Emma
3 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Warner új animációs filmje csavart egyet a megszokott sztorin. Ez a mese ugyanis nem arról szól, hogy az emberek legendákat szőnek, és rettegnek a jetiktől, hanem arról, hogy a jetik tartanak az aprólábúaktól, vagyis tőlünk. Az Apróláb című animációban olyan sztárok adják a hangjukat a jetiknek, mint Channing Tatum, Zendaya, Danny DeVito, LeBron James és James Corden. Az új, másfél perces előzetest itt lehet megnézni az ő hangjukkal, bár Magyarországon nyilván szinkronosan fogják bemutatni.

  Az Apróláb jövő szeptemberben kerül a mozikba.

 • Egy brit anya azt követeli, hogy az iskola vegye ki a tantervből a Csipkerózsikát, mert

  a hercegnő beleegyezése nélkül csókolja meg és ébreszti fel őt a herceg.
  disney-sleeping-beauty-fb

  Márpedig ezzel elfogadhatatlan viselkedést népszerűsít a mese, idézi a nőt a DailyMail. Azt is mondta, hogy nem kell azért bezúzni a könyveket, nagyobb gyerekekkel lehet beszélgetni a témáról, de hatéveseknek ne legyen ez a példa.

  Na, hát ha kiröhögtük magunkat, akkor muszáj elismernünk, hogy ha most egy hollywoodi sztár egy buliban alvó nőket smárolna le, akkor abból bizony botrány lenne. 

  Mondjuk tegyük hozzá azt is, hogy nem nagyon van olyan klasszikus mese, ami ne lenne teljesen beteg, kibelezéssel, halállal és egyéb hasonló horrorsztorikkal.

  Tanulság nincs.

 • Download
  Fotó: Mauritz Antin

  A Frankfurt belvárosában nemsokára megnyíló karácsonyi vásár előkészületeihez idén már sajnos a betontömbök is hozzá tartoznak. A kiemelt területeket betonelemekkel kerítik körbe, hogy megakadályozzák a járművek bejutását, a város több pontján térfigyelő kamerákat helyeznek el.

 • Egy finn pékségben mostantól tücskökből készült kenyeret is árulnak, írja a BBC. A szárított és ledarált tücsköket liszttel és különböző magvakkal keverik össze.

  A Fazer pékség azután tudott lépni, hogy Finnországban novemberben feloldották a fogyasztásra szánt rovarok árusításának tilalmát. A pékség szerint ezekben a kenyerekben több fehérje van, mint az átlagos kenyérben. A BBC-nek nyilatkozott Helsinkiben egy diák, aki megkóstolta a kenyeret, azt mondta, nem érzett semmi különbséget.