Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Én nem értem, miért kell minden, relatíve alacsony nehézsúlyú bunyósra ráakasztani a "Tyson" becenevet, de ez mindegy is, amikor a K-1 világbajnok Gökhan Saki debütált a UFC-ben, méghozzá egy bődületes KO-val, nézzék csak!

  A szép balhorog ellenére Saki nem tűnt igazán meggyőzőnek az ellen a Henrique da Silva ellen, aki legutóbbi három meccse után is vesztesen hagyta el az oktagont. Pedig érdemes lenne kicsit felhozni a földharcát meg a birkózását, mert a török 33 évesen sem tűnik idősnek ahhoz, hogy a világ legnagyobb MMA-szervezeténél is szép félnehézsúlyú karriert fusson be. A súlycsoport jelenlegi bajnoka, Daniel Cormier is már 38 éves, ráadásul Jon Jones kiesése, és Anthony Johnson visszavonulása után a félnehézsúlyban szerintem már három meggyőző győzelemmel is címmeccs közelébe lehet kerülni.

 • Nincs másfél perc, mégis milyen szép kerek történet bontakozik ki előttünk. Ugyan a kiváltó ok nem tiszta, rablás vagy inkább bosszú lehet az indok, amiért nekiáll a pulóveres ember betörni az üveget, de aztán jön a bátor hős (Te mit csinálsz? Mitmicsánolok? Micsánokmivan, pofázol, zavar? Ja, zavar. Zavarbaszod, anyádbamennyémicsinálok, összetörlek, stb.), és végül a karma, jó éjszakát, gyerekek!

 • Ha megszámolja, máris elkezdte az edzést az Európai Madármegfigyelő Napokra, amit idén szombaton és vasárnap rendeznek meg azzal a céllal, hogy információkat gyűjtsenek az őszi madárvonulásról az emberek segítségével.

  A program magyarországi koordinátora az idén is a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, akik arra kérnek mindenkit, hogy csatlakozzanak a programhoz, ugyanis ez egy játékos verseny is az országok között, ahol a helyszínek, a résztvevők és a megfigyelt madarak száma alapján dőlnek el a virtuális dobogós helyek. Magyarország általában előkelő helyen, az első ötben szokott szerepelni. Az összesített eredmények évről évre elképesztő számokat mutatnak:

  tavaly 40 országban, 1070 helyszínen mintegy 5,8 millió madarat figyelt meg a 24 ezernél is több résztvevő.

  Az MME idén országszerte 16 megyében és a fővárosban, 50 helyszínen várja az érdeklődőket a hétvégén, ezekről az egyesület honlapján lehet tájékozódni. A programok között távcsöves madármegfigyelés, a helyszínek felén pedig madárbefogás és -gyűrűzés is szerepel. De a magyar eredmények gyarapításához nem csak a szervezett helyszíneken lehet hozzájárulni, bárki, bárhol megszámolhatja a kert, az utca, a közeli park madarait, az  adatokat ide lehet feltölteni.

 • A rendőrség kiadott egy rövid felvételt, amiből két tanulságot érdemes levonni:

  • aki vasúti váróteremben alszik el, és a farzsebében tartja a telefonját, az inkább háton fekve szundikáljon, mert úgy nehezebb meglopni;
  • a vasúti várótermek be vannak kamerázva, ezért aki ott lop, azt valószínűleg el fogják kapni.

  Az augusztusban készült videón kigombolt ingben látható 47 éves gyáli lakos utóbbit valószínűleg egy életre megtanulta. Kifosztással vádolja a rendőrség. (Police.hu)