Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stabilan előzi a Big Brother a Barátok köztet

2002.09.26. 22:26
Nemcsak a Való világot, de már az eddig kikezdhetetlen Barátok köztet is rendszeresen megelőzi a Big Brother a nézettségi versenyben. Míg az első hetekben csak elvétve fordult elő, hogy a tv2-s valóságshow-t többen nézték volna, mint az RTL Klub szappanoperáját, az elmúlt héten minden nap többen voltak kíváncsiak a Nagy Testvérre.
Súlyos hátránynak bizonyult, hogy a Való világ egy héttel a Big Brother után indult csak el, s valószínűleg nem segített az sem, hogy az RTL Klub valóságshow-jának első hete csupán a játékosok beszavazásával telt. Az AGB Hungary műszeres nézettségmérése azt mutatja, a Való Világot átlagosan több mint 400 000-rel kevesebben nézték a szeptember 20-tól 25-ig terjedő időszakban, mint a Big Brothert. Ennél is fontosabb, hogy a reklámozók számára kiemelten fontos 18-49 éves korosztályban csaknem 300 000 a Való világ átlagos elmaradása.

realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Realitynapló 6. - A Nagy testvért figyeljétek?

Realitynapló 7. - Szerencseherék

A tv2-től származó adatokból kiderül az is: a Nagy Testvér ostromának a Berényi család sem tudott ellenállni. A Big Brother szeptember elején még csupán egy-két alkalommal előzte meg a Barátok köztet, a vizsgált időszakban azonban kivétel nélkül több nézőt vonzott, mint a képernyőket évekig megkérdőjelezhetetlenül uraló magyar szappanopera. Igaz, az eltérés itt jóval kisebb; a teljes lakosságra vetítve átlagosan 187 ezer, míg a 18-49 éveseknél 221 ezer. Ez arra utal, hogy a nagy botrányt kavart valóságshow a fiatalok közül több, míg az általában konzervatívabb idősek közül kevesebb nézőt tud elcsábítani a hozzá képest visszafogottabb Barátok közttől. A verseny azonban továbbra is éles, mivel a reality show-k nézettsége a szappanoperákhoz képest erősen hullámzó.

Ábránkon az AMR mutató a műsor egy átlagos percének nézettségét jelzi, míg az SHR % azt mutatja, az adott időpontban éppen tévézők közül hányan kapcsoltak a vizsgált műsorra.