Fucsovics nyerte az első szettet, de utána magabiztosan győzött Federer

Fucsovics-Federer az AusOpen nyolcaddöntőjében

Vége
GettyImages-1200644034

A legfontosabbak

ivand
mm
2020.01.26. 11:28

Összefoglaló

A legjobb magyar teniszező, a ranglista 67. Fucsovics Márton a 3. kiemelt Roger Federerrel meccselt az AusOpenen a nyolcaddöntőben
Az első szettben Fucsovics bátran kezdett, kihasználta Federer hibáit, 6:4-re hozta a játszmát
A második elején Federer rákapcsolt, Fucsovics nagyokat küzdött, de 6:1 lett a vége
A harmadik játszmában is a svájci dominált, Fucsovicsnak fogadóként voltak lehetőségei, adogatóként viszont nem tudta hozni a szerváit, 6:2 Federernek
A negyedik játszma elején Fucsovics összerakta az adogatásait, de utána sem tudott elég hatékony lenni, Federer pedig magabiztosan ment tovább 6:2-vel
2018-ban ugyanígy a 4. körben találkoztak, azóta egyszer játszottak, mindkét meccset a svájci nyerte
Fucsovics összességében nagyszerű játékkal, az első körben nagy skalpot begyűjtve jutott el újból egy a nyolcaddöntőig egy Grand Slamen
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Meghúzott egy tenyerest Fucsovics, övé is lett a pont. Nem igazán jöttek az első szervák, de második mögött is nyerte az adogatását. Federer az utolsó pontnál már elindult a másik oldalra, meg is csúszott, mikor visszakapta a tenyerest Fucsovicstól. (2:2)

  • Szépen a vonalak mellé játszott Fucsovics, Federer tenyerese a hálóban kötött ki. A következő pontnál Federer jött fel a hálóhoz, Fucsovics megpróbált átemelni, de hosszú lett a labdája. Federer jól mozgott, de a sarokba szánt tenyerese kicsúszott. A nyesések után Federer váltott, nem tudta visszatenni Fucsovics. 30-30.

  • Érdekes statisztikát közölt az ausztrál open Twittere a két játékosról. Fucsovics Márton annak ellenére futott többet és égetett el több energiát, mint Federer, hogy percben kifejezve kevesebbet játszott eddig. Ez azt jelenti, hogy Federer sokkal jobban tartalékol az energiáival, mint Fucsovics, aki sokat dolgozik a meccseken.

  • Fucsovics megint nyerte az első pontot Federer szervájánál, de utána a svájcié lett a következő négy pont zsinórban. A végén egy ásszal zárta le a gémet. (2:1)

  • Az első pont Fucsovicsé az adogatásánál, a második labdamenetben egy labdát még mentetett, de utána Federer röptével befejezte a pontot. Egy hosszabb labdamenet végén a svájci hibázott bele, hosszú lett a tenyerese a szélben. Utána Federer challenge-et kért Fucsovics szervájára, éppen csak kicsúszott a labdája. Így is hozta az adogatását a legjobb magyar teniszező. (1:1)

  • Nincs nagyon meleg, kb, húsz fok van, ami egyértelműen Federernek kedvez. Az esti meccsek lényegesen kevésbé veszik igénybe a szervezetet, mint a sokszor kánikulában játszott mérkőzések.

    Azzal egyébként, hogy a meccset az esti programban tartják szintén Federer járt jól, aki így valamivel többet tudott pihenni az ötszettese után.

    Az idő valamennyire szeles, Federer pedig nagyon utálja a szelet, így ha esetleg a körülmények még inkább kiszámíthatatlanná válnának, akkor azzal a magyar játékos járna valószínűleg jobban.

    Annek ellenére, hogy a mérkőzésen értelemszerűen többen vannak Federer szurkolói, a megjelent néhány magyar annyira lelkesen szurkol, hogy simán behallatszik a közvetítésbe is.

    A 15 ezres befogadóképességű Rod Laver Aréna szépen megtelt a mérkőzésre.

  • Lett volna esélye elütni Fucsovicsnak, de nem jött össze. Utána a második szervát jó returnnel kezelte, Federer már nem tudta áttenni. Végül megnyerte az adogatását Federer. (1:0)

  • Federer kezdte az adogatást, egy fonák rontással. Utána hosszú lett Fucsovics tenyerese. 15-15.

  • A 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci könnyedén győzte le 6:3, 6:2, 6:2-re az amerikai, 75. Steve Johnsont az első fordulóban. Utána hasonlóan sima meccs jött a 41. helyezett Filip Krajinović ellen (6:1, 6:4, 6:1). A legutóbbi, harmadik fordulós mérkőzése azonban nagyon szoros lett: az ausztrál, 47. helyezett John Millman mindent beleadott, végül csak döntő szett rövidítésben, 4:6, 7:6, 6:4, 4:6, 7:6 (10-8)-ra tudott bejutni a legjobb 16 közé a svájci.

  • Fucsovics egy héttel az Australian Open előtt feladta mérkőzését egy challenger-tornán, az Achilles-ínjével volt probléma, de utána is folytatta a felkészülését. Melbourne-ben az első fordulóban aztán nagy bravúrral nyitott, a 13. kiemelt kanadai Denis Shapovalovot győzte le 6:3, 6:7, 6:1, 7:6-ra. A második fordulóban simán győzte le6:4, 6:4, 6:3-ra az olasz Jannik Sinnert, aki 82. a ranglistán. Ezen a ponton döntött úgy, hogy párosban nem lép pályára, és csak az egyénire koncentrál: a harmadik körben is könnyedén, 6:', 6:1, 6:4-gyel ment tovább a világranglista 80. helyén álló Tommy Paul ellen.

  • Kétszer játszottak csak élesben, de ennél sokkal többször ütögettek már edzésen. Fucsovics 2017. nyarán többször is együtt edzett Federerrel Svájcban, miután megkereste a svájci edzője, Ivan Ljubicic. 2019 márciusában a miami torna előtt is együtt gyakoroltak.

  • Az ausztrál openen másodszor, egyébként pedig harmadszor játszik egymással Fucsovics Márton és Roger Federer élő teniszlegenda.

    A korábbi meccseiket a svájci simán nyerte, bár Fucsovics mindkét alkalommal jól kezdett. Most a bajnokság negyedik körére úgy érkeztek, hogy Federerben benne van az előző körből egy kimerítő, ötszettes mérkőzés, míg a magyar játékos könnyedén lépett túl előző körös ellenfelén.

    Szavazzon itt lent Facebookon!

    Ha nem akar lemaradni a sporttartalmainkról, kövesse az Index Sportot Facebookon!

  • Fucsovics egyértelműen Ausztráliában a legeredményesebb a Grand Slameken, 2018 után megint negyedik körbe jutott, és tavaly is mérkőzést nyert, mielőtt kiesett a második fordulóban. Ebben szerepet játszhat, hogy az AusOpenen mindig kijön Fucsovics nagyszerű erőnléte. A Roland Garroson és Wimbledonban egyszer-egyszer továbbment már a második körbe, a US Openen még nem sikerült meccset nyernie a főtáblán.

  • 2018-ban ugyanígy a negyedik körben futottak össze az Australian Openen. Fucsovics nagyot játszott, két szetten át nagyon erős volt fejben adogatóként, és csak a végére fáradt el: Federer nyert 6:4, 7:6, 6:2-re. Tavaly év elején aztán Dubajban játszottak szoros meccset egy kisebb tornán, ott 7:6, 6:4-re nyerte a svájci a negyeddöntőt.

  • Hamarosan kezdődik a világranglista 67. Fucsovics Márton mérkőzése az Australian Openen a 3. kiemelt Roger Federer ellen.