2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 9’

    A Barnsley futballistája a 16-os jobb oldalánál vette át a labdát, majd két csellel betört a büntetőterületen belülre, majd 14 méterről lőtt, a szerb blokkról pedig szögletre perdült a próbálkozása! A sarokrúgásból nem alakult ki komolyabb veszély.

  • 7’

    Nagy Ádám jobbról érkező, megpattanó beadását az utolsó pillanatban rúgja ki a labdát az egyik védő a kaputól 14 méterre a lábát már lövésre lendítő Varga Barnabás elől.

  • 5’

    Sallai teszi ki a labdát a jobb szélen meginduló Negónak, talán egy ütemmel később, mint ideális lenne, a francia-magyar átveszi, majd laposan bekanyarítja a szerb védővonal mögé, a hosszún Varga jön, de nincs reális esélye annak, hogy elérje a centerezést.

  • 3’

    Többnyire magyar lábon, de magyar térfélen a labda – a szerbek próbálnak magasan letámadni, presszingelnek, de szerencsére eddig komolyabb eredmény nélkül.

  • 1’

    A mieink indították útjára a labdát, aztán egy hátra passzt követően egy pontatlan Lang-indítás következett. Jöhetnek is a szerbek.

  • A szerb támadó, aki idén nyáron igazolt a Fulhamtől Szaúd-Arábiába tíz éve és egy napja szerezte meg az első gólját a nemzeti csapatban. Azóta már 52-nél jár, ezzel a valaha volt legeredményesebb a szerb válogatottban.

  • A mieink fehér felsőben, mellrészen a trikolort idéző díszcsíkkal, fehér nadrágban és sportszárban, a szerbek piros mezben, nadrágban és sportszárban futballoznak majd ezen az estén.

  • A kispadokkal szemközti lelátó csaknem megtelt 14 éven aluli fiatalokkal és kísérőikkel. A szerbek ugyanazt a lehetőséget használták ki, mint mi tavaly az angolok elleni hazai NL-meccsen.

  • A mieink a szerbek elleni dupla randevú után Litvániába és Bulgáriába látogatnak, majd november 19-én Montenegró ellen zárnak, még az is könnyen megtörténhet, hogy az Eb-kijutásról döntő összecsapáson. A szerbek a magyarok elleni két ütközet között Litvániába látogatnak, majd Montenegró és Bulgária vendégül látásával zárják a selejtezőket.

  • A 2016-os és a 2020-as viadalhoz hasonlóan 24 válogatott vehet részt a 2024-es Európa-bajnokságon, amelyet június 14. és július 14. között rendeznek. A rendező németek mellett 23 csapat juthat ki, az alapképlet pedig egyszerű:

    a tíz csoport első és második helyezettje automatikusan kijut az Eb-re.

    A maradék három helyet pótselejtezőn lehet kiharcolni. Ez egyrészt ismerős számunkra, hiszen az előző két tornára így jutottunk ki, másrészt igencsak elérhetőnek tűnik, ha nem lenne meg a top kettő, amire azért az erőviszonyok és a papírforma alapján nagy esély mutatkozik.

  • Ön szerint mire megy a magyar válogatott az Eb-selejtezőkön?

    • 63099
      Az első két helyen zárva automatikusan kijutunk a 2024-es Eb-re!
    • 5803
      Pótselejtezőről jutunk ki a németországi viadalra.
    • 5375
      Sem egyenes ágon, sem pótselejtezőről nem jutunk ki...
  • „Tiszteljük a magyar csapatot, látjuk azt a fejlődést, ami végbement az elmúlt években. Igazi rangadó lesz” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a szerb válogatott 58 éves szakvezetője, Dragan Sztojkovics, aki az Magyar Távirati Iroda érdeklődésére bővebben is beszélt a magyar válogatottról.

    Amióta Rossi megérkezett, eredményes játékrendszert alkalmaz, de a leglátványosabb, hogy ennek nyomán önbizalma lett a csapatának. Ez az egyik fő jellemző, ami régen hiányzott a magyar futballból. Elhiszik a játékosok, hogy meglepetést okozhatnak. Emellett olyan meghatározó labdarúgók szerepelnek a nemzeti együttesben, mint Szoboszlai Dominik, Kerkez Milos vagy éppen Szalai Attila, előbbi vezéregyéniséggé vált, miközben a csapatszellem is kiemelkedő.

  • Magyarország eddig még nem kapott gólt a 2023-as mérkőzésein. Ennyire jó a védelme a válogatottnak? – kapta meg a kérdést a szerdai sajtótájékoztatón a magyar válogatott kezdőjébe visszakerült Loic Nego.

    „Nem az a lényeg, hogy kapunk-e gólt vagy sem, hanem hogy győzzünk. És mi győzelemre fogunk hajtani holnap este. Persze ha megússzuk gól nélkül, az már minimum egy döntetlent jelent” – válaszolt a játékos.

  • Kifejezetten jól kezdtük az Európa-bajnoki selejtezőket, de a legfontosabb mérkőzések még hátravannak: ezek közé tartozik a szerb–magyar és a Montenegró elleni hazai meccs is majd. Nyerni megyünk Belgrádba. Tisztában vagyunk az egyéni képességeikkel, azzal, hogy tele vannak topligák topklubjaiban szereplő játékosokkal, mégis úgy gondolom, hogy a miénk a jobb csapat. De ezt a pályán is bizonyítani kell

    – mondta néhány nappal ezelőtt az Indexnek adott interjúban Willi Orbán, miután a Leipzig idegenben legyőzte az Union Berlint a német bajnokságban. 

  • Belgrádban 20 Celsius-fok, enyhe szél, felhőmentes ég. Ennél jobb időjárás futballmeccshez nem kell.

  • Ha most fújnák le a selejtezősorozatot, akkor csoportelsőként lennénk ott az Európa-bajnokságon, de számunkra most érkezik a két nagy rangadó a bombaerős kerettel bíró szerbekkel szemben. Zsemberi János, a szerb szövetség alelnöke, a bajnoki ezüstérmes bácskatopolyai klub tulajdonosa az Indexnek adott nyilatkozatában kifejtette: valóban hemzsegnek a világklasszisok Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány gárdájában, amely azonban meglátása szerint így sem igazán funkcionál csapatként. És amíg a szerb szakember kétéves tevékenysége megosztja a közvéleményt, addig Marco Rossi a magyar csapat élén kimaxolja játékosai képességét.

  • A mai mérkőzés játékvezetője Juan Martínez Munuera, aki a spanyol ligában a többi között a legutóbbi klasszikust, azaz a Barcelona és a Real Madrid összecsapását is dirigálta. A 41 éves spori ma először vezet meccset a magyar válogatottnak. Érdekesség, hogy az egyik partjelzője Miguel Martínez, az öccse lesz. Diego Barbero meg a másik. A videobírói szobában is spanyolok ülnek, Guillermo Cuadra (VAR) és José Luis Munuera (AVAR).

  • Szerbia ellen idegenben jó lehet a döntetlen is, mondta a korábbi magyar válogatott támadó, Nikolics Nemanja a mieink belgrádi Európa-bajnoki selejtezője előtt. De valóban jó lehet az iksz? Veszélyes, vagy éppenséggel könnyebbséget jelent, ha Marco Rossi csapata ezzel a hozzáállással utazik Szerbiába? A zárt kapus rendezés, Szoboszlai Dominik remek formája vagy esetleg valami más a magyar csapat legfőbb esélye arra, hogy meglepetést szerezzen a csoportfavorit otthonában? Egyáltalán meglepetés lenne a magyaroktól a három pont begyűjtése, és tényleg még mindig a szerbek a favoritok a csoportban?

    A Sportcast friss epizódjában ezeket a kérdéseket is kitaglaltuk a találkozóra hangolva.

  • A nyáron a Ferencvárosba igazolt támadó a negyedik válogatott mérkőzésén bizonyíthat, a második olyanon, amelyen kezdő is lesz. Csak emlékeztetőül, Litvánia ellen június 20-án az első válogatottban lőtt góljával ünnepelte az első alkalmat...

  • A G-csoport másik mai mérkőzésén Litvánia a 94. percben szerzett góllal mentette 2–2-re a Montenegró elleni párharcot, ezzel a csoport másik balkáni tagja nem tudta beérni az élen álló szerb–magyar kettőst. Ha sikerülne esetleg nyernünk Belgrádban, úgy a montenegróiakat akár 5 ponttal is leszakíthatnánk magunkról a folytatás előtt. Egyúttal egy esetleges mai döntetlen is felértékelődik így...

  • Az UEFA honlapján jelenleg is lehet szavazni a meccs várható kimenetelére, könnyen lehet, hogy ez csak annak a jele, hogy több magyar talált rá, mindenesetre a voksolók 59 százaléka számít Szoboszlai Dominikék sikerére, 34 százalék tippelt szerb győzelemre és mindössze 7 százalék voksolt döntetlenre.

  • Az U21-es válogatott hazai pályán győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatát, a kazahokat 2–0-ra verte Gera Zoltán szövetségi edző együttese.

  • A csapat az Eb-selejtező eddigi meccsein bebizonyította: nemcsak a legnagyobbak dolgát tudja megnehezíteni, hanem már képes rákényszeríteni az akaratát a papíron gyengébb riválisokra. Adott szituációban és riválisokkal szemben irányítani, kezdeményezni is tud. Bulgária (3–0) és Litvánia (2–0) ellen ez remek győzelmeket hozott vendéglátóként, és bár a montenegrói kiruccanás alkalmával a játék elmaradt ugyan a hazaitól, mindenképpen fontos, hogy a biztos továbbjutás szempontjából talán legnagyobb téttel bíró meccsen pontot szereztünk (0–0).

    A magyar válogatott eddigi teljesítményével a G-csoport éléről várhatja a mai összecsapást, igaz, csupán jobb gólkülönbségével előzi a házigazda szerbeket (5–0, 5–1).

  • A Rajko Mitics Stadion nem ismeretlen, 2020. október 11-én itt vertük meg Könyves Norbert góljával Nemzetek Ligája-mérkőzésen 1–0-ra a szerbeket, majd tavaly ősszel a Ferencváros ugyanitt kapott ki 4–1-re a Crvena zvezdától Európa-liga-csoportmeccsen. Jól ismerjük az utat a szállásunktól a pályáig, útba esik a Puna Krigla (Teli korsó) nevű hangulatos kocsma, a törzsvendégek régi ismerősként köszönnek ránk a kerthelyiségből – jelentette kezdés előtt az Index helyszíni tudósítója, Ch. Gáll András, amely nemcsak rá, de a magyar válogatott keretének jó részére is igaz. Na jó, talán a kocsmás rész kivételével...

  • „Még csak a negyedik fordulónál tartunk, így lehetetlen megmondani, hogy ez a mérkőzés dönteni fog-e vagy sem. Papíron Szerbia erősebb csapat, mint mi, ő az első hely esélyese, mi boldogok lennénk, ha másodikként továbbjutnánk. De tudatában vagyunk annak, hogy Szerbia az Szerbia, bárkit képes legyőzni” – fogalmazott a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a találkozót felvezető szerdai sajtótájékoztatón.

    Helyszíni tudósításunkat ide kattintva olvashatja!

  • A magyar labdarúgó-válogatott 20 óra 45 perctől a szerb csapattal mérkőzik idegenben, a belgrádi Rajko Mitics Stadionban. A szerb szövetség büntetése miatt a lelátókon csupán néhány ezer gyermek és VIP-vendég foglalhat helyet, így rendhagyó, ám aligha a futballpoklot idéző hangulat vár majd a mieinkre ezen az estén!