Térkép, Galéria, Videó
Kapcsolódó térkép
vizallaskep

A kék oszlopok az adott szakaszon mért aktuális vízállást mutatják, a vörös oszlopok a folyó ottani legnagyobb vízállását.

Ez a poszt a következő Percről percre része:

Lassan minden a helyére kerül

Írja meg tapasztalatait vagy küldjön fotót erre a címre: tema@mail.index.hu

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Javult az árvízi helyzet Ausztriában, Bécstől keletre is apadás kezdődött a Dunán. Ugyanakkor már négy halálos áldozatról tudni. Stabilan ellenállt az áradásnak az előző nap megerősített gát Bécstől nyugatra, Krems térségében. A védművet megfeszített munkával egy nap alatt 600 tonna kőzúzalékkal és ezer tonna homokkal erősítették meg, és egy második védővonalat is emeltek mellette.

  • Ezt kapják azok, akik a Margitszigeten önkénteskednek.

    Lehet repetazni es nagyon finom cucc

    – írja az Index sztahanovista homokzsákpakolója, Attila. Kenyér is jár hozzá!

  • Két autó ütközött a II. kerületi Árpád fejedelem útján csütörtök délután, a helyszínelés idején torlódásra kell számítani - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Egy a Margit híd irányából az Árpád híd felé tartó személyautó nekiütközött az előtte haladó gépkocsinak. A meglökött autó az oldalára borult és az útpadkának ütközött. Az első információk szerint a balesetnek egy sérültje van. (MTI)

  • A Magyar Vöröskereszt és a Telenor stratégiai együttműködésének kereteként a szolgáltató közösségi média információs rendszert alakított ki, amelynek próbaüzeme a dunai áradás során zajlik, jelentette be a mobilszolgáltató.

  • Megszakítjuk adásunkat. A Belügyminisztérium terjedelmes közleményben számol be arról, hogy egy 21 éves hédervári fiatalembernek kificamodott a bokája. A lábát fájlaló férfira egy rendőr figyelt fel, és tudta a dolgát: a sérült testrész rögzítése után a fiatalembert – ahogy a közlemény fogalmaz – átadta a mentőknek.

  • A Raffeisen Bank is bejelentette, hogy az árvízhelyzetben megelőző intézkedésként péntek reggeltől meghatározatlan ideig bezárja az Eszergomban, a Kossuth Lajos utca 14.-nél lévő fiókját. Az érintett ügyfeleknek a Raiffeisen Direkt telefonos ügyfélszolgálat (06 40 48 48 48) nyújt tájékoztatást, illetve ügyintézési lehetőséget.

  • Katasztrófavédelmi mentőcsoport indult Somogyból Győr-Moson-Sopron megyébe a dunai gátakra. A barcsi, a kaposvári, a marcali, a nagyatádi és a siófoki hivatásos tűzoltóságokról, valamint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságról 102 hivatásos tűzoltót vezényeltek a veszélyeztetett területekre.

  • aki ma nem pakolt homokzsákot, Halász János kultúráért felelős államtitkár volt, aki a víztelen Pécsen nyitotta meg az országos színházi találkozót.

  • Szilágyi László független országgyűlési képviselő (PM) tette fel Facebookra a lenti videót ezzel a szöveggel:

    A videót a homokzsákokon utazva készítettem, vonattal szállítottuk Komáromból Szőnybe az árvízvédelemhez szükséges anyagot. Több száz ember lapátolta a homokot a komáromi állomáson a műanyag zsákokba, közöttük mi is ott voltunk kb. húszan. Nekem spec. mindenem fáj, de nagyon jó érzés volt részt venni ebben a színes csapatban: vasutasok, vízügyesek, rendőrök és sok-sok önkéntes. Helybeliek és máshol lakók. Ilyen párt, olyan párt, sokféle civil szervezet.

    A dunai védvonal egyik leggyengébb pontjának megerősítéséért küszködik itt mindenki. Ha Szőnynél kilép a Duna a medréből, 11 ezer embert kell hirtelen kitelepíteni! 2002-ben a vasúti töltés tetején, a síneknél volt a Duna, és most magasabb vízállásra kell számítani. 300 ezer zsákot kell megtölteni és elhelyezni reggelig, ha meg akarjuk fogni a folyót. Ennek 2/3-a állítólag megvan, de most jön a neheze.

  • A hétvégi jegybevételeinek ráeső részét utalja át a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) javára a rendkívüli árvízi helyzetre tekintettel egy magyar mozifilm-forgalmazó társaság. Az MTI által meg nem nevezett forgalmazó olyan filmeket mutatott be többek között mint a Dredd, az Úton vagy a Warrior - A végső menet.

  • Lol. A bajnai mellett koszalo feketehaju csaj (sorry, nemtom mi a neve) panaszkodott nekem, hogy vki facebookon azt irogatja, mennyire lusta a gordon, pedig nem is. Mininalis korrektseget varna el. Legyunk korrektek, jomunkasember a gordon, na.

    – számol be az Index lapátoló önkéntese, Attila a közösségi média hatalmáról,  és nézzük el neki, hogy nem ismeri fel a PM társelnökét, Szabó Tímeát.

    Gordon is back. Plusz a masik kepen a polos nem valami politikus?

    – teszi hozzá Kacsa, és küld egy képet valakiről, akit még nekünk sem sikerült azonosítanunk, de ránézésre ő is bajnaista lehet.

  • Ehelyett Fonyódon vett részt egy díjátadó gálán.

  • Győrben csónakázótóvá alakult a Kossuth híd környéke

  • Logisztika problemak vannak: Megjottek a bobcatek, teleraktuk oket, most itt allnak, mikozben az onkentesek (koztuk Bajnai, aki azert belejott azota) egyre tobb teli zsakot halmoznak fel, de senki nem tudja, hogy hova kene menniuk, mikozben toluk 4 meterre meg semmi gat-feleseg nincs.

    – írja az árvízi védekezésben önkénteskedő indexes, Kacsa a Margitszigetről.

  • Ha valóban 55 ezer embert fognak evakuálni a III. kerületben, az a valaha volt legnagyobb árvízi kitelepítés lehet. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól kapott tájékoztatás szerint az utóbbi évek legnagyobb árvizes kitelepítése 2001-ben volt, akkor a Tisza áradása miatt 12 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

  • Bajnai tajekozodik, es menni keszulnek. Ennyi eleg volt mara. A fel nem ismert politikus Javor Bence. Bajnai lep tovabb, 1 eves a gyereke, megy megunnepelni (idezet). Jo arc btw, kezet fogott mindenkivel, beszelgettunk.

    – írja Attila a Margiszigetről. Ezek szerint Bajnai szűk két órát maradt egy szünettel, de az is szép teljesítmény! Hol volt például Semjén Zsolt? Na ugye!

  • Ja, Bajnaival beszelgettunk, aki azt allitotta, hogy lapatot nem latott a kezunkben a nagy tudositas kozben, de szerencsere a HaHa egyik jelenlevo aktivistaja tanusitotta, hogy bizony dolgoztunk. Bar az emlitett tanu szavahihetosege megkerdojelezheto, mert a nap folyaman folyamatosan megszegte a szabalyzat egyik pontjat, miszerint nok nem vegezhetnek kemeny fizikai munkat.

    – írja kollégánk, Kacsa, aki nem csak, hogy keményen lapátolt, de közben folyamatosan tudósított is a volt miniszterelnök minden mozdulatáról, és lássuk be, az utóbbi olykor az előbbi rovására mehet, ez logikai szükségszerűség.

  • Az OTP Bank segít az árvízkárok enyhítésében, akiknek az árvíz jelentős kárt okozott az élő jelzáloghitelük mögött álló lakóingatlanjukban, és igazolni tudják a kárukat, annak a bank utólag jóváírja a júliusi törlesztőrészletet. Az anyagi segítséget az OTP Bank fiókjaiban lehet igényelni. Ehhez biztosítói kárszakértői jelentésre, vagy jegyzői igazolásra lesz szükség. (MTI)

  • Hogy mennyire, azt egyetlen mondattal érzékeltetnénk, a főpolgármesteri hivatal nemrég érkezett leveléből idéznénk:

    Az óriáskerék megnyitója elmarad.

  • A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 142 szakemberrel segíti a Duna árhullám elleni védekezést. A tiszai árhullámok elleni védekezésben jelentős tapasztalatokra tett szabolcsi vízügyesek Győr-Sopron-Moson megyében a Mosoni-Dunán töltésmagasítást végeznek, míg Komárom-Esztergom megyében, Esztergom, Szőny és Almásfüzitő térségében vasúti töltés melletti nyúlgátat építenek. (MTI)

  • Óbudán, a Tímár utcai HÉV-megálló mellett már csak a bicikliút maradt szárazon

  • A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hortobágy mentőcsoportjának 19 tagja elindult a dunai gátakra, hogy Pest megyében segítsen az árvízvédelemben, a Hunor mentőcsoport tagjai pedig bevetésre készek. Napközben további 67 hajdú-bihari tűzoltó kelt útra a megyéből, hogy segítsen a védekezésben.

  • A miniszterelnök csütörtök este megnézi Győrben a magyar-kuvaiti barátságos válogatott meccset, előtte a felső Duna-szakaszon végigjárta a védekezési munkálatokat. A töltéseken helyszínen lévő munkatársunk szerint találkozott a védekezésben segítő magyar kézilabda-válogatott játékosaival és Mocsai Lajos szövetségi kapitánnyal is.

    425302 10151677725466093 1233284490 n
    Fotó: Orbán Viktor / Facebook
  • A Kisalföld szerint Győrújfalun kicsit megrogyott a gát. A szakemberek helikoptert fognak bevetni, mert így tudnak több száz homokzsákot mozgatni és helyre tenni. Menekülni senkinek nem kell. Korábbi cikkünk a védekezésről>>>


    View Larger Map

  • Figyelnek a szülés előtt álló kismamákra és a művesekezelésre szorulókra, az árvízzel érintett településeken folyamatosan és szigorúan ellenőrzik az ivóvíz minőségét - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Az érintett megyékben címlistát állítottak össze a szülés előtt álló kismamákról, a járás- és mozgásképtelen, valamint a gyomor-, illetve bélfertőzéses betegekről, továbbá azokról is, akik állandó életmentő terápiában részesülnek. (MTI)

  • Kárpátaljai reformátusok is segítenek a magyarországi árvízi védekezésben - közölte csütörtökön a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az önkéntesek a kárpátaljai református Egyházi Önkéntes Tűzoltóság szakemberei. Vízumuk készül, és várhatóan péntek estére érkeznek meg Magyarországra. Több nagy teljesítményű szivattyút hoznak magukkal, és mindaddig maradnak, amíg szükség van rájuk. (MTI)

  • Az ár- és hullámtéri területen élőket péntek délutánig ki kell telepíteni a Duna Fejér megyei szakaszán, mondta Csathó Barna, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság kommunikációs munkacsoportjának vezetője. Adonyban a veszélyeztetett területen csak üdülőingatlanok vannak. A védekezés az árterület miatt nem megoldható, ezért 64 embernek kell az árhullám levonulásáig elhagynia a házát. Nekik az önkormányzat a régi polgármesteri hivatalban biztosít szállást.

  • Az árvízi védekezésben már kipróbált tűzoltók indultak el Miskolcról csütörtökön délután, hogy segítsenek a Dunán levonuló árhullám elleni védekezésben. Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott a miskolci tűzoltólaktanya előtt 250 tűzoltónak azt mondta: ők már bizonyították rátermettségüket a borsodi árvizeknél, most máshol, a Duna-mentén van szükség tudásukra, munkájukra. (MTI)