Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Olimpia 2004 Program
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat
08.15. 08.16. 08.17. 08.18. 08.19. 08.20. 08.21.
3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Olimpia percről percre

4. 7. perc | ONLINE »
Nincsen víz, csak cseppek és bugyborékok között süvöltő magyar olimpikonok. Ezúttal is győztünk, olimpikonok vagyunk. Kérem mondják hangosan.

"A mértéktartó tréfák szórakoztatnak, a szertelenektől haragra gerjedünk." - fogalmaz Seneca, akinek Hupákhübrisz téren van tésztamenzája.

Öröm, boldogság. tovább »

23:32 | Futballban kiestek az esélyes ghánaiak és portugálok Foci »
A csoportmérkőzések után kiesett az olimpiai győzelemre is esélyesnek tartott ghánai és portugál futballválogatott. Olaszország is kikapott a harmadik fordulóban, veresége ellenére Paraguayjal együtt továbbjutott a B csoportból. A D csoportban Costa Rica 4-2-re verte a portugál válogatottat. tovább »

22:25 | Férfi kézilabda: tizenhárom gólos német győzelem Kézilabda »
Nagy gólarányú német győzelemmel végződött a férfi kézilabdázóknál a Németország - Brazília találkozó. A vége 34-21.

22:21 | Amerikai győzelem férfi torna egyéniben Torna »
Paul Hamm győzött a férfi torna egyéni összetett döntőjében. A dobogóra léphet továbbá két dél-koreai tornász léphet, az ezüstérmes Kim Dea-eun, és bronzos Jang Tae-jung.

Izland - Olaszország 2-0
Fenti eredmény az olimpiától függetlenül (elnézést), barátságos labdarúgásban. Ugyanekkor magyar válogatottunk a kies/tlen SKóciában küzd a gyepen. Gól egyelõre nem esett. Hajráf!

frissülés: Esett gól, kettõvel vezetünk a jó Coulthard szülõhazájában, amely inkább kies, mint /tlen. Az olaszok közben nem tudtak javítani Izland ellen.

frissülés: Három góllal győztünk Skóca ellen. Az Izland - Olaszország mérkőzés továbbra is 2:0. Most figyeltem fel rá, hogy egyik olaszt sem láttam még sampon ésvagy pálinkareklámban.

21:31 | Portugália kiesett az olimpiai labdarúgó tornából Foci »
Portugália olimpiai válogatottja kiesett az olimpiai labdarúgó tornából, miután gólban gazdag meccsen kikapott Costa Ricától. Olaszország szinén vereséget szenvedett Paraguaytól, de jobb gólaránnyal negyeddöntőbe került. A D-csoportból Marokkó és Irak jutott tovább.
Eredmények:
B-csoport:
Paraguay-Olaszország 1-0
Japán-Ghána 1-0
D-csoport:
Costa Rica - Portugália 4-2
Marokkó - Irak 2-1

21:24 | Eltört az orra az egyetlen jobbszélsőnknek Kézilabda »
A kézilabdázó Harsányi Gergely legfeljebb speciális orrvédővel játszhat az olimpia hátralévő mérkőzésein, miután a franciák ellen orrtörést szenvedett. A 26-23-ra elvesztett mérkőzésen Lendvay Péternek a bokaszalagja húzódott meg, de ő már biztosan játszhat a németek elleni következő mérkőzésen. tovább »

21:20 | Dél-koreai vezetés a férfi torna döntőjében Torna »
Tae Jung Jang átvette a vezetést a férfi torna egyéni összetett döntőjében miután szenzációs gyakorlatot mutatott be korláton. A kínai Jang Vej az ötödik helyre csúszott vissza.

21:09 | Bettina Hoy nyerte az egyéni militaryt Lovaglás »
A német Bettina Hoy nyerte el az aranyat a military egyéni díjugratás döntőjében, az ezüst a brit Leslie Lawé, a bronz az amerikai Kimberly Seversoné lett.

20:52 | Gyurta-ezüst, világcsúcsok, Risztov-betli Úszás »
A tizenöt éves Gyurta Dániel a tőle megszokott hajrával ezüstérmes lett a japán Kitadzsima mögött 200 méter mellen. Risztov Évának nem sikerült a pontszerzés 200 méter pillangón, utolsóként ért célba. A 4x200 méteres női gyorsváltóban és női 100 méteren világcsúcs született. Kovács Ágnes és Cseh László bejutott a 200 méter mell, illetve a 400 méter vegyes csütörtöki döntőjébe. tovább »

20:50 | Cseh harmadik, Kovács Ági ötödik idővel döntős Úszás »
A 400 vegyesen harmadik helyet elérő Cseh László gyengébbik számában, a 200 vegyesen a harmadik helyen jutott a döntőbe, két amerikai előzte meg, de az olimpia előtt lábtörést szenvedett Cseh bízik abban, hogy megszoríthatja Phelps-t, és megcélozza a második helyet. A címvédő Kovács Ági az ötödik lett 200 mellen, és az érmekért ugyancsak harcban lesz csütörtök este. tovább »

20:50 | Kínai vezetés a férfi torna döntőjében Torna »
A férfi torna egyéni összetett döntőjében a kínai Jang Vej vezet, ez részben annak köszönhető, hogy az amerikai Paul Hamm ugrásban lezuhant, lerontva eredményét.

20:37 | Visszakapták az aranyat a német díjugratók Lovaglás »
A német military díjugrató csapatnak szerdán visszadták aranyérmét, alig több mint egy órával azután, hogy szabálytalan indulás miatt negyedik helyre sorolták vissza őket. A franciák így mégis ezüstöt szereztek, a britek bronzot, míg az amerikai csapat leszorult a dobogóról.

20:14 | Világcsúcsot úszott az amerikai női gyorsváltó Úszás »
Női 4x200 m gyorsváltó olimpiai döntőjét új világcsúccsal az Egyesült Államok csapata nyerte, 7:53.42-es idővel. A dobogó második fokára a kínai csapat, a harmadikra a német csapat léphet a megfelelő érmekért.

20:05 | Nagy világcsúcs érik 200 női gyorsváltóban Úszás »
A verseny derekánál az amerikai váltó több mint két és fél másodperccel jobban úszik a csúcs részidejénél.

19:54 | Gyilkossággal vádolják az orosz bokszbírót Ökölvívás »
Egy orosz bokszbíró kihagyni kényszerült az athéni olimpiát, mert letartóztatták jelentette az Interfax orosz hírügynökség. Jurij Kovalenkót azzal vádolják, hogy kerrős gyilkosságot követett el 14 éve. Az olimpia rendező bizottság szóvivője megerősítette, hogy várták Kovalenkót, ám ő nem érkezett meg.

19:49 | Cseh László a 200 vegyes döntőjében Úszás »
A 200 méter férfi vegyes elõdöntõiben kiesett Kerékjártó Tamás, míg Cseh László a harmadik idõvel a döntõbe jutott. Az elődöntő futamban Michael Phelps új olimpiai rekordot úszott, ideje 1:58.52.

19:46 | Kerékjártó kiesett 200 vegyesen Úszás »
Délelőtti eredményétől kicsit elmaradva futamában csak hetedik lett, így nem került be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe Kerékjártó Tamás.

19:39 | Először győztek a görög férfi kézilabdázók Kézilabda »
Görögország férfi kézilabdázói 26-25 (18-10) arányú győzelmet arattak az Egyiptomi válogatott felett, így megszerezték első győzelmeküt és életben tartották reményeiket a negyeddöntőbe jutásra. Egyiptom Franciaországgal játszik pénteken, míg a görögök ugyanaznap a brazilokkal játszanak.

19:29 | Kovács Ágnes a mellúszó döntőben Úszás »
A harmadik helyen érkezett be Kovács Ágnes a 200 m mellúszás elődöntőjében, így az ötödik idővel a döntőbe jutott.

19:26 | Hoogendband bajnok 100 gyorson Úszás »
Pieter van den Hoogendband megvédte olimpiai bajnoki címét 100 méteres férfi gyorsúszásban. Az ezüstöt a dél-afrikai Roland Mark Schoeman szerezte meg, a bronz az ausztrál Ian Thorpe-é lett.

19:25 | Risztov Éva nyolcadik lett Úszás »
Nyolcadik helyen végzett a 200 méteres pillangóúszás döntőjében. A számot Otylia Jedrzejczak, a szám világcsúcstartója nyerte az ausztrál olimpiai ezüstérmes Petria Thomas előtt. Risztov Éva még nem tudja, hogy rajthoz áll-e csütörtökön 800 méter gyorson. tovább »

19:19 | Díjugratás: megfosztották aranyától a német csapatot Lovaglás »
Németországot megfosztották díjugrató csapatban szerzett aranyérmétől. A versenyt így a francia csapat nyerte. Az ezüstérem a briteké, bronzukat az amerikai csapat veheti át. A német díjugratók azután estek vissza a negyedik helyre, hogy Bettina Hoy 12 pontos büntetést kapott szabálytalan indulásért.

19:16 | Lengyel arany 200 női pillangóban Úszás »
Otylia Jendrejczak olimpiai bajnok lett 200 méteres női pillangóúszás döntőjében. Az ausztrál Petria Thomas másodiknak értbe, harmadik a japán Juko Nakanisi lett. Risztov Éva a nyolcadik helyen ért be.

Király: Mohamed nem fogta a távolságot
Vívó végzettségű athéni tudósítónk, Király András rövid szakvéleményt adott Mohamed Aida két vereségéről a női tőr négyes döntőjében.

Testközelből Király úgy érezte, hogy az elődöntőben az olasz Trillini élete egyik legnagyobb csörtéjét vívta Mohamed ellen, talán csak 1991-es világbajnoki győzelmekor volt ennyire jó. A magyar tőröző szakkomentátrunk szerint nem igazán hibázott, mert egyszerűen nem sokat tehetett a brillírozó olasz ellen.

A lengyel Sylwia Gruchala elleni bronzmeccsről viszont már kritikusabban nyilatkozott sms-hosszúságú villámelemzésében:

"Ebben az asszóban viszont elég kevés elképzeléssel vívott, a támadásai rendre rövidek voltak, nem fogta a távolságot, és védekezés helyett csak közbeszúrogatott."

18:58 | Mohamed éremért jött, negyedik lett Vívás »
A lengyel Sylwia Gruchala 15-9-re verte Mohamed Aidát a női tőr bronzmérkőzésén. A magyar versenyzőnek nem volt esélye a harmadik hely megszerzésére. A havannai világbajnokság ezüstérmese korábban úgy nyilatkozott, hogy éremért jött Arthénba. Mohamed Aida még szívesen maradna szurkolóként az olimpián. A negyeddöntőben vereséget szenvedő Varga Gabriella hatodik lett. tovább »

18:53 | Mohamed Aida negyedik Vívás »
A női tőrvívás egyéni verseny bronzmeccsén a lengyel Sylwia Gruchala 15-9 arányban győzött Mohamed Aida ellen.

18:46 | Gyurta Dániel ezüstérmes kétszáz mellen Úszás »
A tizenöt éves magyar mellúszó a világbajnok japán Kitadzsima mögött a második helyen végzett a 200 méteres mellúszásban. A világcsúcstartó amerikai Hansen lett a harmadik. tovább »

18:46 | Világrekord a női gyorsúszás elődöntőjében Úszás »
Jodie Henry ausztrál világcsúccsal nyerte a száz méteres női gyorsúszás elődöntőjét. Henry 53.52 másodperc alatt úszta a távot.

18:40 | Elkezdődött Mohamed Aida bronzmeccse Vívás »
Halványan kezdett Mohamed Aida a női tőr bronzérméért folyó meccsen: az első harmad vége felé a lengyel Sylwia Gruchala már 6-3-ra vezet.

18:39 | Női röplabda: japán győzelem Röplabda »
Japán nagy lépést tett a olimpiai női röplabdatorna negyeddöntői felé a Béke és Barátság Stadionban mivel 3-1-re verték a görög válogatottat.
Japán - Görögország 3-1 (25-10, 20-25, 25-21, 25-22)

18:35 | Gyurta Dániel ezüstérmes, Kitandzsima nyert Úszás »
A 200 méter férfi mellúszás döntõjét japán Kosuke Kitadzsima nyerte, olimpiai rekord idővel (2:09.44). Gyurta Dániel magyar csúcsát beállítva második lett. Harmadikként az amerikai Brendan Hansen ért be.

Gyurta közeleg
Úszószemüvegfesztivál! A szél körülbelül 12 km/órával fúj. Gyurta Dániel ennek megfelelően elszántan és kesztyűben vonul fel.
Ugyanekkor Mohamed Aida bronzért tõröz. Tõrözz*.

* (!)

18:23 | Kecskés Zoltánt dopping miatt kizárták
A doppingvétség miatt egyszer már eltiltott Kecskés Zoltán súlyemelő nem állhatott rajthoz délutáni versenyén, mert a helyszínen elvégzett ellenőrzés doppingszert mutatott ki nála. A súlyemelő szövetség elnöke szerint fatális véletlen, emberi tévedés történt, és jelezte: támogatja az Erdélyből áttelepült sportolót, ha anyagi és erkölcsi kártérítést követel a Nemzetközi Sportdöntő-bíróságtól. Kecskés egyszer már lebukott, akkor egy évre tiltották el. tovább »

18:23 | Kecskés Zoltánt dopping miatt kizárták Súlyemelés »
A doppingvétség miatt egyszer már eltiltott Kecskés Zoltán súlyemelő nem állhatott rajthoz délutáni versenyén, mert a helyszínen elvégzett ellenőrzés doppingszert mutatott ki nála. A súlyemelő szövetség elnöke szerint fatális véletlen, emberi tévedés történt, és jelezte: támogatja az Erdélyből áttelepült sportolót, ha anyagi és erkölcsi kártérítést követel a Nemzetközi Sportdöntő-bíróságtól. Kecskés egyszer már lebukott, akkor egy évre tiltották el. tovább »

18:14 | A német csapaté a díjugrató arany Lovaglás »
A csapatok olimpiai díjugrató versenyében Németország megvédte aranyérmét, ezüstérmes Franciaország, a bronzot Nagy-Britannia csapata veheti át.

17:57 | Tenisz: kiesett Roddick és Venus Williams Tenisz »
A második helyen kiemelt amerikai Andy Roddick síma vereséget szenvedett 6-4, 6-4 arányban a chilei Fernando Gonzaleztől. A francia Mary Pierce az olimpiai aranyat védő amerikai Venus Williamset ejtette ki a torna harmadik fordulójában, ugyancsak 6-4, 6-4 arányban.

17:51 | Mohamed a bronzért vívhat Vívás »
A legjobban jegyzett magyar tőröző, Mohamed Aida a háromszoros olimpiai bajnok Giovanna Trillini ellen kikapott a döntőbe jutásért. A csörte esélyese az olasz volt, és Varga Gabriella után Mohamedet is legyőzte. Ellenfele vagy az olasz címvédő Vezzali vagy a lengyel Gruchala lesz. tovább »

17:51 | Ukrán arany férfi súlylökésben Atlétika »
A férfi súlylökés olimpiai döntőjén az ukrán Jurij Bilonog szerezte meg az aranyérmet. Az ezüst az amerikai Adam Nelsoné, a bronz a dán Joachim Olsené lett. Bilonog és Nelson egyaránt 21,16 métert dobott, de az ukrán jobban. Olsen eredménye 21,07 m.

17:44 | Bronzért küzdhet Mohamed Aida Vívás »
A női tőrvívás egyéni elődöntőjében Mohamed Aida 15-7-re vesztett az olasz Giovanna Trillini ellen, így a bronzért küzdhet fél hétkor.

17:42 | Kubai győzelem nehézsúlyú bokszban Ökölvívás »
Akár a döntő is lehetett volna az olimpiai nehézsúlyú ökölvívás első összecsapása, amelyen a 2003-as világbajnokság döntősei, a kubai Odlanier Solis Fonte és az orosz Alekszander Alekszejev szálltak ringbe. A találkozót 24-21-es pontozással Solis Fonte nyerte, így a nyolc között ő küzdhet meg a venezuelai Jose Vasquez Torresszel. Torres a török Ertugul Ergezen ellen győzött. Eredmények:
Emmanuel Izonritei (nigériai) - Nasszer al-Sami (szíriai) 30-17
Vugar Alakbarov (azeri) - Szpiridon Kladouhasz (görög) 14-18
Devin Vargas (amerikai) - Rasid el Haddak (marokkói) 27-7(leállították)
Viktor Zujev (belorusz) - Daniel Betti (olasz) - Betti sérülés miatt feladta
Mohamed Elszajed (egyiptomi) - Igor Alborov (üzbég) 18-18 - az egyiptomi jutott tovább
Vedran Djipalo (horvát) - Adam Forsyth (ausztrál) 32-22

17:37 | Magyar doppingügy az olimpián Súlyemelés »
Lebukott Kecskés Zoltán magyar súlyemelõ. A Magyar Rádió értesülése szerint az olimpiai faluban tartott, meglepetésszerû doppingvizsgálat pozitív eredményt hozott. Bár lehetõség van úgynevezett B-próba elvégzésére is, a rádió kérdésére Dolovai Tamás, a Magyar Súlyemelõ Szövetség elnöke arról beszélt, hogy magyar doppingügy árnyékolja be az olimpiát. Egyelőre nem tudni, milyen tiltott szerről van szó.

A harminc éves, Erdélyből áttelepült Kecskésnek korábban már volt egy doppingbotránya. A thaiföldi világbajnokság után egy évre tiltották el a sportolót.

Kecskés Zoltán egyszer már visszavonult, ám egy éve visszatért. A vancouveri vébén nyolcadik lett, az olimpián pontszerzést vártak tőle.

Aida elődöntője
hamarosan kezdődik.

Csúcsfejek
Hamilton diadalittasan veszi le csúcsos sisakját, ami alól előtűnik ugyancsak áramvonalasan csúcsos feje. Na persze, így könnyű!

17:16 | Koreai arany női íjászat egyéniben Íjászat »
A dél-koreai Park Szung-hjun a női íjászat egyéni olimpiai aranyérmese. Az ezüstöt honfitársa Li Szung-csin, a bronzot a brit Alison Williamson veheti át.

17:16 | Ullrich csak hetedik Kerékpár »
Ullrich az utolsó célbaérő, a német a hetedik lett.

17:13 | Hamilton nyerte az országúti időfutamot Kerékpár »
57:32, Hamilton az olimpiai bajnok! Az amerikai versenyző a címvédő Jekimovot és honfitársát, Bobby Julichot utasította maga mögé. Bodrogi a mezőnyben végzett, esélyét a győzelemre már féltávnál elveszítette, végül az első húszba se sikerült bekerülnie, csupán huszonkettedik lett.

17:10 | Rogers csak a harmadik Kerékpár »
Rogers 58:01-et ment, ezzel a harmadik. Már csak Hamilton verheti meg Jekimovot.

17:09 | Julich eddig második Kerékpár »
Julich nem tudta megelőzni Jekimovot, 57:58-cal második. Rogers és Hamiltonnak van még esélye a győzelemre.

17:08 | Jekimov megelőzte Richet Kerékpár »
Jekimov is teljesítette a távot, 57:50-nel övé a legjobb idő eddig.

17:05 | Ukrán arany női súlyemelésben Súlyemelés »
63 kg-os női súlyemelésben az ukrán Natalia Szkakun szerzett aranyat. Az ezüstöt és a bronzot két bolgár versenyző Hanna Bacuska és Tatjana Stukalava viheti haza. Natalia Szkakun új világrekordot állított fel 242,5 kilogramos összetett eredménnyel.

17:04 | Rich beért és vezet Kerékpár »
Rich célba ért, 58:09 az ideje. Átvette a vezetést.

17:03 | Újabb vereség női pólóban Vízilabda »
A magyar női vízilabda-válogatott elszenvedte második vereségét az athéni olimpián. Primászéknál ezúttal az oroszok bizonyultak jobbnak. A mieink rengeteg hibával, kapkodva játszottak, míg az utolsó percekben a bírók is alaposan besegítettek az oroszoknak. A kiesés szélén Faragó Tamás csapata. tovább »

Linda Babettáján
Felpattanunk Görbe Nóra Babettájára, amit még a Linda forgatásának végén hozott el a filmgyárból, és a mezőny után eredünk. Épp akkor haladunk el Bodrogi mellett, amikor Rogers hajrába kezd, hogy megelőzze. Linda szerint Bodrogi igazságtalan hátrányban van, hiszen még egy kisteherautónak is jobb a légellenállása, mint az ő sisakjának. Szerintem mindez legfeljebb ezredmásodperceket jelenthet az ausztrál számára, Nóra azonban súlyos másodperecekről beszél. Ezen kicsit összeveszünk, majd nemsokára Nóra felhívja a figyelmem, hogy járatos néhány távol-keleti küzdősportban, mire én készségesen elfogadom az ő álláspontját.

17:00 | Ullrich már nem a győzelemért hajt Kerékpár »
Ullrich hátránya egy perc. Biztosan nem lesz érmes a német.

16:59 | Hamilton jobb Jekimovnál Kerékpár »
Hamilton ideje jobb, mint Jekimové 36 kilométernél, négy másodperccel.

16:57 | Grúz cselgáncs-arany Cselgáncs »
A férfi 90 kilogrammos kategoriában a grúz Zurab Zviadauri nyerte az aranyérmet. Az ezrüstérmes a japán Hiroshi Izumi lett, a harmadik az orosz Khasanbi Taov és a holland Mark Huizinga lett.

16:57 | Vinokurov a célban Kerékpár »
Vinokurov célba ért, és 58:58-cal átvette a vezetést.

16:55 | Julich másodpercekkel Jekimov mögött Kerékpár »
Julich csak hat másodperccel van Jekimov mögött harminchat kilométernél. A verseny még éles lehet a befutónál.

16:51 | Jekimov lehet a nyerő Kerékpár »
Jekimov 43:28-cal vezet az utolsó, 36 kilométeres ellenőrző pontnál. Nem valószínű, hogy bárki is meg tudja majd előzni.

16:49 | Újabb japán arany cselgáncsban Cselgáncs »
Masae Ueno nyert cselgáncsban a 70 kilogrammos nők versenyében. Második a holland Edith Bosch lett. Harmadik helyen a kínai Qin Dongya és a német Annett Boehm végzett.

16:47 | Bodrogit megelőzték Kerékpár »
Rogers utolérte és meg is előzte Bodrogit. Az ausztrál másfél perccel rajtolt később, mint a magyar.

16:44 | Bodrogi nyerni már nem fog Kerékpár »
Jekimov, Rogers, Hamilton, Rich és Julich esélyes még a győzelemre. Bodroginak már túl nagy a hátránya, csakúgy mint Ullrichnak (38 sec).

16:43 | Új súlyemelő-világcsúcs Súlyemelés »
Új világcsúcs született női súlyemelésben, a 63 kilogrammos kategóriában. A rekordot a fehérorosz Hanna Batsiushka érte el 115 kilogrammos emeléssel.

16:41 | Bodrogi már több mint egy perc hátrányban Kerékpár »
29:43 Bodrogi ideje, a hátránya 1:11, mindössze tizenötödik eddig.

16:40 | Julich, mint Rich Kerékpár »
Julich ideje annyi mint Riché volt, 28:42. Bodrogi következik.

16:38 | Jekimov faragott Rich idejéből Kerékpár »
Jekimov 28:32-nél tart eddig, tíz másodperccel jobb ez az idő, mint Riché.

16:35 | Rich a legjobb féltávnál Kerékpár »
Rich 28:42-vel a legjobb idővel vezet féltávnál, azaz huszonnégy kilométernél.

16:30 | Ullrich épp csak Bodrogi előtt Kerékpár »
Ullrich ideje a nyolcadik, a német olimpiai bajnok csak néhány másodperccel van Bodrogi előtt.

16:29 | Rogers a második Kerékpár »
Rogers jó időt futott tizenkét kilométeren, csak két másodperccel volt lassabb, mint Jekimov. Ezzel második.

Bodrogi a nyeregben
Ullrich az előbb suhant el mellettem fehér sisakjában, amit az Alien vs Predator jelmeztervezője alkotott meg a kerékpárversenyző fejformájának számítógépes modellezése után. Mellettem Görbe Nóra szurkol önfeledten Bodroginak, hiába mondom neki, hogy nem Bodrogi Gyula ül a nyeregben, ő hangos "Papa, papa!" kiáltásokkal bíztatja a magyar versenyzőt.

16:25 | Bodrogi hátránya fél perc Kerékpár »
Bodrogi tizenkét kilométernél a tizedik részidőt futotta, majd' fél perccel lassabb eddig, mint Jekimov.

16:22 | Jekimov résztávnál vezet Kerékpár »
Tizenkét kilométernél Jekimové a legjobb idő, Bodrog még nem érte el ezt a pontot.

16:16 | Elindult az utolsó versenyző is Kerékpár »
Ullrich is elindult, már nincs több versenyző hátra.

16:13 | Galdeano továbbra is az élen Kerékpár »
Galdeano, Krivcov, Moreau, Wauters a sorrend. Rogers is elindult, már csak Hamiltonnak és Ullrichnak kell rajtolnia.

16:13 | Megvan az első atlétikai arany Atlétika »
Az elsõ atlétikai aranyérem Irina Korzhanenko orosz súlylökőhöz került. A második a kubai Yumileidi Cumba lett, a harmadik helyzést pedig a német Nadine Kleinert érte el. A magyar versenyzõ, Kürti Éva nem jutott túl a selejtezõkön.

16:11 | Bodrogi a pályán Kerékpár »
A magyar versenyző után még hárman rajtolnak, köztük Jan Ullrich.

16:09 | Az ellenfelek hibája is kell Gyurta aranyához Úszás »
Az athéni olimpia eddigi legnagyobb magyar meglepetését okozhatja a férfi százméteres mellúszás döntőjében az alig tizenöt éves Gyurta Dániel, aki a legjobb idővel, a világcsúcstartót megelőzve jutott a fináléba. A hirtelen ismertté vált úszó klubjának elnöke, a '80-as olimpián ezüstérmes Verrasztó Zoltán szerint Gyurta még javulhat is, de nem őt tartja az igaz esélyesnek Hansen és Kitadzsimával szemben. tovább »

16:09 | A címvédő is elstartolt Kerékpár »
Vjacseszlav Jekimov, a szám olimpia címvédője indult el.

16:08 | Galdeano az élen Kerékpár »
I.G Galdeano 59:27-tel átvette a vezetést. Az ő ideje már a legjobbak között lesz.

16:04 | Cancellara is teker Kerékpár »
Fabian Cancellara, a svájciak legjobbja indult el.

16:01 | Újabb világsztár az aszfalton Kerékpár »
A kolumbiai Botero, a 2002-es időfutam világbajnok is teker már.

15:58 | Elrajtolt Vinokurov Kerékpár »
Elindult az egyik esélyes, Alexandre Vinokurov. A kazah versenyző idén a Tour de France-ot sérülés miatt kihagyta, viszont az olimpiára felépült.

15:49 | Kubai röplabda-győzelem Röplabda »
Kuba női röplabda-válogatottja 3-2-re legyőzte a kínai legjobbakat. Az eredmények: 25-19 22-25 15-25 25-21 15-13.

15:45 | Pályán a második csoport összes kerékpárosa Kerékpár »
A második csoport összes tagja - 13 versenyzõ - is a pályán van már. Thor Hushovdnak már méterekkel a rajt után biciklit kellett cserélnie egy technikai hiba miatt a férfiak egyéni indításos időfutamán.

15:31 | Andrle vezet az időfutamban Kerékpár »
Rene Andrle (CZE) átvette a vezetést az egyéni indításos kerékpár-futamban, ideje 1:00.27. Nyolc másodperccel volt gyorsabb, mint az eddigi éllovas Van Petegem.

15:30 | Jövő héten döntenek Kenteriszékről
A IAAF (Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség) augusztus 26-án dönt a két doppingbotrányba keveredett görög sportoló, Kosztasz Kenterisz és Katerina Tanu ügyéről.

15:26 | Háromgólos vereség a franciáktól Kézilabda »
Hiába vezetett a szünetben még a magyar férfi kézilabda-válogatott a franciák ellen, a második félidőben a sérülésekkel bajlódó magyar csapat ellen Richardsonék megfordították az eredményt - és nyertek 26-23-ra. Első vereségét szenvedte el az olimpiai tornán Skaliczki László csapata. tovább »

15:16 | Van Petegem az élen az első csoportból Kerékpár »
Az első csoportból már mind a 14 kerékpáros célba ért. Van Petegem ideje 1.00:35. 46 másodperccel vezet Vakker előtt, a harmadik Arvesen 1:45-ös hátránnyal. Utóbbi egyszer pedig bukott is.

15:04 | Elindult a második csoport is Kerékpár »
Elindult a mezőny második csoportja is, melynek első versenyzője Slawomir Kohut. Petegem 36 kilométernél már 35 másodperccel vezetett.

14:53 | Féltávnál is Van Petegem a leggyorsabb Kerékpár »
Van Petegem féltávnál (24km) is vezet, 29:44-gyel, tizennyolc másodperccel Vakker előtt.

14:52 | Kiesett a titkos esélyesnek tartott Bedák Pál
A 48 kilós öklözők között a junior világbajnok Bedák Pál vereséget szenvedett első selejtezőbeli mérkőzésén, így befejezte a tornát. "Ilyen ész nélküli csapkodást ritkán látni" - véli a látottakról Winkler Róbert, az Index házi ökölvívószakértője. tovább »

14:51 | Megsérült a román tornásznő Torna »
A román tornásznő Oana Ban, aki aranyhoz segítette országa csapatát, kihagyhatja a csütörtöki versenyt. A sportoló ugyanis bokasérülést szenvedett.

14:46 | Bolgár arany sportlövészetben Lövészet »
A bolgár Maria Grozdeva nyerte a női sportpisztoly döntőjét. Az ezüstérmes a cseh Lenka Hykova, bronzérmes az azerbajdzsáni Irada Ashumova.

14:41 | Petegem vezet az első időmérő pontnál Kerékpár »
Az első időmérő pontot tizenkét kilométer után jelölték ki, eddig Peter Van Petegem ideje a legjobb: 15 perc 7 másodperc. A második Vakker hátránya négy szekundum.

14:36 | Arvesen bukott az időfutamon Kerékpár »
A norvég Kurt-Asle Arvesen elnézett egy kanyart, és elesett. Nem lett viszont semmi baja, így tudta folytatni a versenyt. A negyvenfős mezőnyt egyébként három csoportra osztották a rendezők, amelyek negyvenperces időközönként követik egymást. Az első csoport tizennégy tagja már a pályán van, hogy teljesítse a Vouliagmeni és Agia Marina között kijelölt távot.

14:30 | Csak Armstrong hiányzik a menők közül Kerékpár »
Jevgenyij Vakker indult el elsõként a negyvennnyolc kilométeres egyéni időfutamra, majd kilencven másodpercenként követik egymást a versenyzõk. Az esélyesek mind négy óra után rajtolnak, a profi nagymenõk közül csak egyetlen sztár hiányzik, igaz õ a hatszoros Tour de France-gyõztes Lance Armstrong. Itt van viszont Seguei Gonchar (UKR 16:06), Fabian Cancellara (SUI 16:07), Michael Rich (GER 16:09), Viatcheslav Ekimov (RUS 16:10), Bobby Julich (USA 16:12), Bodrogi László (HUN 16:13), Michael Rogers (AUS 16:15), Tyler Hamilton (USA 16:16), és Jan Ullrich is (GER 16:18).

14:28 | Reményi búcsúzhat olimpiaia reményeitől Úszás »
A női 200 méteres mellúszás szerdai selejtezőjének mezőnyéből hiányzott egy magyar: a harmadik előfutamban a 6-os pálya maradt árván, Reményi Diánának távolléte miatt. "Diána bordatöréssel bajlódott Athén előtt, erre mit tesz a sors: a bemelegítéskor a medencében oldalba rúgták, persze véletlenül. Ám éppen az érzékeny részen találták el, megnézte a mi doktorunk, aztán a helyi illetékes orvos is, és a szomorú végkifejlet az lett, hogy a Bp. Spartacus versenyzőjét vissza kellett léptetnünk a 200 melltől. Mivel pedig nincs más száma, nem is indulhat már az athéni olimpián..." - ismertette a szomorú diagnózist Kiss László szövetségi kapitány. (MTI)

14:25 | Amerikai softball-győzelem Softball »
Ausztrália 5-0-ra legyőzte Kína válogatottját softballban.

13:51 | Kettőtől biciklis időfutam, Bodrogi is indul Kerékpár »
Délután kettőkor kezdődik a férfi országúti kerékpárosok egyéni indításos időfutama. A versenynek egy magyar résztvevője van, Bodrogi László, aki néhány éve a szám világbajnokságán bronzérmet szerzett. Valószínűleg ezért is kaphatott szabadkártyát az olimpia szervezőitől, ugyanis idén eddig nem volt jó formában, így kvalifikálni sem tudta magát a játékokra. A magyar biciklis 16 óra 13 perckor indul.

13:41 | Bedák Pál kiesett Ökölvívás »
A tehetséges, junior világbajnok Bedák Pál kikapott a 48 kilósok versenyében az azeri Abijev elleni, első selejtező mérkőzésén. Az olimpia előtt az akár éremszerzésre is esélyesnek tartott öklöző sima vereséget - 22-7 - szenvedett, így búcsúzott az athéni ötkarikás tornától.

13:39 | Bedák a vereség küszöbén Ökölvívás »
A harmadik negyed végén Bedák "Pimpa" Pál tizenegy pontos vesztésre áll, már csak ellenfele kiütésével nyerhetné meg az azeri Abijev elleni meccset.

13:35 | Bedák Pál hátrányban Ökölvívás »
Az 48 kilósok között Bedák Pál a második menet végén 11-3 arányban vesztésre áll az azeri Abijev ellen. A magyar versenyzõt elõzõleg az éremszerzésre is esélyesnek tartották. Az azeri nagy előnyt szerzett már az első menetben is, amit nem tudott csökkenteni Bedák.

13:21 | Holland kerékpáros nyert az egyéni időfutamon Kerékpár »
Leontien Zijlaard-Van Moorsel holland kerékpározó nyerte az országúti egyéni időfutamot. A második az amerikai Deirdre Demet-Barry lett, a bronzérmet pedig a svájci Karin Thuerig nyerte.

13:12 | Amerikai arany női duplatrapban is Lövészet »
Kimberly Rhode nyerte a női duplatrapp versenyt. Az amerikai sportoló 146 pontot lőtt, az ezüstérmes a dél-koreai Lee Bo-na, a bronzérmes pedig Gao E lett.

13:04 | Csonka és Erdős sem került fináléba sportpisztolyban Lövészet »
A légpisztoly után sportpisztolyban sem tudott döntőbe kerülni Csonka Zsófia és Erdős Dorottya az athéni olimpián. Az alapversenyt követően Csonka 567 körrel a 30., míg Erdős 557-tel a 34. helyen zárt. A finálét a légpisztolyban nyolcadik azeri Irada Asumova várja az élről 588 körrel.

12:34 | Elaltattak egy sérült versenylovat Lovaglás »
El kellett altatni egy olimpiai háromnapos versenyben szereplő lovat, mivel eltörte a bal hátsó lábát. A belga Joris Vanspringel a lovastusa keddi fordulójában bukott Over and Over nevű lovával, s a négylábú súlyos sérülést szenvedett. Az állatot megműtötték, de az orvosok úgy találták, hogy nincs esély a roncsolódott ízület teljes gyógyulására. Ezért a szakemberek végül az eutanáziát választották, mielőtt az operáció alatti altatásból magához tért volna.

12:30 | A tiltott reklámok ellen lép fel a NOB
Sok sportoló termékeket reklámoz Athénban annak ellenére, hogy a szabályzat szigorúan tiltja ezt a játékok ideje alatt - jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékese. Néhány résztvevő szponzorált ruhákat visel, termékeket hord magánál, illetve fogyaszt. Az érintettek szerint azonban személyes holmikról van szó, amelyekre nem vonatkoznak az előírások.

Gerhard Heiberg, NOB marketing bizottságának elnöke szerint ezek a sportolók rejtett szponzorációt követnek el, és a jogszabályi kiskapukat kihasználva népszerűsítenek termékeket. "Ez megjelent a strandröplabdában és a röplabdában is, de ennek véget kell vetni" - utalt a vezető arra, hogy legutóbb két norvég röplabdázónő egy gyógyszergyártó cég hirdetését viselte a mezén. Vannak olyan olimpikonok, akik elővigyázatosságból még internetes oldalukat is lezáratták a seregszemle idejére, nehogy a NOB a fenti jogszabályok alapján a "körmükre koppintson".

12:22 | Mohamed Aida elődöntős női tőrben Vívás »
Az athéni olimpia ötödik napjának délelőttjén az uszodában az esélyesek (Kovács, Cseh, Kerékjártó) könnyedén jutottak a középdöntőbe. A női tőrözők közül Mohamed Aida az elődöntőbe verekedte magát, míg Varga Gabriella a legjobb nyolc között búcsúzott. Az Olümpiában rendezett viadalon egyik súlylökőnk sem jutott a tizenkettes döntőbe. Ugyancsak magyar egység nélkül rendezik az evezés döntőjét, hiszen a Bencsik, Haller páros nem jutott be. tovább »

12:07 | Megváltoztatták az vadvízi kenu végeredményét Kajak-kenu »
A francia Tony Estanguet lett az aranyérmes, mert a szlovák Michal Martikan két büntetőpontot - vagyis két másodperces böntetést - kapott utólag, amiért a vállával megérintette az egyik kaput. Estanguet így 0,12 másodperccel verte a szlovák versenyzőt. A harmadik helyezett a német Stefan Pfannmoeller.

12:02 | Kikapott az amerikai női vízilabda válogatott Vízilabda »
Nagy meglepetésre az első fordulóban a magyarokat legyőző amerikai válogatott 6-5-re kapott ki Kanada legjobbjaitól az athéni olimpia női vízilabdatornáján.

11:58 | Mohamed továbbjutott, Varga kiesett Vívás »
Mohamed Aida a legjobb négy közé jutott. A tõrözõ magabiztos vívással 15-5-re verte a dél-koreai Nam Hjun Hitt. Varga Gabriella a kezdeti nehézségek után nagyszerû vívással 12-11-re jött fel az olasz Giovanna Trillini ellen. Végül azonban az olasz vívó 15-11-re megverte a magyar versenyzõt. Mohamed Aida fél hatkor lép pástra a döntőbe jutásért.

11:45 | Felemás eredmény a női tőrözőknél Vívás »
Mohamed Aida 6-0-ra vezet, Varga Gabriella 7-3-as vesztésre áll az olasz Trillini ellen.

11:41 | A női tőrözők a négy közé jutásért vívnak Vívás »
Mohamed Aida a dél-koreai Nam ellen vív a legjobb négy közé jutásért. Ha Varga Gabriella is továbbjut, az elődöntőben egymás ellen vív a két magyar versenyző. Varga Gabriella ellenfele az egyik legjobb vívó, az olasz Trillini.

11:38 | Egyelőre megúszta az eltiltást a görög futópáros Atlétika »
Szerdán délelőtt véget ért a görög Kosztasz Kenterisz és Katerina Tanou doppingügye. A NOB képviselői kihallgatták a két futót, akiket még múlt csütörtökön akartak szúrópróbaszerűen ellenőrizni a NOB doppingellenőrei, de nem találták őket az olimpiai faluban. A négynapos haladék után megtartott szerda délelőtti találkozót követően mindkét versenyző önként lépett vissza a játékoktól, és nem kapják meg a szövetség szabályai szerint a doppingellenőrzés elmulasztásáért automatikusan járó kétéves eltiltást. Esetüket viszont a NOB átadja az IAAF-nek (Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség), amely még megbüntetheti a két atlétát. tovább »

11:28 | Szlovák nyerte a vadvízi kenuzást Kajak-kenu »
A szlovák Michael Martikan megvédte olimiai bajnoki címét kenu szlalomban. Második a francia Tony Estanguet lett, a bronzérmet pedig a német Stefan Pfannmoeller nyerte.

Nem a helyezés a cél
A kajak szlalom nem az összeszedett mozdulatok sportja. A svájci versenyző célja láthatóan az, hogy a végén élve iszállhasson ki a hajóból.A cseh versenyző eltévedt a hullámok közt.

Hippik a női kajak szlalomon
Érthetetlen, de vidám eksztázisban várja a közönség a női vadvizi kajak indítását. A lelátóként szolgáló domboldalon táncoló, éneklő, színes ruhás tömeg lespozíciónkból, egy olajfa árnyékából Woodstockot idézi.

11:14 | Varga Gabriella a legjobb nyolc között Vívás »
Varga Gabriella jó vívással verte a két évvel ezelőtti világbajnokot. Már az elején 8-1-re elhúzott az orosz Szvetlana Bojko ellen. Később azonban az orosz versenyző 10-6-ra feljött. Varga Gabriella végül 15-9-re győzött.

A másik magyar vívó, Mohamed Aida a világbajnoki ezüstérmest verte 14-9-re így a legjobb nyolc közé jutott. Mohamed Aida következõ asszóját magyar idõ szerint 11 óra 40 perckor vívja a négy közé jutásért.

11:13 | Magabiztosan jutottak tovább úszóink Úszás »
Magyar szempontból felemás volt az athéni olimpia ötödik napjának délelőttje az uszodában. Kovács, Cseh és Kerékjártó is továbbjutott a délutáni középfutamokba, míg Mutina és Bodrogi búcsúzni kényszerült. tovább »

11:11 | Varga Gabriella ellen feljött az orosz Vívás »
Varga Gabriella már az elején 8-1-re elhúzott az orosz Szvetlana Bojko ellen. Később azonban az orosz versenyző 10-6-ra feljött az első harmad végén.

11:05 | Rejtőzködnek a meleg olimpikonok
A legtöbb homoszexuális olimpikon valószínűleg azért nem vállalja másságát, mert attól tart, ezzel elterelné a közfigyelmet sportolói teljesítményéről. Sportágtól is függhet, vállalják-e a sportolók melegségüket, lehetnek sportágak ahol jóval elfogadottabb a másság. A melegaktivisták mindesetre küzdenek az elfogadottságért, ha tervük sikerül, 2006-ban melegolimpiát rendezhetnek Montreálban. tovább »

11:02 | Varga Gabriella vezet Vívás »
Varga Gabriella nagyon jó kezdéssel 6-1-re húz el az orosz vívó ellen.

10:59 | Varga Gabriella most vív Vívás »
Varga Gabriella a 2002-ben világbajnok orosz Szvetlana Bojko ellen küzd a nyolc közé jutásért női tőrben.

10:51 | Mohamed Aida a legjobb nyolc között Vívás »
Mohamed Aida 14-9-re gyõzte le Jekatyerina Jucseva orosz vívót nõi tõrben. Jucseva döntõs volt a 2002-es lisszaboni döntõben. Mohamed Aida úgy tûnt simán simán veri az orosz vívõt, 2-2-es döntetlen után a magyar vívõklasszis egymás után szúrta a tusokat, és 9-2-re vezetett a második harmad végén. A harmadik harmadban az orosz vívó azonban 11-8-ra jött fel, Mohamed Aida pedig érvénytelen találatokat szúrt. Vgül azonban 14-9-re győzte le ellenfelét.

Mohamed Aida következõ asszóját magyar idõ szerint 11 óra 40 perckor vívja a négy közé jutásért. Varga Gabriella a 2002-ben világbajnok orosz Szvetlana Bojko ellen küzd a nyolc közé jutásért.

10:38 | Mohamed Aida most vív Vívás »
Mohamed Aida megkezdte asszóját a legjobb nyolc közé jutásért az orosz Jekatyerina Jucseva ellen női tőrben.

10:35 | Kerékjártó Tamás is középdöntős Úszás »
A 200 méteres vegyesúszás utolsó előfutamában Kerékjártó Tamás a 6. helyen ért célba 2.01.75-ös időeredménnyel. A magyar úszó azonban így is bejutott a délutáni középfutamba, időeredménye alapján a 14. helyen.

10:33 | Cseh László futamát megnyerve jutott tovább Úszás »
Cseh László a 200 méteres vegyesúszás előfutamában remek idővel 1.59.50-es idővel kvalifikálta magát a délutáni középfutamba.

10:13 | Kenteriszék visszalépnek a versenyzéstől
Véget ért a két görög atléta meghallgatása az elhalasztott doppingtesztek miatt. Kosztasz Kenterisz és Katerina Tanu az ülés után bejelentette, visszalépnek a versenzéstől. Kenterisz azonban leszögezte: Egyszer sem közölték velem, hogy az olimpiai faluba kell mennem doppingtesztre. Az elmúlt években több mint harminc tesztet végeztek el, és mind negatívnak bizonyult.

10:11 | Kovács Ági bejutott a 200 vegyes középdöntőjébe Úszás »
A 200 méteres mellúszás utolsó előfutamában indult a szám címvédője Kovács Ági. Sydney-i bajnokunk 150 méterig vezetett, az utolsó hosszon visszavett a tempóból és mássodikként csapott a célba. A győztes amerikai Bird lett, aki 2.26.61-el nyert, Kovács 2.26.90-el jutott a középdöntőbe.

10:11 | Cseh győzelem női kosárlabdában Kosárlabda »
Csehország női kosárlanda válogatottja 98-83-ra győzte le a kínai legjobbakat. A félidőben még szorosabb volt a mérkőzés, a csapatok 49-49-cel fordultak.

10:08 | Varga Gabriella a legjobb 16 között Vívás »
Varga Gabriella bejutott a legjobb 16 közé a nõi tõr versenyben. Sima asszóban 15-3 gyõzte le a hong-kongi versenyzõt. A másik magyar vívó, Mohamed Aida a tizenhat között kapcsolódik a versenybe. Varga Gabriella délben vív a legjobb nyolc közé jutásért. A két magyar versenyzõ csak az elődöntõben kerülhet egymással szembe. Varga Gabriella a 2002-ben világbajnok orosz Szvetlana Bojko ellen küzd a nyolc közé jutásért. Mohamed Aidára szintén orosz versenyzõ vár: a lisszaboni világbajnokság másik döntõse, Jekatyerina Jucseva.

09:58 | Pamela Anderson segített a tornászon Torna »
Pamela Anderson, a Baywatch televíziós sorozat volt sztárja 25 ezer dolláros csekkel segítette jó szerepléshez az athéni olimpia női torna csapatversenyének 2. helyén végzett amerikai válogatott egyik tagját, Mohini Bhardwajt. A sportoló az idén komoly adósságokat halmozott fel, ezért nem tudott részt venni a júniusi nemzeti válogatón. Barátai a Los Angeles-i edzőteremben sorsjegyeket árultak a megsegítésére, melyek közül az egyik a Playboy állandó szőke szereplőjének kezébe került. A botrányairól is elhíresült kebelcsoda azonban a jegy megvétele helyett ellátogatott a tornacsarnokba, ahol egy busás csekkel ajándékozta meg a szorult helyzetbe került tornászt. Az amerikai csapat szereplése azt mutatja, hogy megérdemelte a "befektetést": az 1996-ban győztes amerikai együttes ismét dobogóra állhatott az olimpián, s Bhardwaj a csapat húzóerejének bizonyult. (MTI)

Bikinis csajok
A férfi és női úszók felülnézetből megkülönböztethetetlenek. Csak a fürdőruhák nyakpántja árulja el, hogy csajokról van szó. Miss Ukrajnának akkora háta van, hogy négy ember kényelmesen megebédelhetne rajta.

Power petanque
Ez a súlylökés nem túl érdekes, a legizgalmasabb azt nézni, mikor esik egy fémgolyó a vonalbíróra. Persze nem esik. Valahogyan a baseball-lal lehetne kombinálni a dolgot, egy Louisville sluggerrel megküldött lövedék már megfelelő mennyiségű adrenalint vinne a játékba. Gyorsan fogynának a nézők.

09:39 | Bíber Zsolt nem jutott a döntőbe Atlétika »
A súlylökő Bíber Zsoltnak nem sikerült bejutnia a tizenkettes döntőbe. A magyar versenyzőnek mindössze egy érvényes kísérlete volt, azon pedig nem tudta megdobni a 20.40 méteres szintet, mely a döntőbe jutáshoz kell.

09:38 | Bodrogi utolsó lett futamában Úszás »
A 200 méteres férfi hátúszás negyedik előfutamában állt rajthoz Bodrogi Viktor. A 21 esztendős százhalombattai versenyző az egyes pályán úszva 2.03.16os idővel a nyolcadik helyen végzett és nem jutott a középdöntőbe.

09:34 | Az evezősök szövetségi kapitánya ugyanúgy döntene Evezés »
"Őszintén szólva el vagyok keseredve, mindenképpen szerettem volna, ha fináléba jutnak a fiúk" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány, miután nem jutott az A döntőbe a Bencsik és Haller kettős. "Tény, hogy ma nem mentek olyan jól, mint a keddi reményfutamban, rosszul kezdtek, kissé fásultan mozogtak, s aztán már esélyük sem volt behozni az élbolyt." A párossal szemben előzetesen a döntőbe jutást tűzte ki célul a szakvezetés, s mivel ez nem sikerült, felmerül a kérdés, vajon szerencsés volt-e közvetlenül az olimpia előtt "szétszedni" a Haller, Pető kettőst.

"A történtek ismeretében is ugyanúgy döntenék, hiszen a korábban sikert sikerre halmozó duóban már nem égett megfelelően a tűz, mindenképpen frissítésre volt szükség. Sajnálom, hogy az újjáalakult egység nem volt képes jobb eredményre" - jegyezte meg a szövetségi kapitány.

Magyar a vízben
Bodrogi Viktor sajnos nem úszott nagyon gyorsan, lekörözte a napbarnított brit, a tetovált kanadai és még öt másik versenyző.

09:30 | Ír atléta autóbalesete
Autóbalesetet szenvedett a peloponnészoszi félszigeten egy ír atléta. Az egyelőre meg nem nevezett sportoló a fővárosi KAT kórház orvosai szerint a lábán, illetve a hátán szenvedett sérüléseket, de nincs életveszélyben. Az olimpikon bérelt járműve Kranidi város közelében eddig tisztázatlan okokból áttért az úttest bal oldalára, és frontálisan ütközött egy locsolókocsival.

Mezítlábas buli
Kicsit olyan az uszoda, mint egy gimnáziumi házibuli, a versenyzők mezítláb, kezükben levetett cipőjükkel érkeznek a vízpartra. A görög versenyző nagyon fázhat, mert stretch kezeslábasához susogós melegítőt húzott.

09:29 | Végzetes családi lövöldözés az aranyérem után
Halálos kimenetelű lövöldözésbe torkollott az a családi örömünnep Thaiföldön, amelyet a vasárnap az ország első női olimpiai bajnokának, Udomporn Polsaknak a tiszteletére rendeztek. Az 53 kg-os bajnoknő vidéki otthonában tartott házibulin mintegy 500 vendég - köztük több helyi tisztségviselő, szomszéd és rokon - jelent meg, majd késő este egy részeg tinédzser lövöldözni kezdett. Az egyik golyóval eltalált egy 21 éves családtagot, aki a helyszínen életét vesztette. A rendőrség őrizetbe vette a tettest.

Bringásdivat a medencében
Az idei divat szerint a férfi hátúszáshoz biciklisnadrágot, hozzá pedig anyagában és színében passzoló úszósapkát illik viselni.

09:25 | Kizárták a tanítványát megütő edzőt Cselgáncs »
Egy dél-koreai cselgáncsedzőt kizártak az athéni olimpiáról, miután megütötte női tanítványát egy vereség után. Szuh Jung Bok szombaton, a 48 kg-osok küzdelmei során gurult dühbe, amikor Je Gue Rin nem jutott be az elődöntőbe, és a csarnok folyosóján nyakon vágta őt. "Bár a távol-keleti dzsúdóban nem ritka a testi fenyítés, ez a viselkedés elfogadhatatlan. Felkértük a trénert, hogy a továbbiakban függessze fel tevékenységét Athénban" - mondta Michel Brousse, a nemzetközi szövetség szóvivője. (MTI)

09:21 | Kürti Éva nem jutott a döntőbe Atlétika »
Kürti Éva összesítésben a 37. helyen végzett a nõi súlylökés selejtezõjében. A magyar sportoló 14,60 m-ig jutott, teljesítményével csak egy versenyzőt tudott megelőzni.

09:17 | Kiesett a Bencsik és Haller kettős Evezés »
Nem jutott az A-döntőbe Bencsik Gábor és Haller Ákos férfi kétpár evezős. A kettős az előfutamban az ötödik helyen végzett, így csak a 7-12. helyért folyó B-döntőbe jutott be.

09:15 | Félidőben a hatodik Bencsik és Haller Evezés »
Bencsik Gábor és Haller Ákos a hatodik helyen áll ezer méternél.

09:11 | Most küzd Haller és Bencsik Evezés »
Az egyes pályán a döntőbe jutásért küzd Bencsik Gábor és Haller Ákos.

09:08 | Mutina Ágnes nem jutott tovább Úszás »
Az athéni olimpia ötödik versenynapjának úszóprogramja a női 100 méteres gyorsúszás előfutamaival kezdődött. Mutina Ágnes futamában a hatodik helyen végzett, így nem jutott tovább.

09:08 | Mutina Ágnes nem jutott tovább Úszás »
Az athéni olimpia ötödik versenynapjának úszóprogramja a női 100 méteres gyorsúszás előfutamaival kezdődött. Mutina Ágnes futamában a hatodik helyen végzett, így nem jutott tovább.

09:07 | Kizárták a kanadai evezősöket Evezés »
A kanadai férfi evezőpárost kizárták az előfutamok után, mert hajójukkal elhagyták saját pályájukat. Ezzel pedig a dél-afrikai páros elé hajóztak, és nekik ütközve megállították őket. A negyedik helyen végzett afrikai kettős így a harmadik helyen továbbjutott a döntőbe.

08:53 | Most hallgatják meg Kenteriszéket
A két görög atléta, Kosztasz Kenterisz és Katerina Tanu megérkezett abba az athéni hotelba, ahol a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ülésezik. A NOB ma dönt arról, kizárja-e a versenyből a doppingbotrányba keveredett sportolókat.

08:38 | A thaiföldi miniszter hazavitte az olimpikon aranyérmét Súlyemelés »
Éles bírálatok érték hazájában a thaiföldi miniszterelnök-helyettest, miután hazavitte Udomporn Polsak női súlyemelő olimpiai aranyérmét Athénból. Az újságok azt állították, hogy Szuvat Liptapallop, a sportügyeket felügyelő miniszterelnök-helyettes szolgalelkűen Thakszin Sinavatra kormányfő kegyeiben akart járni azzal, hogy a bajnoknő érmét idő előtt hazavitte és megmutatta neki. Liptapallop a kabinetülés előtt a medállal a kezében cáfolta a vádakat az újságíróknak. Mint mondta, Udomporn Polsak súlyemelőnő valódi aranyból szerette volna az érmet, így ő hazahozta az eredetit, hogy saját pénzén tömör aranyból egy hasonmást készíttessen a versenyzőnek. A kormány azt ígérte Thaiföld első női olimpiai aranyérmesének, hogy hazatérte után teljesítik régi vágyát: főhadnaggyá nevezik ki a királyi hadseregben. Emellett az 53 kg-os versenyzőt egy több mint 370 ezer dolláros pénzjutalom várja.

08:18 | Megsérült a lova, kiáll a csapatból Lovaglás »
William Fox-Pitt kénytelen kiválni az brit csapatból, mert megsérült Tamarillo nevű lova a tereplovaglásban.

08:09 | Kezdődik az atlétika Atlétika »
A női súlylökéssel megkezdődtek az atlétikai versenyek. Az atlétikai számokat abban a stadionban rendezik, ahol az ókorban versenyeztek az olimpikonok. Súlylökésben egy magyar versenyző, Kürti Éva is küdz a továbbjutásért.

07:51 | Rekordforgalom a gyorséttermekben
A házigazdák legnagyobb bánatára a helyi specialitások fogyasztása helyett gyorséttermekbe járnak az athéni olimpiára érkezett turisták. A hangulatos tavernákban kínált muszaka, kalamári és görög saláta helyett az ötkarikás vendégek a McDonald,s és Pizza Hut-éttermekben árusított ételeket részesítik előnyben. Ezek a fast food-láncok rekordforgalmat bonyolítanak le a pénteki nyitóünnepség óta. A helyi vendéglősök bíznak benne, hogy a játékok végéig beindul a várva várt olimpiai "roham".

07:46 | Az olimpiai sávban is tilos a gyorshajtás
A görög rendőrség figyelmeztette az athéni játékok résztvevőit, hogy az erre az alkalomra létesített olimpiai sávokban is tilos a gyorshajtás. "A közlekedési szabályok mindenkire vonatkoznak, és az olimpikonokat is megbüntetjük" - közölte Panagiotisz Adamitisz, a fővárosi rendőrség osztályvezetője. Eddig 51 alkalommal büntettek meg ötkarikás résztvevőket, akik a különsávban túllépték a megengedett sebességet.

01:33 | Szerdán meglehet az első úszóarany
A tizenöt éves Gyurta Dániel 200 mellen a legjobb idővel került a döntőbe, tehát minimum éremesélyes. Risztov Éva is harcban lehet az érmekért 200 pillangón. Vívásban újra esélyeink vannak a női tőrözők révén, és bemutatkozik a legtehetségesebbnek tartott magyar öklöző, a 48 kilós Bedák Pál. Bodrogi László országúti kerékpáros pedig megszerezheti a sportág első magyar olimpiai érmét. tovább »

Reggeli az uszodában
A hátúszáshoz az idei divat szerint biciklisnadrágot illik viselni, mely anyagában és színében passzol az úszósapkához. Maki nyerte az első előfutamot.

vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat
08.15. 08.16. 08.17. 08.18. 08.19. 08.20. 08.21.
3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt