbáért. A Juventus állítólag 100 vagy 120 milliós kivásárlási árat szabott meg.

  • Az UEFA hivatalos tikettportálja 13:45-től nyit ki, és korlátozott számban még árul belépőket a Saint-Denis-be. Ezen a linken.

  • A korábbi német válogatott Michael Ballack szerint a franciák megérdemelték a győzelmet. Okosan várták, hogy rájuk menjenek a németek, de nagyon jól működött a csapat minden része. A Bildnek Griezmannt, Payetet és Pogbát emelte ki. Elmondta, végig jobbak voltak a franciák, Scweinsteiger pedig ott hibázott, hogy későn indult meg a szögletnél, és már csak kézzel tudta javítani tévedését.

  • Egész szép prémiumot kaptak a francia válogatott játékosai azért, mert bejutottak az Eb-döntőbe. Mind a huszonhárom válogatott játékos 250-250 ezer eurót kapott a győzelemért, írja a Bild. A portugálok elleni döntőben még több járhat, 300 ezer euró a célprémium.

  • A Sky Sports szerint pénteken jelentik be a Leicesternél Ahmed Musa szerződtetését. Érdekesség, hogy a 23 éves, de már 58-szoros nigériai válogatott futballista a CSZKA Moszkva akadémiáján nevelkedett és most is ott játszik. Az előző idényben 29 meccsen 13 gólja volt. A hírek szerint 15 millió fontot fizetnek érte.