Térkép, Galéria, Videó
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Még mindig bajlódnak az árammal

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Auchan is segít:

    A katasztrófavédelem kérésére az M7-es autópályán rekedt kamionosok és utasaik előtt megnyitottuk a székesfehérvári Auchan áruház egy részét. Bár az áruház a nemzeti ünnep miatt zárva tart a mai napon, egy részében tudjuk fogadni a bajba került sofőröket, a rendkívüli időjárásra való tekintettel. Az éjszaka nagy mennyiségben konzerveket adtunk át a katasztrófavédelem munkatársainak, hogy ki tudják osztani az épületben melegedők között. A parkolóban jelenleg is rengeteg kamion áll, de további kamionokat is tudunk fogadni.

  • A felsővezetékre fagyó csapadék zárlatokat okoz, elsősorban Miskolc, Mezőzombor, Nyékládháza és Nyírbogdány környékén. A zárlatok eredetének kivizsgálása folyamatosan történik, és amikor a felsővezeték visszakapcsolható, akkor tudnak továbmenni a vonatok azon a szakaszon. Kétvágányú pálya esetén előfordul, hogy csak egy vágány használható, ilyen esetben felváltva, egy vágányon közlekednek a vonatok. Bizonyos szakaszokon 60 illetve 40 km/h-s sebességkorlátozást kellett bevezetni. Az érintett szakaszokról részletes tájékoztatás a MÁV-Start honlapján található. (MÁVInform)

  • Még órákon át havazhat

    Az északkeleti, keleti megyékben estig 10 centi hó is eshet, a sokfelé viharos északnyugati szél csak délután kezd mérséklődni. A Dunántúlon viszont estig számítani kell a viharos szélre. Késő délutántól, estétől az ország nagy részén megszűnik a havazás.

  • Az időjárás miatt elmarad az LMP Ide veled régi bringánk! című ünnepi eseménysorozatának kerékpáros része és az esti LMP-4K! performansz, közölte a párt.

  • Nem maradt el az ünnepi zászlófelvonás a Parlament előtt
    Nem maradt el az ünnepi zászlófelvonás a Parlament előtt
    Fotó: Huszti István / Index
  • Újabb utat kellett lezárni Pest megyében. Nem járható a 6-os főút Százhalombatta és Ercsi közötti szakasza, mivel a erős szél hótorlaszokat emelt. (police.hu)

  • 79-es kilométernél elakadt a bontás, mert nincs fűrész. Megjöttek a tűzoltók, de nem hajlandóak segíteni az átvágásban, visszaültek melegedni az autójukba. Én épp melegszem a buszban, amit idevezényeltek, még van hely rajta, bár elsősorban gyerekeket várnak.

    Írta Berna, aki eléggé átfázott a bontási munkálatokban.

  • Pályazár van érvényben az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, Győrnél, több ponton a szalagkorlát elbontásával próbálják elterelni a forgalmat – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyében az M1-es és az M19-es csomópontjától délre, a 105-ös kilométernél az országhatár felé műszaki mentés miatt alakult ki több kilométeres torlódás, a főváros felé vezető oldalon valamivel nyugatabbra, a 115-ös kilométernél pályazár lépett életbe. Komárom-Esztergom megyében a 79-es, Győr-Moson-Sopronban a 111-es kilométernél elbontották a műszaki átjárót, a Hegyeshalom felé haladókat visszafordítják a főváros felé. (MTI)

  • László írja a Nyugati Pályaudvarból:

    Semmilyen vonat nem indul Debrecen irányába. A holnapi indulások is kérdésesek. A jegy árát szó nélkül visszafizetik. Nagyok a sorok es még nagyobb a tanácstalanság.

    RDA 2752
    Fotó: Ránki Dániel / Index
  • Élőben. A havazásról legfeljebb utalás szintjén esik szó. Ha már meghívták a vendégeket, kár lenne változtatni. Az előbb például egy szomorú tekintetű kislány énekelt, miután végre felállhatott a kanapéról, ahol nagyon sokáig ült a hosszan és lelkesen mesélő apukája és a testvére mellett.

  • Máté segítsége a Veszprém környékén rekedteknek:

    Én reggel Alsóörsről Veszprémbe mentem volna be dolgozni, de már Felsőörsnél fennakadások vannak. A Megyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint lezárták a bevezető utakat Veszprémbe a nagyon rossz és jelen pillanatban egyre romló körülmények miatt. Aki esetleg a környéken elakadna itt van pár lehetőség a mentéshez: Autómentő: 309473900, 87481204, 88581850, közterületesek: Balatonfüred: 87581236, Veszprém: 88549345

  • A rendkívüli időjárásra való tekintettel minimális katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót március 15. alkalmából - jelentette be Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára péntek reggeli rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten. Az államtitkár elmondta törvényi kötelezettség, hogy a nemzeti ünnep alkalmából fel kell vonni a lobogót. A Magyar Honvédség gondoskodik ennek levezényléséről. (MTI)

  • A rendkívüli időjárási viszonyok miatt ma zárva tart az eplényi sípálya. A tervek szerint holnap újra kinyitnak.

  • Megyünk vissza Pest felé az -en. Jött szembe egy lánctalpas csoda:

    BFYbWGmCEAIkxQ2
    Fotó: Dávid Ebert / twitter.com/ebertek
  • Vajon a mobilszolgáltatókat miért nem vonják be ilyenkor a kommunikációba? A cellainformációk alapján lokális híreket, infókat lehetne eljuttatni az érintettekhez: útlezárások, balesetek, veszélyek (nem csak most, általában is). Valaki belép egy zónába, azonnal kap egy sms-t, hogy "fordulj vissza". Kb. mint akkor, amikor átlépjük az országhatárt. Gyors, olcsó, aktív infó (nem olyan, hogy vajon néztem-e tv-t, hallgattam-e rádiót, néztem-e netet és eljutott-e hozzám az infó). A mobil a legtöbb embernél ott van.

  • Az M1-es autópálya, 69 kilométerkőjénél nem jön a segítség, írja Tamás.

    éjjel 3-ig álltunk egy helyben, ekkor elértuk a bicskei autópályamérnökséget, aki azt mondta, mögöttunk elkezdtek visszaforgatni az embereket a tatai lehajtóig, előttunk a 79-esnél átvágták a korlátot és a személyautókat átengedik (körülöttünk kb 2 kamionra jut 1 kocsi). A kérdésre, hogy akkor most várjunk vagy próbáljunk előremenni visszahivást kért. 10p múlva azt mondta, a visszaforditás csődöt mondott, mert a kamionokkal nem boldogulnak, probáljunk előre menni. Kb 1 km-t haladtunk szlalomozva, mert amúgy az ut simán JÁRHATO, csak elálljak a kocsik/kamionok. Azóta itt állunk.

  • kiskabátban lehetett ünenepelni, 8-15 fok nappal, éjszaka volt csak fagypont körüli a hőmérséklet.

  • Műszaki hiba miatt a 78-as trolibuszok terelve közlekednek az Erzsébet királyné útjánál lévő aluljáróhoz. A kimaradt szakaszon pótlóbuszok közlekednek a Lövölde tér felé. A 79-es trolibuszok pedig rövidített útvonalon, a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor között közlekednek. (BKK)

  • Katalin Sopronba ment volna:

    Most jövök a Keletiből, Sopronba szerettem volna menni. Nem, hogy késnek, hanem egyáltalán nem indulnak a vonatok! A Keleti nem indít és nem fogad járatokat, ennyi infót kaptam.

  • A 811-es út, Alcsút és Fehérvár között
    A 811-es út, Alcsút és Fehérvár között
    Fotó: Lám Dénes / olvasónk
  • (Előre is elnézést kérek.)
    TAKARODJATOK!!!! Ezt nem tudja megoldani, kezelni a kormányzat? Nem az időjárást, hanem a következményeit. egy hete mindenki arról beszélt, hogy jön a hó, meg a vihar. És akkor? Hogyan készültek fel a mentésre, a katasztrófa elhárításra, a tájékoztatásra? Hol van Téltábornok, Orbán embere?

  • Folyamatosan jelentkeznek olvasóink, akik segítenének a bajba jutottakon. A Facebookon is indult egy oldal, amely segítene koordinálni az önkéntesek munkáját.

  • Sok a román, de több más ország állampolgárai is nagy számban vannak azok között, akik az M7-es autópálya vagy az M70-es autóút zalai szakaszán akadtak el a rendkívüli időjárási viszonyok miatt. Az elakadt autósok egy részét Letenye egyik iskolai tornatermében szállásolták el, a román mellett spanyol, moldovai és más állampolgárok is vannak, köztük jó néhány gyerek. (MTI)

  • Judit tanácsa az útnak indulóknak, hogy csak szalagkorlát bontására alkalmas eszközökkel vágjanak neki a túrának.

    A tesómék 15 órája ülnek az M1-es autópályán. Ők a 80-as km-nél vannak. A kamionosok megpróbálták átvágni a korlátot. Kicsit elakadtak, segítség kellene! Kérik, hogy vasfűrésszel jöjjön a 80-as km-hez, akinek van ilyen. Figyelmeztetés: senki ne induljon útnak, akinél nincs 24-es csavarkulcs és vasfűrész. Ezzel lehet lebontani az autópályát. :) A rendőrök ott szurkolnak nekik, egyéb segítségre most nem futja. Tesóm utasította őket: a katasztrófavédelem hozzon hólapátot és vasfűrészt. Mondták, hogy jó ötlet. A buszban kaja sajnos nincs.

  • Két országgyűlési képviselő tartott előadást csütörtökön a zánkai gyerektáborban egy fogyasztóvédelmi rendezvényen. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége meghívására Spaller Endre KDNP-s és Simon Gábor MSZP-s képviselők külön-külön tartottak előadást a résztvevő általános iskolásoknak.

    Spaller előbb fejezte be szereplését, és képviselőtársánál mintegy félórával előbb indult haza autójával az M7-esen. A kocsival azonban előbb az árokban kötött ki, majd a hótorlaszok miatt teljesen elakadt. Az éjszakát a lepsényi általános iskolában töltötte, ahol a helyiek teljes ellátásban részesítették az autósokat. Spaller szerint jelenleg is telt ház van az iskolában, legalább kétezren várják az útviszonyok javulsását.

    Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese Zánkáról hazafele részese lett az M7-esen történt tömegbalesetnek. A képviselőnek nem csupán az autója törött össze, hanem állapotos barátnője is megsérült, sőt kórházba is szállították a baleset miatt.

  • A Győr Plusz Rádió folyamatosan mondja a legújabb híreket az autósoknak, írja olvasónk.

    A legtöbb infót innen lehet megtudni élőben. Összevontak 3 rádiót, és tegnap megkezdték az élő válságközvetítést. Én hajnali 5-ig hallgattam BP-ről, majd aludtam 3 órát, és megint hallgatom. Az egyik műsorvezető a tegnap reggel 6 órás reggeli műsorba mentek dolgozni, és jelen pillanatban, 27 óra után is bent van. Több ezer autósban ők tartják a lelket.

  • A Nemzeti Közszolgálati Egyetem védelmi igazgatás szak katasztrófavédelmi szakirányának végzős hallgatója kér segítséget a készülő szakdolgozatához. A téma a katasztrófavédelem sajtókommunikációja. Itt töltheti ki a kérdőívet!

  • A GYSEV vonalain elsősorban a Győr-Moson-Sopron megyei szakaszokon kell késésekkel számolni a hóhelyzet miatt. 10-50 perces csúszások előfordulhatnak. Feláras vonataikra a pénteki üzemzárásig nem kell pótjegyet váltaniuk az utasoknak, és továbbra is érvényes a rendkívüli időjárás miatt bevezetett intézkedés, hogy elfogadják a Kisalföld Volán bérleteit is. Éjszaka két felsővezeték-szakadás és egy sínre dőlt fa is nehezítette a közlekedést, a hajnali órákra pedig több helyen nagyobb hótorlaszok alakultak ki a hófúvás miatt. (MTI)

  • Ferenc szerinte ezt előre lehetett tudni:

    Mégis milyen tájékoztatást kellene adni az elakadt autósoknak? Menjen végig valaki az autópályákon, és szóljon be mindenkinek az ablakon, hogy havazik? Napok óta ezzel van tele a sajtó, hogy mi van egész Nyugat-Európában. És azzal, hogy ez most érkezik ide hozzánk. Személy szerint mindenkit sajnálok, aki ilyen kellemetlen helyzetbe került, de erről csak saját maga tehet. Akkor viszont ne panaszkodjon, hogy őt nem téjékoztatták. De igen! És időben.

  • Már csak három járásban van teljes gépjárműforgalmi tilalom Fejér megyében: a megyei rendőr-főkapitányság vezetője feloldotta a székesfehérvári és a gárdonyi járásra kiadott csütörtök esti rendelkezést, az enyingi, a bicskei és a móri járásban azonban továbbra is érvényben van a tilalom. A három járásban a településeket összekötő utakon továbbra is tilos autóval közlekedni. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a Székesfehérváron és a környező utakon veszteglőket, hogy ha el szeretnék hagyni a várost, akkor ezt a 7-es úton Budapest irányába, illetve a 63-as úton tegyék meg. A megye többi útja továbbra is nehezen vagy egyáltalán nem járható. (MTI)