új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ahogyan arról az Index is beszámolt, a német válogatottnál attól tartanak, hogy csapatkapitányukat, Manuel Neuert akár el is tilthatják, amiért szivárványos karszalagot visel a világbajnokságon az LMBTQ-közösség melletti kiállása jeléül.

    Nincsen azonban egyedül kiállásával a Bayern München kapusa, a hírek szerint összesen kilenc válogatott döntött úgy a torna előtt, hogy az arab ország és a szabályok ellenére is a sokszínű karszalag viselését tervezik. 

    Ez már akár a világbajnokság második, hétfői játéknapján megtörténhet, ugyanis a ma 14 órakor Irán ellen pályára lépő angol Harry Kane és a 17 órakor Szenegállal megmérkőző holland vezér, Virgil Van Dijk is ilyen szalagot visel majd. 

    Semmi sem változott a mi szempontunkból. Ha sárga lapot kapok a viseléséért, akkor viszont meg kell beszélnünk a továbbiakat, mert nem szeretek besárgulva játszani

    – mondta a Szenegál elleni találkozó előtt Van Dijk.

    Azt egyelőre nem tudni, hogy a szabálytalan felszerelésnek számító kapitányi szalagért valóban lapot kapnak-e majd a játékosok, azonban a kettőkor kezdődő találkozón minden bizonnyal hamar választ kapunk majd erre a kérdésre is. 

  • A nem sokkal a világbajnokság rajtja előtt megsérülő Bayern München-játékos, Sadio Mané műtétje jól sikerült, így teljes erőbedobással drukkol otthonról a ma pályára lépő Szenegál válogatottjának. 

    A támadó Instagram-oldalán tett közzé bejegyzést, amelyben támogatásáról biztosította hazája nemzeti tizenegyét, a szurkolóikat pedig ugyanerre buzdította. „Sokan biztosítottak támogatásukról a sérülésemet követően, hála istennek a hét közepi műtét jól sikerült. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek. Drága hazánk hétfőn a 2022-es katari világbajnokságon lép pályára. Biztos vagyok benne, hogy a Lions túlszárnyalja önmagát, és minden meccset igazi döntőként fog megközelíteni. Meggyőződésem, hogy minden szenegáli a képernyő előtt áll majd, hogy támogassa és bátorítsa a válogatottunkat. Mint a csapat minden rajongója, én is meg vagyok győződve arról, hogy a csapattársaim egy emberként fognak küzdeni”

    – írta bejegyzésében Mané.

    Szenegál magyar idő szerint ma 17 órakor kezdi meg a szereplést a tornán, ellenfele Hollandia lesz. 

  • Hétfőn az Egyesült Államok is megkezdi szereplését a világbajnokságon, magyar idő szerint 20 órakor csap össze Walesszel. A mérkőzésre hangoló amerikai válogatott váratlan telefonhívást kapott: Joe Biden volt a vonal túlsó végén.

    „Mester, készen állok, hogy pályára lépjek” – kezdte viccelődve a 80. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Joe Biden.

    Tudom, hogy esélytelennek tartanak titeket, de én azt mondom, a világ legjobb játékosai vannak a csapatban, és tudom, hogy teljes szívvel küzdeni fogtok. Sokkoljatok mindenkit! Bízzatok egymásban, játsszatok olyan keményen, ahogyan csak tudtok, a családotok és az egész ország szurkol nektek. Bárcsak én is ott lehetnék!

    – fogalmazott Joe Biden amerikai elnök.

  • Ne feledjék, mellékletünkben minden fontos információt megtalálnak a világbajnokságról. Menetrend, eredmények, tabella, csapatok és tippjáték – erre tessék.

  • Hétfőn három mérkőzést rendeznek, pályára lép két világranglistán top 10-es válogatott is: az ötödik Anglia, valamint a nyolcadik Hollandia.

    • 14:00: Anglia–Irán
    • 17:00: Szenegál–Hollandia
    • 20:00: Egyesült Államok–Wales
  • Jó reggelt kívánunk mindenkinek! Vasárnap végre kezdetét vette az év talán legjobban várt sporteseménye, a katari futball-világbajnokság. A nyitómérkőzés felejthetőre sikerült, hétfőn viszont beindul a nagyüzem, három meccset is rendeznek, mindjárt mutatjuk is a programot és az egyéb tudnivalókat. Az első nap történéseit itt tudja böngészni. Tartsanak velünk ma is!