Paulina
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak forgatott egy klipet HázŐrző, a betörő szving címmel, amiről azt mondta az Indexnek, hogy

  Azért mentem bele örömmel, mert megtetszett, hogy egy hivatalos szerv végre mer szabadon gondolkodni, és megpróbálja a közszolgálati üzeneteit hatásos módon eljuttatni. Nyilván a mentősök nyitották a sort Csuja Imrével, és tök jó, hogy ezen az úton mások is rálépnek. Lehet, hogy pont azért, mert ez nekik új, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kb. álomügyfél volt.

  Egy piaci cégnél, meg ügynökségnél mindenki "okos" és minden szótagba beleszól minden fontos marketinges, aki már 2 éve végzett az OKJ-s képzésen. Itt meg nagyon őszinte és nyitott rendőrökkel találkoztam, akik azt mondták, figyelj András, ilyet még nem csináltunk, de téged választunk és bízunk benned. Mondjuk az furcsa volt, hogy a soraimat tábornokok fogadják el, de hát ez mégiscsak egy rendvédelmi szerv vagy mi.

  Szóval sok szempontból álommeló. Beleszólásom volt a rendezőn át a koncepcióba is, tehát ez sok tekintetben az én "gyermekem" így az én felelősségem is. Szeretném ha sokan megnéznék, bár az a mai világban akár azt is jelentheti, hogy ultragáz, de ezen kár is filózni, szerintem ez ok, aranyos és a legtöbbet hoztuk ki a rendelkezésre álló erőforrásokból.

  Ez pedig a végeredmémy:

 • Tizennégy japán iskolás még a múlt héten döntötte meg az ugrókötelezés Guinness rekordját, itt ugye a cél az volt, hogy minél többször ugorják át a kötelet egy perc alatt.

  A vége elég szoros lett, de sikerült: 225-ször ugrották át a kötelet hatvan másodperc alatt, ezzel lenyomták egy rivális japán sulit, ami eddig tartotta a csúcsot 217-tel. 

  De a lényeg, hogy erről az egészről videó is készült, ami két perc hipnózissal ér fel, ha csak a kötelet figyeli. 

 • Bizonyára mindenki tudja (ha nem, akkor ez most megrázó lehet), hogy a mindennapi élelmiszereink tartalmaznak rovarokat. Ebben semmi meglepő nincs, hisz például a gabonából aligha fogja kiszedni bárki is az aratás során odakerült bogarakat. Ennek ellenére vicces belegondolni, hogy évente legalább 140 ezret elfogyasztunk.

  shutterstock 207453289

  Ha érdekli, hogy mennyi bogarat eszünk  különböző élelmiszerek fogyasztásával, itt ez a szép szemléltető táblázat:

  bogar
 • Nagyon mókás története van a képen látható mozgássérült-parkolónak, mely olyan gyönyörű, hogy a háttérsztori nélkül is mutogatni lehetne.

  Volt ugye a Népszínház utcában egy ákombákom parkolóhely-felfestés, amiről a felületes szemlélő azt hihette, hogy valaki csak úgy jókedvéből rajzolta magának, vagy mert nem volt hova parkolni a kocsijával.

  Aztán kiderült, hogy korántsem erről van szó. Táblával ugyanis ki volt jelölve a hely, de a burkolaton semmi nem utalt rá, így aztán sorra büntették meg az odaállókat. Ezért Attila, pusztán azért mert felbosszantotta a dolog, felfújta a piktogrammot, hogy segítsen másokat. (A Magyarok Háza dolgozói hasonló módszerrel saját magukat segítik az ott élők rovására.)

  Na és most jön a meglepetés! Egy hét sem telt el az első posztunk megjelenése óta, s láss csodát, elkészült az új felfestés. Éljen!

  (Mondjuk szegény taxis így sem vette észre, és véletlenül ráparkolt, nagyon remélem, hogy nem büntetik meg szegénykét.)