új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hát persze, hogy az. Én tényleg csak azon lepődnék meg, ha egyszer az derülne ki, hogy van bármi a világon, amit nem tőlünk, magyaroktól lopott el az úgynevezett egyetemes emberi civilizáció. Szóval teljesen nyilvánvaló, hogy Jacko 45 fokos szögben bedőlős mozdulatát – ami állítólagos rejtélyének megfejtéséről kedden az MTI nyomán mi is beszámoltunk – nem az 1987-es Smooth Criminalban lehetett először látni, én vagyok a hülye, hogy nem kezdtem el nyomban a magyar eredettörténetet keresni.

    Sebaj, az olvasóink szerencsére segítőkészek, ami olyan nélkülözhetetlen egy újságíró életében, mint Fodor Gábor léte a magyar demokrácia jövőjébe vetett hitben. Zoltán már tegnap esti levelében jelezte, hogy  a „cipősarok-beillesztő trükköt kb. 40-42 évvel ezelőtt” már látta magyar cirkuszban. Meg is nevezte, kitől: „egészen konkrétan Dittmár Roland artista barátom mulattatta vele a nézőket.”

    Odáig azonban el sem jutottam, hogy a javaslatának megfelelően a nagycirkusznál vagy az Artistaképzőnél érdeklődjem a produkcióról, mert nem sokkal később beesett Péter levele, amiben Youtube-linket is küldött, méghozzá egy 1979-es MTV-felvételről (MTV mint Magyar Televízió). Az LGT Show című műsorból az 1:44 körüli részeket ajánlotta figyelmembe, de aki nem akarná megnézni (bár a poszt végén megteheti), annak egy gifben is elhelyeztem a lényeget.

    Oké, nem ugyanaz a gravitációnak fittyet hányó ruganyosság, de hát a decens magyar művész nem téveszthető össze egy jampi ugribugrizásával. A lényeg mégis csak az, hogy Somló is megcsinálja a nagy bedőlést, ahogyan aztán 9 évvel később Jacko. Igaz, a mi Tamásunknak kicsit homorúbb a háta, ami a művészi kivitelezés pontszámaiból levon néhány tizedet, viszont az elegancia és a dőlést lezáró, a tevefejek bólogatását idéző mikromozdulatsor mindent visz. Az eredetiségfaktorról nem is beszélve – már ha nem az történt, hogy Somló művész úr nem sokkal korábban a nagycirkuszban látta Dittmár művész úr produkcióját.

  • Igen, ez tényleg megtörtént, méghozzá New Yorkban, és elsőre elég viccesen is hangzik, de a sztori ismeretében inkább szomorúnak tűnik a helyzet.

    Michael, megbeszéltük a dolgokat anyáddal, és arra jutottunk, hogy azonnal el kell hagynod a házat. 14 napod van kiköltözni és nem is jöhetsz vissza és minden lehetséges eszközt be fogunk vetni, hogy ez be is következzen.

    - írták Michael Rotondo szülei február másodikán fiuknak egy levélben, de nem történt semmi, úgyhogy írtak neki még egy levelet, hogy ezennel ki van lakoltatva.

    Ez szintén nem hatotta meg a 30 éves férfit, úgyhogy megpróbáltak más módszerekhez folyamodni és adtak neki 1100 dollárt albérletre, meg pár jó tanáccsal is ellátták.

    Michael Rotondo
    Michael Rotondo
    Fotó: syracuse.com

    Igazán kedves gesztus, de Michaelt ez sem különösebben érdekelte, úgyhogy végül a Legfelsőbb Bíróságon kötött ki az ügy, ahol úgy vélekedett, jár neki még hat hónap a szülői házban. A bírót sajnos nem sikerült meggyőznie, ő felháborítónak tartotta ezt a követelést, és a férfi kilakoltatása mellett döntött.

    Rotondo egyébként látszólag élvezte a felhajtást, interjút is adott a bíróságon, amiben elmondta, hogy saját szobája van és még a ruháit is magának mossa, de valószínűleg rajta kívül senki nem érezte úgy, hogy ez olyan fantasztikus dolog lenne.

  • Nagyon tetszik, ahogy a világ rajongóbbik fele a hercegi esküvő körüli fotók minden részletét darabokra szedi. Ezen a hivatalos képen például kiszúrták, hogy pont ugyanazon a széken ül Harry herceg, amin a keresztelője után tartott hivatalos fotózáson is ült az édesanyja (Diana hercegnő) ölében.

    (Buzzfeed)

  • Az új szintet ennek a derék elektromosbicikli-tulajdonosnak sikerült megugrania szülővárosomban, a napfényes Gyulán. Hősünk bevásárolni ment (tekert-gurult) a város szélén fekvő helyi Intersparba, és biztosra ment: olyan helyre igyekezett leláncolni a gépét, ahonnan biztosan nem lopják el. Márpedig a bevásárlókocsik maguk is lánccal vannak rögzítve – hát ennél biztosabbra hogy is mehetett volna?

    lakatbicaj1
    Fotó: Olvasónk, Ádám

    A mesterterv egyébként csúnyán összeomlott volna, ha nem olyan jószándékú ember fedezi fel a nagy innovációt, mint Ádám, hanem valaki, akinek éppen fáj a foga egy elektromos biciklire, de nem akarna vagy tudna venni. Ráadásul két stratégiai ponton is elbukott volna a dolog.

    Egyfelől az elmélet volt hibás: elég, ha bedobunk a bevásárlókocsiba egy 100-ast (20-ast? 50-est?), máris mobilissá vált a kocsi és vele együtt a bicikli. Ekkor már csak óvatosan odébb kell tolni ezt a furcsa házasítást, aztán egy fémvágó eszközzel egy jó mozdulat, és miénk a gép. Másfelől elhibázott volt a kivitelezés, hogy jobban látható legyen, itt alant mutatom kinagyítva is: a biciklit úgy sikerült úgynevezett biztonságba helyezni, hogy valójában egyetlen mozdulattal elemelhetővé vált. Méghozzá szó szerint: a láncot ugyanis úgy tette rá a bevásárlókocsira, hogy elég lett volna azt egy picit megemelni, és a lánc máris leesik, vihető a bicaj (oké, a kerekén a lánccal, de ez szintén ideiglenes probléma lett volna, azt hiszem).

    lakatbicaj2
    Fotó: Olvasónk, Ádám
  • Erről. A legkevésbé sem fontos, hogy hol és mikor készült, hiszen általános érvényű a mondanivalója, hogy úgy mondjam, egyetemleges, téren és időn túli. Hogy Kádár-kor van-e vagy Horthy-korszak, hogy elmúltnyolcév van-e vagy végetsemértelmúltnyolc, nagyváros vagy zsákfalu, munkahely vagy magánélet – ez, ahogy mi, magyarok, szembenézünk tetteink következményeivel. 

    #legyenezbarmi #felelossegetnemvallalunk #a4es #a4esorszag

    Dora Mullner (@a4_es_orszag) által megosztott bejegyzés,

  • Pár napja posztoltam az Urbanistán egy érdekes hirdetést: 56 millióért luxuslakóhajót árultak a Dunán, Vizafogónál. Bár a hirdetést törölték, egy kedves olvasónk, Tibor közben beküldött egy másik hirdetést ugyanerről: egy teljesen más profilú portálon teljesen más áron kínálják, pont ugyanezt a terméket.

    panel
    Fotó: ingatlan.com

    A Használtautó.hu-n ugyanis 44,5 millió ugyanezt a lakás. Vagyis izé... jármű. Aki lemaradt az előzőről, annak most be kell érnie azzal, hogy tízmillióval olcsóbban veheti meg ugyanazt.

  •  

    clk

    Petapixel.com cikkének felütése egy kérdés: Voltál már abban a szituációban, hogy elővetted a kamerádat, hogy fotózz, vagy videózz, de akkor jöttél rá, hogy elfelejtetetted beletenni a memóriakártyát otthon? 

    Na, mert pontosan ez történt egy űrsétára induló asztronautával, Andrew Feustellel, aki egy GoPro-val indul neki, hogy felvételeket készítsen az űrben, az űrállomáson kívül, amikor felvetődik benne egy kérdés. Egy Csupasz Pisztoly vagy egy Airplane nem tud ilyen tökéletes párbeszédet hozni, mint ami az űrhajós és Houston között zajlott.

    Asztronauta: Hey, ööö, Houston, lenne egy gyors kérdésem a GoPro-val kapcsolatban.
    Houston: Csupa fül vagyok 
    Asztronauta: Nyomom a gombot, és azt látom "No SD". Arra szükségem van a felvételhez? És amikor megy a felvétel, világítania kell a piros lámpának?

    *Hosszú csönd*


    Houston: Azt mondták, ha benne a kártya, akkor pirosan világít felvétel közben.
    Asztronauta: És ha azt írja, "No SD", az mit jelent? 
    Houston: Szerintem azt, hogy nincs benne kártya. Mindjárt utánanézünk.
    Asztronauta: Oké, ezt akkor hagyjuk most, majd később megszerzem. Most ne aggódjunk emiatt.

    És akkor nézze, hallgassa meg:

  • A Vitorlás Életmód Magazin csak kitett egy madártávlati fotót a Balaton kétharmadáról, azt már Szabó György Vitorlás Életmód Magazin-olvasó vette észre, hogy ilyen szögből a

    Balaton = Donald Trump.

    Ön szerint is hasonlít a Balaton Donald Trumpra?