új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Terjed a neten most egy olyan avokádós trükk, aminek lényege az lenne, hogy ha vízbe tesszük a zöldséget, sokáig friss marad. Na, ehhez képest a szakértők most igyekeznek mindenkit figyelmeztetni, hogy ez mennyire nem jó ötlet.

    avokádó
    Fotó: TikTok

    A @shamamamahealing  TikTok fiókon megosztott "mágia" már 6 milliónál is több megtekintéssel büszkélkedhet, aminek leírása azt állítja, hogy a vízbe rakott avokádó akár egy hónapig is friss marad, ha hűtőben tartjuk. 

    A felvételen szereplő avokádó állítólag két hétig állt a vízben, majd a kamerák előtt vágják fel nekünk, elsőre pedig úgy tűnik, hogy tökéletes állapotban van, pont úgy, ahogy szeretjük.

    Azonban a Food and Drug Administration (röviden FDA), ami egy 1906-ban alapított egészségügyi ügynökség nemrég arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy súlyos bakteriális fertőzést kaphatunk, ha ezt a trükköt bevetjük, ami rendkívül beteggé teheti az illetőt.

    @shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway - Official Sound Studio

    Ugyanis előfordulhat, hogy a tárolás során az avokádó felszínén elszaporodhat például a szalmonella, vagy a  liszteriózist okozó baktérium, így jobb, ha inkább lemegyünk a boltba, és vásárolnunk egy friss avokádót, mintsem tartogassuk a már meglévőt.

  • Valljuk be, mind vágytunk egy ilyenre gyerekkorunkban. Sokan talán még most is.

    800 fontot (kb. 350 ezer forintot) spórolt meg az az ügyes kezű házaspár, amely saját maga készített el a hátsó kertben gyerekeinek egy csodaszép faházat. A háromgyerekes Hannah és Ryan Beeson Westburyben élnek, és egyáltalán nem idegen számukra a barkácsolás, elvégre az elmúlt másfél évet azzal töltötték, hogy a saját otthonukon is ők maguk dolgoztak.

    A legutóbbi projektjük azonban valami olyasmi volt, amit korábban soha sem csináltak még: faházat építettek a gyerekeiknek, ami egészen fantasztikusra sikerült.

  • Jude Law lesz a következő Star Wars sorozatának főszereplője.

     

    Skeleton Crew címmel érkezik a Disney Plusra a következő Star Wars sorozat, amiben Jude Law fogja a főszereplőt alakitani. A szériáról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a Mandalórival fog egy időben játszódni, és a Pókembert is rendező Jon Watts fog bábáskodni felette.

  • Ezért ne ítéljen senki a méret alapján.

    Elképesztő harcot vívott egymással  egy fehérfejű rétisas és egy vándorsólyom. 

    A szaporodási időszak alatt kifejezetten agresszívvá válnak a vándorsólymok, amit jól mutatnak a következő képek is. Történt ugyanis, hogy egy fehérfejű rétisas túl közel merészkedett a sólyom fészkéhez, amire a jóval kisebb madár, halált megvető bátorsággal esett neki ellenfelének. A Maryland-i Conowingo-gát a fehérfejű rétisasok egyik legközkedveltebb helyének számít, azonban a sólymot ez egy cseppet sem zavarta, amikor megközelítették a területét.

  • A harminchárom éves londoni Natasha O'Grady 2021. májusában három egészséges kislánynak adott életet, de az anyasághoz vezető útja minden volt, csak zökkenőktől mentes nem. Még 2019 elején az anya orvosától megkapta a lesújtó hírt, hogy az első terhessége meghiúsult, ami őt és párját, Ryant mély gyászba taszította. A pár szörnyű veszteség elől megpróbált pozitívabb dolgokra koncentrálni, ezért előbbre hozták az esküvőjüket, de ez csupán elfedni tudta fájdalmukat, enyhíteni azon nem. 

    h MDRUM Rainbow Triplets-10
    Fotó: mediadrumimages/la_sidhu

    A rákövetkező évben Natasha felfedezte, hogy ismét gyermeket vár, csakhogy tragikus módon ezúttal is elvetélt, ami már egy sötét lelki spirálba sodorta. Hat hónap kellett hozzá, hogy közösségi oldalán megtudjon nyílni a saját küzdelmeiről és traumáiról, így találva rá egy hasonló veszteségeket átélt támogató közösségre. Miután hónapokig úgy érezte, hogy az élete megrekedt, kétségbeesetten próbált segítséget keresni a depresszió és a gyász ellen.

    Végül egy jótékonysági szervezetben talált támogatóra, amely a terhesség és az anyaság alatti veszteségekre szakosodott terápiás segítséget nyújtott neki. 

    Northfoto
    Northfoto
    Fotó: mediadrumimages/la_sidhu

    Négy hónap intenzív terápiát követően, egy héttel az utolsó terápiás ülése előtt az anya ismét a várandósság tüneteit kezdte el érezni. Megrémülve attól, hogy újra átélheti ezt a veszteséget, sokáig halogatta a teszt elvégzését, míg végül nem bírta tovább és kiderült, hogy a teszt pozitív lett. Öröm helyett félelem lett úrrá a páron, és az első vizsgálatnál a legrosszabbra számítottak, de nem ez történt. Két traumatikus terhesség elvesztését követően Natasha egyszerre három egészséges babát hozott a világra. Párjával és három kislányával, Onyxszal, Maddoxszal és Quinnel, azóta felhőtlen boldogságban élnek. Egy évvel a csöppségek születése után, az anya most úgy döntött megosztja a teljes szívfájdalomtól a boldogságáig tartó történetét.

    via (Mirror)

  • Egy olasz tini lett az internet boxzsákja, miután felkerült róla egy videó a TikTokra, amint épp megkéri 76 éves "lelkitársa" kezét.

    Képkivágás
    Fotó: TikTok

    Giuseppe D’anna romantikus videója 25 milliós nézettséget hozott számára a TikTokon, amin azt látni, ahogy a szerelmes tini térdre ereszkedve teszi fel a nagy kérdést kedvesének.

    Giuseppe, aki 2003-ban született, megosztott több közös fotót párjával, aki nem kevesebb, mint 76 éves. 

    Sok TikTokker társa gratulált a párosnak, ám sok olyan akadt, akik páros lábbal álltak beléjük a korkülönbség miatt. 

    "Minden a pénz"

    "Így veszi át a szerelem helyét a pénz" - olvashatóak a kommentek a videó alatt, de voltak olyanok is, akik Giuseppe nagymamájának titulálták a fiatal fiú kedvesét, és az egész nem lehet több egy átverésnek, amire bizonyíték az is, hogy csak egymás arcára adnak csókot.

    "Nem hiszem el, hogy van még egy ilyen"

    "Azt hittem ez csak vicc."

    "Szerintem srácok kicsit túlságosan komolyan vettétek ezt az idősebb lányok dolgot"

    Azonban a 19 éves tiktokker rendszerint oszt meg momentumokat az életükből, menyasszonyát pedig az egyik posztban a lelkitársának nevezte.

    Egyébként nem ez az első olyan alkalom, hogy valakit azután kap fel az internet, hogy kiderül, sokkal idősebb kedvese van. Szintén a TikTokon van egy King Quaran nevű felhasználó, aki 23 éves létére egy 60 éves hölgyet szeret.

    @oliver6060 We really want a love child @kingqurannewpage #surrogate #FrunktheBeat #fyp #agegap ♬ Say it - Monty.
  • Tortát kapott az énekes.

    Klaus Meine május 25-én töltötte be a 74. életévét. A legújabb, Rock Believer című albumát turnéztató Scoprions tagjai épp Prágában voltak a jeles napon, amit meg is ünnepeltek: tortával lepték meg a német rockzenekar frontemberét. A köszöntésről természetesen egy videó is készült.

    A banda május 30-án Budapesten is színpadra áll a Papp László Budapest Sportarénában. 

  • A Sony az Uncharted és a The Last of Us után most három másik nagyágyúját is sorozatként fogja feldolgozni.

    kratos
    Fotó: YouTube

    Tom Holland főszereplésével került idén mozikba a Naughty Dog zseniális kalandjátékának, az Uncartednek a filmadaptációja, de emellett Pedro Pascallal az élen érkezik az HBO Maxre a The Last of Us sorozat is, ami szintén ennek a kiadónak az egyik legnagyobb címének számít. Mindkét játék Sonyhoz tartozik, a cég pedig nem áll le, ugyanis három másik Playstation-videójátékot is átfognak ültetni a képernyőre. 

    A Gamestar nemrég arról számolt be, hogy élőszereplős feldolgozást kap a Horizon Zero Dawn című akciókalandjáték, amiben egy olyan posztapokalitpikus világot ismerhetünk meg, ahol a gépek vették át az uralmat, az emberek pedig törzsekbe verődve igyekeznek túlélni a mindennapokat.

    Emellett pedig érkezik a Ps legendás autósszimulátorának, a Gran Turismónak, illetve az egyik legnagyobb címüknek, a God of Warnak is a maga adaptációja. Utóbbinak főszereplője egy spártai harcos, Kratos, aki családja elvesztése után bosszúhadjáratot indít a olimposziak ellen, és ő maga válik a háború istenévé, sőt, még Zeusznak is ellátja a baját történetének egy pontján. 

    Az is kiderült, hogy a Sony a Horizon Zero Dawnt a Netflixre, míg a God of Wart az Amazon Prime Videora bízta rá. 

  • Kolodko Mihály új miniszobrokkal örvendeztette meg a budapestieket. Különböző fajta kutyák üldögélnek az I. kerületben, a Hattyú és Batthyány utca találkozásánál lévő kis terecskén. Minderre Pőthe Attila idegenvezető hívta fel a Facebook népének figyelmét.

    Legutóbb a Nyugati téren, vonalkódos nyugszékén üldögélő Skála Kópéról írtunk, akkor az volt Kolodko Mihály legfrissebb miniszobra.

    283919017 5695700533791388 8832204466214823661 n
    Fotó: Pőthe Attila / Facebook