Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Facebook kitiltja a bitcoint

2018.01.31. 08:43

A Facebook a felületein megtiltja minden kriptovaluta hirdetését – jelentette be kedden, új stratégiája részeként a cég.

A Facebook közleményében azt írta, hogy a hirdetéseknek biztonságosnak kell lenniük, a megtévesztésnek és a félrevezető reklámoknak nincs helyük a Facebookon. Ezért ezentúl megtiltják minden reklámozónak, még azoknak is, amelyek törvényesen működnek, hogy a Facebookon a bitcoin vagy más hasonló kriptovaluták hirderetéseit terjesszék – írja az MTI.

A Facebook szerint ezek a pénzügyi termékek és szolgáltatások gyakran összefüggésbe hozhatók megtévesztő hirdetési gyakorlattal.

A közlemény szerint a cég azt szeretné, hogy "az emberek nyugodtan, a becsapás félelme nélkül fedezzenek fel új termékeket és szolgáltatásokat, gyűjtsenek róluk ismereteket a Facebookon". Új stratégiájuk része annak a törekvésnek, hogy "sikeresebben leleplezzék a csalókat és a megtévesztő reklámgyakorlatokat". A stratégia végrehajtásának minden platformjukon érvényt szereznek, beleértve a Facebookot, az Audience Network hirdetési szolgáltatást és az Instagramot is.

A több mint kétmilliárd aktív használót számláló Facebookot az utóbbi időben rengeteg kritika éri, amiért a 2016-os amerikai elnökválasztás kampányában nem tudtak gátat szabni az álhírek és az orosz finanszírozású politikai reklámok, események terjedésének, és azóta is ellentmondásos vagy megkérdőjelezhető hatékonyságú lépéseket tettek a problémák megoldása felé. Meg azért is, mert néhány társukkal együtt úgy általában is túl nagy befolyást szereztek kritikusaik szerint.

Egyszer megjavulok én

A kritikákra a Facebook egyre nyomatékosabban igyekszik reagálni, Mark Zuckerberg cégvezér év elején be is jelentette, hogy az idei fogadalma a Facebook megjavítása. Ennek részeként már decemberben arról beszélt maga a cég is, hogy kutatókkal közösen arra jutottak, tényleg rossz hatással lehet ránk a szolgáltatás.

Január közepén aztán bejelentették, hogy óriási változások jönnek a Facebookra, például kevesebb médiatartalom (azon belül is több helyi érdekeltségű cikk), illetve több személyes és aktív online tevékenységre ösztönző cikk fog megjelenni a hírfolyamunkban. A médiumok megbízhatóságát pedig az emberekre bíznák, bár ez az álhírellenes lépés erősen vitatott.