Váratlan fordulat: Mbappé órákon belül a Real Madrid játékosa lehet

A labdarúgás átigazolási híreinek legjava

Index
2023.08.30. 20:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Zárja kapuit a Futballbazár, de holnap újra jelentkezünk percről percre frissülő hírfolyammal a labdarúgás átigazolási híreinek világából. Tartsanak akkor is velünk!  

  • A Bundesliga másodosztályában szereplő Hertha BSC szerda délután bejelentette a svéd válogatott Bilal Hussein szerződtetését. A 23 éves középpályás 2026 nyaráig írt alá Berlinben, és a nyolcas számú mezt kapta új csapatánál. A játékos az AIK-tól érkezik, a most zajló svéd idényben 19 bajnokin egy góllal és három gólpasszal segítette csapatát, melyben 2018-as debütálása óta összesen 144 találkozón kapott szerepet, hat gólt lőtt, és 13 asszisztot jegyzett.

    A svéd válogatottban idén januárban mutatkozott be.

  • Az angol élvonalbeli Manchester City szóbeli megállapodást kötött a Wolverhampton csapatával Matheus Nunes kapcsán. A portugál válogatott középpályás klubváltásáról régóta zajlottak az egyeztetések, de közös nevezőre csak most jutottak . 

    A játékossal már korábban megegyezett a manchesteri klub, mely 60 millió fontot fizet Nunes játékjogáért. A szerződés végső részletei, többek között a kifizetési feltételek egyeztetése után a kontraktust aláírják – tette hozzá Fabrizio Romano. 

  • A belga válogatott és a Real Madrid korábbi játékosa jelenleg csapat nélküli, és annak ellenére, hogy több angol csapat érdeklődést mutatott iránta, konkrét ajánlattal senki sem kereste meg. A 32 éves játékos pályafutása csúcsán, 2019-ben érkezett a Chelsea-től a Real Madridba, de a hozzá fűzött várakozásokat sosem tudta beváltani folyamatos sérülései és kondíciós problémái miatt. 

    Hazard szerződése idén nyáron járt le a Real Madriddal, kontraktusát nem hosszabbították meg, így jelenleg nincs csapata. A hírek szerint amennyiben nem talál magának klubot Európában, akár a visszavonulás mellett is dönthet. A belga támadót több szaúdi klub is kereste, de nem szeretne a Közel-Keletre szerződni, így visszautasította az onnan érkező ajánlatokat. 

  • A 2007-es születésű lengyel Patryk Mazur megszerzésén dolgozik a torinói csapat.

    A középpályás most csatlakozott a lengyel másodosztálybeli Stal Rzeszow felnőttegyütteséhez, ahol kétszer már pályára is lépett. A fiatal támadó már három alkalommal pályára lépett az U17-es válogatottban, ezalatt pedig két gólt szerzett.

  • A tárgyalások a végső fázisba értek a 22 éves szélső, Callum Hudson-Odoi ügyében. Az angol élvonalbeli Nottingham vásárolja meg játékjogát a londoniaktól, de a részletek egyelőre ismeretlenek.

    A ghánai–angol futballista 2019 óta a Chelsea játékosa, az előző idényt a német Leverkusen együttesénél töltötte kölcsönben, ahol 15 alkalommal lépett pályára.

  • Váratlan fejleményeket közölt a világklasszis francia támadóval kapcsolatban a vozpopuli.com. Sajtóértesüléseik szerint a katari tulajdonban lévő Paris Saint-Germain vezetősége 50 millió euróval csökkentette Kylian Mbappé vételárát, amelyre Florentino Pérez rögtön lecsapott, így rendkívül közel állunk hozzá, hogy a támadó Madridba tegye át a székhelyét. 

    Jelenleg a világ legértékesebb labdarúgójaként számon tartott Mbappé körül hosszú évek óta zajlik a szappanopera, melynek talán sosem lesz vége. Korábban minden jel arra mutatott, hogy a francia világbajnok a Real Madrid játékosa lesz, aztán kiderült: sikerült rendeznie nézeteltéréseit a PSG vezetőségével, és visszakerült a keretbe. Mint ismert, Mbappé szerződése szerint jövő nyáron ingyen távozhatna a francia fővárosból, de a Real Madrid már idén nyáron szeretné szerződtetni a támadót, főleg annak ismeretében, hogy a középcsatár jelenleg hiányposzt a madridiaknál, és még Vinícius Júnior is sérüléssel bajlódik. 

    A 100 millió euró körüli vételár már Florentino Pérezéknek is elfogadható lenne, így könnyen lehet, hogy a nyár legnagyobb dobása az utolsó pillanatban válik valóra. 

  • Az angol élvonal egyik középcsapata hamarosan bejelenti a 26 éves angol kapus, Dean Henderson érkezését. A válogatott játékos a Manchester United csapatából érkezik 15 plusz ötmillió font összegért.

    A kétszeres BL-győztes csapatban kisebb kitérővel 2020 óta szerepel, a szerződése eredetileg még két évig kötötte volna a klubhoz.

  • A spanyol élvonalbeli klub Santi Bueno pótlására szerződtetné a védő Eric Garcíát, azonban a katalánok edzője, Xavi Hernández szeretné megtartani 22 éves játékosát.

    Eric García
    Eric García

    A válogatott labdarúgó két éve érkezett a katalánokhoz, az idei szezonban eddig kétszer lépett pályára a spanyol bajnokságban.

    Bueno hamarosan az Egyesült Királyságba utazik, hogy megegyezzen a 10 millió euróról szóló átigazolásról az élvonalbeli Wolverhampton csapatával.

  • Sajtóinformációk szerint a portugál Nuno Tavares az Arsenal együttesétől kölcsönben, a brazil Murillo pedig a Corinthiastól érkezik az angol élvonalbeli labdarúgóklubhoz.

    A két védő szerződését a mai napon írják alá.

    A Nottingham közel kétmillió fontot fizet az „Ágyúsoknak” a kölcsönszerződés megkötéséért, illetve majd 13 millió fontot utal a Corinthiasnak Murillo teljes körű játékjogáért.

  • Carlos Baleba az angol Premier League-ben szereplő Brighton labdarúgócsapatában folytatja pályafutását, a 19 éves kameruni játékossal öt évre szóló megállapodást kötöttek.

    A középpályás játékjogáért sajtóhírek szerint 27 millió eurót fizettek az angolok a Lille-nek. A transfermarkt.de 5 millió euóra teszi az értékét.

    Baleba 2022 elején érkezett szülőhazájából Franciaországba, előbb a Lille második csapatához tartott, a felnőtteknél 12 hónapja mutatkozott be. Az előző idényben már az első kerethez tartozott, ahol 21 tétmérkőzésen két gólpasszt adott védekező középpályásként.

    Roberto de Zerbi, a Brighton vezetőedzője szerint Baleba

    a jövő embere, aki bár nagyon fiatal, passzol a csapat stílusához.

    A játékost a Chelsea-hez brit rekordért, 115 millió fontért igazolt ecuadori Moises Caicedo pótlására szemelték ki.

  • Sergio Ramos után élénk érdeklődés mutatkozik a szaúdi ligából, de a világbajnok (2012), kétszeres Európa-bajnok (2008, 2012) spanyol labdarúgó még hezitál, esetében ugyanis a Bajnokok Ligájában főtáblára jutott klub is képben van.

    A football-espana.net sportági szakoldal úgy tudja, miután Sevillában nevelőegyesülete kizárta a 37 éves védő visszatérésének lehetőségét – 2005-ben igazolt a Real Madridhoz, majd onnan 2021-ben a Paris Saint-Germainhez –, Ramos Brazíliából és az észak-amerikai ligából (MLS) érkezett ajánlatokat utasított el.

    A Marca spanyol sportnapilap ezzel szemben úgy tudja, hogy az amerikai lehetőség még él, viszont

    a legvalószínűbb opció Ramos esetében a folytatásra Törökország lehet.

    A védő még európai topszinten szeretne futballozni, márpedig az érdeklődő Galatasaraynál a BL-csoportkörbe jutás adott esetben sokat nyomhat a latban.

    Amennyiben mégsem realizálódik a törökországi megállapodás, úgy Ramos több tucatnyi ismert és jegyzett, nem is feltétlen veterán futballistához hasonlóan ugyancsak a szaúdi ligában köthet ki, méghozzá az AS sportnapilap információi alapján az al-Ittihadnál. Úgy tudják: a kiemelt fizetés esetében sem akadály, inkább a szerződés időtartamáról nem egyeznek a vélemények:

    amíg a klub két évig alkalmazná, ő szívesebben írna alá három esztendőre.

    Ramosnak idén nyáron lejárt a párizsi szerződése, a PSG nem hosszabbított vele, így a rutinos játékos ingyen szerződtethető, illetve „csak” vele kell megegyezni.

  • A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapata leigazolta Christopher Lenzt, az Eintracht Frankfurt Európa-liga-győztes balhátvédjét. A Német Kupában és a szuperkupában is címvédő lipcsei klub szerdai tájékoztatása szerint a 28 éves védővel egyéves szerződést kötöttek. A sajtó szerint az együttes egymillió eurót fizetett Lenz játékjogáért, aki az előző idényben 34 mérkőzésen játszott a Frankfurtban.

    A Leipzignél nagy volt a játékosmozgás a nyáron, Lenz ugyanis a nyolc távozó után már a tizedik érkező: elhagyta a csapatot többek között Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Josko Gvardiol (Manchester City), Christopher Nkunku (Chelsea) és Konrad Laimer (Bayern München) is.

    A lipcseiek egy-egy győzelemmel és vereséggel kezdték a Bundesliga-szezont.

  • Az élvonaltól búcsúzó Budapest Honvéd gyenge teljesítménnyel kezdte a másodosztály küzdelmeit, legutóbb hazai pályán szenvedett vereséget a Haladástól, időközben pedig a kerete is megfogyatkozott, mivel a saját nevelésű Horváth Milán Szegeden folytatja pályafutását.

    A Magyar Futball Akadémián nevelkedett futballista három szezonon keresztül már futballozott a másodosztályban a Siófok játékosaként, most pedig a Szeged adja meg neki a lehetőséget. 

    Azzal a céllal érkeztem a Szegedhez, hogy a klubbal feljussak az NB I-be. Ehhez minden feltétel adott, a Szeged-Csanád évek óta az élmezőnyben végez az NB II-ben. Fontos volt számomra, hogy olyan csapathoz igazoljak, amellyel megegyeznek a céljaink. Szegeden szeretik a futballt, sokan járnak ki a meccsekre. Szeretnék minél többet játszani a szegedi közönség előtt 

    – mondta Horváth Milán a szegedi egyesület honlapján.  A fiatal játékos az U16-os korosztálytól kezdve végigjárta az utánpótlás válogatottakat is, legutóbb pedig a Mezőkövesdben szerepelt, ahol az élvonalban is bemutatkozott. Nevelőklubja, a Budapest Honvéd nem tartott igényt a szolgálataira. 

  • Az angol klub szeretné a 29 éves belga csatár, Michy Batshuayi játékjogát megszerezni, azonban néhány részletben még meg kell egyeznie a két együttesnek.

    A belga válogatott támadó tavaly szeptemberben érkezett a török klubhoz, azóta 38 alkalommal lépett pályára, 22 gólt lőtt, és három asszisztot jegyzett.

  • Fabrizio Romano olasz transzferguru információi szerint az angol élvonalbeli Tottenham élénken érdeklődik a Barcelona szélsője, Ansu Fati iránt.

    Amennyiben megegyeznek a felek a 21 éves játékos kölcsönszerződéséről, úgy jövő nyárig szóló kontraktust írhat alá új klubjával. A pénzügyi fair play értelmében – a médiában sokat emlegetett – Joao Félix csak akkor érkezhetne, ha a bissau-guinea-i Ansu Fatit és a marokkói Abde Ezálzúlit kölcsönadja a katalán együttes.

    A döntés a Barcelona kezében van.

    A fiatal támadót a Chelsea-vel is szóba hozták, azonban előrelépés nem történt a leigazolásának ügyében.

  • A belga válogatott támadója egy szezon erejéig az AS Roma játékosa lesz. A Chelsea kötelékében álló támadónak nem volt maradása Londonban, José Mourinho hívószava pedig elegendő volt számára, hogy rábólintson a rómaiak ajánlatára. 

    Lukaku kedd délután érkezett meg Rómába, a csapat szurkolói a reptéren fogadták legújabb sztárjukat. 

  • A Manchester United megegyezett Marc Cucurellával a személyes feltételeket illetően, így már csak klubjával, a Chelsea-vel kell dűlőre jutnia. A manchesteriek a sérült Tyrell Malacia és Luke Shaw posztjára keresnek átmeneti megoldást, így jött képbe Cucurella, aki nem állandó tagja a Chelsea kezdőcsapatának.

    A spanyol válogatott védő tavaly nyáron, 65 millió euró ellenében érkezett a Brightontól Londonba, a hozzá fűzött várakozásokat viszont még nem tudta beváltani. A United első ajánlata kétmillió euróról szólt Cucurella egyévnyi kölcsönjátékáért, de azt a Chelsea elutasította. 

  • Annak ellenére, hogy az Atlético Madrid támadója, Joao Félix korábban már jelezte, a Barcelona játékosa szeretne lenni kölcsönben, még mindig nem köttetett meg az üzlet. A katalán klub a pénzügyi Fair Play szabályai miatt bizonytalan, hogy le tudja-e végül igazolni – akár kölcsönben – a fiatal támadót. Fabrizio Romano leszögezi: a Barcelona vezetősége mindent megpróbál annak érdekében, hogy a portugál csillag náluk folytassa pályafutását, hiszen Félix maga is szorgalmazza a váltást. 

    A 23 éves támadó gyermekkori álma, hogy a Barcelonában futballozzon, viszont ha mégsem jön össze az üzlet, akkor Szaúd-Arábia felé veheti az irányt, mivel már több közel-keleti klub jelezte érdeklődését. 

    Mint ismert, az Atletico Madrid korábban több mint 120 millió eurót fizetett a portugál támadó játékjogáért a Benficának.

  • eseménydús keddi napunk volt, alább olvashatja vissza a legfontosabb híreket, többek között Bolla Bendegúz klubváltásával. 

  • Nyitja kapuit a Futballbazár, mostantól futószalagon érkeznek a legfontosabb átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából. 

    Tartsanak velünk, kezdünk!