Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Fidesz nyerte a választást

Percről percre a választási kampány hírei, a választási eredmények az Indexen. Minket olvasson, ha mindent tudni akar arról, milyen lesz az új parlament.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Árpád hídi feljáró mellett a JESZ egészen megfáradtnak tűnő aktivistái a kamu Együtt 2014 plakátjait ragasztják át a sajátjukkal. MINEK?

  • A hangot leveheti a 10. másodperc környékén, ha nem akar megőrülni. Mi szóltunk.

     
  • Tóth Csaba megtartotta a beszédét. Megfújoltatta a közönséget Papcsák nevével, a Városliget tönkretételével ijesztgetett, például azzal, hogy a Királydomb helyén mélygarázs lesz, ha nem akadályozzák meg. Azt mondta, a szocialisták szemben rekortános futópályát csinálnának, és kijavítanák a sétányok biciklisekre életveszélyes kátyúit. Elmondta, hogy már 1500-an írták alá a petíciót, de a fő üzenet: ha azt szeretnék, hogy a liget megmaradjon, holnap a kormányváltásra kell szavazni. „A holnapi szavazás legyen népszavazás a ligetért.”

  • Washington DC-től másfél órányira a külvárosban kolbászfesztivál várja a kinti magyarokat, írja olvasónk, Patrícia, aki szerint az időzítés nem lehet véletlen. Hogy ki és hogyan akarja a májas hurkával és az anya-lánya szépségversennyel befolyásolni a szavazókat, az rejtély. A program alapján első körben a Független Kisgazdapártra gyanakodnék, na de azért mégsem.

    Április 5, 2014 délelőtt 11-órától este 7-ig!

    Májas hurka, sült kolbász, házi sütemények, lángos, csapolt sör, magyar pálinka!

    Egész nap programok és zene. Meghallgattuk a javaslatokat és változtattunk egy-két dolgon, hogy most mégnagyobb built csapjunk mint tavaly!!!

    Gála müsor délután 3:00 – órakor (a színpadon). Anya-lánya szépségverseny. Bajusz verseny.

    Gyermekeknek kreativ foglalkozás egész nap a 4.sz Bátori József Cserkész csapattal www.dccserkesz.org

    VENDÉGMÜVÉSZEK

    Barta Alfonz „TALFI”! Az Edda Müvek egykori tagja!

    Csűrdöngölő! A legismertebb magyar néptánc csoport Amerika keleti partjain!

    Életfa Zenekar! Amerika legrégibb és legismertebb magyar népzenész bandája!

    Orbán László hegedü müvész! Az Állami Népi Együttes egykori prímása!

    Rózsafa! Az egyetlen D.C. környéki magyar gyermek néptánc csoport!

  • Úgy elkezdtem izgulni, amikor megláttam a Széll Kálmán téren a kék DK-dzsekis Bauer Tamás, tőle pár méterre a hosszú szövetkabátba öltözött Szávay „Pistának jó lesz" Istvánt, na és a narancssárga szélkabátos Varga Mihályt, hogy videózás közben egy darabig még az ujjam hegyét is az objektív előtt felejtettem. És persze ott szórólapoztak a téren a Lehet Más a Politika fiatal aktivistái is, akik éppen akkor fogytak ki az LMP-s kitűzőkből.

  • Szép, szeles tavaszi nap van, csak lehetetlen helyen van a követség – írta olvasónk.

  • Betörtek a Zöldek Pártjához, és teljesen feldúlták az irodájukat szombatra virradóra. Miután hírt adtak erről a honlapjukon, az is elérhetetlenné vált, és az összes jelöltjük képe eltűnt, a rendszerhez pedig még a rendszergazdák sem fértek hozzá.

  • A városliget MSZP-majálison Mesterházy Attila még nem állt színpadra, előbb a néppel vegyült, autogramot osztott, és a HírTV riporterével szelfizett, majd a kíséretével elvonulva kitakarta a gyerekek elől a bűvészműsort az egyik sátornál.

  • "Amerikás jó reggelt kívánunk!

    A fejlett világ erőcsakrájában már felvirradt a választás napja. Tavaszias, száraz, többnyire napos szombaton szavazhatnak a magyarországi lakcímmel rendelkező USA-ba, azon belül is Washingtonba és környékére szakadt magyarok. A szerencsésebbek New Yorkban, a másik végen pedig Los Angelesben is ikszelhetnek. 

     A város csendes, a cseresznyefák rügybe borultak a kegyetlen tél után, mi meg elindulunk, a követségre akaratot érvényesíteni és reméljük, hogy mindent rendben találunk" - írta nekünk Szémann Tamás, az Index fotórovatának idegenbe szakadt tagja.

  • Gáspár Laci műsorának végére megérkezett Mesterházy is, van egy olyan érzésem, hogy a közönség egy részét nem fogja boldoggá tenni a csere a színpadon. 

  • Gáspár Lacinak meggyűlt a baja a rendőrökkel az MSZP áprilisi majálisán, amikor a BMW-jével simán megpróbált beparkolni a színpad mögé. Itt van már a backstage-ben Horváth Csaba is.

  • Reggel a Lehel téren ezen tanácstalankodtunk, miután Szanyi kapitány nem jelent meg a baloldali szuperrendezvényen Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és az angyalföldi MSZP-jelölt társaságában. Most már kiderült, hol van: Király Józsefnek, a kormányváltók kecskeméti jelöltjének kampányol.

  • Hogy mi? Ha ide kattint, megtudja.

  • szépet, simát, százmillióért felújítottat posztolt ki a Facebookjára.

  • A Széll Kálmán téren maga Bauer Tamás, a Kormányváltók 3. választókerületi jelöltje osztogat Népszavákat és kormányváltós szórólapokat az arra járóknak. A legtöbben állítólag ignorálják szegényt.

    (Kösz az infót Szásának és Daninak)

    image-bc1de08244696803ce488c6854961684c0bc09a3ec1e6b0c94c932b4d5
  • a nem hinné el, micsoda. Tessék, a beszámoló első kézből a tiszaladányi túráról.

  • A baloldali pártszövetség kampányzáróján. A Kormányváltók dabas-dunaharaszti-dömsödi jelöltje kicsit homályos képeket osztott meg a Facebookon.

  • A baloldali pártszövetség jelöltje, Szelényi Zsuzsa kampányzáróján Bajnai Gordon azt mondta: „ha Szelényi itt nyer, Magyarországon is nyerni fogunk”. Arról is beszélt: ha félnek, öltözzenek fideszesnek, a fülkében meg szavazzanak Szelényire, jöjjenek ki, kacsintsanak egyet a fideszesre, és másnap jöhet a változás.

  • VV Béci produkciójánál tartunk, már több a felnőtt, mint a gyerek. Meghoztak egy nagy doboznyi mesterházys táblát a színpad mellé.

  • Ludas Matyiba rejtve osztogatják a Papcsákkal riogató kampányszóróanyagot. A színpadon aerobikozó gyerekek zsírkrétát kaptak, de a bulin a lufi a fő szám, kifogyhatatlannak tűnik a Tóth Csaba feliratos nejlonzacskó, amiből előszedik őket. Csocsó bohóc színpadra lép, a minifutóversenynél az összefogàs nevében gyér az érdeklődés.

  • Juhász Péter feljelentette az MTI-t a választási irodánál, amiért a távirati iroda nem tudósított kiegyensúlyozottan Rogán Antal szinte naponta módosított vagyonnyilatkozatáról és az emiatt kialakult botrányról. Az Együtt-PM aktivisitái leragasztott szájjal tiltakoztak a cenzúra ellen az MTI Naphegy téri központja előtt.

    Juhász Péter feljelentette az MTI-t
  • MC DC freestyle rapper táncoltatja a gyerekeket az MSZP-majálison. Egy színpadra felhívott kislány elárulta, hogy műkörmös lesz, ha nagy lesz. MC DC a kedvéért a műkörmökről rappel, a szövegbe becsúsznak korhatáros részek, a hátat karcoló körmökről.

  • Olvasónk szombat délutáni hangulatjelentése Újbudáról.

    received m mid 1396695551855 906d9237a6eec91f03 0
    Fotó: Olvasónk
  • Ha el tud képzelni ennél célzottabb hirdetést, jelentkezzen be Ron 'Aljasrettenetesbaloldaligyűlöletkampány' Werberhez állásért: Szécsi Pál nótájához MSZP-reklám jár.

    szecsipal youtube
    Fotó: Index
  • Gurmai Zita bevette magát a fitneszsátorba. Ledobta a ciklámen kosztümzakót, felpattant egy gépre, rogyasztja a térdét, és két égszínkék minisúlyzóval gyakorlatozik. Egy kollégája odaszól: „Vigyázz Zita, még szükségünk van rád!”

    Gurmai Zita
    Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index
  • Megérkezett Tóth Csaba, személyesen Gurmai Zita oldalán, aki egy szemkápráztató ciklámen kosztümöt választott mára. Megtekintették a zöld zebrás állatvédők sátrát, a bemutatóra készülő kutyákat, és pont elcsípték a hastáncosműsor kezdését.

  • Az Index szerkesztőségével szemben, a Flórián téren tart bográcsozást Varga Mihály, úgyhogy meglátogattuk. Mivel olvasóink szavazása szerint nem lenne szép tőlünk, ha ennénk is a marhapörköltből, ezért kínai csirkét falatozva írom ezt a posztot.

    Varga a Facebookon hirdette meg az eseményt, de ez a poszt szinte azonnal eltűnt azután, hogy az Indexen is közzétettük a bejegyzést, ami elég érthetetlen volt. A nemzetgazdasági miniszter szerint

    eredetileg is úgy tervezték, hogy a poszt csak egy órán keresztül lesz kint, hogy nehogy túl sokan eljöjjenek és ne maradjon mindenkinek étel.

    A szavazás alapján Index olvasóinak többsége szociálisan rendkívül érzékeny, 215:141 arányban nyert az, hogy hagyjuk meg az ételt a rászorulóknak. Varga Mihály is így gondolja, azt mondta, hogy ameddig jönnek emberek a Flórián téri főzőcskézésre, addig ő is itt lesz, a maradékot pedig a Máltai Szeretetszolgálat fogja megkapni.

    Jól választott helyszínt Varga, hiszen a Flórián téren áll az ország legnagyobb lakóháza. A panelban körülbelül 3000 ember él. A Választás.hu adatai szerint viszont úgy tűnik, hogy a gigapanel már nem is Varga körzetéhez tartozik, mindenesetre ez a környék legforgalmasabb csomópontja.

  • A gyerekek lassan elkezdték birtokba venni a rendezvényt. Megtelt élettel a csúszdás légvár, aminek a bástyájára rajzolt vitéz pont úgy néz ki, mint a házelnök. A színpadon bohóc, diszkó helyett diszkósított gyerekdalok.

    ugralo
    Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index