2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia
Térkép, Galéria, Videó
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Még mindig bajlódnak az árammal

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Magyar Honvédség alakulatai közül jelenleg az MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, az MH Bakony Harckiképző Központ, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, az MH 54. Veszprém Radarezred, valamint az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred vesz részt a katasztrófahelyzet felszámolásában. (honvedelem.hu)

  • Budapesten a buszok menetideje kissé megnőtt, a vonalakon kisebb késésekre kell számítani. A metrók és HÉV-ek menetrend szerint közlekednek, írja a BKK a Facebookon. A 4-es, 6-os villamosok egy ideig nem közlekedtek, jelentette munkatársunk.

  • Az állami rendezvényekhez és több párthoz hasonlóan az ítéletidő miatt elmarad az Együtt 2014-Párbeszéd Választási Szövetség ünnepi rendezvénye is, amit Budapesten a Március 15. téren tartottak volna 15 órától. A szervezők hajnalban helyszínbejárást tartottak, több helyen veszélyes lefagyásokat találtak, a Duna-parton nagy erejű jeges szél fújt, ráadásul vidéki szimpatizánsaik közül több százan jelezték, hogy nem merik vállalni az utazással járó kockázatokat.

  • Semmi nyoma sincs mentésnek az M1-es autópályán, legalábbis a 68-as kilométernél a gyerekeivel elakadt autós nem tapasztalt ilyesmit. Tegnap délután négykor indultak el Budapestről Győr felé, de több ezer autóssal együtt elakadtak. Amíg van üzemanyag, fűteni tudnak, de az ételük, italuk már nincs, 15 óra után a türelmük is elfogyott. Azt sem érti, hogy miért nem vágják át több helyen a szalagkorlátot, hiszen a szembenlévő sáv járható. Hívta a 105-ös számot, ahol azt mondták, hogy csak lelki segélyt tudnak nyújtani.

  • A rendkívül erős szél és rossz útviszonyok miatt ideiglenesen leállították a balatoni kompjáratot. Széles János, a rév állomásfőnöke közölte, hogy a Szántód és Tihany között közlekedő kompot akkor indítják újra, ha az időjárás lehetővé teszi. (MTI)

  • Százötven út járhatatlan, harminc település megközelíthetetlen, de mindkét szám folyamatosan nő, mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője az MTV reggeli híradójában. Aki teheti, ne induljon útnak a Dunántúlon, hangsúlyozta a szóvivő.

  • Továbbra sem lehet közlekedni az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán, de a bennrekedteket a rendőrség kimenti. Mint írják, eddig már 200 autót és 600 ember sikerült meleg, biztonságos helyre szállítani azok közül, akik elakadtak, de sokan vannak még, akiken segíteni kell.  A rendőrség türelmet kér a bajba jutottaktól. (police.hu)

  • Komáromtól állunk körülbelül 10 kilométerre az M1-es autópályán. Este hét óta az előrehaladásunk inkább méterben, mint kilométerben mérhető - írja olvasónk. A komáromi leagázásnál megbontották a szalagkorlátot, ott a rendőrség visszafordítja az autókat. Aki délután négy óta állt a dugóban, az egy fél órája tudott átjutni. Kitartást mindenkinek! - búcsúzik az éjszakát az autópályán töltő olvasónk.

    Olvasónk felvétele
    Olvasónk felvétele
  • Tizennyolc település megközelíthetetlen, szinte az összes közút járhatatlan Fejér megyében. Csütörtök reggel óta ötezer embert mentett ki a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat. A következő településekre nem lehet eljutni: Zámoly, Gánt, Csókakő, Csákberény, Nagyveleg, Csákvár, Vértesboglár, Bodmér, Szár, Újbarok, Gánt, Magyaralmás, Bakonycsernye, Balinka, Bodajk, Fehérvárcsurgó és Kincsesbánya. (MTI)

  • A rendkívüli időjárás miatt a Volánbusz Zrt. előreláthatólag délig nem indít járatokat Budapestről a Dunántúlra. Az elővételben megvásárolt menetjegyeket a társaság visszaváltja. (MTI)

  • Túlnyomóan borult lesz az ég, csak késő délután, este szakadozik fel nyugat felől a felhőzet. Délelőtt még többfelé várható havazás, majd délután már inkább csak az Alföld keleti részében várható hó. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz viharos. A szél a déli óráktól fokozatosan mérséklődik. A csúcshőmérséklet +1, -4 fok között alakul, késő este -3, -8 fok várható. (OMSZ)

  • A rendkívüli időjárási körülmények miatt mostanáig több mint ezer helyszínen kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem egységeinek. Több mint 8 ezer embert kellett átmeneti szálláson elhelyezni, több mint 100 ezer ember maradt áram, mintegy tízezer pedig vízszolgáltatás nélkül. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint országszerte fennakadásokat okozott a rendkívüli időjárás. A katasztrófavédelem megerősített ügyeleteire az érintett megyékben az intenzív havazás következtében több ezer segélyhívás érkezett. Több mint százan sérültek meg különböző közúti és egyéb balesetekben - írta az OKF.

  • Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztást adott ki a hófúvás miatt a következő megyékre: Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Somogy, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén.

  • Mivel a távirati iroda már egyáltalán nem ad ki friss híreket, a legtöbb hivatalos szerv honlapja nem frissül, a katasztrófavédelem munkatársai elérhetetlenek, a hajnali órákig kis szünetet tartunk.

    Addig is megismételjük a legfontosabb tudnivalókat:

    Az Időképről származó tanácsok: Ha elakadt az autójával valahol, akkor a világítást és egyéb fogyasztókat (ülésfűtés, rádió, stb), soha ne működtessük, még véletlenül sem, ha nem jár a motor! Ha erről elfeledkezünk, nem fogjuk tudni elindítani járművünket.

    Mielőtt telefonunk lemerülne, küldjük el SMS-ben vagy más módon minél több ismerősünknek, hogy hol vagyunk, mit tervezünk tenni. Semmiképpen ne hagyjuk ott járművünket, és ne induljunk útnak éjjel egyedül! Mindenképpen biztonságosabb megvárni a segítséget, mint átfagyva bolyongani a dermesztő és hideg, orkán erejű szélben, majd eltévedni egy erdőben.

    Szintén érdemes odafigyelni a kihűlés tüneteire is, a tünetek észlelése esetén mindenképp kérjenek segítséget

    Sok helyen várják segítséggel az elakadt autósokat, ezeket itt gyűjtöttük össze. Valamint gyűjtjük a szálláshelyeket és egyéb információkat az Index2 tetején is!

    Kitartást kívánunk az utakon rekedteknek, és annyival tudjuk vigasztalni őket, hogy jövő szombaton már igazi kirándulóidő, 13 fok lesz.

  • jön a rekontra után, köszönjük Danielnek. Aki szintén nem félne nagy szélben járó motorú autóban aludni, „de egy gyors lapátolás, hókotrás, szemrevételezés nem árthat ha valaki aggódós”.

  • Szabadbattyániak figyelem! 15 hónapos babával ott ragadt egy
    család.Kérlek benneteket,ha valaki tud,akkor segítsen nekik.Mi
    befogadnánk őket,de nem tudnak onnan tovább jönni.Ez az ő
    telefonszámuk:+36203138833

  • A rendkívüli időjárási- és útviszonyok miatt a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság 2013. március 18-ig megtiltotta a közlekedést Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya és térségeik területén – olvasható a rendőrség honlapján.

  • Nem tudom, mi jön a rekontra után, de most egy olyan vélemény következik Imrétől, közösségerősítő jó tanáccsal a végén.

    Ha áll az autó, és eléri a hó a kipufogó szintjét, (~20-30cm), akkor az elég magas valószínűséggel szénmonoxid mérgezés. Eleinte olvad a hó a kipufogó közelében, aztán inkább a kocsi alá áramlik a gáz, onnan meg a kocsiba. A motortér melege olvasztja annyira a havat elöl, hogy levegőt kapjon a motor, így az nem nagyon fog leállni, viszont a kevesebb levegő miatt tökéletlenebb lesz az égés, vagyis még mérgezőbb lesz a kipufogógáz. De ha van más elakadt is, összeülhetnek egy autóba, és lapátolhatnak a kocsi körül, vagy indítgathatnak felváltva így tudnak pihenni is.
  • Az autópálya után a mellett lévő benzinkút is bedugult, tudtuk meg Lászlótól.

    Bp-ről indultam este 6-kor, a Tatabanya elötti Shell-kútig jutottam. Allunk. A benzinkut keszletei szerencsere meg kitartanak egy darabig. -4 fok, havazik, fúj. Mar a kut utai is megteltek szgkkal es kamionokkal, a kút belső területén is se előre, se hátra.

  • A sikeres élethez néha nem kell sokkal bonyolultabb bölcsesség, mint az, hogy legyen törülköződ, vagy az, ami Katalin és Gábor írt:

    Törökbálintról Bicskéig 4-5 órán át jutottunk. (Azóta itthon, Pesten.) Zsámbéknál aki bír, még forduljon vissza. A mentőknek meg azt javasoljuk, hogy a kamionosokat állítsák ki, mert azok bénítják a forgalmat. Ha mi nem kerüljük ki szabálytalanul őket, lehet, még most is ott állnánk a dugóban. A rádiókban meg jó lenne, ha negyedóránként hírt adnának az autósoknak.

  • Nincs autóm lassan két éve, amikor volt, akkor sem vezettem túl sokat, pláne télen, és nem éjszakáztam hóviharba temetett autópályán. Így nem merek igazságot tenni autóban alvás ügyében, csak közlöm a kontravélemény rekontráját, Zoltántól.

    A kipufogo csovehez nem igen nyulnek meg -5 fokban sem ( Eppen hogy meleg .. ) Sose lesz korulotte hotorlasz! Folyamatosan jon ki a forro gaz, ha bele is esik azonnal elolvad!. Utasterbe NEM kerul be sehogy!! Ha eldugul a kipufogo rendszer leall az auto, de ezt meg szandekosan is nehez osszehozni!!! Eselytelen hogy bejussanak a gazok! Ha nagyon szmog szag van, aki tudja allitsa belso keringetesre a levegot, igy kintrol nem jon be semmi, cserebe konnyen parasodnak az ablakok.

  • Nevet nem tudunk, csak mobilszámot, egy szerelmes feleség jót akart a házassági évfordulójukra, és most hetedik órája állnak az M1-esen. Az auópálya-kezelő nem reagált, a szemközti sáv üres, tájékoztatás sehol nincs. Most már talán bánja, hogy nem a sarki swinger klubot választotta.

    Szia Janos! Tata utan kb 2 km-re Gyor fele acsorgunk kb 7 ora ota... Hazassagi evfordulonkra megleptem Ferjemet egy hosszu hetveges sielessel... Tele van/volt a tank, hoztunk utravalonak ennivalot, s nekunk meg jo dolgunk van, de mi van a kisgyermekes, ehes, szomjas csaladokkal? Az autopalyakezelo smskuldo szolgaltatasa, telefonos ugyfelszolgalata orak ota nem mukodik. Orak ota ures a szembe jovo sav, miert nem lehet valahol ideiglenesen megnyitni az autopalyat s atterelni a forgalmat? Ebbol nehany ora mulva meg nagyobb katasztrofa lesz, ha elfogy az uzemanyag, s azert nem tudnak majd elindulni az autok? Miert nincs radion keresztul tajekoztatas? Csak az indexbol tudjuk, hogy mi a friss hirek. Koszonjuk a tajekoztatast.

  • Cicamicus párja az úton ragadt, de a hírek szerint lenne megoldás.

    A párom az 1-es úton áll Ácsnál, kb. egy órája. Állítólag egy hólapát a sor elején megoldaná a problémát

  • A hóválság miatt, az utak járhatóvá tételére – ez terjed a Facebookon. Részletek itt >>

  • Viszonylag kevés rendkívüli eseményről tud a katasztrófavédelem honlapja

    katasztrofavedelem
    Fotó: katasztrofavedelem.hu
  • A nagy szél miatt nem kell félni a kipufogógázoktól, lehet aludni a kocsiban, nem kell mérgezéstől tartani írták többen. Mások viszont most szóltak, hogy de igen: akkor, ha a szél nem viszi el a havat, vagy épp a kipufogóra fújja. Ha ugyanis a kipufógó csövét betemeti a hó, akkor a gázok az utastérbe kerülhetnek, ami halálos mérgezést okozhat.

  • Kattintásra galéria ugrik elő!

  • Balázsnak nagyon gyanús a keresztbe fordult kamion története, kár, hogy nincs ott, egy szatyorral a kezében.

    Ez a "kamiont mentünk, mert keresztben áll" történet biztos, hogy kamu. 8 óra alatt csavarokra szedem szét kézzel, és szatyorban viszem arrébb! Ráadásnak még egy hóember is belefér!
  • Az Alkotmány módosítása ellen tüntető autósok lassan az egész országban megbénítják a forgalmat.

    Mindezt ő is Facebookon.

  • Olyat mesélek, magam is alig hiszem el. 
    Martonvásár, most, éjjel fél 1-kor. Az M7-es lezárva, a forgalom a régi 7-esre terelve, ahol keresztbe állt egy kamion. A kocsisor vagy 10 km-es.
    Jön egy fiatal pár, a lány hóna alatt egy chihuahua kutya, a fiú kezében két hatalmas szatyor. Bekopognak az ablakon.
    - Csokit, cukrot, ásványvizet, üdítőt adhatunk? 
    Mondom, köszi, elvagyok. 
    - Pedig olyan régóta itt várakozik, tényleg nem fogad el semmit?
    Igen, így van: nem árulták, adták. Két martonvásári fiatal felkelt, összepakolta, amit otthon talált és kijött a jeges éjszakába segíteni.
    Mégsem reménytelen ez itt.

    Mindezt Facebookon.