Bernadett
0 °C
4 °C

Testreszabott végítélet-megoldások

2005.10.10. 08:01

Földrengés, hurrikán, meteor, vírus
Bacilus, démon, kannibál rítus
Eltűnik az ember a Földről örökre
Szitakötő internetez droggal belőve

Megtörve ült, bal kezét a negyedik feles törkölyön nyugtatva. Legalább már nem remegett. Pár órája kapta meg a paksamétát, amit hamarosan fel kell olvasnia a kormányülésen, az állami katakomba egyik rideg bugyrában. Nem túl hálás feladat a rossz hírek közlőjének lenni, de remekül fizetnek, és örökjáradékot kap xanaxból, váliumból és egy csomó színes tablettából, amiknek a nevét se tudja, de a felesége és a gyerekek nagyon szeretik.

Képünk illusztráció

"Strukturálisan minden homályos, és napról-napra mosódottabb. Szánalmas a költségvetés, rohad az egész, fokozódik és spirálosodik a bullshit. A kulturális miniszter szerint az euróról csak a sci-fikben lehessen írni, és akkor is csak dőlt betűvel. Budapest helyére meteorkrátert álmodnak a vidéki óvodások. Lehet, hogy nincs tovább."

És ez csak az első bekezdés. Bele sem mert gondolni, hogy mit fognak szólni azok ott bent. Talán megint megharapja a Külügyminiszter, mint a múltkor is. Vagy megdobálják import almával, vagy valami még rosszabb... Ám ekkor egy szürke lepelbe burkolt alak suhant el mellette a folyosón. Az őrök selymesen aléltak a bársonyra, mielőtt megnyalhatták volna a vészjelző kabócát.

- Nem akarok riogatni, de itt az Apokalipszis. - mutatkozott be sebtében a csuhás idegen. Huncut derültség hullámzott végig a kedélyeken, némelyek halk hurrával álcázták az állami ropi tördelését. Látványosan nem vették komolyan, ezért az alak egy laptopot csapott az asztal közepére, csatlakoztatta a projektort, és rutinosan belevágott powerpoint-prezentációjába.

- Üdvözlöm Önöket. Én vagyok a Kataklizma Komédiása, a Végítélet-rendező. Rövid prezentációmban sorra veszem az Apokalipszis okait, jeleit, megvalósulásának módozatait, majd rövid történeti áttekintés, és egy hangulatkeltő slideshow után egyedi Végítélet Megoldásokkal szolgálnék az Önök országa számára.

Öt perc múlva már nem nevettek. Fél órán belül mindenki sírt. Csak Katica nézett be a rácsos ablakon megértően, de talán ő volt az első, aki figyelmeztetett a veszélyre több epizóddal ezelőtt.

Nem lesznek kanárik, bár ez kit érdekel. Jönnek viszont a mérges pókok, és miután az arany susogóst levedlett mutáns Paris Hilton lerombolja Paksot, még mókásabb állatokra számíthatunk. Ez ám az evolúció! Bőrmacskafalka, szaporodó celebek, államadósság óriás! Kacagtató kreatúrák mindenfelé, ameddig a szem ellát. Cserébe nem kell adót fizetni, és ott fosztogatunk, ahol csak akarunk.

Influenza terjed madárról madárra
Emberre is veszélyessé mutálódik nyárra
Jó lesz-e a vakcina, azt senkise tudja
A költöző madaraknak golyó lesz a jussa