2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia
Térkép, Galéria, Videó
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Utolsó rohamot indított a tél

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Este tíz óra körül baleset történt 4-es számú főút 148,2 kilométerszelvényénél, Kunhegyes külterületén. A helyszínelés idejére az utat félig lezárták. A rendőrség közleménye szerint egy autó a jeges úttesten megcsúszott, és nekiütközött a szemközti sávban szabályosan haladó autónak. A belesetben két utas megsérült, őket kórházba szállították. (Police.hu)

  • Olvasónk jelenti, hogy Érdnél megszűnt a pályazár az M7-esen, lehet haladni Székesfehérvár felé, és a legnagyobb problémát azok az autósok okozzák, akik indokolatlanul a belső sávban közlekednek.

  • Megindult a forgalom a 7-es úton Székesfehérvárnál, miután befejeződött a korábban keresztbe fordult kamion műszaki mentése – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő este. Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a 7-es út teljes Fejér megyei szakaszát a 7,5 tonna össztömeg alatti járművek használhatják. Az ennél nehezebb teheratók közúti közlekedését hétfő 22 órától kedd reggel 5 óráig tiltják. (MTI)

  • Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Pákozd térségében (az 52-es km-nél) felborult egy kisteherautó hétfőn este fél tíz körül. A balesetet látva egy magyar és egy román rendszámú autó is megállt segíteni, erre egy román rendszámú autó mindkét autót telibe találta és nekitolta a felborult teherautónak. A balesetben senki nem sérült meg.

    Este tíz után még tartott a helyszíni szemle és a műszaki mentés, és a három sávból csak egy volt járható. A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a baleset helyszínén óvatosan közlekedjenek.

  • Elakadt egy kamion a 3112-esen Káva és Pánd között, a műszaki mentése idejére a rendőrök lezárták az utat.

  • Végeztek a korábban elakadt kamionok mentésével, a rendőrség közleménye szerint ismét járható a 1104. számú út Piliscsaba és Tinnye között.

  • Kamionstopot rendeltek el az ártándi határátkelő belépő oldalán, a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműveket pihenőhelyeken állítják le. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a korlátozás az elő állatot és romlandó árut szállító kamionokra, illetve a magyarországi telephelyre közlekedő járművekre nem vonatkozik.

    A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a megye közútjain a tehergépkocsikat, és a Szlovéniába tartó, 7,5 tonnánál nehezebb járműveket nem engedik tovább közlekedni.

  • A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hómunkásokat vesz fel kedd délelőtti műszakra, 06.00 – 14.00 óráig tartó munkavégzésre. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, a pontos címek megtalálhatók az fkf.hu oldalon. Nyolc óra munkavégzésért nettó 3 350 forintot fizetnek.

  • Az M6-os és M7-es autópályákon valamennyi kamion számára teljes kamionstop van érvényben. Az M3-as és M5-ös, valamint az M43-as útszakaszain részleges kamionstop van érvényben, a Szlovénia felé tartó 7,5 tonna feletti tehergépjárműveket várakozóhelyekre irányítják – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

  • A katasztrófavédelem közölte az is: műveletirányítási központjaiba folyamatosan érkeznek a bejelentések és a segélyhívások, elsősorban közúti baleseteknél és elakadt járműveknél van szükség a beavatkozásukra. „A mai nap folyamán már több mint kétszáz műszaki mentést hajtottak végre a tűzoltók országszerte” – olvasható a közleményben.

  • Csak Győr-Moson-Sopron, Vas és Komárom-Esztergom megyében nincs érvényben jelenleg semmilyen riasztás – közölte a katasztrófavédelem éjjel tíz órakor. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, azaz narancs riasztást adott ki Jász-Nagykun-Szolnok megyére és Pest megye két kistérségére hófúvás kialakulásának veszélye miatt. Elsőfokú, azaz sárga riasztás jelenleg Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád megyére és Veszprém, Fejér, Pest, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés megye egyes kistérségeire van érvényben.

  • Az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszára is kiterjesztette a kamionstopot a megyei védelmi bizottság hétfő este. A közlekedési tilalom a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautókra vonatkozik.

    A 65-es út teljes Tolna megyei szakaszán, a 61-es út Simontornya és Nagykónyi, valamint a 6532-es út Hőgyész és Dombóvár közötti szakaszán is kamionstop van érvényben.

  • Az elmúlt órákban több olvasónk is arról írt, hogy a Facebookon az terjed: Budapest felé az M1-es is lelassult. Most találkoztunk az első ilyen bejegyzéssel is, mobillal készült, ami hitelesebbé teszi:

    M1-esen ne induljon Pest felé senki. Kb 60-nal lehet jönni, olykor csak egy sávban, percek kérdése, mikor fordul keresztbe egy.kamion.

  • Az FKF a legmagasabb készültségben van, írták a Facebookra:

    Zrt. a legmagasabb készültségi fokozatnak megfelelően végzi Budapest útjainak sikosságmentesítését. Az intenzív havazás elsősorban a hegyvidéki területen jelent problémát egyes busz útvonalakon. A BKK központi ügyeletével folyamatos kapcsolatban vagyunk és a jelzett problémákat azonnal kezeljük. A BKK által jelzett útvonalak síkosságmentesítése zömében megtörtént.

    Az FKF dolgozója este 9-kor a Móricz Zsigmond téren:

    Fotó: FKF / Facebook
  • A nagyobb városok közül Kecskemétről, Ceglédről, Debrecenből és Miskolcról hófúvásokat is jelentettek, írja az Időkép.hu.

  • Egy szerb rendszámú kisbusz árokba csúszott az 53-as úton, a nyolc utasból négyen megsérültek, őket kórházba szállították - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

  • Az M1-es autópályán Szlovéniába tartó, 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépautók a 85-ös és 86-os számú főutak lehajtóinál nem térhetnek le a pályáról. A két főutat hétfő este óta nem használhatják a kamionok.

  • 20 óra körül tűzoltók segítségét kérték a mentők, hogy feljussanak a siklósi szőlőhegyre, ugyanis nem tudtak volna eljutni a csúszós, havas úton egy beteghez, aki mérget ivott. A Siklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendője vitte fel a mentő személyzetét és a rendőröket a helyszínre. A beteg állapota kielégítő, de kórházba kell szállítani. A szőlőhegyről lefelé viszont a tűzoltóautó is elakadt a hóban, és egy másik siklósi tűzoltóautó indult a segítségükre, jelenleg folyamatban van a mentés. (tuzoltosag.info)

  • A 67-es főút 19-es és 30-as kilométere között, valamint a 66-os főút 41-es és 48-as kilométere között az időjárási körülményektől függően "Hólánc használata kötelező" jelzőtáblát helyeztek ki, írja a Sonline.hu. A rendőrök a 66-os útról a 66-os és 6621-es út kereszteződéséhez, a 67-es útról Kaposvár belvárosába, a Vár u.-Vásártéri út kereszteződéséhez fordítják vissza a hólánccal nem rendelkező járműveket.

  • Elakadt kamionok mentése miatt teljes szélességében lezárták a 1104. számú utat Piliscsaba és Tinnye között – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfő este. Vattayné Székely Noémi hozzátette: az érintett útszakasz elkerülése érdekében a rendőrség azt javasolja, hogy autósok Pilisjászfalu, a teherautók a 10-es számú főút felé közlekedjenek. (MTI)

  • Martonvásárnál visszaengedik a forgalmat az M7-es autópályára. A rendőrök továbbra is a 7-es számú főútra terelik a pálya érdi leágazásánál a fővárosból kifelé tartó teljes forgalmat, de az autósok Martonvásárnál visszatérhetnek az M7-esre. (MTI)

  • Két jármű összeütközött hétfő este az M0-s autóút 28 kilométerénél, az M7-es felé tartó oldalon. Senki sem sérült meg, de a baleset miatt torlódik a forgalom. A helyszínelés már befejeződött, de továbbra is lassú haladásra kell  számítani. (MTI)

  • Hatalmas késések nincsenek, de a Balatonról délre a legtöbb vonalon 20-30 perces késésekkel közlekednek a vonatok – derül ki a MÁV térképes utastájékoztatójából. Az Alföldön, Szolnok és Kecskemét térségében nagyobb, 30-50 perces késések is előfordulnak.

  • A hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki kilenc kistérségre, nagyrészt Jász-Nagykun-Szolnok megye területére hétfő este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eszerint a ceglédi, a nagykátai, a jászberényi, a szolnoki, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a karcagi és a tiszafüredi kistérségben erős hófúvás várható, és a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Keddre a havazás és a hófúvás miatt már szinte az ország egész területére első- vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Komárom-Esztergom és Békés megye kivételével mindenütt számítani lehet veszélyes időjárási jelenségre. (MTI)

    met
  • A havazás folytatódik: az idokep.hu szerint délnyugaton van a legnagyobb hó, a Balatontól délre eddig 15-25 centi, északon és keleten legfeljebb 5 centi, míg a Duna-Tisza közén 5-15 centi friss hó hullott.

  • Két súlyos és több könnyű sérüléses baleset történt hétfőn Veszprém megyében – közölte a mentőszolgálat megyei mentésirányítója. Pápa térségében, Vanyola és Csót között egy motoros felbukott, súlyos fejsérüléssel a pápai kórházba szállították, Balatonszepezd és Zánka között pedig egy személyautó szenvedett balesetet, onnan is fejsérültet vittek kórházba, ezúttal Veszprémbe.

    Ezeken kívül több, könnyű sérüléssel járó, valamint pályaelhagyásos balesethez hívták a mentőket, ezekben senki sem sérült meg. A mentők a megyében egyelőre mindenhová eljutnak, csak a szokásosnál lassabban. (MTI)

  • „A Fillér utcában a havas úton két 149-es autóbusz összeütközött, ezért az utcában a közúti közlekedés is ellehetetlenült. A 149-es buszok továbbra sem közlekednek” – írja a BKK.

  • Azt írja Olivér, hogy a Nyugatitól induló BKV-járatok nem mernek nekivágni a budai hegyeknek, mert nem takarítják az utakat. Tény, a 91-es és 291-es buszok a BKV tájékoztatása szerint sem járnak, Olivér az okát is tudni véli.

    A 191-, 291-, 91-es buszok a Jászainál torlódnak, egyik sem mer nekivágni a Margit utcának, ugyanis a Rózsadombon (5 óra óta vagyok itthon) nem járt hókotró...

  • Az Egyesült Államok területére betörő, sarkvidéki eredetű hidegfront miatt hétfőn tucatnyi államban havazott a Közép-Nyugattól a keleti partvidékig húzódó sávban. Mind a 12 érintett államban hóvihart jelző figyelmeztetést adtak ki. A déli államok közül csak Tennesseeben és Észak-Karolinában havazott, de Texas, Oklahoma, Arkansas és Louisiana nagy részén is fagypont körüli hőmérsékletet mértek. (MTI)