Nehezen tudja lemosni az „asszonyverő” jelzőt az angol válogatott labdarúgó

Átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.08.23. 20:56
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönjük egész napos kitartó figyelmüket, csütörtökön folytatjuk, tartsanak velünk akkor is!

  • A Liverpool 30 millió eurós ajánlatot tett a Fluminense játékosáért,

    a 22 éves brazil Andréért.

    A Szoboszlai Dominik személyében magyar futballistát is a soraiban tudó liverpooli alakulatnál azt szeretnék, hogy a középpályás már most csatlakozzon hozzájuk, hiszen a nyári átigazolási időszakban a középpályájukról még mindig többen mentek el – egyebek között Fabinho, Naby Keita és Jordan Henderson is –, mint ahányan oda érkeztek. Ezzel szemben a dél-amerikai klub nem hajlandó elengedni Andrét az év vége előtt.

    A brazil válogatott játékos 2020 óta a Fluminense együttesének tagja, ahol 148 alkalommal lépett pályára, kontraktusa még három évig szól. Értékét a transfermarkt.de 15 millió euróra teszi.

  • A Mezőkövesd támadóját, Stefan Drazicot szerződtetné a Fehérvár FC, ám a transzfer egyik feltétele, hogy Kenan Kodrónak távoznia kellene előbb a csapattól – írja a csakfoci.hu.

    Drazic csak akkor érkezhet Fehérvárra a portál szerint, ha a bosnyák válogatott támadó, Kenan Kodro klubot vált. Érdeklődtek iránta Törökországból, ám egyelőre Székesfehérváron futballozik. 

    A 31 éves támadó 2018 óta szerepel az OTP Bank Ligában – egy rövid kínai kitérőt leszámítva –, az eddigi több mint 130 meccsen 40 gól és 13 gólpassz a mérlege.

  • Angol válogatott játékosra vetette ki a hálóját a legutóbbi szezonban triplázó Manchester City: az angol bajnok, FA-kupa-győztes és Bajnokok Ligája-győztes egyesület Eberechi Ezét, a Crystal Palace kulcsemberét szemelte ki magának.

    Elszántan keres egy középpályást a Manchester City, a West Ham United brazil válogatottját, Lucas Paquetát nézte ki a bajnokcsapat, ám az angol szövetség (FA) vizsgálatot indított ellene fogadási csalás gyanújával, így a transzfer kútba esett. A City nem tétlenkedik, Eberechi Ezét szerződtetné.

    A Crystal Palace 70 millió font alatt nem engedi el az egyszeres angol válogatott középpályást, aki az ötödik angol válogatott játékosa lehetne a Manchester Citynek.

  • A Chelsea labdarúgócsapata hajlandó 40 millió fontot kifizetni az amerikai csatárért, Folarin Balogunért – az angol Daily Mirror szerint.

    A 22 éves futballista 2017-től az Arsenal korosztályos csapataiban szerepelt, majd 2022 elején 21 meccset játszott a Middlesbrough FC színeiben, míg egy évet a Stade Reims-nál vendégeskedett, ahol 37 alkalommal lépett pályára, 21 gólt lőtt, és három gólpasszt adott csapattársainak. Az „Ágyúsokhoz” 2025. június végéig köti szerződés.

    Folarin Balogunt idén nyáron meghívták az amerikai felnőttválogatottba, ahol már kétszer lépett pályára. Értékét 25,7 millió fontra teszi a transfermarkt.de.

  • Több Premier League-klub is érdeklődik az Aston Villa fiatal csatára, Cameron Archer iránt. A Sky Sports úgy tudja, a Sheffield United lehet a befutó, amely a szintén újonc Lutont megelőzve szerződtetheti a 21 éves támadót 18 millió angol fontért.

    Archer az Aston Villánál nevelkedett, többször kölcsönadta a birminghami klub az elmúlt években. A jelenlegi idényben eddig 5 percet töltött a pályán, így nem csoda, hogy a több játéklehetőség reményében továbbállna. 

    Archer népszerűvé válhat klubváltásával a Fantasy Premier League-játékosok körében: 4,5 millió fontos ára miatt az egyik legolcsóbb csatárnak számít, a Sheffield Unitednél pedig minden bizonnyal rögtön a kezdőben találná magát – ezen az áron egy alapember szinte ajándék az angol liga hivatalos játékában. Már jelenleg is a csapatok több mint 5 százalékában van ott – többnyire azért, mert olcsó, így több drágább futballistát tudnak igazolni csapatukba a menedzserek.

  • Másfél hónappal érkezése után máris távozhat az al-Ittihadtól a portugál szélső, Jota – a Sport Bible értesülései szerint.

    A szaúdi klub július 3-án jelentette be, hogy rekordnak számító 25 millió fontért megvásárolta a 24 éves korosztályos válogatott futballistát, aki így Karim Benzema és a világbajnok francia válogatott N'Golo Kanté csapattársa lett.

    Jota eddig kevés szerepet kapott az Ittihadnál:

    hat tétmeccsen csupán kétszer kapott lehetőséget,

    és úgy tűnik, hogy máris távozhat. Arról azonban egyelőre nincsenek információk, hogy hol folytatja pályafutását.

    A lap szerint Jota Mohamed Szalah érkezése miatt válik létszám felettivé – a Liverpool sztárjának ügynöke az utóbbi időben többször is cáfolta az egyiptomi távozásáról felröppent híreket –, hiszen a szaúdi szabályok szerint maximum nyolc idegenlégiós lehet egy csapat keretében.

    A Benficában nevelkedő Jota az elmúlt három szezonban megfordult a spanyol Real Valladolidnál, a Benficánál, illetve tavaly nyár óta a skót Celticben szerepelt.

  • Néha az is lehet hír a futballbazárban, ha bejelenti egy élcsapat, hogy nincs új igazolás. Márpedig az előző szezonban a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott Milan esetében most ez történt.

    Az olasz bajnokságban 2-0-ás bolognai győzelemmel rajtolt klub az egész átigazolási szezonban kereste azt a balbekket, aki a csapat vezéregyéniségét, Theo Hernandezt szükség esetén helyettesíthetné. 

    Az elmúlt két évben Fodé Ballo-Touré volt a Rossoneri második számú balhátvédje, azonban a klub úgy döntött nem számol vele és kikerült a keretből az előszezonban. A szenegáli válogatott játékos a Werder Bremenben köthet ki, amely 4 millió euróért szerződtetné, de a játékos még nem mondott igent.

    Az átigazolási szezonban Fodé Ballo-Touré  pótlására legalább 6-8 név felmerült, végül 

    a vezetőség döntése alapján Davide Bartesaghi lesz Hernández cseréje az aktuális szezonban.

     Daniele Longo, a Calciomercato transzferguruja megerősítette, hogy a Milan vezetői már nem érdeklődnek más lehetőség iránt, a 2005-ös születésű Bartesaghi a Milan tartalékcsapatából (Primaverából) kerül fel az első csapathoz. A 17 esztendős olasz balhátvéd nagyon jó benyomást keltett a teljesítményével a felkészülési meccseken, és a Bologna elleni 2-0-ra megnyert szezonnyitón először lehetett a cserepadon  a Serie A-ban.

  • Brit és a nemzetközi sportsajtó kiemelt terjedelemben számol be arról, hogy Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk október közepén hatmilliárd font ellenében a Manchester United labdarúgócsapatának tulajdonosa lesz – szakértői most végzik a klub gazdasági átvilágítását –, a keret megerősítésének sarokköve pedig Kylian Mbappé megszerzése lehet.

  • Mason Greenwoodot 2022 januárjában tartóztatták le nemi erőszak, testi sértés és gyilkossággal való fenyegetés gyanújával. A vádakat 2023 februárjában ejtették, a szerződését ennek ellenére felbontották a Manchester Uniteddal.

    Greenwoodot rögtön ezután több klubbal is szóba hozták. A brit TalkSport értesülései szerint az AS Roma is érdeklődik a szélső iránt. A The Sun című angol bulvárlap azt írja, hogy a szaúdi al-Ettifaq is fontolgatja a 21 esztendős szélső szerződtetését.

    Sajtóhírek szerint a Galatasaray és az Istanbul Basaksehir is szemet vetett rá, a Roma azonban közben kiszállt a versenyfutásból. 

    A legutóbbi hírek alapján a nem túl jó PR-nak „örvendő” játékos nehezen szabadul az „asszonyverő” jelzőtől, emiatt pedig több szaúdi és európai klub is lemondott róla.

  • Az olasz élvonalbeli Juventus hivatalos honlapján közölte, hogy erre az idényre kölcsönadta az augusztus elején szerződtetett Facundo Gonzálezt a másodosztályú Sampdoriának.

    A 20 éves uruguayi belső védőt idén nyáron a Valenciától szerződtette a torinói csapat kétmillió euróért.

  • A Manchester United és a Chelsea is versenybe szállt a horvát labdarúgás 16 éves gyöngyszeméért, Dino Klapijáért.

    Az Egyesült Államokban született csatár a New York City akadémiáján pallérozódott, majd a családja visszaköltözött horvát fővárosba, és úgy tűnt: profi szerződést kap a Dinamo Zagrebtől. Az NK Kustosija azonban közbelépett egy ajánlattal, és a tehetség az U17-es korosztályhoz csatlakozott. Jelenlegi szerződése 2026 januárjáig érvényes.

    A fiatal horvát közben az első csapattal edz, a korosztályos bajnokságban és válogatottban nyújtott teljesítményével pedig már felhívta magára az európai élcsapatok figyelmét is. Az angol klubok mellett az RB Leipzig, az AC Milan és a Juventus is élénken érdeklődik a tinédzser iránt,

    akiért hajlandóak akár ötmillió fontot is kifizetni.

    Brit lapértesülések szerint Klapijánál a német együttes a favorit, de az angolok igazán versenyképesek lehetnek ajánlatukkal.

  • Cristiano Ronaldo Újpestre igazolása nem jött össze, de a hírek szerint egy volt Barcelona-játékos a lila-fehérekhez szerződhet. A Nemzeti Sport úgy értesült: az Újpest előrehaladott tárgyalásokat folytat Tajti Mátyással, aki jelenleg a Zalaegerszeg futballistája.

    A Barcelonában is megfordult középpályás tavaly nyáron hosszabbított szerződést a ZTE-vel, megállapodása 2025 nyaráig érvényes, így az Újpest csak átigazolási díj fejében tudná szerződtetni. A Transfermarkt Tajti piaci értékét 400 ezer euróra becsüli.

    Érdekesség, hogy az Újpest az OTP Bank Liga ötödik fordulójában szombaton épp a Zalaegerszeget fogadja. 

  • Eldőlni látszik Sallai Roland jövője, a Kicker szerdai cikke szerint biztosra vehető, hogy a magyar válogatott szélső a Freiburg játékosa marad. Több találgatás is szárnyra kapott idén nyáron Sallaival kapcsolatban, hírbe hozták egyebek mellett az olasz Lazióval, ám a tekintélyes német szaklap szerint nincs miről beszélni.

    „Bajkeverőből kulcsjátékos: Sallai Roland fejlődése” – ezzel a címmel vezeti fel a magyar válogatott szélsőről szóló írását a Kicker, amiben felelevenítik, hogy a legutóbbi idénye igen hektikusra sikerült, ám a jelek szerint összeszedte magát, amit a pályán bizonyít. A szezon első tétmeccsén a Német Kupában góllal és gólpasszal főszerepet vállalt a Freiburg 2–0-s győzelmében, majd a Bundesliga nyitófordulójában szintén betalált a Hoffenheim ellen (2–1) megnyert mérkőzésen.

    A Freiburg sportigazgatója már leszögezte, hogy Sallai marad a Freiburgnál. A Kicker szerint sem lesz másként, és innentől csak a magyar válogatott támadón múlik, hogy jó teljesítményével kivívja edzője elismerését és dicséretét.

  • Az átigazolási hírekben kifejezetten jól informált olasz sportújságíró, Fabrizio Romano a közösségi médiában azt írta: a jelenleg klub nélküli

    Sergio Ramost magas bérigénye miatt

    nem igazolja le a török Besiktas labdarúgócsapata.

    A Real Madrid legendája két évvel ezelőtt, 16 év után igazolt a Paris Saint-Germainhez, a francia fővárosban azonban nem találta meg számításait. Pályafutását leginkább térdproblémái hátráltatták, de kora ellenére (37 éves) egyelőre így sem tervezi visszavonulását a spanyolok világbajnoka (2010) és kétszeres Európa-bajnoki aranyérmese (2008, 2012), aki a spanyol alakulat kulcsembereként négy alkalommal hódította el a BL-trófeát (2014, 2016, 2017, 2018).

  • A Mezőkövesd Zsóry labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Babati Benjáminnal, aki a román másodosztályban szereplő FK Csíkszeredánál folytatja pályafutását.

    A zalaegerszegi nevelésű Babati tavaly januárban szerződött Mezőkövesdre, ahol epizódszerephez jutott, az előző szezonban kölcsönben a másodosztályú ETO FC Győrben játszott.

    A csíkszeredaiak – amelynél így már nyolc magyarországi játékos futballozik – három forduló után 3 ponttal a 13. helyen áll a húszcsapatos ligában.

  • Tombol a Barbie-őrület a világban, már az angol futballt is megfertőzte: a Premier League egyik újonca, a Burnley egy Barbie-köntösbe bújtatott videóval jelentette be új szerzeményét, Aaron Ramsey-t.

    A Burnley médiacsapata általában igen kreatív tartalmakat gyárt, amikor egy-egy átigazolást kell bejelenteni, ezúttal sem volt ez másképp. Az Aston Villától érkező Aaron Ramsey-t – aki csak névazonossággal bír a walesi középpályással – a Barbie-film egyik jelenetének végére vágták oda, ő töri meg a sort a sok „barbie-zás” után. 

    A 20 éves angol támadó középpályás a legutóbbi idényt kölcsönben a másodosztályban töltötte, két klubnál (Norwich City, Middlesbrough) is megfordult, 31 meccsen nyolc gólt és négy gólpasszt jegyzett. Átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra, piaci értékét 5 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

  • A Dárdai Pál vezette, előző idényben még élvonalbeli, jelenleg a Bundesliga 2-ben szereplő – és három fordulót követően pont nélkül álló – Hertha BSC háza táján nincs minden a legnagyobb rendben. A berlini klub honlapján jelentette be:

    azonnali hatállyal távozik a csapatkapitány Marco Richter, illetve a középpályás Suat Serdar.

    Richter hiánya valószínűleg nagy érvágást jelent a német együttesnek, ugyanis alapembernek számított. A középpályás az élvonalban jelenleg a 16. helyen álló Mainz játékosa lett.

    „Marcónak lehetősége adódott arra, hogy újra az élvonalban futballozzon. El akarta fogadni az ajánlatot, és végül tisztességes megoldást találtunk” – mondta Benjamin Weber sportigazgató.

    A 26 éves német futballista 2021-ben érkezett az FC Augsburg csapatától, 66 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 14 gólt lőtt és hét asszisztot adott csapattársainak.

    „Az elmúlt két év nagyon eseménydús volt. Mindig is szerettem a Herthában és a szurkolóink előtt játszani, ezért is olyan fájdalmas még mindig a kiesés számomra. Őszintén remélem, hogy a Hertha hamarosan visszatalál a felfelé vezető útra” – nyilatkozta az excsapatkapitány.

    Nem sokkal később bejelentették: a német Suat Serdar a következő szezont a Serie A-ban szereplő Hellas Verona-ban tölti kölcsönben. A középpályás a Herthában töltött két szezon alatt 69-szer szerepelt a csapatban.

    „Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Sikeres szezont kívánok a Herthának és a szurkolóknak” – nyilatkozta az utánpótlás-válogatott futballista.

    Benjamin Weber vele kapcsolatban kiemelte: más körülmények között megtartottak volna egy Serdarhez hasonló játékost.

  • Denis Suárez, a Villarreal spanyol válogatott labdarúgója szaúdi ajánlatra mondott nemet.

    Az arab ország legjobb futballklubjai a nyáron elképesztő összegeket költenek Európában, sorra csábítanak sztárokat, jegyzett játékosokat, de olyan is akad, aki képes nemet mondani az elképesztő fizetési ajánlatokra. Például ilyen volt Lionel Messi, aki Miami felé vette az irányt.

    Alex de Llano, a DAZN újságírójának információi alapján a katalán sportlap internetes oldala, a sport.es arról számolt be, hogy a 29 éves támadó középpályást – aki pályafutása során megfordult a Barcelonánál is – a Damac FC kereste meg ajánlatával, amelynek értelmében Denis Suárez

    három szezonra nettó húszmillió eurót kapott volna, a Villareal pedig ötmillió eurót.

    A futballista spanyolországi szerződése 2026 nyaráig érvényes.

  • Marc-André ter Stegen, az FC Barcelona német labdarúgója közel áll ahhoz, hogy három évvel meghosszabbítsa szerződését a katalán együttessel.

    A barcelonai kiadási Sport sportnapilap úgy tudja:

    az új megállapodás értelmében a 31 éves kapus 2028 nyaráig kötelezné el magát.

    A lap kiemelte: a szerződés mindkét fél részéről előnyös, annak ellenére, hogy a kapus fizetési igényei nem feltétlen teljesülnek, viszont cserébe a klub a tervezettnél hosszabb távú megállapodást ajánl számára.

    Ter Stegen 2014 óta véd a Barcelonában, először 2017-ben, majd 2020-ban módosította, illetve hosszabbította meg a szerződését.

  • A német élvonalbeli Bayern München hamarosan bejelenti Daniel Peretz kapus érkezését a Maccabi Tel Aviv csapatától. A bajorok régóta keresnek a még mindig sérüléssel bajlódó Manuel Neuer helyett egy megbízható opciót, és azok után, hogy sok próbálkozással lyukra futottak, most sikerült megállapodniuk egy hálóőrrel.

    A 23 éves kapusért ötmillió eurót fizet a Bayern, és 2028-szóló szerződést írhat alá hamarosan – teszi hozzá Fabrizio Romano. A transzferguru arról is beszámolt, hogy Peretz a hét második felében eshet át az orvosi vizsgálatokon.

  • ....a keddi nap legfontosabb átigazolási híreit, pletykáit alább olvashatja vissza.

  • Kezdünk! Nyitja kapuit szerdán is a Futballbazár, az Index percről percre frissülő hírfolyama a labdarúgás átigazolási híreiről, pletykáiról. Tartsanak velünk, és nem maradnak le egyetlen fontos eseményről sem.