Ödön
1 °C
11 °C

Vidi-edző: Fantasztikusan játszottunk, győzni megyünk Athénba

2018.08.23. 00:00

Az AEK Athén 2-1-re legyőzte a hazai pályán játszó Mol Vidi FC-t, a két vezetőedző pedig értékelte a találkozót: Marko Nikolics szerint fantasztikusan játszott a magyar bajnok, és győzni mennek majd Athénba, Marinosz Uzonidisz pedig szigorúnak tartja a görög kiállítást.

Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Ha tizenegy a tizenegy ellen és tíz a tíz ellen nézzük, akkor megnyertük a mérkőzést 1–0-ra

– kezdte az értékelését Nikolics. A szerb tréner nem akart Huszti Szabolcs kiállításával foglalkozni, már a jövő heti visszavágóra gondol. Szerinte a képlet egyszerű:

Nyernünk kell, és legalább két gólt kell szereznünk.

Arra a kérdésre, hogy miért nem cserélt többet az utolsó fél órában, amikor a görögök kiállítása után tíz a tíz ellen, azt válaszolta: értelmetlen lett volna, hisz a csapat fantasztikusan játszott, egy cserével csak megtörte volna a ritmust.

Hiszek a csapatomban, és a játékosaim is hisznek magukban. Ezért optimista vagyok a visszavágóval kapcsolatban, biztos vagyok benne, hogy Athénban is az utolsó percig küzdeni fogunk.

Ezzel egyetértett a nagyszerűen játszó Kovács István is, aki szerint a csapat 10 emberrel sem játszott alárendelt szerepet, és ami a visszavágót illeti: idegenben nyernek majd két góllal és továbbjutnak.

A görögök szerint szigorú volt velük a bíró

Uzonidisz érthetően elégedett volt a végeredménnyel, bár a csapata utolsó fél órában mutatott játékának egyáltalán nem örült. A kiállítást sem tartja feltétlenül igazságosnak, szerinte a görög esetnél túlságosan szigorú volt a bíró, de nem akar az esettel bővebben foglalkozni.

Jól kezdtük a mérkőzést, de a végé nehézzé vált. Nagy győzelmet arattunk, de még nem jutottunk tovább, hazai pályán sokkal koncentráltabban kell majd játszanunk

– zárta az értékelését a görög tréner.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?