Jácint
15 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szerdán videóra vették, ahogy egy szombathelyi pékségben egy férfi négykézlábra ereszkedve beoson az üzletbe, majd megpróbál elcsenni egy kenyeret. Az ott dolgozók észrevették, rászóltak, mire a tolvaj elejtette a kenyeret és kereket oldott.

  A történet jogilag és erkölcsileg is nagyjából tiszta: nem lopunk. Olvasóink azonban a poszt alatti kommentekben már nem voltak ennyire elítélőek. Mert mi van, ha éhezett? Vagy a gyerekeinek nem tudott máshogy enni adni? Erkölcsi alapon elítélhetjük-e azt, akinek muszáj ennivalót lopnia? (Nem tudjuk, milyen cél vezette a szombathelyi férfit, a kérdés most csak teoretikus).

  Nemrég olvashattuk annak a kanadai rendőrnek a történetét, aki egy torontói áruházi tolvajnak inkább megvette azt a ruhát, amit a fiú el akart lopni, mert neki is muszáj volt, ugyanis állásinterjúra ment, és nem volt mibe felöltöznie.

  Van az a pont, amikor az embernek nincs más választása. És akkor talán nem az a megoldás, ha elítéljük, kiközösítjük, hanem emberséget mutatunk. Szavazzanak: önök minden esetben elítélik a kenyérlopást vagy adott esetben bocsánatos bűnnek tartják?

  Megengedhető-e bizonyos esetben a kenyérlopás?

  • 107
   Bizonyos esetben igen
  • 31
   Soha
  • 23
   A kenyérlopás nem bűn
 • image-0-02-04-8065c7a8a2600b1cd504c5ae4ce3ceb778172223c1e4761ff5

  Itt van ez a kép Vajnáné Instagramjáról, ami alá a Pappa Pia rettenthetetlen jetski-biodíszlete azt bírta odavésni, hogy

  Friends...more than 15 years ago.

  Ami vagy azt jelenti, hogy ez egy több mint 15 évvel ezelőtt készült felvétel róla és a barátnőjéről, és ebben az esetben Vajnáné vagy vámpír, vagy megtalálta a Szent Grált, esetleg az örök fiatalság forrását, vagy és talán ez a valószínűbb, a filmbiztos magyarul már hallható akcentussal beszélő jobbik fele úgy birkózik az angol nyelvvel, mint Hugyos Jóska a falból kiálló vezetékkel Markosék klasszikus kabarétréfájában.

  (A találatért köszönet egyik olvasónknak.)

 • Tudjuk, mire gondol: arra, hogy mennyire király már az a You spin me round-feldolgozás a videó alatt, és hol lehet meghallgatni egészben - hát, sajnos sehol, direkt ehhez a videóhoz készült és sehol máshol nem elérhető :(

 • Ez a kedves tyúkanyó a dél-németországi Altheim-Waldhausenben él, és nemrégiben kiköltött négy kacsatojást. Ez még hagyján, de azóta a sajátjaként neveli a kiskacsákat. Csak úgy árad a csipogó szeretet!