Zoltán
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Éppen tegnap írtunk arról, hogy az angliai Exeter városban lévő Isca Akadémián olyan szigorú a dresscode, hogy a tanári kar a kánikulában sem hajlandó lazítani rajta, a fiúknak kötelező fekete hosszú nadrágban bejárni az iskolába.

  A nagy melegre való tekintettel azért kaptak engedményeket, például

  • kigombolhatták az ingük legfelső gombját
  • és a nyakkendőt sem volt kötelező hordaniuk (de azért a táskájukban ott kellett, hogy legyen).

  Több sem kellett az iskola fiú tanulóinak, nagyjából 30-an közülük azonnal szoknyába bújtak tiltakozásképpen, ez pedig mára célt is ért, az iskola ugyanis bejelentette, hogy az egyre melegedő nyarak miatt 

  jövő évtől már a rövidnadrágok is az egyenruha részét képezik.

    (BBC)

 • Épp békésen lapozgatom a Csendőrségi Lapokat, ahogy péntek délutánonként szoktam, hümmögök, morfondírozok, és erre mit látok?

  clk

  Az 1913. évi 20. szám szerint egy tucat "gummi-óvszer" 4 koronába került Szénási D.-nél a Sütő utczában. Ez azért elég soknak tűnik, tekintve, hogy a Csendőrségi Lapok éves előfizetése került 12 koronába. Pár másodperces, és közgazdaságilag súlyosan lazán megalapozott utánajárásom alapján, ha egy kiló kenyér 19 fillér körül volt egy évvel később, akkor egy korona vásárlóértéke nagyjából mai áron 1000-1100 forint körül lehetett.

  Nem akarok nagy szavakat használni, de több mint

  négy rugóért 12 koton egyszerűen rablás,

  nem csoda, hogy a pápák is hogy utálták sokáig. Persze, egyrészt akkor még némileg nehézkesebben készíthették az ilyesmit. Illetve azt se felejtsük el, hogy ez menő import volt elvileg, pontosabban "a legbiztosabb franczia gyártmányú  különlegesség". De inkább az utóbbi lehetett az erősebb hatás azért, ha a háború alatt, 1915 környékén már csak 20 fillér volt egy katonai koton. 

  További érdekességek, izgalmak a Csendőrségi Lapokban, például már nekik is volt Mindeközben-szerű rovatuk Különfélék néven. 

 • Aki betévedt már Angliában egy charity shopba, tudja, hogy ott a ruhától a könyveken át a játékokig, lemezekig, lakáskiegészítőkig mindent megtalál, kis szerencsével jó dolgokat vásárolhat olcsón. A bevételt pedig jótékonysági célra ajánlják fel, így nem csak vásárol, jótékonykodik is egyben.

  Leedsben azonban a sokéves átlagnál is perverzebb tárgy, egy koporsó került a jótékonysági felajánlások közé. A címkéjéről megtudható, hogy potom 140 fontért juthat hozzá az, aki úgy érzi, épp erre lenne szüksége. A koporsót egyszer használták - nem, szerencsére nem rendeltetésszerűen, hanem színpadi díszletként.

 • irinyi

  Steampunk rövidfilm készül a nagy magyar feltalálóról, Irinyi Jánosról, akinek legismertebb találmánya a modern gyufa volt. De Cibulya Nikol - aki többek között a The Biebers két videoklipjét, ezt meg ezt is rendezte, meg még egy csomó mindent - nem erről fog filmet forgatni, hanem az 1848-49-es magyar szabadságharcban Kossuth Lajos megbízásából komoly politikai szerepet vállaló Irinyiről.

  Aki a film sztorija szerint harci robotot akar gyártani, hogy azzal nyerje meg Kossuthnak a forradalmat.

  De ehhez pénz kell. És ettől nagyon vicces a készülő filmből kiadott kis videó a főszereplő Hajduk Károllyal, mert valójában annak is az a célja, hogy pénzt kérjen, igaz, nem Kossuthtól, hanem a leendő nézőktől. Mert az MTVA szűkös támogatása nagyjából elég arra, hogy úgy-ahogy leforgassák a filmet, de Cibulya szeretné - pláne, ha már ilyen menő steampunk díszletek között játszódik -, ha ennél kicsit nagyszabásúbb lehetne az egész. És például tényleg megépíthetnének egy "igazi" harci robotot.

  Úgyhogy aki szintén ezt szeretné, nézze meg a lenti részletet, aztán kattintson ide, döntse el, hogy milyen ajándékot kér, és adakozzon vidáman.