Emma
5 °C
10 °C

A Liverpool sztárja, Szalah is ott lehet az olimpián

2020.02.15. 08:23

Mohamed Szalah, a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool csatára lehet az egyiptomi válogatott egyik túlkoros játékosa a tokiói olimpia futballtornáján, számol be a hírről az MTI. 

Savki Garib, az egyiptomi U23-as válogatott szövetségi edzője először január végén beszélt arról, hogy számítana a csatárra, szerdán pedig megerősítette, helye lesz a tokiói keretben, de a végső döntést Szalah-nak és klubjának kell meghoznia.

Jürgen Klopp, a Premier League-ben listavezető Liverpool vezetőedzője pénteken közölte, még nem döntöttek róla, hogy elengedik-e játékosukat, mivel egyelőre senki nem kereste őket az ügyben. A tokiói olimpiát július utolsó és augusztus első hetében rendezik, ebben az időszakban az angol csapat már készülni fog a következő idényre. 

"Szeretném-e elveszíteni az egyik játékosomat az előszezon során? Természetesen nem, de az olimpiáról van szó, és én is sportember vagyok. Több dolgot figyelembe kell vennünk, és több információra van szükségünk. Például mikor kezdődik az ő felkészülésük?" - mondta Klopp. A szabályok szerint az olimpia férfi labdarúgótornáján 23 évnél fiatalabb játékosok szerepelhetnek, de minden csapat nevezhet három túlkorost. 

Nem Szalah lehet az egyetlen sztár az olimpia futballtornáján, mert nemrég Neymar is jelezte, hogy ott akar lenni a brazil csapattal Tokióban.