Kultblog

A világ első Izraeli Kulturális Intézete nyílik Budapesten

2010. szeptember 1., 15:57 Módosítva: 2010.09.01 21:09

Izrael sokszínű "mozaik-kultúrájának" minden szegmensét be kívánja mutatni a pénteken nyíló, oktatási funkciókat is ellátó budapesti Izraeli Kulturális Intézet, amely az első ilyen a világon, jelentették be az intézmény vezetői szerdai sajtótájékoztatójukon. Mint Balázs Gábor elmondta, a Paulay Ede utcai Mala Zisser-házban helyet kapó központ hangversenyekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel és klubrendezvényekkel várja majd magyar és izraeli, zsidó és nem zsidó vendégeit.

Az Izraeli Kulturális Intézet egyben oktatási központként is működik majd: anyanyelvi tanárok tartanak héberórákat, irodalmi olvasókörök, műfordítói szemináriumok és a kulturális eseményekhez kapcsolódó oktatási programok segítenek közelebb hozni Izrael kultúráját.

Az intézet kormányoktól független intézményként jött létre a Szochnut - Jewish Agency for Israel (a diaszpóra és Izrael kapcsolatait ápoló világszervezet), magyarországi intézmények, szponzorok együttműködése és számos önkéntes munkájának eredményeként. Az intézet működését független kuratórium felügyeli.

Cameron két folytatást tervez az Avatarhoz

2010. szeptember 1., 15:43 Módosítva: 2012.04.06 15:06

Két folyatást készít az Avatarhoz James Cameron, mondta a Le Figarónak. A francia napilap szerdai számában Cameron arról beszélt, hogy 2012-ben előrukkol a Titanic háromdimenziós felújításával, de közben az Avatar-munkát sem hagyja félbe. Már az év végére, esetleg a jövő év elejére szeretné befejezni az Avatar-regényt, és készíti a sci-fi két folytatásához feljegyzéseket és vázlatokat.

Háromnapos dzsesszfórum Budapesten

2010. szeptember 1., 13:43 Módosítva: 2010.09.01 14:19

A BMC idén nyolcadik évébe lépő, korábban MOL Jazz Fesztiválként ismert rendezvénye megújulva, Jazzforum Budapest néven várja szeptember 8-tól a közönségét három napon keresztül, több helyszínen. Az ötnapos programban fellelhető stílusok között van mainstream, és bennfenteseknek szóló kísérletezőbb hangvétel. A 30 koncert zöme hazai és külföldi zenészek koprodukciója. A fesztivál azt mutatja be, hol is tart ma a dzsessz Magyarországon, hogyan illeszkedünk a nemzetközi kontextusba, illetve ezen belül miként szólhatunk mégis a saját hangunkon.

Helyszín a Művészetek Palotája, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Budapest Jazz Club. A Ráday utcai kávéházakban és a Pinceszínházban  főként fiatalabb zenekarok mutatkoznak be. Részletes program itt olvasható.

Az idei fesztivál speciális fókuszát három ország - Spanyolország, Belgium és Magyarország - egymást váltó EU-s elnökségi periódusa adja. A spanyol-belga-magyar "TRIÓ-koncertek" keretében nyolc produkciót láthatunk.

Sanghajban állítják ki a magyar fotókat

2010. szeptember 1., 13:42 Módosítva: 2010.09.01 13:47

Sanghajban állították ki a LIVE SYNC. – Contemporary Photography from Hungary kiállítást a Museum of Contemporary Art-ban. A Magyar Fotográfusok Háza szervezésében, a kiállítás kurátora Stenczer Sári művészettörténész.

01 k
Tovább

12 ezer éve már lakomákat rendeztek

2010. augusztus 31., 14:56 Módosítva: 2010.08.31 14:56

Az ünnepi lakoma legrégebbi nyomaira, egy összejövetelen tálalt teknősök és őstulkok 12 ezer éves maradványaira bukkantak régészek egy halotti tor vélhető helyszínén Izraelben. Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közölt tanulmány szerint már a gazdálkodás kialakulása előtt kialakult az a szokás, hogy az emberek fontos események alkalmával összegyűltek és nagy ünnepségeket tartottak. Amerikai és izraeli tudósok Galileában találtak két olyan barlangra, amelyben legkevesebb 71 teknős és három őstulok maradványait találták meg. Számítások alapján csak a teknőshús 35 ember jóllakatásáról gondoskodott.

A régészek csak megbecsülni tudják, hány ember vehetett részt az összejövetelen. Ehhez pontosabb adatokkal kellene rendelkezniük a feltálalt étel mennyiségéről. A kutatások szerint a gyülekezés oka egy nő - vélhetően egy sámán - temetése volt. A halott rituális temetésben részesült, a nyomok alapján a szakemberek arra következtetnek, hogy a temetések ünnepi alkalomnak minősültek.

Tovább

Frida Kahlo és Diego Rivera az új pezón

2010. augusztus 31., 10:45 Módosítva: 2010.08.31 10:45
14

Frida Kahlo és Diego Rivera festőművészek arcmása díszíti a jövőben Mexikóban az új ötszáz pezós bankjegyet. A mexikói jegybank tájékoztatása szerint az új pénz hétfőn került forgalomba, és tisztelgésnek szánják a két világhírű művész előtt, akik kétszer házasodtak össze. A kávészínű bankjegy elülső oldalán Rivera lesz látható José Clemente Orozco és David Alfaro Siquieros társaságában. Hármójukat a 20. század legnagyobb falfestőiként tartják számon a közép-amerikai országban. A hátoldalt Frida Kahlo önarcképe díszíti. Federico Rubi, a mexikói központi bank külkapcsolatokért felelős igazgatója hazája legjelentősebb művészeinek nevezte a bankjegyen megjelenített festőket.

Sorba rakták a 100 legjobb Beatles-dalt

2010. augusztus 26., 12:37 Módosítva: 2010.08.26 12:37
36

Rangsorolta a 100 legjobb Beatles-számot a Rolling Stone magazin. A Beatles-különszámban megjelent ranglista élén az 1967-es A Day in the Life című Lennon–McCartney-szerzemény végzett. Második lett az annak idején hatalmas kasszasikert hozó I Want to Hold Your Hand 1963-ból, a harmadik helyet a John Lennon liverpooli gyermekkora iránti nosztalgiáját felidéző Strawberry Fields Forever szerezte meg.

Tovább

Bono Medvegyevvel teázgatott Szocsiban

2010. augusztus 25., 15:05 Módosítva: 2010.08.26 10:22
3

Együtt teázgatott Bono, a U2 frontembere Dimitriv Medvegyev orosz elnökkel Szocsiban, az elnöki dácsa teraszán. Medvegyev nagy rajongója a klasszikus rockzenének, a Led Zeppelint és a Deep Purple-t kedveli, de hangsúlyozta, hogy a U2 frontembere milyen sokat tett az utóbbi időben az afrikai szegényekért vagy az AIDS elleni harcért.

"Az Ön munkája nagyon fontos. Mert nem csak a politikusoknak kell törődniük az emberekkel" - mondta a sajtó előtt az orosz elnök Bonónak, aki amúgy világkörüli turnéja miatt utazott Oroszországba. A U2 első oroszországi koncerje ma, augusztus 24-én lesz Moszkvában.

A fotók alapján Bono már csak egy emberbarát zenész, a rocksztár pedig inkább Medvegyev: az orosz elnök farmerban,sötét napszemüvegben teázgatott, Bono viszont eközben sötét diszkóöltönyben fészkelődött.

Rátóti Zoltán a kaposvári színház új igazgatója

2010. augusztus 24., 19:12 Módosítva: 2010.08.24 19:12

Rátóti Zoltán lesz a kaposvári Csiky Gergely Színház új igazgatója, erről döntött a város közgyűlése kedd esti rendkívüli ülésén. A képviselőtestület döntése egyezik a szakmai bizottság javaslatával. A közhasznú nonprofit kft.-ként működő színház ügyvezető igazgatójának megbízatása szeptember 1-től 2014. december 31-ig szól.

A Nemzeti Színház tagja - 2006-tól a Zala megyei Magyarföld polgármestere - az áprilisban váratlanul elhunyt Schwajda György direktort követi a kaposvári színház élén.

Veszélyben az Empire State Building panorámája

2010. augusztus 24., 13:31 Módosítva: 2010.08.24 13:38

Veszélyben az Empire State Building panorámája - állítja a felhőkarcoló tulajdonosa, aki a híres irodaépülettől mindössze két sarokra tervezett, hasonlóan magas felhőkarcoló építését kifogásolja.

Antony Malkin az építkezés ellen többek között azzal érvelt, hogy a New York-i látképet 1931 óta meghatározó 102 emeletes felhőkarcolót évente több millió turista keresi fel.

A városi tanács várhatóan a héten dönt arról, hogy felépülhet-e az Empire State Buildingnél mindössze 10 méterrel alacsonyabb, 67 emeletes üvegtorony.

Tovább

Dörner György is színigazgató lenne Pécsen

2010. augusztus 24., 09:17 Módosítva: 2010.08.24 09:17

Hatan pályáznak a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatói posztjára - írta kedden az Új Dunántúli Napló.

Az augusztus 19-i határidőig a jelenlegi direktor, a teátrumot mintegy két évtizede irányító Balikó Tamás mellett Dörner György színművész, Rázga Miklós, a Tűzvonalban című tévésorozat egyik szereplője, Márton András, a PNSZ egykori színésze, Béres Attila és Rusznyák Gábor rendező jelentkezett.

A pályázókat szeptember 6-án egy kilenctagú szakmai bizottság hallgatja meg, az önkormányzat kulturális bizottsága két nappal később vitatja meg a pályázati anyagokat, az igazgató személyéről a szeptember 18-i közgyűlés dönt - olvasható a baranyai napilapban.

Botrány a brit X-faktor manipulálása miatt

2010. augusztus 24., 09:08 Módosítva: 2010.08.24 09:10

Nagy felháborítást keltett a brit televízió nézők körében az a hír, amely szerint az X Factor tehetségkutató versenyben induló énekesek előadásait egy különleges szoftver révén tökéletesítették, hogy jobban szóljanak a hangok.

A szigetországban a hét végén pattant ki a botrány. A nagy népszerűségnek örvendő tehetségkutató műsor producerei elismerték, hogy az utómunkálatok révén javítottak a mikrofonok hibáin.

Az X Factor - csakúgy mint a Britain's Got Talent című tehetségkutató - Simon Cowell nevéhez fűződik.

Kína imádja a kéz nélküli zongorista fiút

2010. augusztus 19., 11:19 Módosítva: 2010.08.19 11:23
45

A 23 éves Liu Vej négy éve zongorázik, a lábujjaival nyomja a billentyűket. Még gyerekként, egy áramütés miatt amputálták a karjait, első zongoratanára viszont elutasította, mert szerinte nem lehet kéz nélkül játszani. Liu Vej végül autodidakta módon tanult meg a lábával zongorázni, ami annyira jól megy neki, hogy most bekerült a China's Got Talent című tévés tehetségkutató show 40 fős döntőjébe, a YouTube-on pedig már több mint hétszázezren nézték meg a videóját. Legközelebb augusztus 29-én lép színpadra. "Nem tudom, az emberek miért gondolják mindig azt, hogy borzalmas az életem, mert nincsenek karjaim. Boldog ember vagyok, aki ugyanolyan izgalmas életet él, mint a többi fiatal" – nyilatkozta Liu a Shanghaj Dailynek.

Célba ért John Lennon 1971-es levele

2010. augusztus 17., 15:53 Módosítva: 2010.08.17 15:53
23

39 év múltán jutott el a címzetthez John Lennon egy levele, amit a Beatles egykori tagja 1971-ben adott postára. Lennon egy Steve Tilston nevű folkénekesnek címezte a levelet. Ebben arról írt, nem kell amiatt aggódnia, hogy a siker és a vagyon tönkreteszi pályafutását, és megváltoztatja a fontos dolgokat életében. A világhírű zenész saját maga, valamint Yoko Ono nevében írta alá a levelet, amit pár hónappal azután adott postára, hogy a Beatles 1970-ben feloszlott. Lennon még címét és telefonszámát is megadta a fiatal tehetségnek.

John Lennon annak a ZigZag magazinnak a londoni címére küldte a levelet, amelyben a Tilston-interjút olvasta. A küldemény soha nem ért el a folkénekeshez. Végül egy gyűjtő kezébe került, aki pár éve felvette a kapcsolatot Tilstonnal, hogy megerősíttesse vele a levél hitelességét. Yoko Ono elmondta, emlékszik arra, hogy Lennon tollat ragadott, és írt az akkor 21 éves zenésznek. Mint mondta, nagy öröm számára, hogy újra láthatja Lennon sorait.

Jegyeladási rekord dőlt a Metropolitanben

2010. augusztus 17., 11:00 Módosítva: 2010.08.17 11:00

Minden korábbi jegyeladási rekordot megdöntve 2,6 millió dollár értékben adott el a hamarosan kezdődő évadra szóló belépőket a New York-i Metropolitan Opera. A pénztárak vasárnap kezdték árusítani a jegyeket, már aznap több mint 24 ezer belépő kelt el. Az operaház a nagy érdeklődés ellenére a gazdasági válság miatt komoly pénzügyi gondokkal küzd. Az intézmény szeptember 27-én Richard Wagner A Rajna kincse című művével kezdi az új évadot.

Több százan csókolóztak New Yorkban

2010. augusztus 15., 16:24 Módosítva: 2010.08.15 16:24
1

Több száz pár váltott csókot a New York-i Times Square-en szombaton, hogy megemlékezzenek a II. világháború befejezésének 65. évfordulójáról.

life450

A párok újrajátszották a Life magazinban 1945-ben megjelent világhírű fényképet, amelyen egy tengerész csókolja meg ápolónő menyasszonyát a New York-i téren. A kép alapján egy 8 méteres emlékmű is készült, amely a jelenet eredeti helyén található.

Tovább

Újabb drogfogás a Szigeten

2010. augusztus 14., 14:49 Módosítva: 2010.08.14 14:49
5

Összesen négy főt fogtak el a rendőrök pénteken a Sziget fesztiválon, mert a gyanú szerint droggal éltek vissza - tette közzé a rendőrség.

A közlemény szerint 2 nigériai és 2 magyar állampolgárt fogtak el, de arról, hogy pontosan milyen és mennyi kábítószerről van szó, nem közöltek információt.

17 ezer ceruzával megyünk a Velencei Biennáléra

2010. augusztus 13., 14:50 Módosítva: 2010.09.05 15:47
2

Az építészet legősibb alapegysége, a rajz témakörét járja körül egy 17 ezer ceruzát felhasználó installációval, filmekkel és kiállítással a 12. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjában Wesselényi-Garay Andor és Ferencz Marcel BorderLINE Architecture elnevezésű projektje augusztus 29. és november 21. között. Mint a projekt pénteki bemutatóján a budapesti Műcsarnokban Wesselényi-Garay Andor elmondta, olyan belső teret kívántak létrehozni a velencei Giardini magyar pavilonjában, amely a szakmabeliek és laikusok számára egyaránt izgalmas.

Az építészeti biennále 1,5 kilométer hosszú "kiállítósorán" 48 nemzeti pavilont járhat végig a látogató, ezért a két magyar építész nem elégedett meg az építészeti kiállításokon szokásos makettekkel és képekkel: "valós építészeti teret akartunk létrehozni a vonal tematikája mentén" - fogalmazott Wesselényi-Garay Andor. A kiállítás belső terét függesztett fonalkötegekbe szervezett pillérek uralják, a fonalakat kifúrt rajzeszközök: ceruzák feszítik majd. Ferencz Marcel elmondása szerint az installációhoz 17 ezer ceruzát és 90 kilométernyi, 700 kilogramm súlyú fonalat használtak fel. A projektről bővebben itt olvashat.

Vízi tanösvényt alakítanak ki a tolnai Holt-Dunán

2010. augusztus 11., 09:02 Módosítva: 2010.08.11 09:02
1

Vízi tanösvényt alakít ki a tolnai Holt-Dunán a tolnai Alois Dallmayr-Tolnatext Kajak-Kenu Sport Club, a túraútvonalon kajakkal és kenuval lehet majd közlekedni.

A kajak-kenu sport maratoni szakágában több évtizedes múlttal bíró egyesület a Norvég Civil Alaptól nyert el 19 200 eurós (5,4 millió forint) támogatást a tanösvény létrehozásához - mondta Szivi Orsolya projektmenedzser.

Az októberre elkészülő tizenöt kilométeres tanösvény a kajak-kenu klub telephelyétől indulva tíz állomáshelyen mutatja be a holtág történetét, természeti értékeit, növény- és állatvilágát - tette hozzá.

A körülbelül másfél óra alatt bejárható tanösvény különlegessége abban áll, hogy az információs táblákat is csak vízi úton lehet megközelíteni, ehhez túrakajakok és kenuk állnak majd rendelkezésre; télen pedig a holtág jegén is végigjárható az útvonal.

Tovább

Ráadás koncertet is ad a Placebo Londonban

2010. augusztus 10., 16:05 Módosítva: 2010.08.10 16:05

Miután az első londoni buli jegyei 1 óra alatt elkeltek, a zenekar egy újabb fellépést is vállalt a londoni Brixton Academy színpadán szeptember 28-án.

A koncert dátuma egybeesik a Battle For The Sun - Redux Edition című, egyetlen új számot tartalmazó lemez megjelenésével. A zenekar Budapesten is fellép szeptember 15-én.

Új lépcsőt kap a Szabadság-szobor

2010. augusztus 10., 14:56 Módosítva: 2010.08.10 14:56

A turistalátványosság karbantartására az elmúlt években mintegy húszmillió dollárt (4,2 milliárd forintot) költöttek, de ismét le kell zárni egy évre, hogy 125. születésnapja alkalmából új lépcsőt kaphasson.

A New York előtti Liberty Islanden, a Hudson-folyó torkolatánál található rézszobrot Franciaország adományozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából. A szobrot Frédéric Auguste Bartholdi készítette, a belső szerkezetet Gustave Eiffel tervezte.

Tovább

Yoko Ono ellenzi Lennon gyilkosának szabadulását

2010. augusztus 6., 14:22 Módosítva: 2010.08.06 14:22
8

Yoko Ono ellenzi John Lennon gyilkosának feltételes szabad lábra helyezését, mivel úgy véli, továbbra is potenciális veszélyt jelent rá, a család többi tagjára és önmagára nézve. A Beatles énekesének 77 éves özvegye az amerikai televíziós kritikusok szövetségének (TCA) csütörtöki találkozóján fejtette ki véleményét férje gyilkosa, Mark David Chapman feltételes szabad lábra helyezéséről. Chapmantől eddig mindig megtagadták kérelme teljesítését, augusztusban azonban újabb meghallgatása lesz New York államban.

Feladta a rekordkísérletet a zalaegerszegi dj

2010. augusztus 6., 11:27 Módosítva: 2010.08.06 11:40
7

Nyolcvan óra után feladta a világrekord-kísérletet a zalaegerszegi lemezlovas, Csuka Attila. Már csütörtökön délután rosszullétre panaszkodott, majd nyolcvanórás ébrenlét után éjfélkor hagyta abba a rekordkísérletet.

Csuka és az őrjöngő tömeg

A zalai megyeszékhelyen már bontják a Dísz téren erre a célra felépített sátrat, és elmarad a szombatra meghirdetett utcabál is. A hat napon át tartó, 125 órás diszkózással a világrekordot szerette volna megdönteni.

A jelenlegi világrekordot a skót DJ Alan D. állította fel 2009-ben, 124 órával került be a rekordok könyvébe, bár az MTI szerint Csuka Attila volt az idei győztes.

600 méteres óratorony épült Mekkában

2010. augusztus 3., 16:37 Módosítva: 2010.08.03 16:38
8

A világ legnagyobb óráját adják át Mekkában a ramadan első napján, augusztus közepén. Az óra negyven méter átmérűjű, nyolc kilométerről is lehet látni, ez a legjelentősebb része a 600 méter magas óratoronynak, aminek minden oldalán lesz egy lap, 40 méteres átmérőjűek. A világ második legmagasabb épülete lesz a mekkai óratorony, ami az indulás után három hónappal lesz véglegesen kész. A londoni Big Bennél hatszor nagyobb épületet német és svájci építészek tervezték.

Elárverezik az első Batman képregényt

2010. augusztus 2., 14:07 Módosítva: 2010.08.02 14:07
9

Kalapács alá kerül a Batman képregény hetven évvel ezelőtti első kiadása, amely a közel 300 fellelhető példányból a legjobb állapotban maradt fenn. A Mike Wheat alaszkai gyűjtő egyik legértékesebb darabjának tekintett, 1940 tavaszán megjelent képregényt a dallasi Heritage Auctions bocsátotta árverésre.

Tovább

Szürkemarhák költöznek a veresegyházi medvefarmra

2010. augusztus 2., 13:54 Módosítva: 2010.08.02 13:54

Egy teljes szürkemarha-gulyát telepített Veresegyház önkormányzata a helyi medveotthon szomszédságába; az állatokat saját termesztésű takarmánnyal eteti a Pest megyei város.

A gulyát még 2008-ban vásárolták egy szadai telephelyű cégtől Veresegyház turisztikai vonzerejének növelése céljából. Mivel meg akarták várni, amíg a város medvefarmját állatkertté minősítik, és nem kevés időbe telt a szürkemarhák leendő helyének kialakítása sem, a gulya e héttől látható a medvék tőszomszédságában, külön beléptidíj nélkül.

Tovább

Hatmillió letöltéssel a Black Eyed Peas vezet

2010. július 30., 18:27 Módosítva: 2010.07.30 18:27

Hatmillió letöltéssel a Black Eyed Peas I Gotta Feeling című száma vezeti a digitális zeneeladási ranglistát. Az amerikai együttes dala az első a világon, ami a legális letöltési csatornán érte el a 6 milliót. A pénteken bejelentett, mérföldkőnek tekintett adatot a Nielsen SoundScan erősítette meg. "Csak a jóég tudja mennyien hallgatták online anélkül, hogy fizettek volna érte" - tette hozzá Will.i.am, a zenekar vezetője az illegális fájlcserélő oldalakról. A listavezető dal az együttes 2009. júniusában megjelent, The E.N.D (The Energy Never Dies) című ötödik albumán található. A többszörös patinalemeznek számító albumból egy hónap alatt közel 1 millió példányt adtak el.

Átvilágítják a Balassi Intézet működését

2010. július 29., 15:56 Módosítva: 2010.07.29 15:56
6

Átvilágítás zajlik a Balassi Intézetnél, a külföldi kulturális intézetek felügyeleti szervénél; vizsgálják az intézet, a New York-i Magyar Kulturális Központ, valamint a New York-i magyar évad gazdálkodását is, jelentette Hatos Pál, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa csütörtökön. Orsós László Jakab, a New York-i Magyar Kulturális Központ korábbi igazgatója még munkaviszonyának fennállása alatt alapítványt hozott létre 2007-ben Cultura Hungarica Foundation néven, amelynek a vezetője lett. A lap információi szerint az alapítvány létezésére az intézet 2009-ben végzett belső vizsgálata derített fényt. A cikk szerint ez önmagában még nem kifogásolható, azonban az igazgató erről "elfelejtett" egyeztetni a Balassi Intézettel, így az nem kapott éves beszámolókat az alapítvány működéséről, annak gazdálkodásáról. Holott a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint a közszolgálati jogviszony mellett fennálló, bármely gazdasági társasági vagy társadalmi szervezetnél ellátott tagsági jogviszony bejelentési kötelezettséggel jár a munkáltatói jogkör gyakorlója felé. A lap azt állítja: az alapítvány tevékenysége kérdőjeles, nem tudni milyen programra mennyit költöttek Orsósék, akik közalkalmazottként az intézet mellett működő "magánalapítványukban" önmaguk felett gyakorolhatnak kontrollt.   Hatos Pál miniszteri biztos azt mondta: a szeptember 15-én lezáruló vizsgálat ennek az alapítványnak a működésére is kiterjed.

Meztelenül ingyen lehet bemenni a Trash fesztiválra

2010. július 29., 12:59 Módosítva: 2010.07.29 15:48
110

Nagy hagyományai vannak Magyarországon a félig vicces, félig felkavaró, félig pedig hátborzongató zenei produkcióknak. A közelmúlt legismertebb alkotóival szervezett rendhagyó fesztivált az underground művészeti magazin, a Roham stábja.

tras

Fellépnek a Soerii & Poolek táncoló törpéjétől Sickratmanen át, a Csermanek Lakótelep tablettás koccintós performanszáig, és a Lopunk sittes punkjáig a műfaj legnagyobb sztárjai. A Vas utcai Roham bár két helyszínén összesen 12 együttes lép fel a hétvégén.

A fesztivál összművészeti jellegű, így lesznek filmvetítések a netről is ismert viccesvideók, fény-show, performanszok, Inda videó sarok, kiállítás.

Tovább

Bangkokot szeretik a legjobban a turisták

2010. július 28., 16:44 Módosítva: 2010.07.28 16:49

Bangkokot választotta a világ legjobb turisztikai célpontjának a Travel+Leisure neves szakmai magazin annak ellenére, hogy az év elejei utcai zavargások miatt sokan mondták vissza a thai fővárosba tervezett útjukat.

Bangkok polgármestere szerint a kitüntető cím sokat lendít a
viharvert főváros közhangulatán, és a politikai tiltakozókat is jó
magaviseletre ösztönzi.

A néhány hónappal ezelőtti politikai zűrzavarra válaszolva a
nemzetközi utazási cégek nem javasolták a bangkoki tartózkodást,
emiatt pedig a szállodák is hamar kiürültek.

Tovább