Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Maga a ház egész biztos nem érdekelne persze (kétlakásos ikerház, 8+4 szoba, 110 millióért), mert emlékeim szerint egyáltalán nem érdekelt, hogy a ház vagy lakás ahol vendégségben vagyunk milyen. Na jó, a dobszerkó  , meg a csocsóasztal azért persze érdekelne az egyik szobában, de csak egészen kicsit. Hogy is foglalkoztathatna jobban, amikor ilyen a ház udvara:

  0?c=1511388004
  Fotó: Otthontérkép

  Igen, az egy tó. Egy családi ház udvarán már az is eszméletlenül izgalmas, de ennek a közepén van egy sziget, a szigeten egy fa, a fán egy hatalmas bunki, amihez külön híd vezet áááá. 

  És van egy furcsa  csúszda is a leírás szerint, ami gondolom az a furcsa cső. Hogy hova pottyannak belőle a gyerekek, az nem egészen világos, talán még nincs kész. Persze gyerekként mit érdekelne, hogy összetörhetem magam, IMÁDNÁM!

  Még több kép a galériában.

 • Meghirdetem, és máris lezárom a hét (oké, a múlt hét) lúzere versenyt. G. Zsoltnak hívják, húszéves és miskolci lakos, és a múlt héten nagyon szeretett volna egy autót magának. Meg tudom ezt érteni, az én kislányom augusztus óta rágja a fülem egy eszméletlenül nagy és puha plüss kutya miatt, szóval tudom én, milyen gyötrő kínokat okozhat a vágy.

  Zsolt viszont nem mások fülét rágta (mondjuk nem is egy akaratos nyolcéves), hanem a tettek mezejére lépett. A tettek mezejét jelen esetben Kiss Tábornok útnak és a Lányi Ernő útnak hívták, különös ismertetőjelük, hogy kellően sok autó parkolt ott, hogy Zsolt péntek este hét körül ne bírja tovább leküzdeni a vágyat. Feltört egyet, hogy majd jól ellopja – de nem bírta beindítani.

  Jó, hát nem sikerülhet elsőre, a kábelek összebindzsizése jól néz ki egy hollywoodi filmben, de ott az is megy, hogy leugrasz egy toronyházból, aztán futsz tovább. Hát feltört még egyet, de azt sem.

  Aztán még egyet, meg még egyet, és  még egyet.

  Öt után feladta, talán a lelkesedés, talán a feltörhető autók fogytak el, nem tudhatjuk. Kettőből azért legalább a magnót kilopta, de volt, amit a feltörést leszámítva érintetlenül hagyott. Persze így is volt olyan pechje, hogy a rendőrök rövid időn belül elfogták, ráadásul kiderült, hogy november végén volt egy sikeres autófeltörése is – mármint akkor nemcsak feltört, hanem „elkötött egy autót, amit jogtalanul használt” is, ahogy a rendőrség írta.

 • Még szeptemberben jelent meg az a tudományos publikáció az Accident Analysis & Prevention folyóiratban, amit most szúrt ki a bicycling.com.

  Egy kísérletben harminc és ötven év közötti autóvezetők reakcióit vizsgálták különböző helyzetekben. Az alanyok fele kerékpárral is rendszeresen közlekedik. 

  A kísérletek azt mutatták, hogy a kerékpárt is használók gyorsabban reagálnak a váratlan eseményekre. Ennek oka alighanem az, hogy a jelenlegi közlekedési szokások között kerékpáron sokkal körültekintőbbnek kell lennünk a forgalomban. 

  biker-446071 960 720
  Fotó: Pixabay
 • Lassan 30 éve fut a képernyőkön a Simpson család című sorozat, és az azóta eltelt időben a család nem változott. A három gyerek, Bart, Lisa és Maggie azóta is ugyanúgy néznek ki, egy percet sem öregedtek. 

  A készítők általában nem szokták ezt a részét kommentálni, most viszont a hivatalos Twitter-csatornán válaszoltak egy rajongónak, aki ezt a kérdést feszegette.

  A válaszból persze csak annyi derül ki, hogy ebben rejlik a sorozat igazi varázsa.  

  Mindenesetre, ha a sorozatban változnának a szereplők, akkor már mindhárom Simpson gyereknek lehetne saját családja.