28 találat az Indexről, és a környékéről.
„Titkok és receptek, amikkel megfőztem a séfet” – áll Rácz-Gyuricza Dóra könyvének beszédes alcímében.
2024.01.07. 17:22 Módosítva: 2024-01-08 16:58:30
Az úgynevezett klímabónusz bőven fedezi a közüzemi számlák drágulását.
A retró gasztronómia világa izgalmas élettörténeteket is rejt: Lajos Mari, Horváth Ilona és Benke László sztorija is különleges!
Régóta küzdött betegséggel.
Vizapacal, kaviár.
2022. december 23., 15:20
Aki a Főzőskönyvet szerette, az Adjuk meg a módját! című kötetnek is örül.
Elolvastuk, és utána sóvárogva vágytunk egy hideg, másnapos pizzára.
A középkori hipszterek összepattintották a kereszténységet és a gasztronómiát.
A szakácskodásnak megvannak a maga kifejezései: jól ismered őket?
Saly Noémi ismét nyomozásba kezd, a szálak ezúttal Erdélybe vezetnek.
A sosem használt dolgok listája előfizetésektől a csokiszökőkúton át a szobabicikliig terjed: neked melyik van közülük otthon?
Egy rákosligeti ház padlásán talált kézirat és Parti Nagy Lajos féltényprózája kellett hozzá.
Podcast azoknak, akik szeretnek nyelvészkedni a konyhában.
2021.11.15. 15:09 Módosítva: 2021-11-16 15:38:27
Gundel Károly hagyatéka a mai modern konyha.
Pierre megint eljött, beült a mikrofon mögé, és mesél.
Inzulinrezisztensek, cukorbetegek és életmódváltók részére készült.
2021. augusztus 28., 12:06
A középkori feljegyzéseknek ma is hasznát vehetjük a konyhában.
A Sütés-főzés ABC-ről a szerzővel, Ruzsics Ilona gyógypedagógussal beszélgettünk.
A Chicagóban megjelent kötetben megtalálható még a citromleves, szardellás nyelv és a tejszínes köményleves receptje is.
Amikor valaki a szükségből erényt kovácsol, és receptjei nemcsak az ételérzékenységre adnak megoldást, hanem a válogatós ízlés próbáját is kiállják.
Mi a profi szakács ismérve? Mi a leggyakoribb hiba, amit elkövetünk főzés közben? Bernáth József válaszolt a kérdéseinkre.
2020. november 22., 19:33
Lapozz bele Mentes Anyu szakácskönyvébe! A szerzővel, Nemes Dórával beszélgettünk.
2020. november 10., 07:20
Nemrég megjelent szakácskönyve kapcsán főzésről és sok minden másról beszélgettünk a népszerű színésznővel.
Egy év után újabb szakácskönyve jelent meg, de más megkereséseket is kap: például luxusfeleséges műsorra.
„Kombinálja azt, hogy hogyan tudunk úgy kreatívak lenni a konyhában, hogy közben ne pazaroljunk” - mondta róla a Velvetnek.
Interjú Rubin Eszterrel, az első magyar nyelvű hisztaminintolerancia-szakácskönyv szerzőjével.
A középkori receptkönyv az egyik legrégibb, ismert szakácskönyv.