új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Úgy sietett egy tank Minszk utcáin, mintha késésben lenne a szombati katonai parádéról, mindenesetre a vizes úton hirtelen megcsúszott, vagy szándékosan fékezett, kifarolt, majd a végén letarolt egy lámpaoszlopot. A 444 vette észre a fehérorosz tank mutatványáról készített videót:

    A későbbi képeken pedig az is látszott, hogy az ennél komolyabb bevetésekre tervezett tank sem úszta meg sérülés nélkül a találkozást a lámpaoszloppal.

    DDGaXYZXoAE6vtH
    Fotó: @Krasnaok / Twitter
  • Múlt héten választották a Nemzet Szépévé Kis Gabriellát, aki nem szeretné abbahagyni a munkáját, és továbbra is a szegedi sebészeti klinikán dolgozik ápolónőként. Kiss Gabriella a Délmagyarnak azt mondta: büszke arra, hogy nem egy olyan versenyen nyert, ami a szexualitásról szól, a Nemzet Szépén a természetességet és a belsőt helyezték előtérbe.  

    3
    Fotó: Frank Yvette

    A Zenta melletti Felsőhegyről származó Gabriella most lesz 22 éves. Mindig szeretett volna beteg embereken segíteni, és saját tapasztalatból is tudja, milyen jó az, ha elesettként támaszkodhat valakire. A napokban volt öt éve, hogy kigyógyult nyirokdaganatából.  Ekkor döntötte el, hogy egészségügyi dolgozó szeretne lenni. Szegedre jött, beadta az önéletrajzát szinte minden klinikára, és a sebészeti klinikára vették fel segédápolónak. Az itt kapott fizetésből honosította a diplomáját. Magyarországon közel háromszorosát keresi annak, amit otthon kapna. Tudja, hogy külföldön ennél is többet kereshetne, de esze ágában sincs máshova menni.  

  • 32. alkalommal rendezték meg Gyöngyösön a Mátrai Veteránautó Találkozót. A mai találkozó is időutazást jelenthetett az arra járóknak: az 1920-as évektől a '70-es évek végéig készültek a most felvonuló verdák.

  • Egy nagyon szerencsétlenül járt fiatal szarkáról adott hírt a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány a Facebook-oldalán vasárnap. A madarat lakott területen légpuskával mellbe lőtte valaki, eltörve a kulcscsontját. A szarka gyalogosoan próbált menekülni, de ekkor meg beakadhatott valahova a lába, és csak egy súlyos, nyílt törés árán sikerült szabadulnia. Akik megtalálták, a madárkórházba vitték, ahol a poszt szerint a lábát lényegében szó szerint visszavarrták.

    19420519 1398434546903715 7987222734664895002 n
    Fotó: Hortobágyi Madárkórház Alapítvány
  • A Britain's Got Talenttel berobbanó Susan Boyle-t egy mai Telegraphos cikk szerint régóta, egy nagyjából 15 fős, fiatalokból álló társaság terrorizálja szülővárosában, a west lothiani Blackburn-ben. 

    A fiatalok az 56 éves énekesnő szóvivője szerint rendszeresen zaklatják, enyhébb esetekben csak beszólnak neki, de volt hogy kővel dobálták a buszt, amin Boyle utazott, és olyan is volt, hogy meggyújtottak egy lapot amit az arcába dobtak. 
    A szóvivő szerint annyira tarthatatlanná vált a helyzet, hogy rendőri biztosítást  kell kérniük az egyébként Asperger-szindrómás énekesnő mellé, hogy garantálják a biztonságát. 

  • Mike Mozart játéktervező mesélte el egy beszélgetésben, hogy Joe Ranft, a Pixar egyik írófejese elmondta neki, egész pontosan milyen történet is rejtőzik jó mélyen eldugva a Toy Story-ban, a cég 1995-ös úttörő animációjában.

    Egész pontosan Andy apjáról van szó. A háttértörténet szerint - amit egyik filmben sem bontottak ki - Woodyból, a cowboyjátékból egy darab készült az egész világon, és az az akkor még a gyerek idősebb Andyhez került. Akit nemsokára gyerekbénulás sújtott, amiért a családja úgy döntött, a további fertőzések elkerülése miatt elégetik a játékait. Idősebb Andy akkor meg tudott menteni párat, és besuvasztotta Woodyt pár másikkal egy dobozba, amit elrejtett.

    Később viszont megbetegedett, ezért a család beköltözött Andy nagyszüleihez. A betegágyán odahívta magához a fiát, és arra kérte, hozzon le a padlásról egy dobozt. Andy felment, de mire visszaért az apjához, már nem élt.

    Ez elvileg megmagyaráz egy csomó zavaró dolgot a filmekben (miért van például más kézírással ráírva Andy neve Woody és Buzz lábára), és nem mellesleg olyan szomorú, mint a Fel! első tizenöt perce.

    Mozart így mesélte el a sztorit:

     (Kotaku)

  • Ezt a költői kérdést tette fel olvasónk, Andrea, miután vasárnap reggel kinézett az ablakon, és azt látta, hogy a belváros vízben áll.

  • clk

    Nem mondhatnánk, hogy minden rendben zajlott az Air Asia X Kuala Lumpurba tartó D7237-es járatán. Legalábbis nem tartozik éppen a normál üzemmenetbe, hogy egy több ezer méter magasan repülő utasszállító úgy rázkódik, mint egy 800-as fordulaton centrifugáló, 30 éves Hajdu Energomat mosógép.

    Az esetről egy másik felvétel is megjelent. A gép kénytelen volt visszafordulni Perthbe. 

  • Aki vasárnap megnyugtató dallamokra, és az egész hetes durvulást levezető relaxáló zenére vágyik, a lehető legjobb helyen jár. A Pathfinder music youtube csatornán tucatnyi magyar zenekar számainak 8-bites átdolgozására lehet kikapcsolódni, mi az Ossian Éjféli lány című slágerével kedveskedünk, és küldenénk mindenkinek aki szereti. 

  • Balog Zoltán emberminiszter is részt vett a XIX. Karcagi Birkafőző Fesztiválon, ahol olyan beszédet mondott, ami örökké emlékezetes marad. A miniszter nagyon frappánsat akart mondani, így azt bizonygatta, hogy a birkafőzés bizony nemcsak kultúra, hanem minden, amit az emberierőforrás- minisztérium képvisel. Nézzük csak a Kolozsvári Szalonna nagyszerű találatát.

    clk
    • A birkafőzés több száz éves hagyomány, ez egy mélyen és magasan is kulturális dolog, benne van minden, ami a kultúrához tartozik (szép!)
    • Előtte ugye egy pálinkát kell meginni, utána meg egy vagy kettő vagy három pohár bort, tehát benne van a borkultúra (parádés!)
    • A birkapörköltben az Emberi Erőforrások Minisztériumának teljes portfóliója is benne van (ez új információ!)
    • A 40 kilós vaslábast emelgetni komoly sport (frappáns!)
    • Benne van az oktatásügy, mert tovább kell adni a receptet évszázadokon át (zseniális!)
    • Az egészségügy is, mert aki jól étkezik, az nem lesz beteg, aki rosszul étkezik, az beteg lesz, és azt meg kell gyógyítani, úgyhogy az egészség is része a birkafőző fesztiválnak (döbbenet!).
    • Ja, és ott van az egyházügy is, mert a papok jól imádkoztak, mert szép idő van (mennyei!).

    Arról nem érkeztek információk, hogy amikor Balog Zoltán ezeket mondta, hány fok volt, vagy már túl volt-e a birkafőzés első és második legfontosabb fázisán: a pálinka- és boriváson.

    Ki ne felejtsük a XIX.  Karcagi Birkafőző Fesztivál másik fontos nyilatkozatát. Szombaton Németh Szilárd rezsibiztos tett  gasztronómiai vallomást   arról, mennyire szereti a birkapörköltben az agyvelőt és a szemet.

  • Egész eddig a világ taekwondo szövetségének az a szerencsétlen rövidítése volt, hogy WTF, azaz What The Fuck, mármint nyilván nem szándékosan, csak a dél-koreai székhelyű szövetség ezzel foglalkozott a legkevésbé. Most ennek a dilinek vége, mostantól annyi a szövetség neve, hogy

    World Taekwondo.

    ( BBC )

  • Mindenki emlékszik a szexuális tartalommal feltuningolt hirdetésekre, de ez a hatás nem terjed ki a reklámozott márkára és termékre - ezt állapította meg John Wirtz professzora, aki az Illinois Egyetemen kutatja a hirdetések, márkák és termékek kapcsolatát.

    Wirtz és kollégái közel nyolcvan másik tanulmány eredményeit elemezték, és arra jutottak, hogy

    a szex nem adja el a többi terméket.

    A kutatásban igen sokféle szexuális tartalmat vizsgáltak:

    • amikor a hirdetésben szereplő modellek részben vagy teljesen meztelenek,
    • szexuális célozgatás van a reklámban,
    • testi kapcsolatra utaló pózban vannak a modellek,
    • valamilyen szexuális üzenetet ad át a reklám.

    Az is kiderült, hogy a férfiak kedvelik a szexuális tartalmú hirdetéseket, a nők viszont nagyon nem. 

  • Egész jól fogadta!

    Ha valaki esetleg nem tudná: létezik egy olyan tréfa az interneten, hogy Keanu Reeves nemhogy nem öregszik, hanem évszázadokkal ezelőtt is készültek róla festmények. A lényeget itt meg lehet találni.