Szájer József nehéz hetének krónikája

2020.12.06. 12:49 Módosítva: 2020.12.06. 12:49
Egy hét telt el azóta, hogy Szájer József váratlanul lemondott európai parlamenti képviselői posztjáról. Kedden robbant a hír, hogy a lemondása összefügghet azzal, hogy részese volt annak a szexpartinak, amelyen a belga rendőrség ellenőrzött, majd feloszlatott a járványügyi szabályok megsértése miatt.

Szájer József múlt vasárnap mondott le európai parlamenti képviselői posztjáról. Közleményében csak annyit írt, hogy a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. A Fidesz még aznap köszönetet mondott leköszönő politikusának: 

döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyét...

Szájer a szexpartin

December elsején érkezett a hír, miszerint az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel. A HLN írt először arról, hogy az orgia egyik résztvevője egy magyar politikus volt.

Kapcsolódó

A belga sajtó teregette ki Szájer ügyét

A rendezvényt a járványügyi korlátozások tiltották. Egy azóta lemondott magyar politikusról írtak; Szájer József utóbb elismerte érintettségét.

A szétzavart orgia tényénél jobban felkavarta a külföldi sajtót, hogy az illusztris társaság megsértette - a nagyszámú résztvevővel - a belga járványügyi szabályokat. Miután többször is leírták és emlegették ereszcsatornás mutatványát, Szájer József  azt mondta: vállalja a felelősséget a karanténszabályok megszegéséért, de kábítószer nem volt nála.

A belga ügyészség szerint iratok nem voltak nála, drogot viszont találtak a hátizsákjában. Eközben a Ryanair „gyorsan menekülne Brüsszelből?” kampánnyal reklámozta járatait.

Kapcsolódó

A honatya félrelép

Ezután került képbe Brüsszel azóta ismertté vált melegorgiájának szervezője, a lengyel David Manzheley, aki elmondta, hogy Szájert senki sem hívta a buliba, egyszer csak betoppant, és ott volt. Manzheley a belga rendőrségre is kiakadt: „Mégis hogyan tudtuk volna odaadni az igazolványainkat olyan gyorsan, amikor alsónadrág sem volt rajtunk?” 

Kapcsolódó

Szájer József hívatlan vendégként ment el az orgiára, amelyen lebukott

A rendőrség kopogtatás nélkül törte rájuk az ajtót.

A szintén fideszes EP-képviselő, Hidvéghi Balázs megpróbálta védeni Szájert:

az vesse rá az első követ, aki a bűntelen.

Szijjártó Péter titkosszolgálati beavatkozásról beszélt, viszont az esethez kapcsolódó mém-áradatot már nem lehetett leállítani. 

Kapcsolódó

Dőlnek a Szájer-mémek

A szétzavart orgiáról ereszen menekülő európai képviselő története természetesen nem hagyta hidegen a magyar internetezőket.

A magyarázat – miszerint Szájerre házibulizás közben törte rá az ajtót a belga rendőrség, és hogy a politikus ezt követően elnézést kért a családjától és szavazóitól, amiért barátaival lazított – erős léket kapott. 24 órával később már az egész ország tudott Szájer-ügy részleteiről.

Azóta az is kiderült, hogy nem kellett betörni az ajtót, mert végig nyitva volt.

A politikus kilépett a Fideszből, ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt a Magyar Nemzetben:

amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele.

Kapcsolódó

Itt a fotó a házról, ahol a Szájer-féle brüsszeli orgiát tartották

A ház első emeleti lakásában a rendőrök 25 meztelen férfira törték rá az ajtót.

A buliguru

Miközben Szájer a brüsszeli orgiák reklámarca lett, a csoportépítők elhíresült házigazdája rákontrázott korábbi kijelentéseire, és tovább promotálta „szolgáltatásait” a sajtóban. Miután korábbi nyilatkozataiban még Szájer József nevére sem emlékezett, hirtelen "eszébe jutott": 9 fideszes politikus is járt nála korábban. David Manzheley arról is beszélt, hogy szerinte a konkurencia nyomhatta fel őt, hogy orgiára vágyó befolyásos embereket csábítsanak el a lakásából. A rendőrség pedig durván bánt velük, szerinte ezzel az LGBT-közösséget érte támadás.

Kapcsolódó

Szájer-ügy: a "parti" szervezője szerint más fideszesek is vettek már részt ilyenen

Egyre durvább részleteket oszt meg a szervező David Manzheley, például, hogy 9 olyan fideszes politikusról tud, akik már voltak ilyen partin.

A lavina elindult...

Eközben Szájer József soproni díszpolgári címétől is búcsúzott. A kupleráj kupidója pedig teljesen összezavarta a sajtót ellentmondó nyilatkozataival. Csak annyi volt biztos, hogy 25 meztelen férfi vett részt a partin, Szájer az ereszcsatornán menekült, és drog volt a hátizsákjában. Eközben Szájer József Schmidt Mária alapítványának kuratóriumából is távozott.

Kapcsolódó

Nem jó most Szájer Józsefnek lenni

Főleg ha az illető nem azonos a szexbotrányba keveredett európai parlamenti képviselővel.

Majd a Hír TV háttérműsorában Bayer Zsolt beszélt arról, hogy régóta tudtak a politikus Szájer József vonzalmairól. A Budapest Pride pedig a Fideszt kezdte el érzékenyíteni, hogy a párt egyetlen szimpatizánsának se kelljen úgy titkolóznia, mint ahogy Szájernek kellett.

Kapcsolódó

Segíteni akar a Fidesznek a Budapest Pride

Nem akarják, hogy bárkinek is úgy kelljen élnie, mint Szájer Józsefnek.

Szájer a meleg ikon

Egy olasz művész, Laika, egy alkotással köszönte meg Szájer Józsefnek az ereszcsatornát:

hogy nyilvánosan szabadon megélted nemi identitásodat, és kemény csapást mértél az intoleranciára. Mától te vagy az új meleg ikon.

Kapcsolódó

Meleg ikon lett Szájer József Olaszországban

Egy művész meg is köszönte neki, hogy szabadon megélte a nemi identitását.