Befutott az álomajánlat: 10 millió eurót kaszálhat ifj. Lisztes Krisztiánon az FTC!

Futballbazár: a hazai és nemzetközi átigazolási hírek legjava

2023.08.16. 19:45
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Manchester City és a Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzése miatt ma valamivel hamarabb zárul a Futballbazár. Köszönjük a figyelmet erre a napra is! Holnap innen folytatjuk! 

  • A The Athletic beszámolója szerint a Manchester City vezetősége elégedetten dörzsölheti a tenyerét, hallva, mekkora licitháború kerekedett a Southamptonban futballozó Romeo Lavia szerződtetése körül. A lap úgy tudja, a Bajnokok Ligája-győztes 20 százalékos továbbértékesítési részesedéssel bír, így, ha a július közepén még 45 millió fontos vételáron emlegetett belga 60 millió felett kel el, további 3-3,5 millióval lesz gazdagabb a City, köszönhetően az egymásra licitáló riválisoknak. 

  • Az al-Nasszr által csábított Clement Lenglet mellett Sergino Desttől is a lehető legrövidebb úton megszabadulna a Barcelona – írja a Mundo Deportivo. A lap szerint csak ebben az esetben lehet realitása annak, hogy a katalán klub megszerezze a Manchester Cityből kiszemelt Joao Cancelót, a két futballista bértömege mellett ugyanis nincs több forrásuk játékost igazolni a gránátvörös-kékeknek. 

    Dest három éve 21 millióba, Lenglet öt évvel ezelőtt 36 millió euróba került. Most ennek töredékéért is elengednék őket. 

  • Lisztes Krisztián tud arról, hogy van érdeklődés a fia iránt, de arról nem, hogy érkezett-e hivatalos ajánlat érte a Ferencváros labdarúgócsapatához – írta a Magyar Távirati Iroda.

    Hároméves szerződése van a klubbal, így csak a Fradira kell koncentrálnia, és arra, hogy a legjobbat hozza ki magából, ahogy eddig is

    – fogalmazott az M1 aktuális csatornának a 49-szeres válogatott édesapa, aki hozzátette, az FTC vezetői tudnák megmondani, hogy az Eintracht Frankfurt valóban tett-e ajánlatot.

    A 47 éves egykori labdarúgó elárulta, ifjabb Lisztes Krisztiánnak 17 évesen is voltak megkeresései, ezeket a helyükön kell kezelni, ő pedig mindent megbeszél a fiával.

    „Örülök a góloknak, továbbra is hatékonyan feltalálja magát a kapu előtt. Azt is látom, hogy van még hova fejlődnie, de jó úton halad" – mondta Lisztes Krisztián a 18 esztendős fia teljesítményéről.

    Ifjabb Lisztes Krisztián eddig két mérkőzésen két gólt szerzett az OTP Bank Liga jelenlegi idényében, a nemzetközi porondon négy találkozón csereként jutott lehetőséghez, de nem volt eredményes.

  • Bár már június óta ellátta a pozícióból fakadó feladatkört, mától hivatalosan is az FC Barcelona sportigazgatója lett Deco, a katalánok korábbi kiváló középpályása.

    Elődjének, Jordi Cruyffnak a szerződése az előző szezon végén lejárt, másfél hónappal később pedig bejelentették az utódját. A 45 éves Deco szerdán Joan Laporta elnök társaságában írta alá három évre szóló szerződést a Camp Nouban. Laporta klubelnöki megbízatása szintén 2026-ban jár le.

    Deco a nyári átigazolási piac végéig Mateu Alemanyval, a labdarúgásért felelős igazgatóval dolgozik közösen, majd utóbbi szeptember eleji távozását követően átveszi a teljhatalmat, ami új fejezetet nyithat a klub életében. 

    Laporta már régóta kapacitálta a feladatra Decót, a Brazíliában született, majd portugál válogatott futballistát, aki inkább a klub dél-amerikai ügyeiben segédkezett, de például aktív szerepet vállalt Raphina megszerzésében is. Deco 2004-től 2008-ig tartó barcelonai időszaka alatt Bajnokok Ligát, valamint két-két bajnoki címet és spanyol Szuperkupát nyert az FC Barcelona játékosként, egyebek mellett a mostani vezetőedzővel, Xavi Hernándezzel közösen.

  • A Sheffield United labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Tom Davies,

    a korosztályos angol válogatott középpályás három évre kötelezte el magát.

    Davies 11 éves korától az Everton akadémiáján nevelkedett, majd játszott a felnőttek között 2017 elejétől, idén nyáron aztán szabadon igazolhatóként távozott, miután lejárt a szerződése a Goodison Parkban. Az előző szezonban peremembernek számított, mindössze négy bajnokin lépett pályára, összesen viszont 179 meccsen viselte az Everton mezét, ezeken hét gólt szerzett.

    „Eljött az ideje, hogy távozzam” – utalt Davies az Evertonra,

    majd a folytatást illetően hozzátette, hogy nagyon izgatott, és lelkesen veti bele magát egy általa nagyszerűnek gondolt projektbe.

    Davies után élénken érdeklődött a másodosztályú Cardiff City, de nem tudták teljesíteni a játékos anyagi igényeit.

  • Bár a Manchester United és a West Ham United már meggyezett Harry Maguire 30 millió fontos kivásárlási áráról, az angol válogatott labdarúgó úgy döntött: mégsem hagyja el az MU-t, és megküzd a helyéért.

    A BBC brit napilap kiemelte: az elmúlt napokban már minden jel arra mutatott, hogy a 30 éves védő csapatot vált,

    ő végül a maradás mellett döntött, amelyet az MU tiszteletben tart.

    Maguire 2019-ben a világ legdrágább védőjének számított – az MU 80 millió fontot fizetett érte a Leicester Citynek –, de a klubváltás rosszul sült el: elbizonytalanodott, korábban stabil játéka kiszámíthatatlanná vált. Ebbe közrejátszott pályán kívüli ügye, illetve, hogy azt követően a szurkolók céltáblája lett.

    Az MU-ban elveszítette biztosnak vélt pozícióját, és Erik ten Hag vezetőedző a hétvégi bajnoki előtt utalt arra, hogy Maguire talán jobban járna, ha elköszönne tőlük, amennyiben nincs kellő önbizalma ahhoz, hogy megharcoljon posztriválisaival a helyéért. Hozzátette: a környezetváltás, egy új főnök alighanem a javára válhat.

    Az MU a Wolves elleni 1–0-s hazai győzelemmel kezdte a PL-idényt hétfőn,

    a kispadra jelölt Maguire annak ellenére nem léphetett pályára, hogy a holland szakvezető ötöt cserélt a meccsen. Köztük egyet a védelem közepén...

    A BBC a játékoshoz közel álló forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Maguire esetében a személyes feltételeit illetően „soha nem született megállapodás” a WHU-val. Hozzátették: Maguire az MU-nál folytatja karrierjét, amelyhez 2025 nyaráig köti szerződése, és a szezont illetően bízik abban, hogy sok játéklehetőséghez jut.

  • A Chelsea megegyezett a marokkói válogatott labdarúgó, Hakim Zijes vételáráról a Galatasarayjal – számolt be róla a BBC brit napilap.

    A szélsőre – akit 2025 nyaráig kötött élő szerződése a londoni klubhoz – most az orvosi vizsgálat vár, mielőtt érkezését hivatalosan is bejelenti a török egyesület.

    Zijes 2020 nyarán az Ajaxtól 40 millió euróért érkezett a Stamford Bridge-re, ahol 107 találkozón szerepelt ugyan, de adós maradt azzal a kiegyensúlyozottan jó teljesítménnyel, amely amszterdami időszakában jellemezte, illetve amelyet a válogatottban nyújtott például a katari világbajnokságon, ahol kulcsszerepet vállalt az elődöntős szereplésben.

    A 30 éves játékos nyári távozása borítékolható volt,

    miután nem vett részt a Chelsea egyesült államokbeli felkészülési turnéján, és hiányzott csapata meccskeretéből a Premier League hétvégi nyitófordulójában, amikor a Szoboszlai Dominikot soraiban tudó Liverpoollal játszottak otthon 1–1-es döntetlent.

    Zijest az átigazolási időszakban a Paris St-Germainnel és az al-Nasszrral is hírbe hozták.

  • Bernardo Silva, a Manchester City portugál válogatott szélsője 2026-ig meghosszabbítja szerződését az angol klubbal – számolt be Fabrizio Romano. Értesülései szerint a szóbeli megállapodás már megköttetett a felek között, a szerződés aláírására pedig a hét végéig kerülhet sor.

    A portugál válogatott többek között a Barcelona és a Paris Saint-Germain kívánságlistáján is szerepelt, de a manchesteriek leszögezték, hogy nem eladó sztárjuk. A Manchester City szerda este a Sevilla ellen játszik az Európai Szuperkupáért Athénban.

  • Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Manchester City angol sajtóhírek szerint elfogadta az al-Nasszr ajánlatát Aymeric Laporte játékjogáért, most úgy fest, még egy válogatott védő érkezhet a rijádi klubhoz: Clement Lenglet. A 28 éves bekk az előző idényt Anligában, a Tottenhamnél töltötte kölcsönben, ám nyáron visszatért a Barcelonához, ahol jelen állás szerint nem számolnak vele…

    A játékost öt évvel ezelőtt még 36 millió euróért csábította el Sevillából a gránátvörös-kék együttes.

  • Megérkezett a Frankfurt ajánlata ifjabb Lisztes Krisztiánért, több mint 10 millió euró a tét – írja saját információira hivatkozva a Nemzeti Sport Online.

    Korábban a Kicker és a Bild információi alapján az Indexen is írtunk arról, a német klub 2024 nyarán elvinné a Ferencváros üdvöskéjét. Az NS most feleleveníti, a játékos édesapja, idősebb Lisztes Krisztián júniusban úgy nyilatkozott a Frankfurt érdeklődéséről, hogy hallott róla, de addig nem érdemes róla beszélni, amíg a német klub nem lép kapcsolatba a Ferencvárossal. 

    A jelek szerint most végre megtörtént ez is – mindössze egyetlen nappal azután, hogy a Liverpool állítólagos érdeklődéséről lehetett olvasni a sajtóban –, a Frankfurt több mint 10 millió eurós ajánlattal kopogtatott be az Üllői úton, ráadásul úgy, hogy az összeg jelentős részét már most letennék Lisztes játékjogáért.

    Az NS megjegyzi, bár pletykák szerint már meg is született a végleges megállapodás, egyelőre még nincs aláírt szerződés a klubok és a játékos képviselői között.

    Az NB I-ből még csak megközelítőleg sem értékesítettek soha senkit ekkora összegért cserébe…

  • A katalán As összegyűjtötte a világ jelenleg legjobban fizetett futballistáinak tízes listáját, egészen döbbenetes, hogy egyetlen év alatt miként hajtotta uralma alá a piacot Szaúd-Arábia. Tízből nyolcan is a szaúdi liga játékosai, heten ráadásul a jelenlegi transzferidőszakban érkeztek. A listán egyedül Kylian Mbappé (5. hely) európai csapat játékosa, míg Lionel Messi az Egyesült Államokban futballozva jelent kakukktojást…

    játékos klub fizetés
    Cristiano Ronaldo al-Nasszr 200 m euró
    Benzema al-Ittihad 200 m
    Neymar al-Hilal 100 m
    Kanté al-Ittihad 100 m
    Mbappé PSG 70 m
    Messi Inter Miami 45 m
    Mané al-Nasszr 40 m
    Henderson al-Ettifaq 40 m
    Mahrez al-Ahli 35 m
    Koulibaly al-Hilal 30 m
  • A jelek szerint távozik Sevillából Bono kapus. A marokkói válogatott egyesét az elmúlt hetekben a Bayern Münchennel és a Real Madriddal is kapcsolatba hozták, sőt spanyol sajtóhírek szerint a madridiak egy 20 millió eurós ajánlatot is tettek érte a Sevillának – csakhogy az andalúz klub vezetősége ezt lesöpörte az asztalról…

    Az ügy érdekessége, hogy Matteo Moretto beszámolója szerint most egyetlen millióval többért, 21-ért elengedik a 32 éves hálóőrt – csak épp nem egy európai riválishoz, hanem az al-Hilalhoz Szaúd-Arábiába.

  • A francia sztárcsapat bejelentette, eladta Leandro Parades játékjogát az AS Romának. Az argentin középpályás az előző idényt szintén Olaszországban töltötte – akkor a Juventus kölcsönjátékosa volt, és 25 bajnokin kapott lehetőséget a 38-ból.

    Parades 2019-ben 40 millió euró körüli összegért igazolt a Zenittől Párizsba, most – sajtóhírek szerint – mindössze 2,5 millióért állt tovább.

  • Az al-Ahlihoz szerződött Rijad Mahrez után Aymeric Laporte is a szaúdi profiligában folytathatja pályafutását. A Daily Mail tudósítója, Jack Gaughan úgy értesült, a BL-győztes együttes elfogadta az al-Nasszr ajánlatát a 29 esztendős, spanyol válogatott bekkért.

  • A Football-Italia beszámolója szerint a Lazio nagy erőkkel dolgozik Hugo Lloris megszerzésén. A 36 éves kapus egy évtized után szorult ki a Tottenham kapujából a nyáron szerződtetett Guglielmo Vicario érkezésével, aki rögvest kezdett is a Premier League első fordulójában.

    Érdekesség, hogy Lloris a rómaiaknál sem lenne első számú kapus, a csapatnál ugyanis nagyon bíznak Ivan Provedelben, aki az előző idényben nagyszerű teljesítményt nyújtott, és főszerepet vállalt abban, hogy a Lazio Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban zárt.

    Kérdés, így mennyire vonzó Lloris számára a római opció…

  • A Liverpool 48 óra leforgása alatt két fronton is vereséget szenvedhet a Chelsea-vel szemben: Moises Caicedo bejelentése után Romeo Lavia szerződtetéséhez is nagyon-nagyon közel került a londoni klub.

    Fabrizio Romano szerint a Southampton által elfogadott ajánlat 53 millió fontról szól, további 5 millió fontot jelentő bónuszok mellett. A 19 éves belga szűrőt, akit állítólag a Liverpool is nagyon szeretett volna megszerezni, még ezen a héten bejelentik a Stamford Bridge-en.

  • Mateo Moretto beszámolója szerint korántsem lefutott kérdés, hogy a 41-szeres magyar válogatott Sallai Roland marad a Freiburgban a 2023–2024-es idényre is. A korábban a Lazióval és a Bolognával összeboronált támadó iránt állítólag a francia élvonalban szereplő Rennes és az angol West Ham United is érdeklődik.

    Moretto szerint Sallai a játékstílusa alapján David Moyes, a West Ham menedzserének egyik favoritja lehet a csapat megerősítésére. Ha a pletyka valósággá válna, akkor Sallai lehetne a harmadik magyar válogatott játékos, aki ezen a nyáron a PL-be kerül Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos után.

    A West Hamnek jelenleg is van magyar futballistája, az U21-es válogatott Hegyi Krisztián az előző idényben az első kerethez tartozott, Konferencialiga-győztesnek is mondhatja magát, jelenleg kölcsönben szerepel a harmadosztályú Stevenage-nél.

  • A Footmercato információi szerint a szaúdiak Jordan Henderson és Fabinho után a Liverpool kapusára is kivetették a hálójukat, a Cristiano Ronaldót és Sadio Manét is foglalkoztató al-Nasszr szeretné leigazolni Alissont – jelent meg kedd este. A sztorit ma reggel brit lapok vitték tovább, egyöntetűen állítva, a brazil kapus élvezi a munkát Liverpoolban, és esze ágában sincs jelenleg távozni a Premier League-ből.

  • Francia sajtóhírek szerint az al-Hilal által kedden csillagászati fizetéssel bejelentett Neymar eredetileg nem akart a szaúdiakhoz menni. A terve az volt, hogy a PSG-t elhagyva Európában maradjon még 2-3 idényt, ám egyetlen konkrét ajánlata sem érkezett a kontinensről, annak ellenére sem, hogy – állítólag nem is teljesen alaptalanul – a Chelsea-vel, a Manchester Uniteddel és a Barcelonával is összeboronálták a lapok…

  • A német válogatott Robin Gosens a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin labdarúgócsapatához igazolt – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

    Mindig is mondtam, az álmom, hogy egy nap a Bundesligában futballozzak. Az Union elmúlt néhány éve lenyűgöző volt, ez még külföldön is feltűnt – fogalmazott a 29 éves középpályás. – A tárgyalások során nagy elismerést és bizalmat éreztem, így nem volt nehéz döntés.

    A fővárosi együttes nem hozta nyilvánosságra 16-szoros válogatott futballista leigazolásának részleteit, de német sajtóértesülések szerint 15 millió eurót fizetett a legutóbb Bajnokok Ligája-döntős Internazionalénak a négy évre aláíró Gosensért, aki így a klub történetének legdrágább játékosa lett.

  • Indul a szerdai Futballbazár!

    Kedden pont került Neymar átigazolási ügyére, a Chelsea hivatalosan is legyűrte a Liverpoolt a Brighton titánjáért folyó harcban, a Real által kölcsönvett Kepa is tett egy fontos kijelentést a jövőjéről, valamint magyar csatár igazolását jelentette be a Bayer Leverkusen!

    Volt tehát esemény bőven, amiért érdemes legyen átböngészni a keddi hírfolyamunkat is! Ezt ide kattintva meg is teheti!