Sámuel, Hajna
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A VW-mikrobusz, főként annak T2-es verziója évtizedeken át a hippikultúra jelképe volt a tengerentúlon, utoljára a Család kicsi kincse című filmben futott nagyot egy sárga példány.

  vw id buzz concept 7393-1020x610
  Fotó: Ingo Barenschee / VW

  Az USA-ban még mindig közkedvelt autót a német cég új dizájnnal, teljesen elektromos verzióban fogja ismét piacra dobni 2022-ben. A cég egyébként már pár korábbi prezentációiban is pedzegette, hogy visszahozza az ikonikus mikrobuszt, a döntés hétfőn vált hivatalossá.

  A Volkswagen vezérigazgatója szerint az új jármű "tökéletes egyensúlyát képviseli majd az érzelemnek, a használhatóságnak és a fenntarthatóságnak",valamint "tökéletesen megtestesíti az amerikai életstílust".

  (Forbes)

 • A világ egyik legnagyobb pizzakiszállító cége óriásit bukott egy apró fejlesztési bakin: Franciaországban próbálták ki új online rendelőfelületüket, azonban a rendszernek volt egy kis hibája: nem ismerte fel az aposztrófokat, amelyek pedig rengeteg francia utca nevében előfordulnak.

  Így amikor a vásárlók olyan címekre próbáltak pizzát rendelni, mint a Rue de l'Université, a Ruede la Goutte d'Or, vagy a több ezer másik aposztrófot tartalmazó cím, a rendszer egyszerűen nem ismerte fel a nevet, és nem tudta feldolgozni a rendelést.

  Hamarosan a Domino legnagyobb külföldi licenszpartnere, az ausztráliai Domino's Pizza Enterprises be is jelentette, mi lett ennek az eredménye: részvényeik 19 százalékot estek, ezzel a cég értéke 635 millió dollárt (164 milliárd forintot) zuhant.

  Az informatikai hiba egyébként hasonló volt, mint ami nemrégiben a BKK Bubi rendszerével történt. Az ‘ karaktert ugyanis sok programozói nyelv úgynevezett escape-ként használja, ezzel lehet jelölni, ha vége van egy adatbázisban tárolt szövegnek. Ezért ha szövegen belül akarunk aposztrófot használni, annak kezelését külön kell jelölni: ha ez nem történik meg, akkor a kódot fel lehet használni károkozó programok futtatására, mint ahogy az a Bubival történt, és mint most kiderült, komoly pénzeket is lehet bukni vele.

  A Domino vezérigazgatója nyilatkozatában kifejezte, sajnálja, hogy a rendszert “nem optimalizálták francia címekre.”

  ¯\_(ツ)_/¯

  (Forbes)

 • hekk
  Fotó: facebook.com/fakaromain

  A mobilgát megépítésével ugyanis nem csak egy csomó élőlény, de a büfésor is eltűnik majd - figyelmeztet posztjában a Fák a Rómain csoport.

 • Indiában csak családon belüli erőszak vagy kegyetlen bánásmód miatt szokás engedélyezni a válást, ezért elképesztően nagy szám, hogy egy radzsasztáni bíró mégis

  válóoknak mondta ki a vécé hiányát egy huszonéves nő peres ügyében.

  A nő öt év alatt sem tudta rábírni a férjét arra, hogy alakítson ki illemhelyiséget az otthonukban. A bíróság ezt

  a kínzás egyik formájaként ismerte el.

  Indiában a lakosság mintegy fele nélkülözi a beépített illemhelyet, emlékeztet az MTI. A vidéken élő nőknek gyakran kínok közepette kell megvárniuk a sötétség beálltát, hogy kimehessenek a mezőre elvégezni a dolgukat.

  A kormány célul tűzte ki, hogy 2019-re minden háztartásban legyen illemhely, 2014 óta létesült is 20 millió vécé. A terv megvalósítása azonban akadályokba ütközik, és nemcsak a szegénység, hanem a miatt a babona miatt is, mely szerint a házon belüli illemhelyek tisztátalanok.