Most 3 hosszabbításig ment a Bulls-Celtics

2009.05.01. 10:44
Minden volt a Boston-Chicago párharc 6. meccsén, ami egy ilyen feszült playoffcsatához kell, a két csapat már negyedszer nem tudott dönteni a rendes játékidőben, végül 3 hosszabbítás után 3-3-ra hozta az összesített állást a Chicago. Az alacsonyabban rangsorolt Houston kiejtette a Portlandet, és készülhet a Lakers ellen, az Orlando idegenben verte a Philadelphiát, és szintén továbbjutott.

A legkényesebb igényeket is kielégíti a keleti konferencia 2. és 7. helyezett csapatának párharca, a Boston és a Chicago hétmeccsesre nyújtotta páratlanul izgalmas sorozatát. A 6. meccsen csak a 3. hosszabbítás döntött (ez volt a 4. ráadásba torkolló meccs), és volt minden, amit egy igazi playoffmeccstől várhatunk: utolsó másodpercben bevágott dobások, illetve kimaradó ziccerek, vérző játékosok, verekedés, és persze akadt extraklasszis teljesítmény is.

Chicago-Boston 128-127 (3 x hosszabbításban)

Pont: Salmons 35 ill. Allen 51
Lepattanó: Noah 15 ill. Perkins 13
Gólpassz: Rose 7 ill. Rondo 19
A párharc állása 3-3

Az ihletett formában kosárlabdázó Ray Allen 51 pontja, és Rajon Rondo 19 gólpassza szűk vereséghez volt csak elég a United Centerben, a másik oldalon John Salmons (35 pont) és Derrick Rose (28 pont) mellett óriásit játszott a cserecenter, Brad Miller (23 pont, 10 lepattanó), így a Bulls még azt is kibírta, hogy Ben Gordon szabadnapot vett ki (11/4 a mezőnyből). A 7., mindent eldöntő meccsre Bostonban kerül sor.

Vezére nélkül, Philadelphiában húzta be továbbjutást jelentő 4. győzelmét az Orlando, melyben a könyöklésért eltiltott Dwight Howardot hasznos játékkal pótolta a lengyel Marcin Gortat (11 pont, 16 lepattanó), de Rashard Lewis nagy meccseként fogunk emlékezni a párharc utolsó összecsapására: a csatár 29 pontot dobott. A külső posztokon sem volt gondja a Magicnek, J. Reddick (15 pont) és R. Alston (21 pont, 10 gólpassz) is odatette magát az Iguodala és Miller pontjaival hajtott, de meglehetősen esélytelen Philly ellen.

Philadelphia-Orlando 89-114

Pont: Miller 24 ill. Lewis 29
Lepattanó: Dalembert 13 ill. Gortat 15
Gólpassz: Igoudala 6 ill. Alston 10
A párharcot 4-2-re az Orlando nyerte

Az Orlando a Celtics-Bulls párharc győztesével találkozik a konferencia elődöntőjében, és ha tartani tudja a Sixers elleni sorozatban mutatott kiváló dobószázalékát (csütörtökön 54 százalék volt), mindkét csapat ellen esélyesnek számíthatna. Howarddal centerben, és a Lewis, Turkoglu kettőssel csatárposzton pont ott lenne iszonyatosan erős a Magic, ahol két potenciális ellenfele a legsebezhetőbb: a palánk alatt.

A Dallas után a Houston is magasabban rangsorolt csapat ellen harcolta ki a továbbjutást, a Portland nem volt ellenfél a 6. meccsen. A Blazersben az Aldridge, Roy kettős ismét hiába játszott nagyot, a többiek magukra hagyták őket (a kezdőötös másik három tagja 14/3-ra volt képes a mezőnyből), így nem csoda, hogy a Rockets félgőzzel is simán húzta be a továbbjutást érő győzelmet.

Houston-Portland 92-76

Pont: Artest 27 ill. Aldridge 26
Lepattanó: Jao Ming 10 ill. Fernandez 8
Gólpassz: Lowry 3 ill. Blake 5
A párharcot 4-2-re a Houston nyerte

A következő körben már jóval nehezebb feladat vár rájuk, a Lakers ellen már az is bravúr lenne, ha elcsípnének 1-2 meccset. Jao Ming stabilan szállította a dupla-duplákat a Blazers ellen, de vasárnaptól nem Joe Przybilla, hanem a Gasol, Odom kettős ellen kell villogni, és a Rockets csapatvédekezését is próbára teszi majd, hogy a belső emberek mellett ott lesz még Kobe Bryant is a megállítandó ellenfelek között.