új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hernádi Gyula, aki elindult polgármesterjelöltként annak ellenére, hogy az MSZP Márki-Zay Pétert támogatta, a Délmagyarnak a tegnapi választás vége előtt azt mondta: még pénteken levelet küldött az MSZP központjába, hogy kilép a pártból. Az MSZP már bejelentette, hogy az indulása miatt kizárja, de ezt ezek szerint nem várja meg.

  • "Nem ugyanabban a valóságban létezünk. És nekünk kell változtatni, mert a választók nem fognak. Ez nem a Sorosról, meg a pénzről szólt, ez arról, hogy a drága választók meg vannak sértődve. Remélem nem mindenütt, mert akkor a legrosszabb idők jönnek vissza" - így kesereg a kormánypárti Pestisrácok megmondóembere az oldal blogján a vásárhelyi vereség miatt.

  • A baloldal-Jobbik összefogás kiütötte a Fideszt - elemzés

    Megtörtént, amitől Orbán Viktor félhetett: a centrális erőtér megbomlott. A teljes ellenzék által támogatott jelölt simán nyert Hódmezővásárhelyen, és ez nagyon is kihat a parlamenti választásokra.  Öt tanulság.

  • Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje délelőtt sajtótájékoztatót tart Márki-Zay Péter győzelme apropóján, és feltehetőleg az ellenzéki összefogás/koordináció lesz a téma, mint a vásárhelyi választás egyik tanulsága.

  • „Csak azt ne csináljuk, hogy most elkezdjük megmagyarázni. Jószerével 2006 óta alig-alig veszítettünk el bármit is. Főleg nem, ha valódi tétje volt. Ez most tizenkét éve az első komoly vereség. Szimbolikus térben, szimbolikus időben, szimbolikus városban. Akkor tehát, megismétlem: ne magyarázzuk meg. És ne csapjuk be önmagunkat. Hódmezővásárhelyen 1990 óta nem volt baloldali győzelem. Éppen ezért fölöttébb elgondolkodtató, hogy éppen most lett. A részvételi arány magas volt. Nagyon magas. Szimbolikusan magas”–írta a Magyar Időkben Bayer Zsolt fideszes publicista.

    Bayer szerint ideje most megállni egy pillanatra, és elgondolkodni, hogy mi a baj. Szerinte ha nem ezt akarják megérteni és feltárni (mármint a fideszesek), ha ehelyett elkezdenek félrenézni és leginkább hamis magyarázatokat gyártani, akkor nagy baj lesz. Nagyobb, mint amekkorát el tudunk képzelni – írta Bayer.