A várt harmincperces buszút a nagy forgalom miatt kis híján a duplájára nőtt, ez persze nem volt teljesen meglepő, hiszen a nyitómeccs után is alaposan torlódott a tömeg (már az sem volt két perc, mire az ember a mintegy 120 méteres sort kivárta).
Nekem a nemzetközi fotósok hadával volt szerencsém együtt utazni (nekik kell a leginkább sietniük, hiszen amíg az újságírók akár kezdés után is betoppanhatnak a helyükre, addig nekik a meccs kezdése előtt egy meghatározott időig el kell foglalniuk a pozíciójukat, vagy már csak a szünetben mehetnek a pálya mellé), és átélni egy nagy satuzást követő repülőbemutatót, ezúttal persze az emberek dőltek szépen, de az egyik kolléga eltörött töltővégét leszámítva azért gond nélkül megúszta minden és mindenki.
Meg is érkeztünk tehát az Egyesült Államok–Wales-mérkőzésnek otthont adó Ahmad bin Ali Stadionhoz, amely kifejezetten kellemes látványt nyújt a szemnek.
Ahogyan arról az Index is beszámolt, a német válogatottnál attól tartanak, hogy csapatkapitányukat, Manuel Neuert akár el is tilthatják, amiért szivárványos karszalagot visel a világbajnokságon az LMBTQ-közösség melletti kiállása jeléül.
Nincsen azonban egyedül kiállásával a Bayern München kapusa, a hírek szerint összesen kilenc válogatott döntött úgy a torna előtt, hogy az arab ország és a szabályok ellenére is a sokszínű karszalag viselését tervezik.
Ez már akár a világbajnokság második, hétfői játéknapján megtörténhet, ugyanis a ma 14 órakor Irán ellen pályára lépő angol Harry Kane és a 17 órakor Szenegállal megmérkőző holland vezér, Virgil Van Dijk is ilyen szalagot visel majd.
Semmi sem változott a mi szempontunkból. Ha sárga lapot kapok a viseléséért, akkor viszont meg kell beszélnünk a továbbiakat, mert nem szeretek besárgulva játszani
– mondta a Szenegál elleni találkozó előtt Van Dijk.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a szabálytalan felszerelésnek számító kapitányi szalagért valóban lapot kapnak-e majd a játékosok, azonban a kettőkor kezdődő találkozón minden bizonnyal hamar választ kapunk majd erre a kérdésre is.
A nem sokkal a világbajnokság rajtja előtt megsérülő Bayern München-játékos, Sadio Mané műtétje jól sikerült, így teljes erőbedobással drukkol otthonról a ma pályára lépő Szenegál válogatottjának.
A támadó Instagram-oldalán tett közzé bejegyzést, amelyben támogatásáról biztosította hazája nemzeti tizenegyét, a szurkolóikat pedig ugyanerre buzdította. „Sokan biztosítottak támogatásukról a sérülésemet követően, hála istennek a hét közepi műtét jól sikerült. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek. Drága hazánk hétfőn a 2022-es katari világbajnokságon lép pályára. Biztos vagyok benne, hogy a Lions túlszárnyalja önmagát, és minden meccset igazi döntőként fog megközelíteni. Meggyőződésem, hogy minden szenegáli a képernyő előtt áll majd, hogy támogassa és bátorítsa a válogatottunkat. Mint a csapat minden rajongója, én is meg vagyok győződve arról, hogy a csapattársaim egy emberként fognak küzdeni”
– írta bejegyzésében Mané.
Szenegál magyar idő szerint ma 17 órakor kezdi meg a szereplést a tornán, ellenfele Hollandia lesz.
Hétfőn az Egyesült Államok is megkezdi szereplését a világbajnokságon, magyar idő szerint 20 órakor csap össze Walesszel. A mérkőzésre hangoló amerikai válogatott váratlan telefonhívást kapott: Joe Biden volt a vonal túlsó végén.
„Mester, készen állok, hogy pályára lépjek” – kezdte viccelődve a 80. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Joe Biden.
Tudom, hogy esélytelennek tartanak titeket, de én azt mondom, a világ legjobb játékosai vannak a csapatban, és tudom, hogy teljes szívvel küzdeni fogtok. Sokkoljatok mindenkit! Bízzatok egymásban, játsszatok olyan keményen, ahogyan csak tudtok, a családotok és az egész ország szurkol nektek. Bárcsak én is ott lehetnék!
– fogalmazott Joe Biden amerikai elnök.
Please hold, the President is on the line… 📞 pic.twitter.com/N6CxwOhqgN
— U.S. Men's National Soccer Team (@USMNT) November 20, 2022
Ne feledjék, mellékletünkben minden fontos információt megtalálnak a világbajnokságról. Menetrend, eredmények, tabella, csapatok és tippjáték – erre tessék.
Hétfőn három mérkőzést rendeznek, pályára lép két világranglistán top 10-es válogatott is: az ötödik Anglia, valamint a nyolcadik Hollandia.
Jó reggelt kívánunk mindenkinek! Vasárnap végre kezdetét vette az év talán legjobban várt sporteseménye, a katari futball-világbajnokság. A nyitómérkőzés felejthetőre sikerült, hétfőn viszont beindul a nagyüzem, három meccset is rendeznek, mindjárt mutatjuk is a programot és az egyéb tudnivalókat. Az első nap történéseit itt tudja böngészni. Tartsanak velünk ma is!