Vendel
5 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Credit Danny Clinch 1  2017. november 11-én, 19:30-tól exkluzív vetítésen lesz látható a Pearl Jam zenekar Let’s Play Two című zenés dokumentumfilmje, eredeti nyelven, angol felirattal. A világszerte mozivászonra kerülő alkotás Közép-Európában csak nálunk, Szlovákiában és Ukrajnában lesz látható. A film a zenekar két teltházas koncertjének krónikája, amiket 2016 augusztusában adtak a chicagói Wrigley Field arénában, a Chicago Cubs baseballcsapatának legendás stadionjában. A két bulira összesen 80 000 jegyet értékesítettek, ami rekord, ennyi fizető néző nem volt még soha abban a stadionban.

  A két este alatt összesen 70 nótát játszottak, ezek közül a filmben 16 szólal meg, lesz az Alive, a Black, a Jeremy és a Better Man is. Eddie Vedder énekes egyébként a környéken született és lelkes Cubs-rajongó, így a Let's Play Two! nemcsak egy szimpla koncertfilm, hanem a 2016-ban 100 éves kihagyás után bajnokságot nyert Cubs és rajongói előtti főhajtás is. Van miért tisztelegni, a győzelmet a város utcáin ötmillió ember ünnepelte.  A filmet nem egy nagy forgalmazó hozta be Magyarországra, hanem a grunge műfaj legnagyobb hazai fanatikusa és szakértője, Pintér Miklós, aki megkereste a Pearl Jam menedzsmentjét, és tulajdonképpen letrágyalta a vetítést velük, összekapcsolta őket Buglya Zsófiával, az Uránia programigazgatójával, és az 1996-os budapesti koncert után, ha nem is élőben, de ismét egy Pearl Jam-koncertet láthatunk itthon. A filmet négy kontinens 26 országban vetítik egyébként, és 121 perces lesz.

 • 2007 után újra étlapra kerül az ezerdolláros bagel a Times Square-en álló Westin New York hotelben november 1. és december 15. között. Hogy miért kerül a kis péksütemény ennyibe? Mert

  a bagelt fehér szarvasgombás krémsajttal (a kaviár után a második legdrágább étel a világon), goji bogyós rizlingzselével és aranylevél-pelyhekkel szolgálják fel.

  Az ínyenc péksüteményt 24 órával a felszolgálás előtt kell megrendelni, a  bevétel pedig teljes egészében a Szent Apostol leveskonyhának jut.

  (MTI)

 • Éppen elterjedt internetszerte az elmélet, hogy az Utolsó Jedikben Luke átáll a sötét oldalra, és belőle válik majd az új trilógia főgonosza - erre pedig a "bizonyíték", hogy az eddigi filmek poszterein mindig az aktuális gonosz szerepelt a háttérben a főszereplők csoportképe mögött fenyegetően tornyosulva. A nyolcadik rész plakátján pedig ezt a szerepel hogy, hogy nem, Luke tölti be a kompozícióban. Erre Hamill kapásból kitwittelte, hogy:

  Vagyis a Star Warsban MINDIG IS Luke volt a gonosz, és a sztori valójában arról szól, hogy egy árván felnőtt fiú hogyan radikalizálódik, csatlakozik egy fura valláshoz, csapódik egy lázadó csoporthoz, akikkel közösen végül egy több százezer áldozattal járó terrortámadást visz véghez.

 • Bolla Zoltán a hazai art deco legnagyobb tudorává nőtte ki magát, pedig először teljesen laikus módon csak képeket kezdett gyűjteni róla egy Google Plus-oldalán. Aztán városnéző túrákat szervezett a stílus bemutatására, végül készített egy fantasztikus letölthető könyvet, amelynek az első kötete pár évvel később meg is jelent nyomtatásban. Nem rég jött ki a nyomdából a második része is, amit meg is kaptam recenzióra (hamarosan olvashattok is róla majd az Urbanistán). A borítékból azonban egy arasznyi kiadvány is kicsúszott az album mellől.

  Mint megtudtam, ez idén nyáron jelent meg, de a szerző annyira szerény, hogy nem akarta elküldeni, mert mittomén. Egészen elkerekedett a szemem, hiszen pont ez az, amire szüksége van egy csomó mindenkinek! Ha valami pörög mostanában városügyben, azok a tematikus séták, és ha valamiről meg vannak győződve az emberek, hogy „na ilyet én is tudnék”, azok megint csak a városnéző séták. Szóval egy ilyen kézikönyv hozzá valódi kincs.

  A Budapest art deco – városnéző séták című kiadványnak pontosan ugyanaz a formátuma, mint Kovács Dániel és Batár Zsolt Szecessziós Budapestjének volt, hiszen egy sorozat következő darabjáról van szó. A tematika is ugyanaz: belőtték a stílus szempontjából legizgalmasabb területeit a városnak, aztán ezek szerint kialakítva a fejezeteket, nagyon rövid leírásokkal bemutatják az ott található házakat. Ráadásul ez most kétnyelvű lett, minden benne van angolul is. Igaz, a fotóanyag nem ugyanolyan kiegyensúlyozottan erős, mint Batár képei esetében, de ezzel együtt is nagyon jó, nagyon hasznos és nagyon szép kiadvány született.

  Ami ráadásul csak egy kiegészítője annak a munkának, amelyről hamarosan részletesebben is szó lesz majd az Urbanistán, meg amúgy november 2-án a FUGA-ban, ahol bemutatják a nagyközönségnek.