2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália
Térkép, Galéria, Videó
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Még mindig bajlódnak az árammal

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Péntek 14:30-tól hétfő üzemkezdetig a D13-as hajójáratok a kedvezőtlen időjárás miatt nem közlekednek. (BKK)

  • A férjemet már több, mint 24 órája nem láttam, nem tudtam vele beszélni, mert annyi ideje sincs, hogy felvegye a telefont, vagy hogy egyen, pihenjen!!!! Értük!!! azokért, akik nem vették figyelembe a tanácsokat, vagyis, hogy NE ÜLJENEK AUTÓBA!!!

    Segítenének rajtuk, de mindenhol nem lehetnek ott ők sem!!! Emberek ők is!!! Szép, hogy mire keservesen odaérnek valahova, csak a kiabálást kapják ők is!!! Elnézést a helyesírási hibákért és a hangnemért, de már nagyon ideges vagyok magam is és elszomorít ez a hozzáállás. Mintha az egyszerű tűzoltó a tökét vakarná a laktanyában és nem menne segíteni! Ott vannak! Folyamatosan! Ahol lehet, ahova parancsolják őket! Mást nem tehetnek!!!
  • Schiffer András beszédében elmondta, hogy a kormány felrúgta az 1848-ban elfogadott polgári alapelveket, a hatalommegosztást, a közteherviselést és a nagybirtoki rendszer megszüntetését. Az LMP elnöke szerint a forradalom tanulsága, hogy egyszerre kell csökkenteni az ország függőségét és az emberek kiszolgáltatottságát, jelentette munkatársunk.

  • Katonafeleség után egy tűzoltófeleség is megvédi a mentésen dolgozókat:

    "Tűzoltó feleségként" közölném az emberekkel, hogy megfeszített erőkkel dolgoznak az egyszerű tűzoltók, nem esznek, nem pihennek, havat lapátolnak, embereket mentek. Ott, ahova küldik őket! Maguktól nem csinálhatnak semmit, csakúgy mint a rendőrök, stb. Azokat a tűzoltókat, akik szabadnapokat, szintén nem rendelik be, nyilván a túlórapénz miatt. (Beszéltem szabadnaposokkal, és nem kaptak telefont, hogy menjenek, mert kell a segítség). Egyébként pedig, csak hogy a másik oldal is dühöngjön kicsit: Végtelenül sajnálom az úton rekedteket, de mély tisztelettel!!! Napok óta zengi a sajtó, hogy mi jön nyugat felől!! Képeket mutattak, elmondták, felhívták a figyelmet!!! Mi a fenéért kellett autóba ülniük? Mi volt az a halaszthatatlan dolog, ami nem várhatott????? Világos volt az üzenet, hogy nem tréfa dolog, ami ezen a hétvégén vár ránk, ennek ellenére rengetegen útnak indultak, s most ők írják a legfelháborodottabb üzeneteket, hogy hol a segítség?

  • Az U16-os magyar korfball-válogatott is az M1-esen töltötte az éjszakát. Busszal utaznak Hollandiába, az U16 Világkupára. A legfrissebb hír szerint már el tudtak indulni, 13 óra várakozás után. Reméljük, megérkeznek, és ugyanazzal a lendülettel meg is nyerik a Világkupát!

  • A kritikus időjárási és forgalmi helyzet miatt visszamenőleg, csütörtökön 14 órától díjmentessé tette a hazai díjköteles autópálya-szakaszokat az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. A visszavonásig érvényben lévő rendelkezés szerint azok, akik baleset vagy torlódás miatt az autópályán rekedtek, és közben lejárt az úthasználati jogosultságuk, azaz az e-matricájuk, nem kapnak büntetést. A díjmentesség minden díjkategóriában érvényes. Az ügyfélszolgálat (06-40/40-50-60) és a www.autopalya.hu leterheltség miatt nehezen érhető el. (MTI)

  • A kedvezőtlen időjárás miatt elmarad a Marosvásárhelyi Műhely (MAMŰ) nevű alkotócsoport megalakulásának 35. évfordulója alkalmából rendezett, Idő-függések című vándorkiállítás ma 17 órára tervezett veszprémi megnyitója. (MTI)

  • belugy
    Fotó: instagram
    „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium” – ezt az SMS-t kezdte el elküldeni az autótulajdonosoknak a minisztérium.
  • Vas megyében süt a nap, de fúj a szél erősen. A nagy környéken 15 centi hó esett átlagban. A környék útjai járhatóak, de az erős szél miatt inkább nem ülnek autóba az emberek. Ott kevés érezhető abból, ami a hírekben hallható.

  • A kávéházi közeg kifejezetten jót tesz az LMP megmozdulásának, kevésbé tűnik fel a politikai rendezvényhez képest kínosan kevés érdeklődő. Galkó Balázs egy kifejezetten szórakoztató történelmi stand up comedyt adott elő március 15. klasszicista interpretációjával, latinórával és a "Sej, a mi lobogónkat" közönség-énekeltetős változatával, jelentette tudósítónk.

  • Olvasónk, Szebeni Dávid kihasználta a rendkívüli helyzetet, és az alábbi mondatokkal zárta a nekünk küldött levelét: „Sok helyre nem érdemes most utazni, de Cegléd még vállalható úticél, főleg, hogy nagypapám húslevest főz. Boldog szülinapot tesómnak!”
  • Fejér megye határánál fordítják vissza a Somogy megyébe érkezőket a rendőrök, jelzi olvasónk. Bár az útviszonyok ezt nem tennék feltétlenül indokolttá, mégis minden autóst visszaterelnek. Ennek értelmét nem látta Tamás, mint írja, biztos a húsz órás várakozás miatt.

  • Rendkívüli hóhelyzet! A Honvédség is segít! Ha kell kórházba szállítanak, autót mentenek. Köszönjük fiúk! Kitartás!

  • A legfrissebb modellszámítások szerint nyugat felől egyre több helyen szűnik meg a havazás és vékonyodik el vagy szakadozik fel a felhőzet. Keleten és északkeleten azonban estig még több centi friss hó hullhat. A viharos erejű szél délutántól csillapodik, estétől még tovább mérséklődik. A Dunántúlon, főleg a Bakonyban azonban még ekkor is számítanunk kell hófúvásra. (Időkép)

  • A nyugati határszél kivételével hazánk teljes területén fagyos az idő, a leghidegebb (a hegyeken kívül) a Nyírségben van, ott -5 fokot mutatnak a hőmérők. Eplényben 98 km/órás, Veszprémben 93 km/órás, míg Siófokon 91 km/órás volt az elmúlt egy óra legerősebb széllökése a másodperces szélmérők mérései alapján. „A magasabban fekvő Kendig-csúcson 100 km/h-t is mértünk”. (Időkép)

  • Vaksötétről és tomboló hóviharról számolt be a kapos.hu, aminek a stábja Kaposvár felé elakadt az éjjel.

  • – írja Ágnes. Tatabányai vesztegelés után ismét lehet haladni az autópályán, a megnyitott részeken akár 80 kilométeres sebességgel is. Figyelni kell a hóátfúvásokra, viszont más autósokra kevésbé, mivel egyelőre alig vannak az autópályán.

  • Összegezve, aki a Honvédség részéről segíteni tud most, az a néhány ügyeletes tiszt és tiszthelyettes, esetleg az alakulat városában élő katonák. 5-10 emberrel és 1-2 járművel nem lehet megváltani a világot. Ez nem "a régi rendszer", ahol a több százezer sorkatona áll rendelkezésre...

    Azoknak meg, akik szidják "a tűzoltókat"/"a rendőröket"/"a katasztrófavédelmiseket"/"a katonákat"/"a hókotrósokat" stb. azoknak üzenem, hogy aki egész éjjel, esetleg a tegnapi nappal együtt már 20 valahány órája segít, nehogy már még le is köpködjék! Nem ezek a szerencsétlenek tehetnek róla, hogy nincs náluk meleg tea, takaró, élelmiszer satöbbi (hozzáteszem: ők sem biztos, hogy kapnak ezekből!), nem indíthatják el a leterelést, nem kotorhatják el a leglogikusabb helyekről a havat, mivel nem kaptak rá utasítást! Ezen emberek többsége HIVATÁSOS szerv alkalmazásában áll, nem teheti azt, amit csak akar, mivel rövid időn belül kirúgják vagy az ügyészségen találja magát (pl. parancsmegtagadásért). Akit szidni kell, azok a meleg irodában ücsörgő döntéshozók, akik a szerencsétlenkedésükkel és a döntésképtelenségükkel előidézték ezt a helyzetet. Nyilván az utakon segítőkön fog csattanni az ostor, és nem a fejek fognak hullani "a rendkívüli hóhelyzet" (ez is nonszensz, vagy egy hete tudjuk, hogy jön a hó, Ny-Európából is áradt az infó, de mindig meglepődik az állami gépezet, ha leesik egy ki hó...) után.

  • Miközben a hóban rekedtek türelme elfogyott, és a honvédség beavatkozását hiányolják, egy katonafeleség írt nekünk, aki a mentésben részt vevő férje helyett árnyalja a képet. Hosszabb levél, de tanulságos, több részben idézzük:

    A "hol van a Honvédség?" kérdésedre szeretnék kicsit reflektálni. Nem meglepő - legalábbis számomra, aki katonafeleség vagyok és látom nagyjából a rendszert belülről -, hogy a Magyar Honvédség mentésben résztvevő állománya és eszközparkja hagy maga után kivetnivalót. Ennek oka és magyarázata, hogy csütörtökön mindenki hazament munka után (a Honvédség létszáma kb. 26 ezer fő, ebből alig 3000 a harcoló, vagyis aki nem "irodista") a sokszor több tíz vagy akár száz km-re lévő otthonába. Berendelni a katonákat egyrészt sokáig tart (hosszú az értesítési lánc, a Minisztériumból a "bakáig" eljutó infó több órát vesz igénybe, meg ehhez persze kell egy miniszteri, vezérkar főnöki, összhaderőnemi parancsnoksági, alakulat parancsoki és közvetlen parancsnoki döntéshozatal és utasítás, hiszen levegőt venni sem lehet csak úgy parancs nélkül), másrészt sokan vissza sem tudnak jutni a laktanyába, mivel valamelyik városban ragadtak, esetleg útközben vesztegelnek valahol. Ők is emberek, ők is a hosszú hétvégét és a pihenést várták. Ja, meg persze akit berendelnek, annak kell túróra pénzt fizetni, hiszen ők is fizetésből élnek, a haza szeretetéből nem lehet kenyeret venni a gyereknek. Következésképpen a HM kétszer meggondolja, hány embert rendeltet be, mivel az plusz pénz, ennivalót és védőitalt kell biztosítani nekik és persze eszközt, amivel tehetnek is valamit. Na igen, az eszközök. Azokat nagy részét a rendszerváltáskor kivonták és eladták vagy hagyták szétrohadni egy raktárban, ma alig maradt valami az alakulatoknál, ami meg van, annak műszaki állapota sokszor botrányos és üzemanyagra sem nagyon telik.

    folytatjuk

  • Öt település megközelíthetetlen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: Hejce, Regéc, Mogyoróska, Fony és Korlát. (MTI)

  • – legalábbis erre utalhat, hogy a Keleti Pályaudvaron sokan már dohányoznak, annak ellenére is, hogy ezt ott nem szabadna. Olvasónk beszámolója szerint amúgy ismét működik a tájékoztatás a pályaudvaron, például már tudni, hogy a 10.10-es szombathelyi IC 11.40-kor kéne elinduljon, igaz ez még nem történt meg. A vonaton nincs fűtés, de az utasok még nem nyugtalankodnak.

  • Öt korosztályos válogatott, valamint az Illés Akadémia két edzője, Simon Attila és Marton Róbert csütörtök este Bábolna után, az M1-esen akadt el. (vaol.hu)

  • A mai nap talán egyetlen pozitív hozadéka az alábbi fotó a fekete lovasról:

    Semjén Zsolt lóháton vonul be Kézdivásárhelyre
    Semjén Zsolt lóháton vonul be Kézdivásárhelyre
    Fotó: Facebook
  • Az is az Eurosport, ahol síelést közvetítenek.

  • Vagy Tatabánya felé. Vagy Mosonmagyaróvár felé. Mindenesetre Budapesttől elfelé, írt ismét András, aki az előbb a járható M1-es szakaszról adott hírt.

    Közben TEKes különítmény huzott el 27es kmernél Tatabánya felé, 2 fekete BTRrel az élükön.

  • Az MSZP közleményéből kiderül, hogy a rendkívüli időjárásra tekintettel elmarad a sajtódíjak átadása az A38 hajón.

  • A párt felszólítja a kormányt és a belügyminisztert, hogy rendeljen el átfogó vizsgálatot "a katasztrófavédelem, autópálya-kezelő és az ítéletidő által érintett minden szerv felső vezetésének felelősségét illetően", és menessze a felelős vezetőket az intézmények éléről.

    A párt mai közleményében azt írta: az országban kialakult válsághelyzetek a katasztrófavédelem és az autópálya-kezelő vezetőinek alkalmatlansága, nemtörődömsége miatt jöhettek létre, holott a meteorológiai szolgálat már napokkal korábban jelezte, hogy rossz idő közeledik. (MTI)

  • Néhány száz ember Tatabányán, a stadionban – a háttérben zavartalanul folyik az edzés
    Néhány száz ember Tatabányán, a stadionban – a háttérben zavartalanul folyik az edzés
    Fotó: olvasónk
    Méghozzá autópályán – de csak annak, aki tud róla. András szerint nemigen siettetnek ezt tudatni az emberekkel.

    Tatabánya Bp M1 nyitva és tiszta, csak sónedves bár kisebb hoátfuvások vannak. De ezt Tatabányán a sportcsarnokban nem mondják

  • Így reagáltak többen is arra, hogy pénteken 11-kor rendelte el a riadót Pintér Sándor. Elek fejeket követel, de úgy sejti, hogy csak a közrendőrök fogják megszívni.

    Kíváncsi leszek, hullanak-e majd fejek (nagy fejek) a helyzet botrányos kezelése miatt? Félek, ez hiú ábránd, és max. a korlátot bontani engedő rendőröket fogják meghurcolni... Értem én, hogy rendkívüli időjárás, de... péntek de. rendelünk el riadót? Péntek reggel mozgósítunk haderőt? 12-15-17 óra múlva?  Korlátot nem lehetett volna előbb megbontani, több helyen is? Óránként tájékoztatunk? Miért nem 15 percenként? Ezért a kuplerájért valaki(k) felelős(ek). És nem (csak) az időjárás.

  • A Demokratikus Koalíció csütörtökön már lefújta szabadtéri rendezvényét, és egy szállodába terveztek helyette megemlékezni, most ezt is lemondták. A pártelnök Gyurcsány Ferenc Facebookon azt írta, hogy

    El szerettük volna ma, március 15-én mondani, hogy mit gondolunk megbecstelenített és fájóan hiányzó szabadságunkról, hazánkról, a demokraták kötelességéről, az ellenzék felelősségéről.
    De ma nem szabad politikai szónoklatot tartani. Ebben az ítéletidőben túl sokan szenvednek, most rájuk kell figyelnünk. Minden politikai szöveg hazug egy ilyen helyzetben. Nem akarunk szónokolni. Ne tartsunk ma ünnepi megemlékezést, még zárt helyen se! Lesz még rá alkalom.
    Ezért a Demokratikus Koalíció nem tartja meg az Astoria Szállóba átszervezett zártkörű megmelékezését, ünnepi rendezvényét se. Maradjunk normálisak.